Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Euroopan vihreä mafia

Italiassa on selvinnyt, että mafia on sijoittanut suuret määrät rahaa uusiutuviin energialähteisiin kuten esimerkiksi tuulivoimaan. Kekseliäät mafiapomot ovat huomanneet, että kun EU suosittelee ja tukee tuulivoiman rakentamista, niin siinäpä oivallinen tapa pestä rahaa.

Italian valtio on ottanut nyt mafian omistamana vihreän liiketoiminnan omakseen, jonka omaisuuden arvo on n. 1,3 miljardia euroa. Suomeksi sanottuna sosialisoinut yksityisen omaisuuden, josta tulee valtiolle hyvä tulonlähde.

Suomessa tuulivoimaa tuetaan valtion toimesta sadoilla miljoonilla euroilla. Tuen suuruus on 105 euroa/megavattitunti, kun markkinoilla energia maksaa 30-40 euroa/ megavatilta. Tuulivoimayhtiön osakkaana saat vielä päälle nimelliseen hintaan osakkuussähköä. Tuulivoimayhtiöt näin nettaava hyödyn valtioapujen lisäksi ns. Mankala-periaatteella moninkertaisena.

Posiolle suunnittelee kansainvälinen Taalerintehdas niminen sijoitusyhtiö 51 tuulimyllyn rakentamista viiden erämaatunturin huipulle. Hankkeessa on meneillään Ympäristön arviointivaihe ja se kulkee nimellä Murtotuuli. 

Hanke maksaa noin 200 miljoonaa euroa ja rahoitusongelmia ei yhtiön mielestä ole.

Taalerintehtaan tuulivoimahankkeissa on mukana ex. ministeri Mauri Pekkarisen vävypoika ja tyttö. Pekkarisen aikana luotiin koko tuulimyllyjen valtiontukipolitiikka ja yrityksellä on ollut varmaankin sisäpiiritietoa miten asiassa etenee.

Tuulipuistoalueen vapaa-ajanasukkaina olemme ihmetelleet sitä kuinka helposti myllyihin löytyy 200 miljoona  euroa. Selitykseksi olemme saaneet,

- että maailmalla on paljon ihmisiä, jotka haluvat tukea uusituvien energialähteiden hyödyntämistä.

Oliskohan maan hallituksella aika puhaltaa tuulivoimarakentaminen poikki ja miettiä mikä on valtion ja kansallinen etu tuottaa uusituvia energioita.

Italiassa tämä ymmärrettiin vasta mafian sotkeutuessa peliin.

Vähin mitä Suomen valtio veromaksajien rahoja jakajana voi tehdä on:

- selvittää yhtiön varallisuus

- selvittää sijoitusyhtiön omistustasuhteet

- selvittää omistusten taustat ja rahan alkuperä

- sekä yhtiön verokäytännöt

-  ja tehdä tämä avoimesti ja julkisesti, joihin tietoihin kansalaisilla on mahdollisuus päästä.

Posiolaisille Murtotuulipuistosta ei tule yhtään uutta pysyvää työpaikkaa ja voitot virtaa sijoitusyhtiön myötä Neitsytsaarille ja vastaaviin veroparatiiseihin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tämä on nöyryyttävää politiikkaa, koska koko tuulivoiman hulluus on peräsisin poliittisista päätöksistä.

Kun mukana on sellaisia poliitikkoja kuin Pekkarinen, joka ei vieläkään ymmärrä tuulivoiman olennaisimmista haitoista yhtään mitään ja sen lisäksi suku on vielä mukana tuulivoimabusineksessa, niin ei voi tulla kuin huonoja päätöksiä. Asiaa paheksui Paavo Lipponenkin erittäin vomakkaasti Suomen Kuvalehden sivuilla 22.3.2013.

Suomen kauneimat maisemat pilataan päätöksillä, jotka tehdään Helsingin kabineteissa. Tuhansien prosenttien voitolla tapahtuvan päästökaupan puhallukset hyväksytään ilman pienintäkään komenttia.

Tuo mitä ehdotat yllä ei poista tätä hulluutta. Rakentaminen jatkuu ja paikalliset asukkaat asetetaan melu- ym. haitoissa koekaniineiksi. Kiinteistöjen arvo laskee ja joillakin kauneimmilla maisema-alueilla, kuten Posion Julmajärvellä, romahtaa. Ihmisten varallisuus häipyy tuulen mukana taivaisiin, kun kodin arvo ei vastaa enää siihen otetun velan määrää.

Ja Italiassakin paljastukset ovat vain jäävuoren huippu. Englannissa paljastui päästökaupan turvin tehty 5 miljardin euron verohuijaus.

Koska tulet Kemijärvelle tai Posiolle päin? Voitaisiin tavata? Minulla olisi paljon materiaalia sinulle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Loppuviikosta on tarkoitus mennä Julmajärvelle. Tulee monenlaista kalaa pilkillä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Eipä pääse asia meiltä unohtumaan, kun puskee saman tekstin palstoille kerran viikossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset