Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Ruotsi luottaa valtion LKAB -kaivosyhtiöön ja Suomi pörssiyhtiöihin

Ruotsin kaivosalan valtionyhtiö LKAB avaa kolme uutta kaivosta Pohjois-Ruotsiin. Ruotsi on vallannut valtion yhtiön avulla eurooppalaiset metalliteollisuuden markkinat.

Lapin Radio uutinen:

http://yle.fi/alueet/lappi/2012/03/pohjois-ruotsin_kaivosalan_raju_kasvu_kiihtyy_3349398.html

Suomi on ihan päinvastaisella strategialla liikkeellä ja lähestulkoon lahjoittanut omat malmivaransa kansainvälisilli pörssiyhtiöille, jotka vievät mineraalit Euroopan kilpaileville yhtiöille.

Sama meininki jatkuu edelleenkin ja Suomen valtio jakaa, kuin huora kansallista omaisuutta kaikkien maailman yhtiöiden käyttöön. Lähes jokaisessa Lapin kunnassa on meneillään eriasteisia koeporauksia yhtiöiden toimesta, joiden maine maailmalla on enemmänkin, kuin kyseenalainen.

Lapissa käydessä Jutta Urpilainen puhui jostain valtion satsauksesta kaivosteollisuuteen. Puhe parasta ja 10-vuotta jälkijunassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Voisit Hemmo katsoa peiliin. Sinä tiedät vanhana kansandemarina paremmin kuin minä syyn moiseen valtionyhtiöitä tunnettavaan inhoon Suomessa. Yksinkertaisesti valtionyhtyöt haiskahtavat liikaa kekkoslovakkialle, joka oli eräänläinen kansandemarien paratiisi. Kekkonenhan se niitä valtionyhtiöitä kehitti.

Tietenkin on sanottava, että minäkin kannatan valtiollisia kaivosyhtiöitä tai sitten ainakin edes kunnollista kaivosveroa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Olen kyllä pettynyt Perussuomalaisten puolueen kaivoslinjaan jos sitä nyt on ollut koskaan edes olemassakaan. Tämän sanon kun olen nyt seurannut puolueen menoa. Kapinahan perussuomalaisten pitäisi saada aikaan jotta kansallista omaisuutta ei ryöstettäisi. Puolue on liian helsinki keskeinen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Perustapa sitten Hemmo PerusLappilaistenPuolue (PLP)!
Minä en siihen kuitenkaan liittyisi, koska en ole Haaparantaa kauvempana pohjoisessa käynyt.

Heikki Ojala

Ruotsalaiset on niin jällivaaralaisia. Jäähän meille kuopat ja mineraalirikastuneet vesistöt. Muuta kun pullottamaan.

Yksi romaanivähemmistöömme kuulunut Hulda (nimi muutettu) totesi naapurin äijästä ehkä mielestään väärällä hinnalla tapahtuneen kaupan jälkeen "Siinä miehessä oli puhe parasta"

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lauri hah juuri noin.
Tätä kokoomuksen ja demareiden jättämään laskua tulemme maksamaan 20-vuotta. Se, että valtio velkaantuu Kataisen aikana 70 miljardia on vielä pientä verrattuna mitä kaivosalalla tapahtuu.

kati sinenmaa

Onko se öljy Norjan valtion hallussa, vai onko Norjan valtio myynyt öljylähteensä pörsseille?

Miksei voi olla malmivaltio, jos kerta on öljyvaltioitakin?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kati juuri noin. Kyllä valtio jos se arvostaa omaa kansaansa ja maansa omaisuuksia, niin voi menestyä.

Harri Rautiainen

Suomen valtion ei tulisi luoda Lappiin elinkeinoelämää ja työpaikkoja huoraamalla. Parempi pitää malmivarat ikuisesti maan pinnan alla. Niin kaikilla olisi hyvä mieli, ja lappilaiset voisivat valittaa ikuisesti kroonisesta työttömyydestä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

KV-kaivosyhtiö marssittaa kansainväliset "joukot" kaivamaan malmit maaperästämme ja lappilainen työvoima on vain etnisenä koristeena.

Jarmo Makkonen

Ihmettelen miksi monet suomalaiset suhtautuvat välinpitämättömästi valtion saamiin (liike)tuloihin?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sanos muuta juuri noilla liiketuloilla Suomi nostettiin nykytasoon.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

On tosiaan hyvä vertauskuva, että poliittinen kerma huoraa kansallisomaisuuden maan rajojen ulkopuolelle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Finnairi paljasti paljon Suomen systeemiä.

Käyttäjän jannehiltunen kuva
Janne Hiltunen

Kyselin ennen presidentin vaaleja ehdokkailta muutamia omia kysymyksiä sähköpostilla. Yksi kysymyksistäni koski luonnonvaroja. Hyvin kuulemma heidän mielestään varallisuutta saadaan niistä valtiolle. No, ihmettelen minä kyllä kansalaisiakin. Että kun ei sen pidemmälle ajatella. Kuin että tuleehan niistä työpaikkoja. Niin, sepä onkin melkein se ainut tulo kaivoksista valtion ja kansan hyväksi luonnonvaroista. Kun verotetaan niitä työntekijöitä. Ei perhana tällasella valtionvelalla, sitä velkaa pelkästään työntekijöitä verottamalla makseta. Vaikka kaikki työttömätkin olisi töissä. Jotain tietoa saanut, että jonkun prosentin se valtio saisi tongituista tuotoista. Mutta kun löytäisi ihan oikeaa tietoa. Oiskohan kellään heittää vinkkiä?

Niin, tuollakin synnyinseuduillani päin P-Karjalassa niitä kairauksia tekevät myös. Siellähän varmasti innostutaan työpaikoista, kun niitä ei muutoin ole. Ainakaan varaa mistä valita. Mutta siinäpä sitten unohdetaankin, että enempikin voisivat saada, jos ne olisivat omia nämä kaivannot.

Perhana, Eiköhän oisi viisainta kun palautettaisiin vanhat läänit. Ja jokainen lääni päättäisi oman alueensa elinkeinosta, ihmisistä ja maa-alueista. Sen verta sekalainen seurakunta tämä suomalainen yhteiskunta tuntuu olevan. Ei tarvitsisi sitten tuollakaan hallituksessa olla kansanedustajia, vain muutama ministeri.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomi luottaa pörssiyhtiöihin, kuin pukki sarviin. Monikansalliset yhtiöt jotka ovat niittäneet mainetta alkuperäiskansojen tuhoojina ovat nyt suomessa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ylioppilas Puupponen:
"Suomi on ollut kansainväliselle HV-kerholle otollinen maaperä. Vientivetoinen, pieni maa, jossa on nöyrä, vakavista asioista niukasti kiinnostunut ja barrikadeja välttelevä kansa, on helposti vietävissä ja levittää punaisen maton pyytämättäkin."
http://hvkerho.blogspot.com/2012/03/kansainvalinen...

Toisaalta, jos läntiset naapurimme osaavat toimia meitä fiksummin, eikös kannattaisi pitää kiinni suomenruotsalaisistamme, jos kyse on vaikkapa geeneistä?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Olisiko suomenruotsalaiset ihan sama kuin ruotsinruotsalaiset :)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Hyvä kommentti. Suomen valtion omistajapolitiikassa näyttäisi olevan vain kaksi vaihdetta - joko valtionyhtiöitä, tai sitten kaikki valtionyhtiöt käteiseksi rahaksi heti. Sävyt puuttuvat. Kaivosteollisuus on hyvä esimerkki alasta, jolla valtiolla voisi olla rooli.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Virheitäänhän poliitikot eivät voi tunnustaa, joten kai politiikka jatkuu nykyisenä tästä eteenkin päin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset