Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Suomesta terrorismin suojasatama

  • Hiljaista kansaa
    Hiljaista kansaa
  • Maailman ensimmäinen ydinkäyttöinen jäänmurtaja Leinin, jonka suomalaiset rakensi.
    Maailman ensimmäinen ydinkäyttöinen jäänmurtaja Leinin, jonka suomalaiset rakensi.

Suomen valtiollinen johto presidentti Sauli Niinistön ja ympäristöministeri Ville Niinistön johdolla järjestivät ekoterroristi Sini Saarelalle sankarin vastaanoton. Poliittisen eliitin media YLE lähetti SUORANA lähetyksenä Saarelan tulon Venäjältä Helsingin rautatieasemalle.

Tuli mieleen sodanjälkeiset ajat, jolloin päämiehemme palasi Moskovan neuvotteluista. Ilmeisesti tämä mielikuva haluttiinkin kaivaa esille ja antaa samalla viesti kansalle, että Suomi -suomenkansalaiset ovat pelastuneet pahan Venäjän kynsistä.

Suomen mahdollisuudet tehdä rakentavaa, tuloksellista ja työllisyyttä tukevaa Arktista yhteystyötä taisivat kuihtua kasaan. STX ja laivanrakentajien työllisyys on sittenkin toisarvoinen seikka siihen nähden, kun Euroopan suurvaltaa rakennetaan. 

Suomesta lähdetään nykyisin sotimaan myöskin eri puolille maailmaa. Syyriassa taistelee AL-Gaidan kanssa samassa rintamassa suomalaisia sotilaita Syyrian virallista valtaa vastaan. Välissä varmaankin käydään nauttimassa suomalaisesta sosiaaliturvasta ja sitten palataan sotarintamalle.

EX-ministeri Heidi Hautala suorastaan suojeli Venäjälle iskuja tekeviä terroristeja.

Kaiken tämän hyväksyy suomalainen poliittinen eliitti ja välillisesti, jopa kannustaa moisiin terroristitekoihin.

Suomen puolueettomuudesta ja liittoutumattomuudesta taitaa olla enään rippeet jäljellä, niin pahasti tämä hyväksi havaittu Suomen etujen mukainen ulkopolitiikka on ajettu alas.

Enemmänkin Suomi profiloituu ekoterrorismin suojasatamana yhdessä monikansallisen Ruotsin kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Terroristi on hassu sana. Oikeasti se tarkoittaa kauhun ja pelon luomista pyrkimyksenä vaikuttaa päätöksentekoon. En itse oikein hahmota sitä peloitevaikutusta jonka lakanan ripustaminen aiheuttaa, mutta tietysti jos ihmisillä on lakanafobia niin kai sellaistakin voi tapahtua ;)

Itse pitäisin kuitenkin tärkeänä, että erotetaan tiukasti toisistaan ihmisten vahingoittamiseen pyrkivä yhteiskunnallinen "vaikuttaminen" ja väkivallaton sellainen. Greenpeace ei räjäyttele öljynporauslauttoja eikä salamurhaa niiden johtajia tai työntekijöitä. Eikä itse asiassa harrasta edes toisinajattelijoiden mukilointia tms. Venäjä taas... no jokainen voi päätellä itse.

Minusta on luonnollista, että rikoksesta tulee rangaistus, jopa silloin kun se tehdään mahdollisesti hyvin motiivein, mutta en oikein ymmärrä tätä hinkua sotkea erilaista kansalaistottelemattomuutta ja näitä Greenpeacen julkisuustempauksia murhaamiseen, pommien räjäyttelyihin ja muuhun vastaavaan toimintaan. Eikö riittäisi, että asiasta puhuttaisiin sellaisena kuin se on, ilman että sitä paisutellaan näillä terroristi-leimoilla?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Wkipediassa kerrotaan ekoterrorismista näin:

Maan vapautusrintama[1] (engl. Earth Liberation Front, ELF) on vuonna 1992 Brightonissa Englannissa perustettu ilman varsinaista organisaatiota oleva radikaali "ekoterrorismia" harrastava liike. Liikkeen aatteeseen kuuluu taloudellisen tappion aiheuttaminen niille, jotka hyötyvät ympäristön tuhoamisesta, ja kaiken ihmisiin kohdistuvan vahingoittamisen välttäminen. Aate ja toimintamalli on Eläinten vapautusrintaman kaltainen. Näiden kahden liikkeen nimissä on tehty suurin osa laittomasta ympäristöaktivismiin liittyvästä ilkivallasta ja sabotaaseista.
Maan vapautusrintama ei ole perinteisessä mielessä järjestö vaan yhteinen toimintamalli, jolla ei ole johtoa tai hierarkiaa. Se koostuu itsenäisistä ryhmistä tai yksilöistä, jotka tunnustavat liikkeen aatteen ja toimivat sen mukaisesti.[2]
Aktiivisimmin Maan vapautusrintama toimii Britanniassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa, ja se on aiheuttanut toiminnallaan satojen miljoonien eurojen arvosta tappioita yrityksille. Maan vapautusrintama on Yhdysvalloissa käyttänyt useissa iskuissa palopommeja ja räjähteitä.[3] Maan vapautusrintaman iskuista syytettyjä henkilöitä on vangittu useissa maissa. Kuuluisin vanki lienee Jeffrey "Free" Luers, joka istuu 23 vuoden tuomiota kolmen kaupunkimaasturin polttamisesta Yhdysvalloissa. Suomessa ilkivaltaa on tehty ELF:n nimissä ainakin 90-luvun loppupuolella[4], mutta ilman suurta kansainvälistä huomiota.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maan_vapautusrintama

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Luulin, että puhuit Greenpeacesta... Tuo menee samaan luokkaan jos syytät Suomen valtiota toisinajattelijoiden vainoamisesta ja todistelet sitä sillä mitä Pohjois-Koreassa tapahtuu.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Marko
ei nyt sotketa valtioterrorismia tähän keskusteluun. Ymmärrän kyllä miksi haluat sen tehdä ja viedä huomion pois siitä mitä Suomessa tapahtuu.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #7

Niinkö? Et sitten huomannut, että pääkritiikkini koskee sitä, että kutsut terrirismiksi toimintaa joka ei sellaista ole. Lakien rikkomista se varmaankin oli, mutta ei terrorismia. En tiedä motiivejasi tuohon, mutta veikkaan, että kyse on siitä, että asioiden kutsuminen oikeilla nimillään ei antaisi sanallisille ammuksillesi riittävästi painoa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #8

Marko,
minusta tuo suomen sivistyssanakirjan määritelmä ei vastaa todellisuutta.

Ekoterrorismin päämotiivi on hyökätä eri kohteita kohtaan ja saada julkisuutta asialle. Ryhmä terrorisoi kohteeksi joutuneen yrityksen ja Saarelan tapauksessa Venäjän arktisia strategioita kohtaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #9

Eli määrittelet sanat uudelleen sen mukaan mikä sopii päämääriisi. Ok.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #13

Marko,
kirjoitin Greenpaecen terrorismista jolla on omat erikoispiirteensä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #13

Kieli on elävä. Kielen sanojen käsitesisältö muuttuu ajan myötä elävässä kielessä. On myös tietoista sanojen käsitesisällön uudelleenmuodostamista. Se on vallankäyttöä. Vallankäyttöä on käytetty esim. sanan rasismi käsitesisällön uudelleen määrittämiseksi. Ei uutta auringon alla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #18
Martti Laines

"Luulin, että puhuit Greenpeacesta... Tuo menee samaan luokkaan jos syytät Suomen valtiota toisinajattelijoiden vainoamisesta ja todistelet sitä sillä mitä Pohjois-Koreassa tapahtuu."

Touché. Parempaa vertausta et olisi voinut valita:
Emme tottatosiaan tiedä mitä Pohjois-Koreassa tapahtuu. Sieltä välittyvät uutiset lienevät pääosin täyttä tuubaa. Uutisointi palvelee poliittisia motiiveja.

Vastaavasti emme tiedä mitä Sini 'SS' Saarela on todella tehnyt. Tai Venäjä. Tai GP. Emme tiedä SS:n tai tai GP:n motiiveja. GP on poliittinen järjestö ja SS siten asiassa poliittinen toimija.

Tiedämme vain mitä media on kertonut SS:n ja GP:n asiasta sanoneen. Yhtälailla emme tiedä Venäjän, tai monen muunkaan, motiiveja.

Tosin yksi on varma; YLE:n poliittinen agenda ja sen motiivien mukainen uutisointi :)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Kuuluisin vanki lienee Jeffrey "Free" Luers, joka istuu 23 vuoden tuomiota kolmen kaupunkimaasturin polttamisesta Yhdysvalloissa."

Olisko blogin isännän mielestä samantasoinen rangaistuskäytäntö sopiva meillekin, jotta emme profiloituisi 'terrorismin suojasatamaksi'?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kalevi,
Venäjän lainsäädäntö riittäköön ja heidän riippumattomat tuomioistuimet.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #28

Kyllähän ulkomaillakin saatujen rangaistusten olisi kohtuullista olla jossain suhteessa meikäläiseen oikeustajuun. 7 vuotta lautan kannelle kiipeämisestä kuulostaa yhtä käsittämättömältä kuin 23 vuotta kolmen Hummerin polttamisesta. Vaan toistaiseksi Saarela ei liene saanut Venäjällä ensimmäistäkään syytettä?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Muistettakoon, että Wikipedia on yhteisömedia kuten facebook.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Miten tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui Sini Saarelan juhlavastaanottoon?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Paavo,
myötävaikuttamalla lausunnoillaan YLE:ä tekemään asiasta sankaritarinan, jossa pieni viaton nainen pelastetaan hyrviön kimpusta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Löytyykö linkki presidentin lausuntoihin.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #10

Sen kyllä löysin jo lokakuun ajalta, että presidentti otti siihen kantaa, että Sini Saarelalle Suomen kansalaisena tarjotaan sitä konsuliapua, joka kuuluu jokaiselle meille kansalaisille, jos joudummen vaikeuksiin ulkomailla.

Samassa yhteydessä hän myös korosti, että Suomi ei lähden painostamaan tai neuvomaan Venäjää siinä, miten se omaa lainsäädäntöänsä tulkitsee. Sehän on Venäjän oma sisäinen asia, joka ei meille kuulu ainakaan virallisella tasolla. Vapaaehtoiset, epäviralliset järjestöthän voivat ottaa asiaan kantaa. Se on sitten toinen asia miten Venäjä näitä kuuntelee.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Ylen johto koostuu: Hallintoneuvostosta ( kansanedustajia ) , hallituksesta ( eri alojen kokeneita asiantuntijoita ) ja toimitusjohtajasta ( Lauri Kivinen ). Sitten on vielä johtoryhmä . Ei tuossa organisaatiossa näy Sauli Niinistön nimeä.

ks. linkki: http://yle.fi/yleisradio/organisaatio

Toisaalta emme elä enää presidentti Kekkosen kauden YYA -aikaakaan. Eiköhän YLE saa toimia melko riippumattomasti presidentin suhteen. YLE:n tominnan ohjausvastuu on muualla kuin presidentillä.

Tokihan YLE on koko kansan media, kun sitä 500 miljoonalla ( + indeksit päälle ) joka vuosi rahoitamme, ja toisaalta onhan Sauli Niinistö koko kansan presidentti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomen sivityssanakirja toteaa ekoterrorismista näin:

"Yrittää terrorismin avulla edesauttaa luonnon ja ympäristön hyvinvointia."

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Terrorismi-sanan käyttö Sini Saarelaan liittyen ei ole asiallista.
Oikeastaan sivistymätöntä.

Ei etu,- eikä takaliitteineen.

...Kyllä jämpti on niin...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Markku,
yritän ymmärtää näkkulmaasti, vaikka se ei suomalaisten etuja arktiksella ajakkaan, eikä laivanrakentajien työllisyyttä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sini Saarelan (yksilö) tekemisillä ei ole mitään vaikutusta Suomen laivanrakennusteollisuudelle.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #19

Saarela ei toiminut yksilönä, vaan rikollisjärjestön jäsenenä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #25

Älä ny sääkään Roponen... Lukenu miäs.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #26

Markku,
Greenpeacea hän edusti.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kun mielenosoittaja roikkuu laivan kyljellä ja televisio näyttää tapahtumaa kymmenillä tv- kanavilla ympäri maailmaa, eikö pidä kysyä syyllistyvätkö nämä vääristyneen tiedon levittämiseen. On totta että köyden varassa roikkui yksi tyttö. Nyt tapahtuma näytettiin muutamaan sataan miljoonaan kotiin, toistuvasti.
Eikö siellä silloin oikeastaan roikkunut muutama sata miljoonaa tyttöä. Jokaisessa kodissa oma.

Vaikutus on vahva.

Maailmalla on koko ajan lähtövalmiudessa kymmeniä helikoptereita täydessä kameravarustuksessa, valmiina singahtamaan mihin maailman kolkkaan tahansa kun vähänkin aihetta ilmaantuu.

Tuskin televisio ym olivat paikalla poliittisista syistä. Ne olivat siellä koska hankkivat rahaa. Mm Filmejä myydään kuin nakkimakkaroita kioskilla, tosin maailmanlaajuisesti.

Luontoa on suojeltava, mutta miten?

Käyttäjän EsaOlkoniemi11 kuva
Esa Olkoniemi

Terrorismi on aivan omaa luokkaansa, eikä sillä ole mitään tekemistä ympäristöaktivistien tekememiseen, jos nykymedia sotkeekin sanoja vaikka mihin yhteyteen, ei asiamerkitys ole sama.

Ympäristöaktivistien, kiakkovieraiden yms. samankaltaisten toiminta, on lähinnä ilkivaltaa monessa suhteessa, muttei sinällänsä ole millään muotoa rinnastettavissa terrorismiin, tai rosvojoukkoihin, kuten julkisuudessa muodostunut mielikuva antaa ymmärtää.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Esa,
operaatiossa vaarannettiin tietoisesti hyökkäysten jäsenten ja laivaston sekä Venäjän rantavalvojien henki.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hemmo kirjoittaa asiaa. Öljynporauksen on saatava jatkua arktiksella ekoterroristeista riippumatta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Greenpeace on demokratian vastainen rikollisjärjestö, jonka tarkoitusperät ovat osittain tuntemattomat. En hämmästyisi lainkaan, jos tulisi ilmi, että CIA rahoittaa sitä, tai että se kerää elinkeinoelämältä suojelumaksuja.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Hemmo laukoo norsupyssyllään monella tapaa maalin ohi. Edellä on monet asiat ko korjattu, mutta korjataan nyt vielä sekin seikka, että Saarelan saapumisen näytti suorana uutislähetyksessään MTV3:n Kymmenen uutiset. Toki suurin piirtein kaikki muutkin mediat olivat paikalla, mutta Maikkari voitti tämän uutiskilvan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo
Operaatio ja hyökkäys tapahtui alueella, jossa Venäjällä on YK:n päätöksiin perustuva luonnonvarojen hyödyntämisoikeus.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Venäjällä on noiden oikeuksien johdosta myös velvollisuuksia. Kuten kansainvälisten sopimusten noudattaminen.

Öljy-yhtiöllä ei katastrofin varalta ole pätevää suunnitelmaa, eikä kalustoa sellaisen toteuttamiseen. Se ei noudata edes Venäjän omia ympäristölakeja ja on menossa tästä oikeuteen, mutta sillä välin koneet käyvät ja onnettomuus voi ehtiä tapahtua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väänänen, Koskennemi, uskotteko ja luotatte todella venäläisten ammattitaitoon ja huolellisuuteen jotta öljynpraus arktisella olisi turvallsta, minä en usko enkä luota. Kysymys on siis paljon muusta kuin pelkästään Venäjän oikeuksista, kysymys on yhteisistä luontoarvoista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän siellä lie töissä länsimaiset konsultit, jotka vastaavat tekniikasta?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arto,
jos nämä olisivat uskonasioita niin Ameriikoissa ei tapahdu minäänlaisia öljyonnettomuuksia. Niinhän!

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Ministeri ja vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön reaktiot kyllä jotenkin tunnistan ja muistan, mutta itseltäni on mennyt ohitse se, miten tasavallan presidentti, Sauli Niinistö, on asiassa ollut mukana.

Onkos presidentin kommenteista tai toimista asian suhteen ollut julkisuudessa jotakin dokumentteja ? En nopealla googlaamisellakaan löytänyt mitään sellaista, joka viittaisi siihen, että presidentti olisi ollut järjestämässä sankarin vastaanottoa Sini Saarelalle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Markku,
se nyt tässä vielä puuttui, että presidentti olisi ollut Saarelaa vastassa Helsingin rautatieasemalla.

Operaation aikana ja Saarelan ollessa Murmanskissa Niinistö tuki omalla persaanallisella tavalla ja lausunnoilla Saarelaa ja myöhemmin suomen hallitus on jakanut Greeneacin käsitykset Aktisesta strategiasta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hemmo, joo. Se puuttui, että presidentti ei ollut paikalla.
Nuoleskelijahan hän on. Kaikki, melkein sen tajuavat.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Täytynee laittaa tämä tänne kun tämä keskustelu toimi innoittajana ;)

http://markok.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/15777...

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Löysä määrittely siitä, mikä on terrorismia, ei ole ihmiselle hyväksi.

Meillä on jo nyt esimerkki siitä, että eräässä maassa on määritelty "sodankäynnin säännöt" uusiksi. Geneven säännöt on sovittu kansainvälisesti.
Sota "terrorismia vastaan" on terminä kehitetty jossain. Sitä ei ole sovittu kansainvälisesti.

Sen löysän määritelmän avulla voidaan perustella vaikka mitä tekoja.
Ihan vaikka mitä tekoja voidaan perustella, jos "terrorismin vastainen sota" on määritelty löysästi tai "joustavasti". Mitä tekoja tahansa. Missä tahansa. Milloin tahansa.

On merkkejä siitä, että Venäjä aikoo matkia USA:ta terrorismin vastaisessa sodassa. Vai aikooko?

Pysyvätkö Venäjän kauko-ohjatut lennokit vain Venäjän ilmatilassa? USA:n lennokit eivät ole pysyneet pelkästään USA:n ilmatilassa.

Mikä maa seuraavaksi keksii ihan omat sääntönsä?

Näemmekö joku päivä vieraan valtion lennokkeja Suomessa tappotehtävissä?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouni,
jokin aika sitten puhuttiin Kemijärvelle sijoitettavista lennokeista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset