Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Liitytään Venäjään

  • Aunuksen lehmiä tietä ylittämässä kesällä 2012
    Aunuksen lehmiä tietä ylittämässä kesällä 2012

Suomen nykyinen porvaristo on viemässä Suomea EU:n liittovaltion osaksi / hallintoalueeksi. Hieman ihmetyttää, koska se ei ole edes porvareiden etu. Suomen ulkomaankaupassa nimittäin Venäjästä ja Aasiasta tulee Suomen tärkein kauppakumppani. Euroopan ja varsinkin euromaiden osuus laskee ja myös taloudellinen intressi.

Koska suomalaisella poliittisella  eliitillä näyttää olevan kova hinku EU:n liittovaltioon, niin loogisesti olisi hyvä pohtia mitä taloudellisia etuja olisi liittyäessä Venäjän liittovaltioon ?

Venäjähän on ollut luotettava kumppani, koska olemme saaneet itsenäisyyden Venäjän suostumuksella ja tukemana. Sodista huolimatta.

EU on jo alkulähteisesti saksan johdolla halunnut liittää meidät liittovaltioon kunnioittamatta vähäkään itsenäisyyttäämme.

Suomen, jos on liityttävä johonkin suurempaan, niin eikö se voisi olla Venäjä ?

Uutena Vuonna tulee 400 000 venäläistä turistia Suomeen, joka osoittaa kuinka meitä venäläiset arvostaa. Lapin ja Kainuun hiihtokeskukset täyttyvät venäläisistä turisteista, jotka janoavat hiljaisuutta ja byrokraatitonta yhteiskuntaa.

Ymmärrämmekö edes omaa etuamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Matti Jalagin

Ei muuten liitytä. Eikä Ruotsiin eikä edes Norjaan. Muista puhumattakaan.

Ihan itse se on koiranpaskakin mättäällä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ei liitytä!

Hemmo saa hoitaa Kuolan rannan sijoituksensa ihan itte.

Jolua!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Antin monikulttuurisuuden raja kulkee juuri tässä. Amen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #5

Salla takaisin!

Jääköön Viena vienalaisille ;)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10

Antti, ymmärrän ei Sinusta tainnut olla Suur-Suomen tekijäksi. Katso kuinka ja millaista järvimosaiikkia on Sallan-Kuusamon ja Vienan välimaastossa. 2050 kun loppuu kalat merestä, niin tuo alue on merkittävä jopa maapallon väestöä ajatellen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Matti, entinen pirttikoskilainen. Jos haluat asukkaita kotikyläästi, niin mistä sinä muualta sinne asukkaat saat. Hieno voimalaitosyhteisö on nyt tyhjillään.

Matti Jalagin

Kyllä sinne parakkikylään saa tulla venäläisiä, mutta ei sen takia ruveta sentään liittovaltiota itään rakentamaan.

Vaikka olisihan se muikeaa saada se maaraja Kiinan kanssa lopultakin ja toisaalta meillä on tuota hallintoväkeä niin, että piisaa yhtä Venäjääkin hallinnoimaan.

Pitänee järjestää Venäjällä kansanäänestys, että kelpaako niille tämmöinen järjestely.

Jari Teräväinen

Vaika olenki evakkokarjalaisten jälkeläinen,, en kuitenkaan haikaile karjalaa takas, kunhan nyt saatas nykynen maa pidettyä kunnossa..

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Omana tasavaltanako, vaiko liitytäänkö Karjalan tasavaltaan?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka, esitit olennaisen kysymyksen. Luulen, että Suur- Suomi voisi toteutua juuri esittämälläni strategialla. Venäjään liittymisestä seurasi rajonen kaatuminen ja Suomen sekä Karjalan tasavallan yhdistyminen. Raja idässä kulkisi kaukana idässä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Venäjään liittymisestä seurasi rajonen kaatuminen ja Suomen sekä Karjalan tasavallan yhdistyminen. Raja idässä kulkisi kaukana idässä."

Tuohan on prikulleen sama kuin Terijoen hallituksen uudet rajat Suomelle?

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #14

Hemmo perustaa uudelleen Terijoen hallitusta. Tuon hallituksen taustavoimien tavoitteena oli siirtää suomalaiset muualle esim. Siperiaan (kuten tehtiin esim. tsetseeneille ym.) ja asuttaa Suomi venäläisillä.

Eikö olisi halvempaa ja yksinkertaisempaa, että järjestettäisiin keräys, jonka tuotolla Hemmo voisi muuttaa Siperiaan?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #19

Pertti ja Olli teidän rajoittuneisuus tulee nyt näkyvästi esille. Ette todellakaan uskalla toteuttaa Suur-Suomea :)

Käyttäjän MikkoJack kuva
Mikko Jack

Ruotsalaiset veivät noin puolet Suomesta kiskomistaan veroista emämaan käyttöön. Tervakin piti toimittaa pilkkahintaan Tukholmaan edelleen myytäväksi.

Aleksanteri I sitten teki päätöksen, että vastaperustetusta suuriruhtinaskunnasta kerätyt verot käytetään maan omiin tarpeisiin ja Suomeenkin alkoi kohota kivitaloja.

Sittemmin suhteet huonontuivat tästä ja esim. sortovuosina suomalaiset joutuivat maksamaan Venäjälle ns. sotilasmiljoonia siitä hyvästä, että suomalaiset eivät saaneet enää ylläpitää omaa armeijaa ja kieltäytyivät palvelemasta Venäjän armeijassa.

Silti ymmärtääkseni porvarillisissa piireissä vastustettiin Suomen itsenäisyyttä ennen 7.11.1917 juuri siksi, että pelättiin menetettävän Venäjän markkinat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomen tulisi erota EU:sta ja liittyä Natoon eikä Venäjään. Suomen tulisi saada toimiva rautatieyhteys Jäämerelle Norjan kautta. Näin riippuvaisuus Venäjästä vähenisi.

Suomi on saanut itsenäisyytensä taistelemalla. Tätä ei muuksi muuta se, että Venäjän bolseevikit viettelivät osan suomalaisia taistelemaan Suomen itsenäisyyttä vastaan.

Hemmon halu liittyä Venäjään on tietenkin ollut pitkään ilmeistä. Sirolaopiston opit ovat näköjään hyvin opittu.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pertti, olet hävinnyt taistelun kun menet henkilökohtaisuuksiin. Suomella pitää olla muitakin vaihtoehtoja kuin EU:n liitovaltio. En kannata rataa Jäämerelle koska sitä pitkin kuljetetaan raakaaineita. Malmit on jaljostettava tuotteiksi jota sinä et kannata.

Olli Pusa

Suomella pitää olla muitakin vaihtoehtoja kuin EU:n liittovaltio. Mutta liittyminen Venäjän imperiumin alusmaaksi ei ole sellainen.

Helpostihan Venäjään liittymistä haikailevan kritisointi vaikuttaa henkilökohtaisuuksiin menevältä. Onneksi kun tuollaista haikailevia on vain harvoja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Malmista jalostetut tuotteet pitää kuitenkin viedä jonkin sataman kautta, Vain mitä?

Jukka Palo

Suomen pitäisi liittyä Suomeen. Italiakaan ei ole vielä liittynyt Italiaan, Espanja Espanjaan jne.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Eipähän tarvitsisi sitten Venäjällä ja entisellä Neuvostoliitolla pelotella kun kuuluisimme äiti-Venäjään...ja olisimme turvallisuuspoliittisesti paremmassa suojassa kuin nyt...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, me olemme fennos-skandian maa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fennoskandia

Euroopassa meille ei ole tuttuja kuin, pohjois-ruotsissa ja jonkunverran pohjoisessa Norjassa.
Virossakaan kun ei oikein ole.

Eteläeurooppa, ja suurin osa eurovaluutta-maiden kanssa olemme täysin vieraalla kentällä, ja sitä nuo maat pitävät omana kenttänään ja se nyt nähdään ketä ne vaativat kustantamaan elintasonsa.

Me olemme kulttuurisestikin lähempänä slaaveja venäläisiä, kuin em. Euroopan maita.
Sukulaiskansamme kaikki ovat itäeurooppalaista perua.

Onhan Rovaniemen Hemmo tässä oikeassa, vaikka pilkettäkin silmäkulmassa lienee.....Jos lienee...

Matti Jalagin

Muistaakseni Kekkonen jo muinoin vastasi Neuvostoliiton johdolle samoihin yhdistyspuheisiin liittyen, että "minä olen jo liian vanha mies niin isoa maata johtamaan".

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kekkonen tiesi varsin hyvin, että monikulttuurinen Neuvostoliitto olisi hyvinkin huomannut hänen kykynsä. Vitsiin sisältyi myös puoli totuutta, jonka Kekkonen ymmärsi niin kuin Neuvostoliiton johtajatkin.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #28

Monikulttuurinen Neuvostoliitto olisi jatkanut vanhaa politiikkaa. Alkanut järjestelmällisesti venäläistää Suomea ja siirtää suomalaisia pois. Tilalle venäläisiä.

Tuosta ihanuudesta sai Viro nauttia. Jos Suomessa oltaisiin kuljettu sama tie, olisi Suomessa varmaan nytkin 5 miljoonaa asukasta. Niistä 3,5 miljoonaa olisi suomalaisia ja 1,5 miljoonaa venäläisiä. Ehkä Hemmo osaa vastata, mihin katoaisi 1,5 miljoonaa suomalaista - kuten katosi virolaisiakin?

Olli Pusa

"Me olemme kulttuurisestikin lähempänä slaaveja venäläisiä, kuin em. Euroopan maita."

Tuo ei pidä paikkaansa. Kulttuurisesti olemme lähimpänä pohjoismaita, vaikka itäistä kulttuurivaikutusta onkin havaittavissa.

Eurosekoilun suurin kummajainen onkin, että olemme ajautuneet koko ajan tiivistyvään joukkoon, jossa ei ole muita pohhjoismaita eli olemme erkaantumassa niistä. Ja Etelä.Euroopan maiden kanssa meillä on paljon vähemmän kultuuurisia siteitä.

Jari Teräväinen

Venäjä on hyvä kauppakumppani suomelle ja venäläiset turistit ja lomamatkalijat tuo rahaa etenki itäiseen suomeen, mutta selkää ei venäjälle pidä kääntää koskaan ..

Jaakko Anttila

"Me olemme kulttuurisestikin lähempänä slaaveja venäläisiä, kuin em. Euroopan maita."

Kun surumielinen laulu soi, suomalainen on onnellinen. Loppu ja piste.

Ruotsi ja katolinen kirkko liittivät nykyisen Lounais-Suomen läntiseen kulttuuripiiriin sen jälkeen, kun idän ja lännen kirkot olivat julistaneet toisensa kirkonkiroukseen vuonna 1054. Keskinäinen kirkonkirous lakkautettiin vasta vuonna 1964. Vuoden 1054 jälkeen ainoat, mitkä tulivat idästä, olivat ryöstö-ja hävitysretket vuoteen 1595 saakka ja vallankumous tammikuussa 1918. Lukuun ottamatta sitä, että Pietarin saksankielinen vähemmistö välitti nykyiseen Suomeen saksalaisia kulttuurivaikutteita 1700-luvulla ja 1800-luvulla.

Ruotsi valtasi Viipurin ja Länsi-Kannaksen vuonna 1296. Karjalaiset ja näiden liittolaiset, ensin Novgorod, sen jälkeen Moskovan suuriruhtinaskunta ja lopuksi Venäjä tekivät hyökkäys- ja hävitysretkiä Hämeeseen ja Varsinais-Suomeen satojen vuosien ajan keskimäärin 20 vuoden välein ja polttivat ja tuhosivat muun muassa Turun tuomiokirkon. Katkera keskinäinen vihanpito huipentui pitkään vihaan, 25-vuotiseen sotaan vuosina 1570-1595. Katkera keskinäinen vihanpito päättyi vain siitä syystä, että Venäjä vajosi heikkouden tilaan sadan vuoden ajaksi.

Suomesssa julkaistiin jo vuonna 1992 professori Mauno Jokipiin toimittama "Suomi Euroopassa. Talous- ja kulttuurisuhteiden historiaa."
Uskonpuhdistus tuli Suomeen Saksasta. Ensimmäinen herätysliike tuli Suomeen Saksasta. Kansallisuusaate tuli Suomeen Saksasta. Kansallisromantiikka tuli Suomeen Saksasta. Sosialismi tuli Suomeen Saksasta. Vain vallankumous tuli Suomeen Venäjältä, koska revisionismi ei ehtinyt tulla Saksasta Suomeen ennen vallankumousta. 1880-luvulla Saksasta levisi Suomeen käsitelainoppi, jonka mukaan laki on kaiken yläpuolella oleva abstrakti käsite.

Keskiajalla suomalaiset opiskelivat Ranskan yliopistoissa, uskonpuhdistuksen jälkeen pohjoisen luterilaisen Saksan yliopistoissa, minne Suomestä lähdettiin väitöskirjaa tekemään vielä 1920-luvulla.

Kaupunkilaitos ja ammattikuntajärjestelmä tulivat Saksasta nykyisen Suomen alueelle uuden ajana alussa. Samaan aikaan Kustaa Vaasa kutsui saksalaisia virkamiehiä Ruotsiin perustaan tehokasta ja keskusjohtoista valtiota.

Pietari Suuri nosti Venäjän uudelleen suurvallaksi ja valtasi Kannaksen ja Laatokan Karjalan. Venäjä hallitsi niitä ja vuonna 1743 valtaamaansa Kymenkartanon lääniä voittomaina, joilla voimassa olivat Ruotsin perustuslaki, Ruotsin laki ja luterilainen valtionuskonto.

Viimeksi mainitut olivat voimassa myös autonomisessa Suomenmaan suuriruhtinaskunnassa vuosina 1809-1917. Personaaliunioni: Venäjän keisari oli Suomenmaan suuriruhtinas. 1860-luvulta lähtien Suomenmaan markka ja Suomenmaan postimerkit ja 1880-luvun lopusta lähtien Suomenmaan oma rikoslaki.

Suomenmaan valtiorautateiden ensimmäinen veturi tilattiin Isosta-Britanniasta ja Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan suuri lasiseinäinen ja lasikattoinen kasvihuone tilattiin Saksasta.

Suomenmaan ja Venäjän välillä oli tulliraja ja venäläiset olivat virkakiellossa Suomenmaassa siihen saakka, kun N.I. Bobrikov nimitettiin Suomenmaan kenraalikuverööriksi vuonna 1898 tehtävänään autonomian lakkauttaminen, Suomenmaan venäläistäminen ja venäjän kielen ja venäläisen kulttuurin juurrutaminen Suomenmaan kansaan. Siitä lähtien - vallankumouksellisia sosialisteja lukuun ottamatta - suomalaisten tunnuslauseena oli: "ryssästa saa puhua vain hammasta purren".

Jukka Palo

Suomi on osa Indoaasian mannerta, jonka keskusvaltio pohjoisessa on Venäjän federaatio. Raideleveys on melkein sama: Suomessa 6' eli 1 524 mm ja entisessä Neuvostoliitossa 1 520 mm 60-luvulta.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Eikö kaiken järjen mukaan Suomi olekin ihan liian pieni toimija, yksin tässä globaalia globaalimmassa maailmassa, aivan kuin nekin pienet - alle 20000:n asukkaan - kunnat Suomessa omine kunnanjohtajineen...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikös Putin aja Euraasian federaatiota, jossa paikkaa on tarjottu ainakin Suomelle, ja Unkarille?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Putin sopisi Venäjän liittovaltion johtajaksi oikein hyvin. Suomen on lapsellista EU:n liittymisen jälkeen enään esittää ulkopolitiikkaansa ja taisteluhistoriaansa.

Jukka Palo

Millaisen kyläneuvoston johtajan tehtävä Kataiselle ja Urpilaiselle voitaisiin uskoa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jukka
Katainen saisi Vienan Kemin talousasiat ja Urpilainen Prääsän kunnan hallintotehtävät.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä

Liitytään USA:han alkamalla sen uudeksi osavaltioksi. Aina ennen USA:n presidentinvaaleja saa lukea monilta eri suomalais-kirjoittajilta siitä kuinka jenkkien tulisi äänestää, kuinka he eivät osaa äänestää ja jopa tämä suomalais-kirjoittaja osaisi äänestää heille paremmin perustein kuin jenkit itse. Sen lisäksi että heidän vaalijärjestelmänsä on kelvoton sekin.

Mutta kun liitymme osaksi USA:a, pääsemme paremmin vaikuttamaan äänestystulokseen ja heidän systeemiensä kehittämiseen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilkka, juuri tätä ajan takaa. Minulle ei tuota vaikeuksia pohtia Suomen liittämistä Amerikkoihin. Pääasia on että jos pitää liittyä johonkin niin selvitetään mikä olisi suomalaisten kannalta parasta -viisasta.

Merja Heikka

EU:lla on varmaan kovempi verotus kuin Venäjällä. Taloudellisesti se siis olisi varmaan enemmän tavissuomalaisten etu kuin tämä liittovaltiouskovaisten unelma.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Merja, aivan oikein. Venäjällä on tasavero 13%:a ja yrittäjillä on samat TA-maksut 27% kuin meilläkin. EU rakastaa ALV verotusta.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä

Saamapuolella saattaakin tulla eroja. Liekö venäläisillä vastaavat sote-palvelut, koulutus, lapsilisät ihan samalla tasolla kuin meillä?

Jukka Palo

Venäjällä on kokoomuslanen verotus:

- tulovero 13%
- ALV 18%

jne. Järkikokoomuslaisella ei siis ole kuin yksi verosuunta: ex oriente lux!

Lasse Laaksonen

Orjamieli. Aina nykyisen isäntänsä varjo. Aina vaanimassa, olisiko jossain muka parempi isäntä.

Ainoa kansa, joka kanonisoi valtakunnan ja kirkon kaappaajat ja kiroaa vapautustaistelijansa. Ainoa kansa, jossa vaalien häviäjät voivat milloin tahansa kääntää 180 astetta vaalien pääkysymykseen antamansa vastaukset, jotta saisivat olla ytimessä, niin ytimessä.

Ruotsalaisia emme ole. Venäläisiksi emme tahdo tulla. Olkaamme siis suomalaisia.

Alppien keskellä sijaitsee pieni valtio, joka on upporikas. Sen idea on käydä kauppaa ja hoitaa raha-asioita joka ilmansuuntaan. Emme liity siihenkään, mutta voisimme hieman oppia siitä.

- Itsenäisyys
- Kansainvälisyys
- Kerjäläiset töihin tai ulos
- Kivääri joka miehellä
- Luonnollinen aluehallinto
- Omat kielet kunniassa, mutta ei pakolla toisten kieliä
- Suora demokratia.

Lasse Laaksonen

En tunne Liechtensteinia tarpeeksi, joten en osaa vastata. Mutta Sveitsi kumminkin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lasse, hyvä vaihtoehto, mutta suomalaiset eivät kykene noin itsenäiseen elämään ja valtioon koskaan.

Lasse Laaksonen

Hemmo. olen taipuvainen uskomaan sinua kokemuksen perusteella. Suomalaiset - maailman munattomin kansa.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #48

Lasse.

Älkääpäs yleistäkö.

Matti Jalagin

Kyllä suomalaiset kykenevät, mutta quislingeistä en ole niinkään varma.

Käyttäjän otsorajakontu kuva
Otso Rajakontu

Kun venäläisten kanssa menee nukkumaan, pitää nukahtaa viimeisenä, ja herätä ensimmäisenä, muuten olet ryövätty. ( esim Karjala, Petsamo)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Luotetaan vaan itseemme, oli liittovaltio nimeltään mikä tahansa.

Anne Pylkkönen

Mulla on parempi idea: solmitaan äkkiä liittovaltiosopimus Kuun kanssa, ennen kuin muut ehtivät (vai onks Kuu allokoitu jo kaupallisille suuryrityksille?). En tosin tiijä kuka olisi sopimusosapuoli, mutta jos saatas äkkiä Kuuhun edes yks avaruusnautti, niin sit sen kanssa voitas paperihommat laittaa vireille.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Anne, kuka olisi sopimuksen toinen osapuoli siis allekirjoittaja.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Suomen nykyinen porvaristo on viemässä Suomea EU:n liittovaltion osaksi / hallintoalueeksi”, toteaa kirjoittaja. Tähän on todettava, että porvaristo, SDP:n ja Vasemmistoliiton” porvaristo” eivät ole enää ”viemässä” Suomea liittovaltioon, vaan se on jo tapahtunut. Liittymisestä ei puutu enää kuin ns. loppusilaus liturgioineen. Kaikki muu on jo käytännössä tehty.

”Isä Aurinkoinen” yritti aikanaan saada meidät liitetyksi Neuvostoliittoon. Se ei silloin onnistunut, mutta samaa ”uskontoa” tunnustaneelta (tunnustavalta) José Manuel Durão Barrosolta se onnistui.

Hän on entisen maolaisen MRPP- liikkeen, myöhemmin Portugalilaisen työväen kommunistipuolueen ex-johtaja. Tämä mahtaa tulla pienenä yllätyksenä monelle oikeistoon kuuluvalle liittovaltion kannattajalle (kansalaiselle).

Näillä Barroson ”eväillä” on ilmeisesti tarkoitus rakentaa Neuvostoliiton mallin mukaista Euvostoliittoa. Samaa aatetta tunnustavien olisi syytä olla nyt ikionnellisia. Toive on lopulta toteutunut.

Itse asiassa meno on jo vähän samanlaista kuin entisessä Neuvostoliitossa: EU:n tilejä ei ole ainoakaan tilintarkastaja suostunut allekirjoittamaan liki 18 vuoteen. Tämä ”erikoisuus” ei tunnu pääkomissaari Barrosoa hetkauttavan.

Matti Jalagin

Ja Suomen eurososialistinen nappulaliiga (pikkupioneerit) hihkuu riemulla säihkyvin silmin mukana rakentamassa uutta ja uljasta Kataisen-Urpilaisen linjaa Stubbin ja muiden märkää unta tulevasta virkamiesten loistosta näkevien säveltäessä huimia oopperoita euforisesta olotilasta.

Ei ole maailmassa mikään muuttunut eikä ihmisen mieli ensinkään, sillä se ainoa oikea Utopia siirtyi vain hieman länteen.

Vielä kun saataisiin tappamalla aikaan kunnon rauha ja leirit niitä varten, jotka eivät onnen olemusta käsitä saati ymmärrä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Keskitysleirit keksivät britit Buurisodassa, ja Suomen valkoiset perustivat ensimmäiset keskitysleirit Euroopassa. Bolshevikit tulivat hyvänä kakkosena.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #61

Herra Roposella taitaa olla ihan omat historian kirjat?

"The first concentration camps were found in Cuba under Spain's "Reconcentrado" Policy 1896-97. Shortly after similar concentration camps were used by the British in the Second Boer War in South Africa around 1900. The families of South African men fighting against the British were put in camps to stop them from giving food and help to the fighters. Their houses and farms were burned. At least 30,000 people, mostly children, died in these camps from sickness or hunger."

https://simple.wikipedia.org/wiki/Concentration_camp

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jukka, nyt olet lähellä niitä perusteluja joita haen takaa. Vaihtoehtoja pitää olla Suomella muitakin kuin 1.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Singapore on monessa suhteessa mallimaa. Singaporesta voisi ottaa mallia myös vähitellen monikulttuuristuva Suomi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Hemmo on hauska mies. Samanlaista hauskuutta edustaa tämä hokema:
"Karjala kiinalaisille!"

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilmari, lappilainen sanoisi, että voi olla niinkin, mutta voi se olla toisinkin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Voiko ehdottaja olla tosissaan? Sopisi kysyä tsetseeneiltä ja muilta Venäjän vähemmistökansalaisilta, miten autuasta on elämä äiti-Venäjän helmoissa. Iso- tai isoisovanhempamme saivat tämän kokea, ja saivat tarpeekseen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomella olisi Venäjän unioinissa selvä tehtävä ja missio, jolle tulisi heti kansalaisten tuki. Raaka Venäjän kapitalismi muutetaan pohjoismaisen hyvinvointimallin mukaan. Eurooppa ei ole kiinnostunut koko asiasta ja elää kohti totalitarismia.

Matti Jalagin

No heh-hee-eeeh.

Vai ruvetaan sitä Suomesta päin opettamaan eurososialismia Venäjälle?

Ei helvetti, mutta kyllä suuruudenhulluus on suomalaisille sosialisteille leipälaji ja kohteeksi kelpaa jopa raa'an kapitalistinen Venäjä.

Perusta Hemmo sinne rajan taakse puolue ja huuda siellä äläkä täällä.

Tämä on Suomi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Päivastoin Venäjällä olisi tuossa tilanteessa missio Suomessa. Suomi pitäisi venäläistää ja kaikki liikenevä omaisuus Suomesta pitäisi kahmia Putinin kavereille.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pertti, olet Sinä aika epeli. Suur-Suomi vetäisi valtavat pääomat itseensä ja sosiaalisaloudellinen kehitys olisi taattu ainakin 1000-vuotta eteenpäin. Putin on pieni mies näissä kuvioissa.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #83

Tuhatvuotinen Valtakunta Suomen sosialistispoliittisin opein? Ei huono.

Eikö täällä voitaisi Hemmo elää ihan omin eväin vaihteeksi ja unohtaa tuo liittoutumisen kiima?

Ei meitä kukaan elätä vaikka kuinka haalisimme itseämme liittoon ja sinne.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #83

Tuohon et Hemmo usko itsekään!

Käyttäjän HeikkiKokkonen kuva
Heikki Kokkonen

Minulla on Euroopan unionin passi. Muutan esim Lanzaroten saarelle, jos Venäjään liittyminen uhkaa.
Ei kiitos !

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Täytyy olla aika erioikenen kansakunta, joka maksaa muiden maiden velkoja ja sosiaaliturvaa, kuin ottaa vaarin maasta ja kumppanuudesta, joka tarjoaa investointeihin pääomia ja on valmis muuttamaan omaa systeemiään.

Jouko Piho

Suomen tulee erota EU:sta, ennen kuin siitä tulee tiivis liittovaltio, ja Suomi menettää loppurippeetkin itsenäisyydestään.

Suomen ei tule kuitenkaan liittyä Venäjään, vaikka Venäjällä on tahoja, jotka haluaisivat liittää Suomen osaksi Venäjää.

Suomen tulee pyrkiä kohti itsenäistä suur-Suomea, johon kuuluu nykyisen Suomen lisäksi kaikki viime sodassa menetetyt alueet, kuten Petsamo, Salla-Kuusamo, Karjalan kannas, Laatokan Karjala sekä neljä Suomenlahden saarta. Sen lisäksi suur-Suomeen tulevat kuulumaan Aunuksen ja Vienan Karjala sekä Kuolan niemimaa. Lisäksi mahdollisesti myös Ruotsin pohjoisosa, Länsipohja, sekä Norjan pohjoisosa, Ruija, sekä kenties myös Viro.

Tämä vapaa suur-Suomi tulee vastustamaan tulevaisuudessa syntyvää poliisivaltiomaista kontrolliyhteiskuntaa (kaikille sirut) ja lopunajan Uuden maailmanjärjestyksen mukaista diktatuuria, jossa kaikkien on ajateltava yhtenäisesti ja jossa kaikkien on palvottava uutta maailmanjohtajaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouko, olemme samalla asialla, mutta eri strategialla. Sinä kuvittelet saavuuttavasti päämäärän sanelemalla suuremmalle ehtoja ja minä taas haluan liittoutua, joka on riski koko Venäjälle ja sen hierarkialle.

Suur-Suomi Venäjän yhteydessä toisi kokonaan uuden voimatekijän Euroopalle ja Venäjälle josta kaikki hyötyisi, mutta etupäässä köyhä Karjala.

Jouko Piho

Hemmo

Kyse ei ole sanelusta vaan siitä, että myös Venäjä katsoo suur-Suomen olevan Venäjän etu.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #110

Jouko, juuri näin. Venäjä vanha ja viisas joka ymmärtää, että tie Eurooppaan kulkee vain Karjalan ja Suur-Suomen kautta. Toki Venäjällä on myöskin Amerikka Siperiassa ja Kiina naapurissa. Kysymys on, miten saadaan suuret Venäjän resurssit käännettyä Karjalaan ja Suomeen?

Tuomo Molin

Höpönlöpö noille Aunuksen Karjala, Viro, Ruija tai Länsipohja-höpinöillesi. Tarton rauhan rajaa voin kannattaa mutta sinun höpinäsi eivät ole tästä maailmasta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuomo, hyvä idea on sellainen, joka hyödyttää siinä mukanaolevia. Vilpitön vain omaa etua ajava pieni kansa voi ajatella ja keksiä jotain uutta.

Jouko Piho

Tuomo Molin

"Höpinäni" ovat tästä maailmasta ja tähän maailmaan liittyviä. Tieto tulee tosin osittain toisesta maailmasta, mutta asiat tulevat toteutumaan tässä maailmassa.

Tulet sen näkemään.

Jarmo Makkonen

Hemmo on oikeassa sarkasmissaan ja federalistit kauhistelevat menneen itsenäisyyden menettämisen pelkoa väärään suuntaan. Mitä eroa on olla alisteinen Venäjälle tai EU:n komissiolle?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Huraa rauha maassa ja ryssä Moskovassa sanoi Tapio Rautavaaran äiti.
Johon poika Tapio lisäsi
- ja kalat katiskossa.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Itsenäinen Venäjä ruokkii vielä entisen suomen alueen porukat "peräkamariinsa" tosin välillä "tukistaen" meitä.
Hemmo Koskiniemi on ihan oikeassa!

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Suomen kaltaisen pienen toimijan ainoa pelastus on ketterä opportunismi, ja sellaiset suuret idealistiset linjaukset kuin sosialismi tai hyvinvointivaltio ovat tarpeettomia hidasteita. Kaiken A ja O on se, mitä jää viivan alle pakollisten menojen jälkeen, ja voisi hyvinkin olla niin, että Putin tulisi halvemmaksi kuin Barroso.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Juuri näin. Toinen vaihtoehto olisi sitoutumattomuus ja puolueettomuus kuulostaa tutulta). Kokoomus vie meitä EU:n liittovaltioon ja muut seuraavat perässä. Kostona varmaankin siitä, että se puolueena eristettiin Kekkosen aikana vallasta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouko
Venäjä pitää Karjan Autonoomista Tasavaltaa kehittymättömänä takamaana, josta ei ole sille juurikaan hyötyä.

Euroaasian unioni on perusteilla ja se perustuu yhteisiin sisämarkkinoihin, johonka Suomella on selvät taloudelliset ja turvallisuuspoliittiset intressit.

http://finnish.ruvr.ru/2011/12/26/62922495.html

Jouko Piho

Juuri tämän takia, että Venäjällä ei ole intressiä Karjalan kehittämiseen, mutta Suomella on, on parempi, että Karjalat ovat osa Suomea.

Käyttäjän 111111111111111 kuva

Финляндия и Россия не будут вместе. Зачем нам Финляндию присоединять? Зачем нам присоединять ваши проблемы? Мы и так свободно приезжаем в Финляндию отдыхать и работать.

Пример: Абхазия и Южная Осетия. Россия не присоединяет их потому что международное сообщество не позволяет? НЕТ. Потому что нам не нужны их проблемы. У нас своих хватает.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset