Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Maahanmuuttokriittisyys hiipumassa !!

  • Maahanmuuttokriittisyys hiipumassa !!

Moni kansanedustaja istuu eduskunnassa maahanmuuttokriittisten äänillä. Eduskuntavaalien alla kehittyi eräänlainen buumi vastustaa kaikkea maahanmuuttoon liittyvää. Joillakin taisi  mennä ns. lapsi pesuveden mukana.

Maahanmuuttokritiikin päähenkilöksi ja ideologiksi nousi Jussi Halla-aho loistavilla blogirjoituksilla ja kasvualustajana toimi Hommafoorumi. Jussin syväluotaavat analyysit kulttuurien ja eteenkin uskontojen välisistä suhteista olivat hunajaa suomalaisen sielulle. Monet politiikon alut saivat niistä alkukipinän ja herääminen todellisuuteen kaikkine uhkineen oli tosiasia.

Eduskunnassa maahanmuuttokriitikot eri puolueissa siirrettiin sivummalle. Jussia Halla-ahoa koskeva rasismioikeudenkäynti antoi ns. suvaitsevaisille hyvän lyömaseen, joka huipentui Halla-ahon erottamisena hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävistä. Harkitsemattomat lausunnot olivat ristiriidassa hallintovaliokunnan puheenjohtajan roolin kanssa, jolle kuului keskeisesti mm. maahanmuuttoasiat.

Hallintovaliokunnan erottamisen jälkeen maahanmuuttokriittisen "etujoukon" keskuudessa on vallinnut hiljaiselo. Mitään uusia avauksia ei ole syntynyt ja Hommafoorumin vetäjä Turkkia on siirtynyt Perussuomalaisten lehden päätoimittajaksi ja puolueen avaintiedottajaksi. Hallintovalikunta ja sen puheenjohtajan tehtävä oli suuri saavutus ja kaikki avaimet oli käsissä sekä virkakoneisto selvittää asiat perinpohjin maahanmuuttoon liittyvät faktat ja ongelma.

Maahanmuuttokriitikoille on varmaankin selvinnyt eduskunnassa se, että heidän ajama asia on yhden asian liikettä ja Suomella on ratkaistavissa paljon suurempia ongelmia. Ennalta ehkäisevänä toimintana maanmuuttokriitikot ovat onnistuneet toimimaan ja jokainen puolue nyt tietää, että Suomen kansa on äänillään valmis tukemaan liikkeitä, jotka vastustava yletöntä maahanmuuttoa.

Myrskyvaroitus on annettu.

Naapurimaissa Venäjällä on duuma juuri hyväksymässä lain, joka edellyttää maahanmuuuttajalta Venäjän kielen hallintaa, perustuslain ja Venäjän kulttuurin tietämystä. Työluvan saanti edellyttää näiden asoiden hallintaa.

Ruotsissa maahanmuuttoa ollaan myöskin rajoitettu ja lainsäädäntöä tiukennettu samoin monissa muissa Euroopan maissa.

Hiipuuko maahanmuuttokriittisyys Suomessa ? 

Siltä juuri nyt näyttää.

Muuttuuko lainsäädäntö ? Entä asenteet -mihin suuntaan ?

Onko kantaväestön asema sosiaalisissa etuisuuksissa ja palveluissa edelleenkin huonompi kuin maahanmuuttajien ? 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Juttelin vappuaattona 15 vuotta Suomessa asuneen maahanmuuttajan kanssa. Hän totesi että nyt olisi tehtävä jotain ja pikaisesti. Romania ja Bulgaria ovat täyspainoisia Schengen maita 2014 ja sieltä tulee kaikkialle Eurooppaan virta ihmisiä. Tämä henkilö ehdotti että maahanmuuttajien sosiaaliturva rajattaisiin yhteen vuoteen, jonka aikana olisi pakollinen suomen kielen opiskelu ja työn teko. Hän itse puhuu suomea sujuvasti ja syynä lienee suomalainen puoliso. Hä muuten kertoi,että hänelle ei koskaan ole tarjottu suomen kielen kurssia.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jukka,
Suomessa lähdetään ensin hyyssäämään ja unohdetaan oma kieli ja kulttuuri ja sen ymmärtäminen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jukka Tuunanen:
EU-alueen romanit ja heihin liittyvät ongelmat eivät liity asiaan maahanmuuttajan sosiaaliturva. Kaksi eri asiaa. Romanit eivät ole KELA:n asiakkaita, kuten eivät muutkaan EU-alueen kansalaiset. Helsingin sosiaalitoimi ja lastensuojelu on vähän eri juttu.
"15 vuotta Suomessa asunut maahanmuuttaja" on näköjään maahanmuuttaja joidenkin silmissä koko ikänsä. Luulisi saaneen jo kansalaisuuden. Kun on puoliso ja kaikki.

Petri Haapa

Vain "maahanmuuttajakriitikko" sanoo 15 vuotta maassa asunutta maahanmuuttajaksi. Tällaiselle ihmiselle tekisi hyvää lukea Stuart Hallin teos "identiteetti"

Heikki Porkka Vastaus kommenttiin #5

Petri, kuinka oikeassa/väärässä oletkaan! Riippuu siitä, mitä tarkoitat sanalla maahanmuuttokriittinen.
Ymmärrät varmasti asian, kun luet alla olevan kommenttini.

Heikki Porkka

AA: ""15 vuotta Suomessa asunut maahanmuuttaja" on näköjään maahanmuuttaja joidenkin silmissä koko ikänsä. Luulisi saaneen jo kansalaisuuden. Kun on puoliso ja kaikki."

Olet oikeassa, ainakin monet poliitikot, Yleisradio, HS, MTV3 ja vuoden maahanmuuttaja/pakolaispalkintoja jakavat tahot ovat sitä mieltä, että maahanmuuttaja on aina maahanmuuttaja/pakolainen.

Tässä muutamia esimerkkejä:

Olga Kärppä, Suomeen vuonna 2000, vuoden savolaiseksi maahanmuuttajaksi vuonna 2013.

"Kuopion Zontakerho II on valinnut vuoden 2013 Savon maahanmuuttajanaiseksi palveluneuvoja Olga Kärpän. Hän on kolmen kielen taitaja ja verkostoituva osaaja, joka palvelee asiakaslähtöisesti ja valoisalla asenteella."
****
****
"Olga Kärppä on syntynyt entisessä Neuvostoliitossa Kazakstanissa. Kuopioon hän muutti vuonna 2000."
http://www.kuopio.fi/web/ajankohtaista/uutisarkist...

Fabardhe Hetemaj valittiin vuoden maahanmuuttajanaiseksi vuonna 2009. Hän on asunut Suomessa vuodesta 1992.

"Vuoden maahanmuuttajanainen Fabardhe Hetemaj oli Linnassa näyttävässä olkaimettomassa fuksianvärisessä iltapuvussa. Hiuksissaan hänellä oli pukuun sopivia kiiltäviä strasseja.

- Puvun ostivat minulle rakkaat veljeni. He halusivat, että olen Linnan kaunein nainen ja että minun ei tarvitse huolehtia asiasta opiskelijabudjetillani, Hetemaj sanoi YLEn haastattelussa.

Hetemajn veljet Perparim ja Mehmet ovat ammattijalkapalloilijoita.

Fatbardhe Hetemaj kiitti sisarussarjan menestyksestä vanhempiaan. Kosovolaisperhe muutti Suomeen vuonna 1992."

http://www.iltasanomat.fi/linnanjuhlat/art-1288338...

Saido Mohamed saapui Suomeen 1992, vuonna 2011 hänet valittiin vuoden pakolaisnaiseksi.

"Suomen Pakolaisavun hallitus on valinnut sairaanhoitaja Saido Mohamedin vuoden 2011 pakolaisnaiseksi."
****
****
"...16-vuotias Saido Mohamed ja hänen veljensä jatkoivat matkaa Keniaan heidän tätinsä luo. Sieltä matka jatkui reilun vuoden jälkeen ja päättyi vuonna 1992 Hämeenlinnaan sisaren luo."

http://www.pakolaisapu.fi/fi/tietoa/uutiset/item/4...

Ja vielä yksi ikuiseen maahanmuuttajuuteen/pakolaisuuteen poliittisen eliitin ja valtamedian tuomitsema.

Nasima Razmyar, muutti Suomeen 1992, valittiin vuonna 2010 vuoden pakolaisnaiseksi.

Nasima Razmyar (s. 13. syyskuuta 1984 Kabul, Afganistan) on suomalainen yhteiskuntavaikuttaja. Hän muutti perheensä kanssa ensin suurlähettiläs-isänsä työn perässä Moskovaan vuonna 1989 ja sieltä Suomeen Afganistanin levottomuuksien aikaan vuonna 1992. Vuonna 2010 Razmyar valittiin vuoden pakolaisnaiseksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nasima_Razmyar

Kyllä Suomessa osataan kannustaa pois roolien ja leimojen alta. Tarkoitus pyhittää keinot, vai miten sitä sanotaan?

Esimerkkejä voi halutessaan kaivaa lisää, niitä nimittäin riittää.

Jälleen kerran, ketkä tai mitkä tahot estävät kaikin mahdollisin toimin muualta tulevien sopeutumista hyysäämällä ja palvomalla heitä kehdosta hautaan?
Vastaan itse: juuri ne tahot, jotka eivät kykene näkemään todellisuutta eli ne, jotka haluavat kylpeä omassa hyvyydessään palvoessaan laupeutensa kohteita.
Laupeuden osoituksensa he tietysti maksattavat muilla haalien kunnian kruunun itselleen.

Voiko maailmassa olla valheellisempaa ihmistä kuin suomalainen suvaitsevainen henkilö?

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #7

Sinullekin tekisi hyvää tuo mainitsemani Stuart Hallin teoksen lukeminen. Identiteetin määritteleminen on aina eksklusiivista ja toisen identiteettiä ei kukaan toinen ihminen voi määritellä, mutta jostain syystä haluamme määritellä ihmisiä termillä maahanmuuttaja, ja liittää tähän erilaisia konnotaatioita. Itse asiassa tällaiset määrittelijät määrittelvät toiseutta ja sellaista, mikä erottaa toisen meistä oikean identiteetin omaavista.

Heikki Keskijärvi Vastaus kommenttiin #14

"Itse asiassa tällaiset määrittelijät määrittelvät toiseutta ja sellaista, mikä erottaa toisen meistä oikean identiteetin omaavista."

Erityisesti kolmannen maailman maahanmuuttajaryhmät kokevat omistamansa sen ainoan ja oikean identiteetin. Siksi he eivät suostu mihinkään kompromissiin.Olkoot somalit esimerkkinä.

Somalinaiset joutuvat julistamaan identiteettiään joka hetki pukeutumalla kaiken peittäviin kaapuihin. Jos somalinainen osoittaa sopeutumista, hänet viedään Somaliaan ja yleensä pakkonaimisiin. Näin on uutisten mukaan käynyt ainakin 150 koulutytölle, jotka ovat joutuneet Somaliaan kesken opiskelunsa. Ruotsissa muuan somali-isä heitti tyttärensä viidennen kerroksen parvekkeelta katuun. Syy: seurusteli vääränvärisen kanssa. US: blogissaan nettipoliisi Fors julkaisi rasistisen viharikostilastun. Somalit syyllistyvät rasistisiin rikoksiin suhteellisesti 40 kertaa useammin kuin suomalaiset.

Ketkä ovatkaan rasisteja, somalit vai pottunokat? Median ja monikurjist... siis monikultttuuristajien mukaan vain ja ainoastaan inhat pottunokat.

Mistä tällainen kiero kaksinaismoralismi kumpuaa?

http://www.kansankokonaisuus.blogspot.fi/2013/05/a...

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #17

Tässä asiassa sivistymättömiä on ihan yhtä hyvin jostai itä-Afrikasta tulevissa maahanmuuttajissa kuin kantasuomalaisissakin. Rasisteja ovat ihan yksinkertaisesti rasistit etniseen taustaan tai ihonväriin yms. katsomatta. Tämänhän pitäisi nyt olla sanomattakin selvää.

Heikki Porkka Vastaus kommenttiin #14

Kenen identiteetin minä määrittelin? Suomalaisen suvaitsevaisen kenties? Esitinkö tälle määrittelylle mitään perusteita?

Jos tarkoitat, että määrittelin sen, kuka on maahanmuuttaja ja miten hänen tulisi sopeutua tai olla sopeutumatta, sitä minä en tehnyt. Sen [määrittelyn] ovat tehneet juuri ne (=suvaitsevaiset tahot), jotka tukevat nykyistä linjaa.

Lue uudestaan viestini, jossa kirjoitan vuoden maahanmuuttaja/pakolaisnainen tittelin saajista. Jos asia ei aukene, ei se ole ainakaan minun vikani.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #27

Olen edelleen sitä mieltä, että em. pakolaisnainen on täyttänyt kantasuomalaisten määrittelmät kriteerit saadessaan tuon tittelin, sitä ei muuksi muuta se mitä hän itse ajattelee.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #7

Mielenkiintoinen keskustelu identiteetistä. Kokemuksesta sanon vain, että jokainen määrittelee itsensä omalla tavallaan. Heti, kun ihminen tajuaa jäävänsä pysyvästi maahan, ihminen joutuu pohtimaan noita asioita. Ehkä joku muu miettii kansalaisuuksia, mutta arkielämässä kansalaisuudella ei ole paljon merkitystä. Et ajattele päivästä toiseen, hetkestä toiseen, että tässä tulee tämä suomalainen, tämä helsinkiläinen. Olet ensisijaisesti vaikkapa isä, ystävä, vaimo, aviomies, rakastettu, myönteinen, kielteinen, opettaja, taksikuski, ym. Joskus mietit myös niitä muita asioita, joilla muut määrittelevät sinut. Nykyisin mietin niin, että muut saavat lokeroida ihan miten haluavat, kunhan itse on sujut itsensä kanssa.

Ymmärrän myös sen, että on myös niin, että tietyille tahoille on parasta, kun maahan muuttanut pysyy kielitadottomana ja työttömänä. Jokainen haluaa kuitenkin kehittyä. Silti puhutaan yhdenvertaisuudesta, vaikka ollaan luokittelemassa ihmisiä tulosyiden mukaan (esim. pakolaisnaiseksi, maahanmuuttajanaiseksi).

Hemmo, maahanmuuttoon liittyvät sanat ovat vielä hyvin muodissa. Kuulemma tuolla aiheella saa julkisuutta!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #35

Ana Maria,
tuo on tervettä itsetuntoa, kun ajattelee, että jatkuvasti ei viitsi miettiä olevansa suomalainen tai lappalainen. Se nyt vaan kehitty jos on kehittyäkseen. Ikävää on aina tietenkin se kun politiikassa rippittää, että oletkoahan oikea persu tai vassarai tai joku muu populisti.

Ihminen on loppujenlopuksi pohjimmiltaan samanlainen arjen kanssa paniskeleva oli asuinpaikka mikä tahansa. Tottakai kylmyys, kaamos, vuodenajan vaihtelut, yötönyö jne. muokkaa ihmistä erillaiseksi vaikkapa afrikkailaisen kanssa mutta siinä kaikki.

Minä en varmaankaan kestäisi jatkuvaa auringonpaistetta ja kuumuutta.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #35

"Ymmärrän myös sen, että on myös niin, että tietyille tahoille on parasta, kun maahan muuttanut pysyy kielitadottomana ja työttömänä."

Minä ainakaan en käsitä mitä Ana tällä tarkoittaa. Sammakko?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ihminen, joka on muuttanut maahan, on maahanmuuttaja. Ihminen joka on muuttanut maasta, on maastamuuttaja. Ei kai se sen monimutkaisempaa ole?

Kaikesta pitää vääntää ihme identiteettikysymys, aivan kuin maahanmuuttaja olisi jokin kirosana ja suomalaisuus jonkinlainen palkinto hyvästä käytöksestä. Lupaus siitä, että kuuluu joukkoon? Kuka voi luvata moista, kun "suomalaisetkaan" eivät kuulu samaan joukkoon. Jotenkin hupaisa hönkäys yhtenäiskulttuurista, samalla kertaa kun on päivänselvää, ettei moista ole ollutkaan, vain kuvitelma.

Koko sosiaalinen ruljanssi ja hämärtämisen kulttuuri sanojen ympärillä kertoo lähinnä siitä, miten naivisti useimmat ihmiset hahmottavat maailmaa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #16

Tuollaisia lupauksia ns. maahanmuuttajakriitikot tekevät tämän tästä, eli käyttäydy kuten me, niin kuulut joukkoomme, muuten et.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #20

Vaatimus assimilaatiosta on tarkkaan harkittu; Vaaditaan mahdotonta ja kun se mahdoton ei toteudu kuin hyvin harvan kohdalla, todetaan, ettei toimi tämä homma, eli maahanmuuttoa pienemmälle.

Integroituminenkin on pelkkä unelmaa, sillä se ei toteudu edes kantaväestön kohdalla. Puhutaan syrjäytymisestä ja taivastellaan nuorison laiskuutta, mutta kyse on siitä, etteivät he ole integroituneet tähän yhteiskuntaan.

Toisaalta ehkä se on positiivinen asia; Jos koko yhteiskunta on sekaisin ja sen odotukset ovat järjettömät (sinun tehtäväsi on tehdä työtä ja palvella, kunnes kuolet vanhuuteen maaten omassa paskassasi), järjissään oleva ihminen ei sellaiseen integroidu. Vain hullu integroituu hullujenhuoneeseen.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #21

Niinpä, omasta identiteetistä pitää luopua näköjään, jotta hyväksytään

Heikki Porkka Vastaus kommenttiin #20

PH: "Tuollaisia lupauksia ns. maahanmuuttajakriitikot tekevät tämän tästä, eli käyttäydy kuten me, niin kuulut joukkoomme, muuten et."

Hauki on kala, hauki on kala, hauki on kala, hauki on ..., mikä se nyt olikaan?

Kannattaako Petri Haapa kaksoisstandardien yhteiskuntaa, jossa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset?

Viittaan esimerkiksi siihen, että Helsingin kaupunki suosii henkilöstöpolitiikassaan maahanmuuttajia.

Toisaalta Petri Haapan kommentti on ymmärrettävissä siten, että kaikki vuoden maahanmuuttaja/pakolaistitteliä hehkuttavat ovatkin todellisuudessa maahanmuuttokriitikoita, jotka korostavat sitä, kuinka hyvin tittelin haltijat ovat sopeutuneet tapoihimme ja kulttuuriimme.

Hassua logiikkaa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #23

Kannatan tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa yksi klikki ei ole sen oikeutetumpi määrittelemään suomalaisuutta kuin mikään toinenkaan

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #23

Älä pane sanoja suuhuni, jookosta.

Heikki Porkka

En usko maahanmuuttokriittisyyden hiipuneen. Pikemminkin päinvastoin. Kriittisten useimmiten realismiin perustuva argumentaatio on mennyt perille.
Tietynlainen hiljaisuus tarkoittaa vain sitä, että ns. vastarinta on osittain hiipunut.

Työtä maahanmuuttopolitiikan muuttamiseksi tehdään taustalla. Tästä olen täysin varma.

En usko, että yksikään esimerkiksi yhteiskunnan turvallisuudesta ja taloudesta piittaava suomalainen olisi nykyisen totaaliavoimen politiikan kannalla. Siinä mielessä maahanmuuttopolitiikka on totaaliavointa, että edes karkoitettuja ei enää kyetä poistamaan maasta.
Viimeinen esimerkki karkoitusten toimimattomuudesta on ns. paskanheittotapaus, josta voi hankkia tietoa muualta netistä. Sen verran valotan, että paskaa poliisin päälle lentokoneessa heittänyt musta mies on edelleen Suomessa ja kulkee vapaalla jalalla, vaikka hänen olisi pitänyt olla jo aikaa sitten Afrikassa omassa kotimaassaan.

Olen myös havainnut käytännön elämässä, että kansalaisten silmät ovat avautuneet yhä useammin. Samalla suhtautuminen mediaan on muuttunut melko radikaalisti. Valtamedioiden (Yle, HS, MTV3) uutisointiin ei enää välttämättä uskota niin sokeasti kuin vielä pari vuotta sitten.

Tähän tilanteeseen on tultu median oman toiminnan kautta. Kansalaisten kyky hankkia vertailevaa tietoa netin kautta on mahdollistanut oikean tiedon saannin, joten toimittajien ja medioiden on entistä hankalampaa syöttää puutteellista,peitettyä tai jopa valheellista tietoa kansalaisille.

Viimeksi vappuna keskustelin erään Suomeen raportoivan toimittajan kanssa. Hän totesi aivan yksiselitteisesti, että valtamediat ovat valehdelleet ja peitelleet vuosikausia.

Kyseinen henkilö kertoi havahtuneensa lopullisesti noin vuosi sitten. Hän kertoi myös, että ensimmäisen kerran hän ryhtyi pohtimaan koko asiaa vakavissaan viime eduskuntavaalien jälkeen juuri siksi, että havaitsi suomalaisessa mediassa harvinaisen yksisuuntaisen asenteen, jossa tosiasioilla ei ollut enää sanottavaa merkitystä.
Älyllisenä ja rehellisenä henkilönä hän ei enää kykene hyväksymään median harhaista ja ideologiaan perustuvaa linjaa. Ajattelun ja kriittisyyden kehittymiseen on vaikuttanut myös se, että hänellä on pieniä lapsia.

Lasten olemassaolo pistää usein ajattelemaan asioita hieman pidemmälle. Turvallinen ja taloudellisesti vakaa yhteiskunta alkaa lasten tulon jälkeen yleensä kiinnostaa sellaisiakin, jotka ovat aiemmin hairahtuneet hyväksymään lähes kaiken, jonka media, poliitikot ja ns. suvaitsevainen väki kertoo olevan yhteiskunnalle hyväksi, vaikka todellisuus näyttäisi aivan toiselta.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Totta ei maahanmuuttokriittisyys mihinkään hiipunut ole vaan se odottaa vain seuraavia vaaleja jolloin sen avulla yritetään päästä päättämään asiasta eduskuntaan.

Muuten pitääkö suomalaisten hylätä kritillinen toimintaperiaate johon olennaisen kuuluu heikommassa asemassa olevan henkilön auttaminen, onko siis tarina laupiaasta samarialaisesta hylättävä?

Heikki Porkka

Vasemmistolainen aatesuunta eli internationalismi tarkoittaa kaikkien maailman kansojen ja kansalaisten hyysäämistä eli ikuisia tulonsiirtoja ja ainaista yhteisvastuuta.
Käytännössä internationalismi johtaa sosialismiin/kommunismiin.

En usko, että kristillisyyden tarkoitus on sosialismin tavoittelu. Lähimmäinen on eri asia kuin kaikki maailman kansalaiset.

Internationalismissa on kyse utopiasta, jonka tavoittelu aiheuttaa ennen pitkää vakavia konflikteja. Historia on täynnä esimerkkejä.
Valitettavasti nykyinen monikulttuurisuuspolitiikka vie ajan myötä onnettomaan Eurooppaan.
Toivon mukaan suomalaiset päättäjät uskaltavat katsella muuta Eurooppaa avoimin silmin.
Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10

Heikki,
Eurooppa on aina ollut monikulttuurinen maanosa. Ongelma syntyy vaan siitä, kun kansalaisvaltioiden rajat kaadetaan ja väestö sekoitetaan Euroopan eliitin toimesta keskenään.

Kansallisvaltioaate on aina myöskin sosialistista aatetta siis kansallistamista.

Heikki Porkka Vastaus kommenttiin #31

Oletan, että ymmärrät monikulttuurisuudella nykyään tarkoitettavan islaminuskoisten ja heidän kulttuuristen tapojensa voimakasta tuloa läntiseen Eurooppaan.

Suomessa pitkään aiemmin vallinnut kulttuurien kirjo muodostui vuosikymmenien (-satojen?) saatossa luontaisesti, ilman valtion erityistoimia. Pienehköt vähemmistöryhmät ovat pääsääntöisesti kunnioittaneet maan valtaväestön lakeja, asetuksia ja tapoja. Käytän sanaa "pääsääntöisesti", koska Suomen viime vuosisatojen historiassa on ollut yksi ryhmä, joka ei ole ottanut sopeutuakseen vieläkään. Osasyynä sopeutumattomuuteen on ollut, mikäs muukaan, kuin valtava "hyysääminen", jonka avulla on tehokkaasti estetty integroitumista.

Nykyisessä kehityksessä on kyse nimenomaan valtion johdolla toteutetusta ja edelleen toteutettavasta lähes teollisesta toiminnasta, jonka ympärille on kasvanut (=kasvatettu) monenkirjavaa toimintaa ja perustettu tuhansia verovaroilla kustannettavia työpaikkoja.

"Uusi monikulttuurisuus" on tarjonnut myös joillekin poliittisille puolueille mahdollisuuden järjestää omalle väelle (suoja)työpaikkoja sekä varmistaa joidenkin "yrittäjien" talous valtion takaamana.
Poliittinen päättäjä päättää, sen jälkeen puoluekaaderi käynnistää yrityksen, jonka toiminnan rahoitus ohjautuu valtion takaamista verovaroista. Ei se tämän monimutkaisempaa ole, kun suhteet Arkadialle ovat kunnossa.

"Uusi monikulttuurisuus" sisältää valtavan ongelmien kirjon, joista eräs merkittävimmistä on kaksoisstandardien noudattaminen. Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Kantaväestöä on syrjitty ja syrjitään tulijoiden hyväksi.
Tapa ei ole hyväksi oikeudenmukaisuuden, talouden ja/tai yhteiskunnan vakaan ja turvallisen kehittymisen kannalta.

Kansalaiset ovat vasta heräämässä tähän epäoikeudenmukaisuuteen, koska monikulttuurifanaattiset poliitikot ja virkamiehet ovat kyenneet toimimaan pitkään kaikessa rauhassa.
Vasta Halla-ahon ja muutamien muiden ryhdyttyä tiedottamaan kehityksen suunnasta, yhteiskunnassa alkoi näkyä havahtumisen merkkejä. Valitettavasti näyttää siltä, että moni herää vasta sitten, kun "omissa soi".
Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla toteutetaan kantaväestön syrjintää mm. kunnallisissa asuntojonoissa ja työntekijöiden rekrytoinnissa.

Monikulttuurisuusmania on seurausta monista eri tekijöistä, poliittisesti se tukee ns. internationalistista kehitystä eli matkaa kohti sosialismia.

"Uusi monikulttuurisuus" tuhoaa hiljalleen moniarvoisen yhteiskunnan samalla kun se rapauttaa demokratiaa, oikeustajua ja tasa-arvoa.

Monikulttuurisuus nykyisessä muodossaan on moniarvoisen yhteiskunnan tuhon tie. Ehkäpä juuri tästä syystä monet totalitaarisia aatteita kannattavat ovat niin voimakkaasti puolustamassa nykyistä kehitystä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Juha,
yhden asian liikkeellä on se ongelma, että jos sattuu teemallaan pääsemään eduskuntaan joutuu pääasiassa päättämään ihan muista asioista ja myöskin perehtymään niihin.

Vihreätkin aikanaan pääsivät eduskuntaan luonnonsuojelijoina, mutta nyt vihreys on jo tarttunut vähän kaikkiin puolueisiin ja elinkeinoelämään.
Vihreät ovat nyt keskiluokan ja kaupunkilaisten yleispuolue ja vain Pentti Linkola elää ja ajattelee alkuvihreiden ideologian mukaisesti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Heikki Porkka
mikset muuten käytä profiilikuvaasti sillä olethan ulkomailla eikä kukaan Sinua ainakaan Suomessa tunnista ?`

Minulla on aika tuikka linja tämän suhteen. Mielipiteesi ovat hyvin perusteluja josta syystä en haluaisi saneerata.

Viikeaikoina olen ryhtynyt miettimään sitä, että onko sittenkin parempi kun maahanmuuttajat keskittyvät pääkaupunkiseudulle ja samoihin kaupunginosiin kuin se ripotellaan ympäri maata vastoin heidän omaa tahtoa ? Lopulta käy kuitenkin niin, että maaseudulle ja maakuntakeskuksiin hakeutuneet maahanmuuttajat muttavat kuitenkin heimoveljiensä luo Pääkaupuniseudulle.

Heikki Porkka

Profiilikuvani poistui, kun lopetin blogin pitämisen. US poisti sitten blogini kokonaan, koska se oli tyhjä.
Ei minua kiinnosta, tunnistaako joku minut koti- tai ulkomailla. Jos tunnistaa, niin so what?

Itse asiassa minut tuntee erittäin moni henkilö Suomessa. Esimerkiksi moni poliitikko ja huomattavasti useampi tavallinen kansalainen.

Olen toiminut niin monessa hommassa, että etäisempiä ja läheisempiä tuttavuuksia on tullut ns. roppakaupalla, satoja ellei peräti tuhansia. Ja voisi sanoa, että ihan kaikista kansankerroksista. Lapissakin minulla on liuta tuttavia, oikein mukavia persoonia.

Olen harkinnut kuvan lisäämistä. Katsotaan, jos jatkan kirjoittamista. Saattaa olla, että siirryn henkilökohtaisista syistä "telakalle" kesään mennessä. Aika näyttää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ketkä tai kuka on vastustanut kaikkea maahanmuuttoon liittyvää??

Henri Ilmonen

Halla-aho, Hirvisaari, Hakkarainen, Immonen, Eerola, Saarakkala, Simon Elo ja muu nuorisoliitto ja S-Sisu in corpore...
Kaikkien nimiä en muista, kts. lisää http://per-looks.tumblr.com/

Jari Nyberg

Mitenkäs se nyt menikään, se muunnellun totuuden puhuminen?
http://www.halla-aho.com/scripta/maahanmuuttopolit...
http://www.halla-aho.com/scripta/maahanmuuttopolit...

Kannattaisi myös perehtyä nuivaan vaalimanifestiin. http://www.vaalimanifesti.fi/

Mistähän propagandaosastosta olet mahtanut nuo harhaluulosi saada? Olisi ihan mielenkiintoista kuulla tarkemmin asiasta.

Pentti Järvi

"Ruotsissa maahanmuuttoa ollaan myöskin rajoitettu ja lainsäädäntöä tiukennettu samoin monissa muissa Euroopan maissa."

Onko antaa lähdetietoja?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pertti,
etkö ole huomannut lehdissä viimeisten vuosien aikana eri maiden kiristävää suhtautumista maahanmuuttoon. Ruotsin porvarihallitus on mm. muuttanut lainsäädäntöä. Joka tosin on myöhäistä kun vetelät on jo housuissa. Ransaka, Italia, Espanja jne. ovat tehneet samoin.

Rainer Salosensaari

Mitä ihmettä on tapahtumassa? Ovatko Rovaniemeltä vihdoinkin loppumassa ns. "junantuomat", jotka ovat aina olleet 2. luokan "kansalaisia" tässä pahaisessa markkinapaikassa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Raine,
Rovaniemi ei missään nimessä luovu "junantuomista".

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

En ole poliittinen henkilö, mutta itseni suhteen olen huomannut, että maahanmuuttokriittisyyteni on kasvanut sitä mukaa kun olen asioihin yhä enemmän perehtynyt. Se ei kuitenkaan ole merkinnyt sitä että entistä enemmän olisin alkanut julistaa asiaa.

On mahdollista että maahanmuuton tuhovaikutusten yhä selvempi ymmärtäminen muuttaa ihmistä niin että hän myös näkee nykyisen yhteiskuntakeskustelun tilan täydellisen toivottomuuden selvemmin. Ei juuri hokuttele kannanottoihin esimerkiksi se, että syyttäjäviranomaiset järjestävät laillisia edellytyksiä järjestelmälliselle "vihapuhevainolle" tai se että maan Korkein Oikeus ilmoittaa tietävänsä "mikä on omiaan edistämään uskontojen välistä keskustelua".

Ei tällaisessa yhteiskunnassa tarvita keskustelua eikä sitä kannata käydä. Tässä yhteiskunnassa vahvistetaan yhteistä valhetta, hirttäydytään omaksuttuihin konsensustotuuksiin ja inkvisiittorin "ihmisarvoihin", ja mitä pätevämpää kritiikkiä pystyttäisiin esittämään, sitä määrätietoisemmin se tullaan kriminalisoimaan.

Ei siis kannata, yksinkertaisesti. Se on yksi hiipumisen syy.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo,
samanlaisia tuntemuksia itsellänikin on sisäisestä hiipumisesta. Itsekritiikki kasvaa samoin itsesensuuri. Media jahtaa ja kääntää koko keskustelun vihaksi -yhdeksi perisynneistä. Hallitaan sanan ja kuvan voimalla vaikka todellisuus "kertoo" ihan jotakin muuta.

Niko Sillanpää

En ole aivan varma, mitä "maahanmuuttokriittisyys" milloinkin tarkoittaa, mutta yleisen tason huomiona lähinnä ulkomaiden aihepiiriä koskevaa julkista keskustelua seuranneena seuraavaa:

On jotenkin absurdia, että köyhistä maista tulevaa maahanmuuttoa vastaanottavien länsimaiden asukkaiden oletetaan kannattavan tätä aivan räikeästi useammassa mielessä heidän etujensa vastaista ilmiötä, tai muutoin he saavat moraalisesti voimakkaasti latautuneet leimat "rasisti", "itsekäs", "ihmisvastainen" jne.

Lisäksi tätä politiikkaa (politiikasta siinä kuin vaikka sote-uudistus on lopulta kuitenkin vain kysymys) pitää kannattaa riemuiten, ylistäen ja kyseenalaistamatta, tai muutoin sinua aletaan epäillä rasismista jne., mikä nykyjulkisuudessa käytännössä tarkoittaa, että sinut leimataan rasistiksi jne.

Kuitenkin sitten osin samoilta tahoilta kerotaan, että maahanmuuttopolitiikan kritisoiminen on ok, vaikka aivan selvästikään näin ei ole.

Itse politiikan sisältöä koskevaa vääntöä mielenkiintoisempaa onkin juuri yllä kuvattu asetelma. Kyseessä on selvästi aivan erityinen, ei-normaali poliittinen kysymys, jonka "säännöt" ovat erit kuin tavallisen vaikka sote-poliittisen kysymyksen kohdalla. Osaisiko joku kertoa, miksi?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hyvä kysymys johon en osaa vastata, mutta yksi on media valtamahti yhteiskunnassa joka paheksuu vihaa ja toisaalla loiseen sillä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Rasismi ei koskaan kuole, eikä häviä.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Vihreät ovat keskittyneet Suomessa kasvien ja eläimien eliminoimiseen, lupiinit, kurtturuusut, supikoirat, mustapäätokot, ... Jotain rajaa on sentään laitettava vieraslajeille ennenkuin Suomen alkuperäis eliöt katoavat, heh. Heikompia kotimaisia eliöitä on suojeltava sukupuuttoon kuolemiselta!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Heikompia kotimaisia eliöitä on suojeltava sukupuuttoon kuolemiselta!"

Joo, vieraslajit ovat sopeutuvampia kuin kotimaiset lajit, eivät siis tarvitse mitään sopeuttamista.

Jos kotimaiset lajit halutaan säilyttää, ne pitäisi jotenkin sopeuttaa vieraslajeihin, tai sittem pitää muuttaa muualle sinne missä olosuhteet on heille paremmat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset