Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Euroopan tulevaisuus ? Elintaso laskee ja kansallisvaltiot hajoaa

EU:n liittovaltiokehitys ja euro ovat syösseet Euroopan kansallisvaltioiden taloudet lamaan ja taantumaan. Välimerenmaissa Espanjassa, Kreikassa, Italiassa ja Portugalissa kansalaiset ovat kaduilla vaatimassa oikeuksiaan. Kreikassa nähdään nälkää ja jotkut jopa syövät katukoiria ja soppatykit ovat kovassa käytössä.

Kaduilla mellakoidaan ja työpaikat katoo alta samoin sosiaaliturva.

Entiset sosialistiset maat tsekit, slovakit, koroatit, puolalaiset, jne. ovat pettyneet EU:n unioniin joka ei tuonutkaan luvattua rikkautta. Päinvastoin tuotanto joka alussa loi toivoa ollaan nyt siirtämässä vielä halvempiin maihin, Kiinaan, Vietnamiin sekä muualle Asiaan.

Pohjoismaista Suomen talous koki suuren notkahduksen muutama vuosi sitten ja tänävuonna taantuma on muuttunut rakenteelliseksi. Realiansiot laskee ja sosiaaliturva joutuu kovalle koetukselle. Euron tukemiseen ohjatut miljardit tulevat lähivuosi maksuun ja lama senkun vaan syvenee ja ulkomaanvienti euromaihin tyrehtyy.

Parhaiten EU:sta ja eurosta hyötyy Saksa jossa kansantalous nousee kohisten ja elintaso kasvaa. Suomen strategia liimautua Saksan vanaveteen ei tuokkaan hyötyä, jota ajateltiin syntyvän. Vienti Saksaan tyrehtyy, koska Suomen tuotteilta puuttuu kilpailukyky ja niiden laatu ei vastaa enään markkinoiden vaatimuksia.

Euroopan liittovaltiokehitys ja euro on syössyt euroopan maiden kansantaloudet lamaan, johon ei näy loppua ja ratkaisua. Talouden kriisistä seuraa poliittinen kriisi, joka entisestäänkin saattaa kansallisvaltioita lamaan ja lopulta kaaokseen.

Kukaan ei osaa enään sanoa mikä on Euroopan tulevaisuus ?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Mistähän löytyisi ministeri tai muu merkittävä poliitikko, joka näkisi ja uskaltaisi myös sanoa tämän?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pelkäävät, että markkinat häiriintyy ja loukkaantuu :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hemmo, eniten harmittaa se, että euro ja liitovaltiokehitys on hajoittanut Tero Pitkämäen kyljen.

Pentti Järvi

AG:llä on pakkomielle kommentoida silloinkin kun mitään asiaa ei ole.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minusta 190-senttisen porvarillisesti ajattelevan suomalaiskeihäänheittäjän kylki on kyllä mitä suurimmassa määrin asiaa. Paitsi hänelle itselleen myös kihlatulle ja sponsoreille muista keihäänheiton seuraajista puhumattakaan.

Sitä en osaa sanoa kuinka kyljen hajoaminen vaikuttaa kansallisvaltioiden hajoamiseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kommenttini johtuu vain siitä, että kaikki ongelmat tuntuu olevan EU:n ja euron syytä. Ymmärtääkseni vaikeuksissa olevien maiden, kuten Kreikan,vaikeudet ovat pääosin ihan itse aiheitettuja. Huono valtiontalouden hoito, veronkiertoa, korruptiota ym. Toki ymmärrän, vahva euro ei tilannetta helpota, mutta kyllä syyt vaikeuksiin ovat muualla kuin valuutassa.

Pentti Järvi

Sanoit jo sen tärkeimmän: vahva euro ei tilannetta helpota.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset