Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Tossavainen riehuu jo neljättä päivää

  • Kainuun "hiljaista kansaa".
    Kainuun "hiljaista kansaa".
  • Tossavainen riehuu jo neljättä päivää
  • "Saatanan tunarit"
    "Saatanan tunarit"

Kansanedustaja Reijo Tossavainen on saanut täydellisen hepulin itsenäisyyspäivän Tampereen mielenosoituksista ja jakaa tuomioita ennen, kuin on selvinnyt mihinkä rikoksiin kansalaiset ovat syyllistyneet.

Suomessa on vallan kolmijako, josta Reijon on kirjoittanut paljon. Kansanedustajana minä en ainakaan ryhtyisi jakamaan tuomioita, vaan kaikessa rauhassa kuuntelisin syyttäjien syytökset ja oikeuden päätökset.

Reijolla tuntuu olevan myöskin selkeä käsitys siitä, mitkä poliittiset ryhmät ovat tapahtuman järjestelyiden takana. Minusta ainakin näyttää siltä, että poliittiset puolueet eivät ole järjestäjinä.

Voisin kuvitella, että oppositiolle kuulusi protestin esittäminen kansallisvaltion puolesta hallitusvaltaa vastaan. Koomiselta näyttää kansanedustaja Tossavaisen metelöinti myöskin tästä näkökulmaasta, sillä hän edustaa kansanedustajana oppositiovoimia.

Noloa oli kansanedustajan kannalta myöskin se, että Tossavainen oli erottamassa yhtä Iltasanomien haastattelemaa nuorukaista puolueesta ,vaikka hän ei ollut edes puolueen jäsen kavereineen.

- Vain äänestäjä.

Julkinen kansalaisen mollaaminen ja erottaminen on perussuomalaisten taholta hyvin tuttua ja loukkaa jäsenten oikeuksia puolueessa.

Kuuluuko joku henkilö puolueeseen, vai eikö ei ole julkinen asia, eikä puolueella ole edes oikeutta esitellä jäsenlistaa.

Kansanedustaja saattoi hyvinkin rikkoa lakia.

Ymmärrän kansanedustaja Tossavaisen vaahtoamisen siitä näkökulmasta, että hän katsoo perussuomalaisia kohdellut kaltoin ja katurähinöitsijät saavat suitsutusta. Muutama ikkunan särkijä nousee Reijon oikeustajussa merkittävämmäksi, kuin talousrikolliset ja korruptiosta tuomitut, jotka osallistuvat kansanedustajan kanssa samoihin presidentin itsenäisyyspäivän eliittijuhliin.

Työttömien parissa vuosikausia työtä tehneenä ja heidän ajatusmaailman tuntien koen varsinkin nuoria kohtaan myötätuntoa.

Mielenosoittajat puhuvat keskinäisestä solidaarisuudesta ja voimaantumisesta. Kansanedustaja Tossavaisen pitäisi ymmärtää, että syrjääntyneen nuoren elämässä on suuri asia osoittaa mieltä ja pyrkiä eliitin puheille vaikka katukiekkoa pelaten.

Toivottaan, että kaikkien ymmärrys nuoria kohtaan ei ole yhtä kylmä ja jäätävä kuin kansanedustaja Reijo Tossavaisen.

Paapoa ei tarvitse, vaan päättäjien tulee osoittaa tulevaisuutta ja työtä nuorille. Eurooppa ei ole kenenkään hallinnassa, kun kansallisvaltiota ajetaan alas.

Pääministeri Katainen suunnittelee Suomea Euroopan taistelujoukkojen johtoon, kun niille ei ole kukaan keksinyt tekemistä ja kuuluu rakenteisiin. 

Eduskunta, presidentti aikuiset ihmiset ottakaa opiksenne ja tehkää tästä yhteiskunnasta inhimillisempi Suomi elää ja olla eritoten nuorille.

Päättäjinä teillä on vastuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Juhlissa olivat kansalta kaiken kunnioituksen ansainneet veteraanit.

Sisällä oli myös joukko tuomittuja rikoksentekijöitä ja muita omanedunjahtaajia joita poliisi suojeli huligaaneilta.

Poliisi nimitti mellakoijia rosvojoukoksi, vaikka missään ei ole kerrottu että he olisivat ryöstäneet ketään tai varastaneet mitään, siis rosvonneet. Minun suomenkieleni on erilaista kuin poliisin käyttämä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuure,
Nuoret itse ihmettelivät sitä,että poliisit suojelevat henkilöitä, jotka siirtävät miljardeja euroja ulkomaille ja suuri puunjalostusyhtiö ei maksa veroja laisinkaan koska kuitaa ulkomaan tappiot veronmaksajien rakoilla.

Poliisin tehtävä ei ole esittää yhteiskunnallisia teorioita ihmisistä, jotka osallistuvat mielenosoituksiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tietoa tippuu koko ajan. Kun poliisi karauttaa 13-15 vuotiaiden esiintymässä olleiden ja paikalta poistumassa olleiden tyttöjen päälle hevosella on jo kovat keinot käytössä. Olisivatko hekin olleet niitä Tossavaisen mainostamia vihervasemmistolaisia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013120917811123_u...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #4

Tuure,
jotain tälläistä on sattunut, kun väkijoukko menettää malttinsa. Tuskin olisivat tulleet uudestaan Tamperetalolle, jos poliisi olisi toiminut asiallisesti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Uusi Suomi poisti tämän blogimerkinnän yhteydessä minut etusivulta?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Näköjään taas ollaan sivuilla. Liekkö koneessani jotain vikaa, vai?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä kirjoituksesi välillä hukassa oli. Taisi raati kokoontua :)

Käyttäjän amgs kuva

Protestoin, jos poistavat. Tämä on ihan asiallinen ja tarpeellinen kirjoitus. Kiitos siitä!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minä jo mietin, että tuliko laitettua liian räväkkä kommentti :)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi
Minna Eerolainen

Todella hyvä kirjoitus Hemmolta, ei vain Tossavaisesta, sillä kaikkihan hänen tapansa toimia jo tuntevat vaan erityisesti siksi että yrität edes ymmärtää mikä tuon hulinoinnin takana on voinut olla. Nuoret ovat herkkiä epäoikeudenmukaisuudelle ja toimivat sen pohjalta. Överiksi meni niin nuorilta kuin poliiseilta. Minä yhdyn hämmästelijöiden kuoroon tässä hevosasiassa, mitä ne hevoset sinne vietiin:(

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä esitän edelleen käsityksenäni, että räyhääjistä suurin osa oli persujen diggaajia.

Ei jäseniä, eikä muulla tavalla aktiiveja, mutta pitävät Perussuomalaista puoluetta parhaana.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Markku,
enemmän kuin todennäköistä, että näin on asia. Reijo on oman kannattajakuntansa suhteeen täysin pihalla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hemmolta riittää ymmärrystä Tampereella riehuneille, mutta ei Kiovan mielenosoittajille!

Syy taitaa olla siinä, että ne Kiovan peijakkaat kaatoivat Leninin patsaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Samalla logiikalla tulisi kai hyväksyä myös Mannerheimin patsaan kaataminen, vai? Tosin itse en lähtisi patsaita kaatelemaan enkä tervaamaan. Ne ovat merkkejä omalta ajaltaan. Kukin aika ja valtaapitävät pystyttelevät niitä omiksi muistomerkeikseen. Niitä on vain osattava lukea, niin lenineitä kuin mannerheimejäkin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pertti,
vaikka sinä hyväksyisitkin Euroopan maiden ulkoministereiden osallistumisen Ukrainan mielenosoituksiin ei minun sitä tarvitse hyväksyä.

Ajatteleppa jos Ukarainann ulkoministeri olisi ollut mieltään osoittamassa Tampereella. Myös Ukrainassa hulinoidaan ja särjetään paikko.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä en hyväksy minkäänlaista riehumista toisin kuin eräät muut, joille ideologian väri oikeuttaa mitä vain. Oikeutta ei pidä ottaa omiin käsiin!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #46

Mitä olen kommenttejasi tässä seurannut niin todellakin tulet hyväksymään ihan lähiaikoina riehumisat ideologian tai värin puolesta. Oikeutta ei tosin oteta omiin käsiin vaan se annetaan ja sehän pelastaakin tilanteen. Oikeuttaa ihan mihin tahansa..

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #70

Sinäpäs puhut kummia! Avaa enemmän sanomaasi!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Ritva Puolakka,

"Miten voi olla mahdollista, että kansanedustajalla on verorahoillamme aikaa päivästä toiseen kirjoitella keskimäärin kolme blogia päivässä ja aamusta iltaan päivystää täällä.

Ei kai Tossavaista ole blogistiksi palkattu, vai onko?"

**

Naseva ja aiheellinen kysymys Ritvalta. Olen itse alkanut miettiä ihan samaa. Kuinka tosiaan voi olla mahdollista, että julkaistaan yhdeltä persulta joka päivä uusia avauksia karuselliin...??

Eduskunnan istunnoissako Tossavainen kirjoittelee noita blogeja tänne? Jos näin on, niin täytyy sanoa, että onpa huono kansanedustaja, kun ei tunnu muuta osaavan.

**

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Eeva,
Hyvin todennäköisesti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Varmaan ne siellä eduskunnan istunnoista hyvinkin luontuu ajankuluksi.
Kuka siellä tyhjin toimin viitsisi pitkästyä. Suurin osa kai räplää läppäriä tai puhelinta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eduskunnan täysistunnot alkaa yleensä klo 14, torstaisin klo 16, ja usein niissä on enemmän tyhjiä tuoleja silloin kun TV-kamerat ei ole päällä, verkkolähetyksissäkin eduskunnan sivuilta. Osalla on tietty valiokuntien kokouksiakin, kuinka usein riippuu valiokunnasta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #79

Seija,
kansanedustajilta voisi edellyttää julkista työsuunnitelmaa ja sivutyölupaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #87

Ja eduskuntaan kellokortti, jotta näkee montako tuntia työpaikalla on pysytty:) Siitä ei tosin vielä näe mitä siellä on tehty, kansanedustajan työtä vaiko jotain muuta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #87

Tällainen palkaton vapaa-ehtoistyö ei edellytä sivutyölupaa.
Minusta on hyvä, että kansanedustaja keskustelee kansalaisten kanssa ja bloggailu on ihan tarkoituksenmukainen tapa pitää yhteyttä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #79

Tossavainen kai yleensä aloittaa heti aamusta jo ennen töihin menoa bloggailun.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Persuilla on ollut selvä postaamispakko siitä lähtien kun eduskuntaan oppositioon pääsivät (hallitusvastuuseen eivät uskaltaneet). Selvä linja jonka huomaa vähänkin Tossavaisen kirjoituksia ja peesaajia seuranneet. Itse lopetin niiden lukemisen jo kuukausia sitten kuten muunkin persuporukan. Mitta tuli täyteen. Ja uskon että en ole ainoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ottaako kukaan mitään puoletta enää tosissaan?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Margareta,
ei ainakaan nuoret, jotka haluavat tavata katukiekkoa pelaille poliittisen eliitin Itsenäisyyspäivänä.

Eliiti kun haluaa pitää sotaveteraanitkin itsellään :)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

No, Tossavaisen asema tuli jo tutuksi. Mutta entäpä julkaisu, joka nostaa joka päivä karuselliin yhden ja saman henkilön kirjoittamia avauksia, jotka eivät edes ole blogeja, vaan ihan jotain muuta?

Tällä käytännöllä tehdään todella paljon hallaa heille, jotka kenties jonkun muun puolueen kannattajina sattuvat tulemaan US'n Puheenvuoroon ja haluaisivat kommentoida jotain.

Täähän on aivan uskomaton kuvio!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta Tossavaisen blogi on oikein hyvä lähtökohta saada omat näkemykseni esitetty, olkoon sitten samaa tai eri mieltä. Mutta nyt meni jo liiallisuuksiin tässä jankkaamisessa virtuaalivihollisiaan vastaan.
Vihervasemmistoa! Eihän sellaista ole olemassakaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Margareta,
Tossavainen entisenä päätöimittajana tietää, että totuus on se "miltä asiat näyttää" ja jos ei näytä, niin

"pannaan näyttämään".

Mitä pahaa siinä on jos perussuomalaisia äänestäneitä nuoria oli mielenosoittajien joukossa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Luulenpa että monissa aivan suhteettoman tuomitsevissa kommenteissa -- kun ne tulevat niiltä jotka itse olivat mukana ko juhlissa -- on pohjimmiltaan kyse siitä ettei oma moraalinen kantti kestä ajatusta siitä että itse oli lukittujen ovien ja mellakka-aitojen väärällä puolella.

Kun tuomitaan ja tuomitaan, se on tavallaan vain keino välttää itsekritiikki ja asiallinen analyysi. Tossavainen ei ole ainoa tolkuttomaan ajajahtiin lähtenyt, myös esimerkiksi kirjailija Jari Tervolla on samaa ylimitätöivää äänensävyä jutuissaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jotkut ottavat kaiken irti: Saarakkala vaatii toimia "äärivasemmiston kiihotusta ja terrorismia vastaan"

Vesa-Matti Saarakkala vaatii kirjallisessa kysymyksessään hallitukselle myös kansallista yksimielisyyttä äärivasemmiston vastustamisessa.

Saarakkala viittaa kysymyksessään itsenäisyyspäivän tapahtumiin Tampereella, missä äärivasemmistolainen joukko järjesti väkivaltaisen mielenosoituksen ilmaistakseen tyytymättömyytensä Tampere-talolla järjestettyyn itsenäisyyspäivän vastaanottoon.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/saarakkala_vas...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

PerSuilla erityisenä syynä hermostumiseensa lienee, että Kiakkovieraat ovat itse asiassa sillä asialla jolla PerSut ovat itse ilmoittaneet olevansa eli vastustamassa ahneutta ja epäoikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa. Kiakkovieraiden suurin hyvä työ meille taitaa olla, että he ovat paljastaneet PerSut kaikessa tekopyhyydessään ja kaksinaamaisuudessaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo,
pitäskö meidän kokea myötähäpeää Tossavaista ja Tervoa kohtaan :)

Minusta tuskin mitään olisi tapahtunnt, jos mielenosoittajat olisivat menneet tapaamaan eliittiä.

Toki mailansa olisivat voineet jättää ulkopuolelle.

Poliisin strategia voisikin olla puuttumatta eliitin ja kansan väliseen kärhämmään. Jos jotain laitonta sattuisi, niin olisivat, vain paikalla dokumentoimassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset