Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

"Suora linja Putin". 800 korruptiosta oikeudeneteen

Eilen Venäjän presidentti Ladimir Putin vastaili suorassa TV lähetyksessä kansalaisten esittämiin kysymyksiin. Esillä oli myöskin korrution vastainen toiminta, johon Putin vastasi, että viime vuonna joutui oikeuden eteen 800 virkamiestä, politiikkoa ja henkilöä, joilla on taloudellinen asema yhteiskunnassa.

Monet kansanedustajat ja paikallispolitiikot sekä kaupunkienjohtajat joutuivat syytettyjen penkille.

Venäjällä tosiaan käydään ankaraa korruption vastaista kampanjaa. Kuntien internetsivuilla ovat erilliset "korruptiosivut" joissa neuvotaan kansalaisia tunnistamaan korruption ja annetaan toimintaohjeita sekä lomakkeet, joilla voi ilmoittaa omalla nimellä tai nimimerkillä havoinnoistaan. Hallinnon tulee antaa vastaus tietyyn päivämäärään mennessä.

Suomessa vankeustuomioon tuomitut kansanedustajat istuvat eduskunnassa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Enemmänkin juttu kääntyy politiikkojen keskinäiseen päänsilittelyyn kuin erottamiseen.

Maantapa jatkuu "JYTKY":stä huolimatta.

Putin totesi myöskin, että Venäjän ulkomaan kaupasta suuntautuu EU maihin 50%:a josta suurin osa on energiavientiä. Euroopan talouskriisi heijastuu myöskin tätä kautta Venäjälle.

Putin kuitenkin uskoo, että Venäjän talouskasvu on kuluvana vuonna 3-4%:n luokkaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Venäjän talous ja siihen liittyvä byrokratian hoitaminen hoituu yksinomaan korruption avulla. Tuo 800 on naurettava luku ja edustaa ilmeisesti sellaisia kärynneitä tapauksia, jotka on ollut pakko polttaa. Sadat tuhannet virkamiehet ympäri maata ajelevat mersuillaan.

Venäjällä valta on keskittynyt niille, joilla on rahaa ja asioita hoidetaan rahalla. Sellaiset viralliset asiat kuten kaavoitukset, rakennusluvat, tottikeinottelut, metsien hakkuut, vienti- ja tuontiluvat, tullimaksut, laatuhyväksyttämiset ym. poliisin ylinopeussakoista puhumattakaan hoituvat pienemmillä tai suuremmilla summilla suoraan asioita hoitaville virkamiehille ja poliitikoille. Ei tätä toimivaa systeemiä haluta tosissaan purkaa. Sehän vaikeuttaisi valtaa pitävien toimintaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jaakko
Voi se olla noinkin, mutta voi se olla toisinkin.

Suomalaiset yleensä tietää Venäjän asiat paremmin kuin venäläiset itse. Samalla unohtuu oman maantaapa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset