Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Päätoimittaja Huuskon rimanalitus !

  • Päätoimittaja Huuskon rimanalitus !

Päätoimittaja Markku Huusko kirjoittaa lehden kunnallispoliittiseksi pääkysymykseksi: "Yhä useammista maahanmuuttajista tulee päättäjiä". Hieman provosoinnilta vaikuttava otsikko antaa ymmärtää, että maahanmuuttajat olisivat rynnäköimässä valtuustoihin. Todellisuudessa mitään rynnäkköä ei tule tapahtumaan, koska maahanmuuttajat koostuvat niin monenlaisista kansallisuuksista, että ne eivät varmaankaan äänestä toinen toisiaan. Korkeintaan omaa kansallista ehdokasta ja siinä kaikki.

Kantaväestöstä - siis suomalaisista- myöskin aniharva tulee äänestämään maahanmuuttajia, koska heidän edut ovat kantaväestöä paremmat. Sosiaalisten tukien varassa elävät suomalaiset katsotavat ihmeissään, kun kunta hankkii maahanmuuttajille ilmaiset kalusteet huoneistoihin, järjestää asunnon nolla omavastuulla, hyväksyy jonojen ohitukset terveyskeskuksissa, järjestää avustajan jokaiseen ongelmaan sekä päälle päätteeksi antaa ilmaisen oikeusturvan ja extraa toimeentulotukeen ja useamman kuukauden kestävän koulutuksen Suomen sosiaaliturvasta ja miten sitää tulee käyttää hyväksi ?

Suomalaisilla työssäkyvillä riittää solidaarisuutta "omaa" köyhää kohtaan.

Päätoimittaja Huusko on kunnallispoliittisen linjauksen Uudessa Suomessa tehnyt ja se oli minun mielestäni täydellinen rimanalitus.

Huuskon solidaarisuus ei ole perinteistä solidaarisuutta, vaan median ylläpitämää arvoliberaalista "solidaarisuutta", joka kääntää selän todellisille ongelmille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Matti Virkkunen

Vihreät äänestää mustia homoja ihan vaan kiusallaankin. Usassa maahanmuuttajat ovat enemmistöä 30- vuoden päästä, mutta työpaikkoja se maa ei pysty tarjoamaan tälläkään hetkellä. Maapallon vika on liikakansoitus ja globalistit yrittää poistaa köyhyyttä sekoittamalla kansat. Kokoomukselle ja vasemmistolle tämä kansojen sekoitus on taivas, olemme kaikki yhdessä, ikuiset olympialaiset.

Thaimaalainen marjanpoimija voittaa ahkeruudessaan muut, niin minusta olisi järkevää ottaa aasialaisia Suomeen pysyvästi, koska he ovat ahkeria eikä heistä ole muutenkaan haittaa, sopeutuvat kulttuuriin. Budhalaisuus on tuonut heihin tyyneyttä, on niin vanha uskonto.

Suomesta pohjolan Japania, ei Afganistan.

Jarmo Skog

USA:ssa maahanmuuttajat ovat olleet enemistönä sen perustamisesta lähtien, taikka Pohjois-Amerikassa 1700-luvulta lähtien.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Thaimaalaiset marjanpoimijat ovat tekemässä marjatyötä turistiviisumilla, koska mafioosot ovat korruptoineet Suomen ulkoministeriön ja viisumiosaston.

Marko Kervinen

Huuskon pitäisi olla puolueeton. Sama koko Suomen medialle. Uutiset ja artikkelit ovat muuttuneet propagadaksi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Päätoimittaja edustaa myös nettilehdessä lehden linjaa, kirjoittipa jutun puheenvuorossa tai varsinaisella pääkirjoituspalstalla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

LAPIN PerusÄSSÄn kanssa aivan samaa mieltä. Perussuomalaisten nousu ja suuri kannatus on todiste siitä, että Perussuomalaiset on suomalaiselle parasta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Median/toimittajien soisi olla hieman realistisempia kunnallispoliittisissa linjavedoissaan. Aimo annos syntyisi siitä, että toimittajat osallistuisivat kunnalliseen päätöksentekoon ja avoimesti tunnustaisivat poliittisen kannan.

Tapio Vehmaskoski

Huuskon kirjoituksella oli joku tarkoitus, joka ainakin minulle jäi hämärän peittoon? Hän sattui istumaan jossakin kantasuomalaisten pöydässä, jossa keskusteltiin pehmoisia. Jokainen meistä istuu useimmiten kantasuomalaisten pöydässä. Usein niiden joukosta löytyy pehmoisten puhujia, mutta silloinhan voi vaihtaa pöytää, jos mahdottomaksi menee.

Mitä päättäjiimme tulee, niin on aivan yhdentekevää päättäjien alkuperä, jos he ovat asiallista ja fiksua väkeä, jopa kantasuomalaisista löytyy tällaista väkeä - uskomatonta!

Merja Heikka

Huuskon kirjoitus oli hullunkurisen elitistinen.

Noin ajattelee hyvin toimeentuleva mies Suomen paikallisdemokratiasta: "paljonko Helsingissä on maahanmuuttajia valtuustossa". Siinäpä se US:n kunnallispoliittinen anti.

Ei mitään kuntien yhdistämisten eduista ja haitoista. No, ne "eduthan" ovat tyhjän päälä. Kunnalispolitiikan professorikin (Tampereen yliopisto) on lausunut, että mitään säästöjä ei yhdistymisillä saada aikaan. Kyseessä lienee vain EU:n sanelema projekti, missä suomalainen demokratia lyödään alas. Eikä myöskään mitään kuntien tulevista haasteista, pelkkää elitististä, mukasolidaarista hehkutusta etnisten vähemistöjen sopeuttamispolitiikasta.

Eivät kunnnanvaltuustot ole mitään sopeuttamislaitoksia. Niihin tulisi saada ihmisiä, jotka tuntevat ympäristönsä, sen ihmiset ja myös ne asiat. Siellä on muutenkin aivan liikaa ihmisiä, jotka käyvät vain kahvilla kunnantalolla, kun eivät muuta osaa. Olen ollut joskus töissä kunnissa, siitä tämä mielikuva.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Montako somalitoimittaja mahtaa olla Uuden Suomen palveluksessa?

Merja Heikka

Freddy se on aina niin terävänä, ettei tällainen Peräpohjolan junttimuori heti ensimmäisellä ajatuksella hoksaakaan ideaa, mutta toivottavasti toisella. Ilmankos onkin "Van".

Niin, jos somalitoimittajat ovat sitä ykkösainesta, niin kyllähän heistä kaikki kilpailisivat pää verillä. Kuntiin kyllä kelpaisivat tönöttämään ja nostamaan kokouspalkkiota tyhjästä, niin olisi Huuskoilla parempi mieli.

Juha Laine

2 kappaletta, toinen osa-aikaisena. Työvoimaministeriö maksaa korvausta eli työpanos työnantajalle ilmainen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Rovaniemen valtuustokokemukseen perustuen puheenvuoron käyttäjiä on keskimäärin 10-15% kaikista valtuutetuista. Ompa sellaisiakin valtuutettuja jotka eivät ole saaneet 4-vuoden aikana kertaakaan suutansa auki.

Merja Heikka

Huuskolle tuntuu muutenkin olevan olennaista, että kun vain saadaan hänen omat ja Herlinin pelot hallintaan, niin valtakunnassa on kaikki hyvin. Tätä mörköä edustavat heille Perussuomalaiset puolueena ja perussuomalaiset ihmisinä ja äänestäjinä. Ne pahuuden maallstumat, itteperkelheet. Maailma ja Suomi olisi täydellinen, kunhan kaikki perussuomalaiset liiskattaisiin hiljaisiksi.

Näin olen linjansa hahmottanut.

Herlin on jotenkin ehkä viisaampi kumminkin ihmisenä, hänessä kun on kveeniverta. Mutta ei juuri sen kummempi. Vaikeahan se on noista lähtökohdista mitään ymmärtääkään.

Merja Heikka

Tätä ei kannata kenenkään tykätä, joudutte muuten liipasimelle. Minusta ei niin väliä.

Huusko on minusta merkillisen fanaattinen ukko.

Herlinistä ajattelen positiivisemmin, vaikka hänkin nähnee painajaisia persuista. Herlinissä on mennyt hyvä Paasilinna hukkaan. Raha pilannut siinä mielessä. Minusta hänen juttunsa ovat tosi hyviä, ja osa on hauskojakin. Ja ehkä hän yrittää pinnistellä ja ymmärtää toisenlaistakin ajattelua, ja tavallisten ihmisten ongelmia. Siitä pisteet. Ja onhan se kotosan änkyrä simppu, sillai hauska.

Huusko saa karvat pysthöön.

Tuula Saskia

Luulenpa, hyvä Merja, että johtajista kumpikin pitää tyylistäsi ihan sellaisena ja median etu on toissijainen.

On nimittäin niin, että mielipiteilläsi on juuret maassa.Te elätte luonnollista elämää.

Me kaupunkilaiset elämme hettomaassa siksi, että me koemme, näemme ja elämme niin paljon.

Elämän ohje on:pidä huolta itsestäsi.

Kuitenkin tietänet, että moni suomalainen pitää Helsinkiä ainoana mahdollisena kotipaikkanaan.

Olkoon niin: mutta ensin asunto ja työ.

Merja Heikka

Tuula, minun pitää tuottaa sinulle pettymys. Olen asunut maaseudulla vain elämäni ensimmäiset 10 vuotta, sen jälkeen olen ollut ihan kaupunkilainen asuen Torniossa, Oulussa, Tampereella ja Kemissä. No on siinä jossain välissä pari maalaiskuntaakin ollut vakituisena asuinpaikkana. Pohjoissuomalaisille tuo on ihan pientä vielä. Nykyisinhän nuo asuvat Shanghaissa jne. Mutta kiitos tuosta, että koet minut maalaiseksi, juurevaksi.

Käyttäjän amgs kuva

Voisi tässä vaiheessa jo kiroilla. Hemmo kirjoittaa: "...suomalaisista- myöskin aniharva tulee äänestämään maahanmuuttajia, koska heidän edut ovat kantaväestöä paremmat. Sosiaalisten tukien varassa elävät suomalaiset katsotavat ihmeissään, kun kunta hankkii maahanmuuttajille ilmaiset kalusteet huoneistoihin, järjestää asunnon nolla omavastuulla, hyväksyy jonojen ohitukset terveyskeskuksissa, järjestää avustajan jokaiseen ongelmaan sekä päälle päätteeksi antaa ilmaisen oikeusturvan ja extraa toimeentulotukeen ja useamman kuukauden kestävän koulutuksen Suomen sosiaaliturvasta ja miten sitää tulee käyttää hyväksi ?"

Hemmo, selvästi puhut asiasta, josta et tiedä tai teeskentelet, että et tiedä. Valitettavasti sekä Freddya, että minua luokittellaan naaman perusteella maahanmuuttajiksi. En tiedä puoluetoveristasi, mutta kaikki ne maahanmuuttajat, jotka tulevat Suomeen töihin tai siksi, että menivät naimisiin suomalaisen miehen tai naisen kanssa eivät saa mitään tuollaisia ilmaisia etuja, josta puhut. Apua saadaan puolisolta. Terveyskeskuksissa jonotetaan kuten muut. Oletko Hemmo käynyt pakolaisten vastaanottokeskuksissa? Ilmeisesti puhut pakolaisista ja turvapaikanhakijoista. Jo tässä vaiheessa voisit käyttää oikeita sanoja eikä puhua yleisesti maahanmuuttajista. Pystyt siihen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tietoni perustuu Rovaniemen kaupungin hallinnon toimintaaan, kansalaisilta saamaani palautteeseen, perusturvalautakunnan pöytäkirjoihin, sosiaali-ja terveysministerön ohjeisiin, kaupungin virkamiesten tekemiin ratkaisuihin ja asenteisiin sekä omiin kirjallisiin kysymyksiin joihin en kaupunginvaltuutettuna ole saanut vastauksia sekä omiin kokemuksiin terveyskeskusjonoissa.

Käyttäjän amgs kuva

Hemmo sanoo: "Tietoni perustuu Rovaniemen kaupungin hallinnon toimintaaan". Tietääkseni kaupugin hallinnon työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Yksittäisten ihmisten asioista eivät työntekijät saa puhua. Toki valtuutettuna ehkä pyysit tilastoja, mutta esimerkiksi toimeentulotukitilastoissa tuskin lukee tuen saajien maahantulosyytä tai perusteluja maassa oleskelulle.

Toiseksi sanot, että tietosi perustuu myös kansalaisilta saamaasi palautteeseen. Lähettävätko tuen saajat sinulle kauppakuitteja tai sosiaalityöntekijöiden päätöksiä vai kuinka? Tänään moni näki kaupassa, kuinka yksi ja toinen osti ruokaa perheelle ja voi olla, että joku ajatteli, että verorahoilla tekivät niin, koska he eivät tiedä, keitä nämä ovat ja miten tulivat maahan. Liikut siis melkoisella ennakkoluulon ja mielikuvituksen tasolla. Ja näin moni muukin tekee ja voi olla, että joku on sitä mieltä, että koska luotettava Hemmo sanoo niin, niin varmasti on.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kompaan Ana María Gutiérrez Sorainen, virallisissa asiakirjoissa puhutaan maahanmuuttajista, vaikka sen voisi hyvinkin tarkentaa kiintiöpakolaiset ja humanitaariset maahanmuuttajat.
Nyt sellainen henkilö, joka lukee niitä asiakirjoja saa sellainen mielikuva, että kaikki jotka eri syistä muuttavat suomeen saavat tolkuttomia etuja, se ei tietysti pidä paikkansa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Mitä siinä voi olla vikaa, jos rohkaisee mamuja politiikkaan? Jokainen näkee otsallaankin, ettei mamuja toistaiseksi valtuustoissa ole. Onko tässä on nyt jotain persulaista vainoharhaisuutta. Jos ei sitten rivien välistä todetaan, ettei mamuilla ole asiaa päättäjiksi.

Aivan varmasti mamujen määrä päättäjissä tulee kasvamaan.

Jänkhien miesten kannattaisi vähän matkustella ihan ulkomaillekin. Esimerkiksi Saksassa turkkilaisia on kertaluokkia enemmän kuin Suomessa, ollut jo vuosikymmeniä. Ei siellä Kölnin katedraalia olla purkamassa ja minareettia tilalle rakentamassa. Ei siellä muslimien rukouskutsut kajahda aamunkoitossa. Turkkilaisilla on tosin omat korttelinsa, mutta that's it.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

"Jänkhien miesten" ?!
Eihän siinä mitään pahaa olekkaan mutta väite, että maahanmuuttajat rynnisi valtuustoon on tulleesta temmattu ja epärealistinen, joita en toivoisi median levittävän.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

OK, mutta minusta tosiaan Huuskon sävy oli rohkaista mamuja politiikkaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Blokirjoitukseni pääviesti on, että Huuskon käsitys maahanmuuttajien rynnimisestä valtuustoihin on epärealistinen. Perusteluikseni esitin pari väitettä, jotka liittyvät kansalaisten näkemyksiin kuntapalveluista ja etnisten ryhmien keskinäisistä käsityksistä.

Maahanmuuttajat eivät ole mikään yhtenäinen joukko, evätkä koskaan tule äänestämään yhtenäisenä rintamana.

Merja Heikka

Ei heitä maahanmuuttajat äänestäkään, tai tietysti somali voi äänestää somalia jne, mutta nämä mistään mitään ymmärtämättömät monikulttuurisuususkoon hurahtaneet huuskot ja vihreät naiset äänestävät heitä, koska heille ei ole pään sisältö se olennainen asia, vaan ulkopuoli. Kykeneväisyys on heille yks hailee, eiväthän he itsekään mistään mitään ymmärrä, joten jos on paijattava musta mies listoilla, niin a vot. Väri ratkaisee. Ovat sillai rasisteja.

Sitten he jälkeenpäin keskustelevat kunnallispoliittisesti, että olipa hyvä kun saatiin musta mies läpi. Niinhän oli Toivolankin kohdalla. Osa äänesti tätä tanssijaa, koska hän oli musta ja osa, koska hän oli homo. Ja sitten nämä sanovat muita rasisteiksi, vaikka...

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Onko Hakkarainen sinun mielestäsi aikaansaavampi kuin Toivola?
Yleistäminen on heikon ihmisen merkki. Enpä olisi sinulta odottanut sitä. Äläkä kiltti niputa kaikkia vihreitä naisia yhteen nippuun. Emme todellakaan ole kaikki samasta puusta veistettyjä. En tiedä minkä puolueen jäsenkirjan omistat, mutta voisin vannoa, että omistit kenen tahansa, et ole minua maahanmuuttokriittisempi.

Täytyykö olla supisuomalainen kelvatakseen valtuustoon, politiikkaan ylipäätään? Minulla on joitakin ideioita siitä, missä maahanmuuttajia pitäisi eniten "hyväksikäyttää", en silti sanoisi, ettäkö meiltä pitäisi kieltää kaikki maan ja taivaan väliltä, vaikka olenkin sitä mieltä, että sopisi suomalaisten menevän ensin ja olevan tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiä. Kukaan järkevä ihminen ei käy keskusteluja "mustista ja homoista", vaan ihmisistä. "Mustista ja homoista" keskusteltaessa ei ajatella Suomen parasta, vaan päinvastoin. Kaikki Suomelle haitaksi olevat yksilöt (suomalaiset , ulkomaalaiset) pitäisi minun mielestäni passittaa Siperiaan. Ei se, että on supisuomalainen tarkoita sitä, että olisi tälle maalle miksikään hyödyksi. Suomalaisuus ei ole mikään laatutakuu.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Fija Saarni kelvatakseen valtuustoon, täyttyy olla vaaleissa ehdokkaana ja saada riittävästi ääniä, tässä tarvitaan pitkäjänteisyyttä, minut valittiin Kotkan valtuustoon vasta toisella yrittämällä.

Itse yritän jatkoon ja Kotkan perussuomalaisten listalta löytyy kaksi muuta ulkomaalaistaustaista ehdokasta.

Olen ehdokkaana yksilönä ja yhteiskunnan jäsenenä, en ole maahanmuuttajien ehdokas, olen perussuomalaisten ehdokas.

Jan Gustafsson

Luin Huuskon kirjoituksen uudelleen, enkä löytänyt siitä toivetta tai ennustusta maahanmuuttajien rynnäköstä kunnanvaltuustoihin. Nähdäkseni Huusko lähinnä rohkaisi heitä asettumaan ehdolle, ja toivoi suurempaa äänestysaktiviteettia.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Blogin otsikko kertoo asenteen ja toiveen.

Kunnallisvaalit ovat tulossa ja jos päätoimittaja ottaa kantaa niin kyllä tiedon pitää perustua faktoihin.

Meillä muilla kirjoittajilla on tilanne vähän toisin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hemmo koskenniemi ja muut lapin perukoilla asustelevat elävät etelän työtätekevien kystannuksella.Eilen tv-uutisissa oli esimerkkejä kunnista joiden tuloista jopa 70% monilla yli 50% tulee valtiolta,joten,en kauheasti mollaisi maahanmuuttajia sieltä pohjoisesta.Äänestin edellisessä eduskuntavaaleissa maahanmuuttajaa,enkä ole taatusti vihreä vaan suomalainen "perus-äijä" mutta todella kaukana persusta.Sinänsä on pelkästään hyvä, että myös valtuustoissa olisi enemmän maahanmuuttajia jolloin tietäisimme enemmän ja luulisimme vähemmän.

Merja Heikka

Ei se Bobo, vai mikäsoli, ole maahanmuuttaja, vaikka onkin Helsingin valtuustossa, ja vähän vieraskielisen nimen omaa. Hän joka sanoi, että Lapin yliopisto on lakkautettava, ja vissimästi oulunkin turhina laitoksina, koska hänen mukaansa täällä ei asu ihmisiä. Ilmeisesti sitten joitain anti-ihmisiä. Kokoomuslainen hänkin on, ei vihreä.

Joku Bobrikoovitsi se oli tai sinne päin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lapin teollisuustuotannon ja elinkeinoelämän tulos vastaa koko väestön suhteellista osuutta. Pääkaupunkiseutu elää muun maan kustannuksella koska se tuottaa tuotteita maan tapeisiin ja yhteiskunnan valtakunnan työpaikat ja palvelut on keskitetty sinne.

Palvelut pienissä kunnissa maksavat vähemmän kuin pääkaupunkiseudulla, koska ne tuotetaan tehokkaasti. Mitään kerskainvestointeja ei tehdä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Asia on juuri päinvastoin kun väität,kyllä niinsanottu "kepulandia" on tämän maan suurin veronmaksajien "kusettaja".Sinänsä, se on varsin ymmärettävää, olihan maalaisliitto/kepu/Kekkonen koaliitio pitkäaikaisin vallan keskeisimpinä käyttäjinä.Nyt persut näköjään haluavat jaolle tähän "pottiin".Toivottavasti suomalaiset työtätekevät tämän asian oivaltavat ja pysyvät kaukana persuista,jotta tämä hullus joskus saadaan loppumaan.

Merja Heikka

Risto E J Penttiläkin on kirjoittanut, että Lapin yrityksistä pitäisi muun maan ottaa oppia. Muutama kuukausi sitten luin näin facebookista. Lapin yrittäjät ovat maan kärkikastia.

Mitä näihin maalaisliittolaisiin tulee, niin on aivan totta, että heidän joukossaan on ollut paljon isänmaallista ainesta. Esimerkiksi tämä presidentti Kyösti kallion tytär, jonka opetusministeriyden aikana sorvattiin Oulun yliopiston perustamisasiakirjat, jotka Kekkonen allekirjoitti. Kekkonen oli sanonut hänelle, että olet kyllä kova nainen, jos saat yliopiston Ouluun. Kokoomuslaiset ja demarit sitä asiaa jo silloin vastustivat, hengenheimolaisesi.

Paljosta meidän tuleekin kiittää maalaisliittolaisia ja sitten vanhoja kunnon kansandemokraatteja, jotka olivat sitä mieltä, että pohjoisessakin asuu ihmisiä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Valtion budjetti vuodessa on 54 miljardia euroa, josta kuntien valtionosuudet 7 miljardia. Tämä on pieni summa alueiden tuloerojen tasaamiseen.

Autoveroista saatava tulo on 7 miljardia, josta huomattavan osan maksaa muualla kuin pääkaupunkisseudulla asuvat asukkaat.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kun avaat tämän linkin, Hemmo, huomioi kohta "kuntien PERUSPALVELUIDEN valtionosuudet":

http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/Kuntauutise...

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Mahdollista on, että joidenkin maahanmuuttajien edut ovat suomalaisia paremmat. Asiaan pitää perehtyä, joten aloitetaanpa välittömästi. Eli mitenkäs on, maksoivatko Perussuomalaiset toverit Freddy van Wonterghemin saamat sakot, samalla tavoin kuin he maksoivat Hirvisaarenkin rapsut?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi
Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Herää kysymys miksi Hemmo kirjoittelee lehdessä minkä päätoimittajan näkemykset ovat hänen mielestään noin kovin rimaa alittavia?

Ihmettelen suuresti.

Ja edelleenkään minulle ei auennut miten ja missä tuo limbo tapahtui.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, minulle sinä totesit, että jokaisella somalilla on enemmän annettavaa Suomelle, kuin minulla.

Jotkut siellä limboilivat, kun tuon totesit.

No, se on oma mielipiteesi, enkä yhdy siihen, koska minulla on yli neljänkymmenen vuoden veronmaksutausta tässä maassa.

Tuo siis siitä, kun ilmoitin, etten suosi somalien pääsevän päättäviin asemiin Suomessa.
Demokraattiselle tielle en asettanut esteitä.

Samaan miinaan ajoi myöskin Niklas Herlin, joka syytti minua rasismista.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Sanoin että suunnilleen kenellä tahansa somalilla on enemmän annettavaa Suomelle kuin henkilöllä joka esittää senkaltaisia lausuntoja kuin Markku Tyry. Muistaakseni.

Nyt voit tarkistaa omat sanomisesi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Antti. Tuo on asiallisesti ottaen sama.

Mutta, en minä sinulle kanna kaunaa. Se oli mielipiteesi, ja sehän on aina arvokasta, vaik' oikein ei olisikaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hyvä että otit asian esille,nimeenomaan kaikkia,KANSALLISUUDESTA riippumatta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Puolakka ja Härkönen, aina näissä pakolaiskeskusteluissa tunnen suurta myötähäpeää suomalaisen mieskunnan,ei toki kaikkien, suhtautumisesa maahanmuuttajien,olisiko kysymys heikosta itsetunnosta vai vanhasta pelosta "ne vie meidän naiset"

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Arto Granlund. Pitäisivät edes huolta omista akoistaan, eivätkä alistaisi.

Merja Heikka

Joo, kyllä siinä heidän akkapolitiikassa olis paljonki korjaamisen varaa. Joka ukolla on akkoja kuin haaremissa, ja näistä jokainen saa sitten "yksinhuoltajana" avustuksia. Korjaisivatt ensin oman akkapolitiikkansa, ennenkuin tulevat Suomen kunnallispolitiikkaan sorkkimaan. Ja päästäisivät nämä töihin, ja alkaisivat koti-isiksi. Naisistahan varmaan siihen olisikin, koska ovat ikänsä orjan lailla passaneet näitä kathia vetäneitä ukkojaan ja lapsilaumaansa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tyry,ei tarvitse mennä kovin kauan taakseppäin historiassa,pari,kolme sukupolvea riittää, kun suomalainen nainen oli myös alistettu.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En mielellään lähtisi näihin "kuka saa ja mitä" keskusteluihin, mutta olen kerännyt faktaa jo pidemmän aikaa ja minua alkaa ärsyttämään silloin, kun hyyssärit vääristelevät maassamme vallitsevaa käytännön totuutta. Näillä laskureilla ja ohjeistuksilla ei todellisuudessa ole mitään merkitystä, koska niitä kierretään tietyissä tapauksissa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Oli miten oli, mutta mitään maahanmuuttajien rynnäkköä tie valtuustoihin tule. Rovaniemellä Venäläiset ovat ulkomaalaisista suurin ryhmä ja äänestävä perussuomalaisia siinä kuin muitakin puolueita. Vietnamilaiset ovat jo niin suomettuneet, että tekevät samoin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

No eihän se Rovaniemi ole maailman napa vaikka napapiiriä liippaakin.

Minäpä tiedän missä se napa on - The Center of Universe: ASKA :)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Höpö. Napa liikkuu Narkauksen ja Lohinivan välissä.

Markku Laaksonen

Hemmo K:n olisi syytä lukea teksti, niinkuin siinä lukee, eikä sitä mitä haluaa lukea.
Mamut + ym. ulkolaiset alkanevat osallistumaan politiikkaan aikojen kuluessa kun ovat kotiutuneet, asuneet vuosikymmeniä maassa, kuten esim.naapurissa.
Mitän rynnäkköä ei varmaan tapahdu syksyn kuntavaaleissa eikä sen jälkeenkään heti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hah yritin muokata omaa kommenttiani, niin Uusi Suomi vastasi:

"Teillä ei ole oikeutta näille sivuille".

Alkaako Antti ja Ritva väittämään, että olisin tehnyt "Turun Sanomat".
Jos tuo on ajatuksenne niin se kyllä loukkaa. Minä katson tekstejä inhorealistisen kunnallispolitiikon näkökulmasta ja huomaan, että teillä niin kuin Huuskollakin on naivi käsitys kunnallisesta päätöksenteosta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kun olen viime aikoina käynyt tällä palstalla aika harvoin, vaikutelma että keskustelujen taso olisi laskenut on vahva. Ikään kuin kukkahattusetien ja -tätien kliseetkin olisivat vain ohentuneet, eikä perusasioihin ollenkaan päästä käsiksi.

Verratkaa nyt tätä keskustelua esimerkiksi siihen mikä käytiin tuossa:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo, oli virkistävää lukea tuo Sinun syväanalyysi suomalaisista köyhistä ja heidän oikeutetuista ajatuksista. Vain umpiluiset toimittajat ja hyväpalkkaiset suomalaiset ovat kuuroja kanssaihmistensä hätään ja äänestävät "kostona" maahanmuttajaa, jotta ei tarvitse hyväksyä "omaa köyhyyt". Onneksi näitä kylmäsydämmisiä suomalaisia on vähän.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ehkä keskustelujen tason lasku johtuu tuosta, kun omat käyntisikin ovat harventuneet.

Mää ny vertasin tota keskustelua, tai vaan avausta nyt käytäviin.
Ni, siitä ny vois tulkita että sää oot niinku meijän puolella tässä....

..Jos ei ny mun, ni meijän kuitenkin...

Sirpa Abdallah

http://www.stm.fi/toimeentulo/tuet_ja_etuudet/toim...

http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1575...

2.4. SALASSAPITOVELVOITE JA TIETOJENVAIHTO http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?fold...

Kuntien sosiaaliviranomaisilla on paljon harkinnanvaraa kenelle,millä perusteilla ja kuinka paljon maksetaan. Edes kunnan päättäjät valtuustoissa eivät saa yksityiskohtaisia tietoja annetuista toimeentulotuista. puhumattakaan niistä harkinnanvaraisista tuista.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Pitää paikkansa ja jokin aika sitten netissä levisikin maahanmuttajan tiliotteesta kuva joka sai melkoiset mittasuhteet. Itsekään en ymmärtänyt kuinka tuollaisia summia voi saada vuorokauden aikana. Minusta jo nämä perus korvaukset ovat melko suuria tietyille maahan saapuneille.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mistä sinä, Seppo Lavikainen, "tiedät" mistä k.o. rahaliikenteessä oli kysymys?
Jos et tiedä, älä levitä huhuja.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Minä mitään huhuja ole levittänyt. Tiedätkö itse mistä nuo summat koostuivat? Jos et, niin älä levitä puollustavia huhuja! Kuva kuitenkin oli aito ja siinä näkyvät summat. Harkinnanvaraisia ne kuitenkin on pakko olla, koska tuollaisia tasasummia ei saa esim. puhelinlaskuun, vakuutusmaksuihin, lehtitilauksiin, jääkaappiin, discoillan viettoon,...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Seppo Lavikainen,
sinä sorruit jo kerran esittämään "faktana" ajokorttihuhun mikä ei pitänyt paikkaansa. Nyt pähkäilet toista paljon jauhettua aihetta johon liittyvistä tosiasioista et itse asiassa tiedä yhtään mitään.
Älä esitä tietäväistä kun et tiedä.

Seuraavana aiheenasi lienee erään somalipojan uudet kengät. Siitäkään et tiedä. Samaten jonkun uteliaan kurkkima pankkiautomaattinosto. Siitäkään et tiedä. Samaten jonkun autorieskan alkuperä ja omistaja. Siitäkään et tiedä.

Kaikista näistä ja monesta muusta uteliaden joutilaitten levittämistä jutuista ja urkkimisista olet kuullut, nyt muka tiedät.

Älä levitä huhua.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kun sinä Antti tunnut tietävän, niin voisitko esittää faktoja? Esitä niistä somalipojan kengistä jotain faktaa, kun sinä olevinaan niistä tiedät.Minä en ole puhunut mitään kenenkään kengistä. Mitä minä tuon julki, niin ne on painettua tekstiä ja sinä voit tarkistaa todenperäisyyden sitten julkaisulähteestä. Ei minun esille tuomani asiat ole minun keksimiä tai kuulopuheita, vaan jonkun muun tahon kuten sanomalehti Karjalaisen julkaisemia artikkeleita tai Lieksan kaupungin kokouspöytäkirjoja. Toki jos epäilet lähteen paikkansapitävyyttää voit kääntyä julkaisian puoleen.

Lieksassa somali saa 800€ "tervetuliais rahaa" ! Lisäksi heille on myönnetty harkinnanvaraista mm. discoillan viettoon. Saako kantasuomalainen 800€ muuttaessaan Lieksaan? Saako kantasuomalainen illanviettoon sossusta harkinnanvaraista? Ja Tottakait voin näyttää toteen juuri mainitsemani pari ensimmäistä epäkohtaa, mutta voitko sinä Antti näyttää toteen, ettei näin olisi tapahtunut? Ala sitten vasta arvostelemaan , kun sinulla on näyttää, ettei näin ole tapahtunut!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ah , meinas unohtua. Lieksassa Somali saa reilun 1700€/kk perustuloa. Moni töissä käyvä suomalainen ei saa tuollaisia rahoja. Ja tässä linkki Karjalaisen tekemään juttuun. Kysy Antti Affena Karjalaisesta, miksi he kirjoittavat muunneltua totuutta, äläkä minua syytä! http://www.youtube.com/watch?v=ex-m4VFEppw

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Karjalainen 09.12.2011

Lieksan kaupungin johtaja Esko Lehto tuskailee sosiaali ja terveysmenojen hurjasta kasvusta. " Jos kehitykseen ei reagoida kunnallisvero% on kohta 25% ". Kaupungin alijäämä on 3,8 miljoonaa ja nettovelka kasvaa 50%.
"Päivähoitoikäisten lasten määrä on tuntuvasti kasvanut, mikä ei ratkaisevasti johdu maahanmuuttajista". Lehdon mukaan se johtuu mm. "syntyvyyden kasvusta ja lapsiperheiden muutosta kaupunkiin". Uusi päiväkoti maksaa 2,2 miljoonaa ja suunnitteluun on esitetty 150 000 euroa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Karjalainen 28.10.2011. Lieksan somaliyhteisö kasvaa marraskuussa 24 uudella jäsenellä, minkä jälkeen heitä on n. 200. Kaikki tulevat ovat saman ydinperheen jäseniä.

Suomeen pääsee ns. kasvattilapsia, hekin ovat pääasiassa setien ja tätien lapsia kertoo Lieksan sosiaalijohtajaksi ylennetty Soile Syrjänen.

Hän on pahoillaan kaavaillusta kiristyksestä perheenyhdistämispolitiikassa.

Lieksan somaleista on 80% alle 35 vuotiaita. Syrjäsen mielestä se on vain huhu, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan. Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjänen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa.

Syrjänen harmittelee sosiaalitoimiston lisääntynyt työmäärä, kun kantasuomalaiset ovat laittaneet "turhia tukihakemuksia", kuten "haen toimeentulotukea sillä perusteella, että somalitkin sitä saavat" Syrjänen sanoo turhautuneena.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

MTV3.
Kirjaamisissa puutteita
Kaupungin tilintarkastajat puolestaan ovat puuttuneet toimeentulotuen käytäntöihin. Tilintarkastajat huomasivat viime kesän tarkastuksessa, että oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille oli tehty tukipäätös jopa kolmeksi vuodeksi, toisin kuin muille asiakkaille. Turvapaikanhakijat saivat myös erillistä harrasterahaa. Lisäksi kirjaamisissa havaittiin puutteita, joita perustellaan osittain työvoimapulalla

– Meillä ei ole yhtään henkilökunta lisääntynyt ja ollaan jouduttu oikaisemaan joissakin asioissa, kertoo va. sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen Lieksan kaupungista.

Kaupunginvaltuutettu Veijo Ikonen on vaatinut kaikkien pakolaisiin liittyvien kulujen raportointia.

– Kuntalaiset on sitä mieltä, että kyllä heilläkin on oikeus tietää mihin näitä lieksalaisten veronmaksajien rahoja käytetään.

Sosiaalitoimisto ei maksa autokouluja
Lieksan maahanmuuttajat ovat vielä niin tuoreita tapauksia, että heidän toimeentulokustannuksensa maksaa valtio. Kuntalaisia huolestuttaakin siis se, että mitä tapahtuu kun valtion tuki loppuu ja kuitenkin tulijoiden määrä yhä kasvaa, kun perheitä yhdistetään.

Tilintarkastajien kehotuksesta Lieksa muutti toimeentulotuen käytäntöjään. 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden toimeentulotukipäätösten kesto on nyt samaa luokkaa kuin muillakin ja harrastuksiin saa rahaa, jos siihen on erityinen peruste.

Sen sijaan sitkeä huhu siitä, että sosiaalitoimisto maksaa autoja ja autokouluja, ei pidä paikkaansa. Totta! Ei sosiaalitoimisto maksakkaan, vaan aikaisemmissa kirjoituksissa kerrottiin valtion maksavan ajokortin.

Aiheesta lisää 45 minuuttia -ohjelmassa alkaen klo 20.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Pakolaisista aiheutuvien kustannusten korvauksia haettu ajalta 1.1.-31.6.2011 yht. 976 129 €, josta muuttajien iän
perusteella maksettavan laskennallisen korvauksen määrä on 202 047€. Tästä summasta ELY-keskus on 31.8.2011
mennessä tilittänyt 372 534 €, eli ensimmäisen vuosineljänneksen osuuden tulkkilaskuja lukuun ottamatta. Huhtikesäkuun hakemus on vielä ELY-keskuksella käsittelyssä. Heinä-elokuu laskutetaan kolmannen vuosineljänneksen
yhteydessä. Merkittävä osa tulosalueen tuloista kirjautuu siis viiveellä, eikä toteuma 31.8.2011 anna näin ollen todellista
kuvaa tuloista.
Ensimmäisen osavuosiraportin yhteydessä tehdystä talousarviomuutoksesta huolimatta sekä tulosalueen tulot että
menot tulevat ylittymään. Tulojen ennakoidaan ylittyvä 200 000 eurolla ja menojen 450 000 eurolla. Kokonaisuudessaan
tulosalueen lisämäärärahan tarve (nettomenojen kasvu) on 250 000 euroa
Tulosalueen nettomenojen ylitystarve koskee erityisesti perus- ja täydentävää toimeentulotukea. Ylitystarpeen syynä
ovat toimeentulotukea saavien kotitalouksien määrän kasvu, tulottomien kotitalouksien määrän lisääntyminen ja
työmarkkinatuen tarveharkinta. Myös yksityisen kotihoivan maksujen huomioiminen vähäistä suurempina
terveydenhuoltomenoina perustoimeentulotuessa on lisännyt menopainetta.
Lähde: http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...068-5-7184.PDF

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lieksan Kaupunginhallitus
Esityslista 20.02.2012 Asianro 10

"Lieksan kaupungin taloudellinen tilanne on heikkenemässä."
TALOUSANALYYSIN TEETTÄMINEN SUUNNITTELUN, VALMISTELUN JA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...meeting_frames

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

SOS.JA TERV.PALVELUKESKUS VUOSI 2011 10 707 463 euroa

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...86-14-6037.PDF

Lieksan kaupunki Budjettiyhteenveto
INTIME/Talouden Suunnittelu 440 YLEINEN KULTTUURITOIMI

Lieksan kaupunki Budjettiyhteenveto
INTIME/Talouden Suunnittelu SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKESKUS YHTEENSÄ
MENOT YHTEENSÄ vuonna 2011 49 600 026 euroa

LIEKSAN KAUPUNKI TULOSLASKELMA VUODELLE 2011

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...86-14-6037.PDF

PDF]
TALOUDELLISET JA TOIMINNALLISET TAVOITTEETwebdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/.../2010986-14-6037.PDF
http://www.google.com/search?q=my%C3...w=1225&bih=814

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Sanomalehti Karjalainen 8.5.2012:

Tiliotteen julkistamista facebook-ryhmän yhden jäsenen omalla sivulla ja myöhemmin myös ryhmän sivulla sai Soile Syrjäläisen ottamaan yhteyttä niin valtakunnansyyttäjänvirastoon kuin myös nettipoliisiin jo viime viikon maanantaina. Hän hieman ihmettelee sitä, että kuinka nihkeää moplemmilla tahoilla asiassa aluksi oltiin eikä tahdottua heti nähdä, että yksityisen henkilön tilitietojen julkaiseminen olisi rikos.
- kun sitten poliisi käynnisti rikostutkinnan viime torstaina , niin ilmoitin sekä valtakunnansyyttäjälle että nettipoliisille, että nyt asian tutkinta on käynnistynyt. Kumpikaan ei ole suhtautumistaan kommentoinut, hän jatkaa. Soile Syrjäläinen kehoitti heti myös maahanmuuttajia käsitttelemään kaikkia asiakirjojaan huolellisemmin, jotta vastaavaa ei pääsisi tapahtumaan.
- Tarkistin kyllä itsekkin omat lehtinippuni, ettei paperin keräykseen ole livahtanut mitään henkilökohtaisia asiakirjoja.
Tuorein Syrjäläisen henkilöä vastaan suunnattu tarkoitusperältään epäilyttävä facebook- hyökkäys on viime perjantailta.Sama Lieksalais mies jota poliisi epäilee somali miehen tiliotteen julkaisemisesta internetissä, julkaisi julkaisi facsbookin omassa kuvakansiossaan kuvan Soile Syrjäläisestä.
Kuva on kirvoittanut toista kymmentä kommenttia, joista ainakin osa on samojen henkilöiden, jotka ovat kirjoitelleet mamu-keskusteluryhmässä.
-En pidä siitä, että kuvani on napattu netistä ja julkaistu sivulla, ja minua siellä sitten irvitään. Mutta en minä jaksa poliisillekaan kaikesta ilmoittaahän sanoo, mutta ihmettelee, miten hänestä on tullut koko jutun alku ja juuri.

Kai ne sitten selvittää myös nuo summien perusteet?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mitähän salattavaa siellä Lieksassa on, kun tarttee tällaisia täytellä? https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:UUnV-6r...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

näistäkään ei saa puhua: "KIINTEISTÖ OY LIEKSAN VUOKRATALOJEN JA SOSIAALITOIMEN VÄLINEN SOPIMUS
SOSTERLA § 97
Kiinteistö Oy Lieksan Vuokratalot ja Lieksan kaupungin sosiaalitoimi ovat solmineet 3.5.2012 sopimuksen, joka koskee maahanmuuttajien välivuokrauksen muuttamista toistaiseksi voimassa olevaksi vuokrasopimukseksi maahanmuuttjien omiin nimiin.

Yhdenvertaisuuslaki (20.1.2004 / 21) edellyttää, että eri väestöryhmiä on kohdeltava mm. asumisen osalta yhdenvertaisesti (2§, kohta 4). Laki sallii joitakin poikkeuksia, jos tavoitteena on tosiasiallisen yhdenvertaisuuden saavuttaminen. Tämä voinee tarkoittaa mm. vähäisiä poikkeamia esim. vuokrasuhteissa.

Viranomaisen ja kunnan omistaman yhtiön on otettava huomioon, että syrjinnäksi tulkittava menettely voi yhdenvertaisuuslain perusteella aiheuttaa taloudellisia seuraamuksia.

Sosiaali- ja terveyslautakunta palauttaa 3.5.2012 allekirjotetun sopimuksen uudelleen valmisteltavaksi siten, että valmistelussa otetaan huomioon mm. yhdenvertaisuuslain vaatimukset."

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...meeting_frames

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Resursseja lisää tänne ja vähemmäksi vaikkapa vanhusten huollosta!

17
PAKOLAISTYÖHÖN TARVITTAVAT RESURSSIT

399/21/211/2011

KH
Vs. sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen 28.5.2012:

"Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi 19.12.2011 terveydenhuollon ammattilaisen ja perhetyöntekijän määräaikaisen työsuhteen pakolaistyöhön 30.6.2012 asti. Määräaikaisia tehtäviä hoitaneet ovat vakituisia kaupungin palkkalistoilla olevia henkilöitä, joiden tilalle on työyksiköihin palkattu sijaiset.

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus esittää kaupunginhallitukselle, että lähihoitajan (terveysneuvonta) ja perhetyöntekijän määräaikaista työsuhdetta jatketaan 31.12.2012 asti.
Perustelut:
Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden määrä on tällä hetkellä 260 henkilöä. Kesäkuun aikana Lieksaan on tulossa 10 henkilöä perheenyhdistymisten seurauksena. Kuluvan vuoden aikana kuusi (6) pakolaistaustaisista on muuttanut Lieksasta pois saatuaan koulutus- tai työpaikan suuremmista keskuksista. Myös muutama pakolaistaustainen lapsi on syntynyt Lieksassa.

Kuluvan vuoden aikana kielteiset perheenyhdistämispäätökset ovat selvästi lisääntyneet kansallisten toimien tiukentumisen myötä. Koto-toimistossa kielteiset päätökset kuormittavat henkilöstöä. Lähes jokainen kielteinen päätös käynnistää valitusprosessin. Tämä lisää ohjaus-, neuvontatyön määrää sekä muun avun tarvetta. Koto-toimisto huolehtii alkuhaastatteluista ym. kotoutumislain (1486/2010) ja kaupungin hyväksymän kotouttamisohjelman edellyttämistä toimenpiteistä.

Tällä hetkellä Koto-toimistossa työskentelee:

o
sosiaalityöntekijä

o
pakolaiskoordinaattori (vuorotteluvapaalla)

o
pakolaisavustaja

o
perhetyöntekijä (päätös 30.6.2012 asti)

o
terveysneuvoja (päätös 30.12.2012 asti)

Lähihoitajan (terveysneuvoja) työpanoksella on voitu vähentää maahanmuuttajien hakeutumista suoraan terveyskeskukseen. Näin on voitu välttää ruuhkaa terveyskeskuksen odotustilassa. Erilaisen terveydenhuoltoon liittyvän ohjauksen ja neuvonnan tarve on edelleenkin merkittävää. Lähihoitaja / terveysneuvoja toimii myös välittävänä linkkinä neuvolan, kouluterveydenhuollon ja muiden terveydenhuollon toimijoiden suuntaan.

Perhetyöntekijä on tarjonnut 1.8.2011 alkaen maahanmuuttajaperheille erilaisia alkuvaiheen tukitoimia. Tavoitteena on perheen itsenäinen selviytyminen suomalaisen arjen haasteista. Tärkeäksi on havaittu mm. lapsiperheiden asioiden koordinointi erityisesti päivähoidon ja koulun suuntaan, ryhmätapaamisten järjestäminen ohjaus- ja neuvonta-asioissa sekä mielenterveys- ja kriisityön tarpeen selvittäminen. Myös asumisen tukitoimet ovat vieneet työaikaa oletettua enemmän.

Perhetyöntekijän ja lähihoitajan palkkakulut on huomioitu sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2012 talousarviossa ns. laskennallisten korvausten kustannuspaikalla. Loppuvuodesta jää noin 30 pakolaistaustaista maahanmuuttajaa laskennallisten korvausten ulkopuolelle. Valtionvaroista maksettavat korvaukset on tarkoitettu mm. pakolaisten vastaanottoa ja kotoutumista tukevan toiminnan järjestämiseen."

Sivistysjohtaja Jarkko Määttäsen selvityksen mukaan päivähoidon järjestelyt on tehty sivistysvirastossa. Aluejohtajat ovat ne tehneet. Päivähoidon asioiden järjestelyssä ei välttämättä ole kovin paljon perheneuvojan panosta tarvittu.

Kj. Esko Lehto:
Asia on vielä selvitettävänä ja kaupunginjohtaja tekee esityksensä viimeistään kokoukseen mennessä.

Kaupunginhallitus
Esityslista 04.06.2012 Asianro 17
http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...meeting_frames

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kerro Antti Affena mistä te Lieksalaiset veronmaksajat sitten otatte tai leikkaatte näiden maahan saapuneiden elättämisen, kun valtion tuki 2v. päästä lakkaa? Vai toivotteko, että he muuttavat pääkaupungin seudulle heidän elätettäväksi? Karmea työvoimapula tuskin Lieksassa on, koska vapaita työpaikkoja oli Lieksassa 17 kappaletta viimeksi kun katsoin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Antille, että ainakin Rovaniemen Revontulikeskuksessa somalipojat kävelee hieno puku päällä ja kravatti kaulassa. Afrikassa kiertää huhu, että
- on se kumma maa tuo Suomi, kun palkka tulee vaikka ei tee mitään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jatkan vielä, ettei minusta syntyisi rasistista kuvaa. En siis ole ollenkaan maahanmuuttoa vastaan tai jotain osaa maahan muuttavista, vaan kritisoin toimintatapaa ja tasa-arvoisuuden puutetta kaikkien kohdalla. Kritisoin myös hyyssäystä joka kohdistuu vain osalle maahanmuuttavista eikä suinkaan kaikille tasapuolisesti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo juuri noin minäkin ajattelen. Kyllä kuntapäättäjällä pitää olla oikeus tietää miten sen vairkakoneisto toimii ja paljonko maahanmuuttajiin pannaan verovaroja. Äänestäjät sitten saavat päättää ja vilta ehdokkaiden joukosta oman käsityskannan mukaiset ehdokkaat.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Totuus lienee myös se, että puolueet pitävät maahanmuutto ehdokkaita koristeena ja samoin kuin monia suomalaisiakin ehdokkaita. Vaaliropagandassa sitten näytetään ja kerrotaan kenelle äänet pitää keskittää. Siis kutka edokkaista on puolueen tai järjestön mielestä hyväksyttäviä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sirpa vastauksena kysymkseesi on, että tästäkään ei saa tarkkaa tietoa. Periaatteessa kuntien pitäisi saada kaikki toimeentulotukeen liittyvät mamu-menot, mutta Rovaniemen sos.virkailijat väittää, että loppupeleissä kunnalle jää meksettavaa. Ilmeisesti maksut suoritetaan tietyn kiintiön mukaan ja todellisuus onkin sitten toista.

Sirpa Abdallah

No onpas outo tilanne kun kunnan päättäjille ei anneta selvitystä kokonaismääristä. Eli paljonko valtio on maksanut vuoden ajalta maahanmuuttajista avustusta kunnalle ja paljonko taas kunta on puolestaan maksanut yhteensä maahanmuuttajille toimeentulotukea yhteensä (sis. harkinnanvarainen).

Voiko tosiaankin sosiaalityöntekijöillä olla noin suuri valta jotta ei tarvitse antaa selvitystä kokonaistilanteesta, esim. paljonko jäi kunnalle maksettavaa verovaroista? Eikös tuo tieto olisi jo tarpeellinen sitä varten jotta kunta voisi ylipäätään harkita päätöksen tekemistä maahanmuuttajien (pakolaiset,humanitääriset) ottamisesta jatkossakin kunnan vastuulle?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Huvittavinta koko toimeentulotukiasiassa on se, että valtio antoi Lapin kunnille käsityksen maanmuuttajien vastaanottamisen olevan hyvä "bisnes" ja jos ei tähän uskotti alkoi keppi heilua "muidenkin menojen osalla".

Tieto olisi tarpeen nimenomaan budjetin hyväksynnän yhteydessä. Sellaista tietoa ei kuitenkaan kaupunginvaltuusto ole saanut pyynnöistä huolimatta.

Samuli Mikkola

" maahanmuuttajat koostuvat niin monenlaisista kansallisuuksista, että ne eivät varmaankaan äänestä toinen toisiaan."

++ Olisit nyt laittanut edes "he" eikä "ne". Suomesta muuten karkoitettiin juuri turvapaikanhakija, joka sai kidutuksestaan todisteet tunnin liian myöhään. Aina tietty viranomaisilla sattuu ja tapahtuu, rapatessa roiskuum, mutta ei tänne aivan tuosta vain siis kävellä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hemmo Koskenniemi, luulosi puolueiden toiminnata on tosi outo,niinkuin olisi jostain salaseuroista kysymys,ei ole.Keskustelijoiden kannattaa muistaa se tosiasia, sosialitoimessa ihmiset toimivat virkavastuulla.Jos luottamushenkilo ei tieda oman hallintokuntansa asioista vika on kylla hanessa itsessaan.Alftan,mikali tarkoitit itseani kommentistani Ilkka Herlinista,lue kirja Koneen ruhtinas.Valitettavasti pari kirjainta koneestani sanoi itsensa irti,kuten tekstista huomaatte.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arto hyvä minulla ei ole mitään luuloja vaan kokemus ja tieto.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Vaikeaa sanoa yhtään mitään miten tuo tukien jakaminen Suomessa toimii pakolaisille kontra suomalaisille.
Ruotsissa ainakin on iät ajat ollut käytäntö että sosiaalilautakunta voi milloin hyvänsä tarkastaa yksittäisiä tapauksiakin sosiaalitoimen työssä, siis senkin, onko maksettu turhan leväperäisesti ilman aihetta toimeentulotukea tai muita avustuksia.

Olin sosiaalisessa työssä 33 vuotta, mutta vain 11 vuotta niistä sosiaalitoimistossa. Kuitenkin jatkuvasti tekemisissä sosiaalisihteereiden kanssa kaikkina vuosina.
Ennen ei ollut yhtä kovaa kontrollia sosiaalilautakunnan puolesta, mutta toisaalta ei ne sosiaalisihteeritkään olleet yhtä avuttomia kuin nämä nykeyiset jotka eivät uskalla painavaa sanaansa enää missään tilanteessa sanoa.

Nykyisin on käytäntö sellainen Ruotsissa että sosiaalitoimistolla on budjetti myös tukien osalta ja jos sen ylittää, niin siitä voi saada sosiaalitoimen johtaja potkut.

Ikinä ei ole ollut niin että ulkomaalaiset saavat enemmän kuin ruotsalaiset paitsi nimenomaan pakolaisperheiden osalta. Heille ostetaan kyllä uudet huonekalut ja lapsille uusia polkupyöriäkin, mutta halvimman taksan mukaan ja ainoastaan yhden kerran. Ei autoja, tauluja tai muuta sellaista.
Ruotsalainen on joutunut kiertämään kirpputoreja ja ostamaan käytettyjä vehkeitä koska on saanut vain määrätyn summan taloustarvikkeita varten, millä on pitänyt hoitaa kaikki tarpeensa.
Normaaleille ulkomaalaisille on samat säännöt kuin ruotsalaisille.

Se että pakolaisille ostetaan uutta, on sitä varten että ei voida odottaa että he kielitaidottomina tietäisivät mistä etsiä niitä käytettyjä ja monet heistä ovat aikalailla henkisesti lamassa tullessaan. Elämän kuuna päivänä ei varmasti ole vaihdettu jääkaappeja tms asuntoon heidän takiaan siksi että siellä olisi edellinen asukas pitänyt esimerkiksi sianlihaa! Siinäkin mitä annetaan yksinäiselle ja mitä perheelliselle pakolaiselle, on eroa.

Nykyisin on Ruotsin kunnissa käytäntö se, että sosiaalilautakunta ottaa pistokokeina summassa tapauksia joita haluaa tarkistaa ja yhä useampia "asiakasmappeja" tarkastetaan, mitä köyhempi kunta ja kireämpi budjetti.
Sosiaalilautakunta (päättäjät) ovat aina sosiaalitoimen yläpuolella ja heille on alistettava kaikki erikoistapaukset myös yksityisille annetuissa harkinnanvaraisissa suuremmissa menoerissä.

Yksi asia on kyllä se että ainakin täällä Ruotsissa ovat nykyisin koulutetut sosiaalisihteerit joitain poikkeuksia lukuunottamatta surkeita avuttomia vätyksiä jotka eivät uskalla sanoa juuri mitään totuuksia asiakkailleen.
Minua ainakin otti päähän se että turhanpäiväisellä suosionhakuisuudellaan asiakkaidensa suhteen, minä sain tehdä sen heidänkin työnsä.
Jos minä olen opettanut kuukausia jotain asiaa esimerkiksi velvollisuuksien suhteen ja teroittanut vaikkapa aikataulujen pitämisen tärkeyttä, niin en ole kovinkaan iloinen jos joku sen työni sabotoi populääriseksi tullakseen.

Jospa tästä jotain hyötyä suomalaisille olisi tajuta että yksi tapaus ei ole samanlainen kuin toinen ja että osa niistä huhuista mitä pakolaiset saavat, ovat pelkkää puppua.
Siltikin, alkuaikoina saavat luultavasti eri kriteereillä kuin suomalaiset, niin arvelisin olevan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomessakin olisi paikallaan se, että lautakunta tekee pistokokeita virkamiesten tekemiin päätöksiin. Suomessa luotetaan vähän liikaakin virkamiehiin ja monesti kokouksissa tulee sellainen tunnelma, että virkamiehet jyrää asiantuntemuksella ja viis välittää mikä on lautakunnan jäsenten rooli.

Ruotsissa on ollut pitkään yksipuolue vallassa ja uskon, että myös virkakunnassa kuin päättäjissä demarit jyrää.

Olen kuullut sellaista, että teidän media eikä käytä sanaa Ruotsidemokraatit vaan puhuu uutisissakin maahanmuuton vastaisista ?!

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

No äläpäs nyt Hemmo innostu! Vastahan täällä Ruotsissa ollaan porvarillisen monen puolueen, Alliansin toista vaalikautta elämässä.
Nyt on kuitenkin niin että jo kuuluu näiltäkin ehdotuksia toimeentulotuenkin vastuullisuudesta. Ts ehdotetaan että saadakseen ylipäätään toimeentulotukea olisi myös velvollisuuksia.

Alkaa olla hankalaa puolustautua siinä miksi pitkäänkin maassa olleet eivät ole saaneet työtä. Ruotsindemokraatit (SD) tulevat nousemaan vielä seuraavissakin vaaleissa ja siitä syystä tämä kiinnostaa kaikkia.

Jos tuollainen "vastuullisuus" toteutuu, niin sehän koskee myös ruotsalaisia. Ovat samalla viivalla ja nöyryytyksessä heidän suhteensa ylitetään paljon.
Mitenhän sitä päädyttiin näihin aikoihin tässä EU-jäsenyydeesä, sitä voisi kysyä.
Minua ainakin surettaa. Miksi maahanmuuttajat voivsat huonontaa ehtoja sen maan kansalaisillekin, minne tulevat?
Miksi sitä on nurkkakuntalainen jos tästä puhelee?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo Lavikaiselle kiitoksia perusteellisesta näytöstä siitä kuinka maahaanmuuttajat saavat kanataväestöä paremmat edut.

Nyt on Antti Alfhtaanin vuoro näyttää omat faktansa esitettyjä väitteitä vastaan.

Harri Lehtimäki

"Lieksan somaleista on 80% alle 35 vuotiaita. Syrjäsen mielestä se on vain huhu, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan. Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjänen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa." Kuinka naiiveja ja hyväuskoisia voivat sosiaalipuolen ihmiset ollakaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset