Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman kelpo hakija lapsiasiamieheksi

Valtiotieteiden tohtori, oikeussosiologian ja kriminologian dosentti Johan Bäckman on päättänyt hakea Suomen lapsiasiamieheksi.

Johan on varsin kelpo hakija, sillä hänellä on hyvät näytöt toiminnasta lapsiasioiden parissa. Rohkealla toiminnalla hän on saanut keskustelua aikaan kansallisella ja kansainvälisilläkin foorumeilla. 

Bäckman esittää myöskin konkreettisen työohjelma siitä mitä hän virassaan ensitöikseen tekisi:

"- korvausmenettely perusteettomien lastensuojelutoimien uhreille; 
- neuvottelukunta määrittelee pahimmat ongelmakohdat; ihmisoikeusloukkauksien kartoitus
- lastenkotien ja yksityisten laitosten määrän ja tilanteen selvittäminen; käynnit kaikissa laitoksissa;
- lastensuojelun tilastoinnin selvittäminen ja tarkistaminen; 
- hallinto-oikeusprosessin luotettavuuden selvittäminen ja avoimmuuden lisääminen;
- yksityisten lastenkotien, sijoitusten ja huostaanottojen valvonnan perustaminen; 
- välittömien lakimuutosten voimaansaattaminen lastensuojelun valvonnan ja hallinto-oikeusprosessin luotettavuuden lisäämiseksi; 
- sosiaaliviranomaisten ja hallinto-oikeustuomareiden koulutustarpeen selvittäminen".

http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/01/ilmoittaudun-hakijaksi-suomen.html

Kaisa Mari Aulan valinta lapsiasiamieheksi oli aikanaan täysin poliittinen nimitys.

Johan Bäckman on sitoutumaton alan asiantuntija.

Toivottavasti Johan saa asianmukaisen kohtelun hakemukselleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Johan Bäckman on venäjän valtion edustaja ja siten täysin sopimaton valtion virkaan. Sitoutumattomana mainostaminen on pelkkä vitsi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Petri,
asiallisempia kommentteja kehiin. Lue Johanin ohjelma ja kommentoi sitä äläkä herjaa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tehtävään ei valita ohjelmaa, vaan henkilö. Siksi henkilöstä keskusteleminen on aivan relevanttia.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #20

Jussi,
relevanttia tai ei mutta rohkeudella henkilö osoittaa omaavansa tahtotilan ratkaista ongelmia.

Martti Laines

Bäckman on tainnut osin ollut oikeassa Suomen lastensuojelun tilasta.

Reijo Tossavainen

Minun on vaikea hyväksyä jostakin toisesta ihmisestä ilmaisua vastenmielinen. Desantin osalta se tulee mieleen...

Suomen lastensuojelussa on varmasti parantamisen varaa. Oppia ei silloin kuitenkaan tarvitse ottaa Venäjältä, jossa yksin Pietarin alueella on kymmeniä tuhansia heitteille jätettyjä lapsia.

Desanttia ei voida edes kuvitella kyseiseen virkaan siitäkään syystä, että hänet voidaan katsoa enemmän tai vähemmän vieraan valtion edustajaksi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Reijo,
sinulla on paha venäjäfobia, joka rajoittaa ottaa asiat asioina. Olet varmaan valmis jatkamaan poliittisia virkanimityksiä Aulan valinnan tapaan.

Reijo Tossavainen

Hemmo hyvä: avaa siniset silmäsi Bäckmanin suhteen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Reijo,
Kansanedustajana lukisin ajatuksella Johanin ohjelman ja yrittäisin tehdä lakien muuttamiseksi jotain.Alatyylinen harja henkilöstä ei kuulu kansanedustajan arvovaltaan, vaan heikentää poliittista uskottavuutta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä oon suuresti hämmästynyt kun olen jossain asiassa samaa mieltä herra Reijon kanssa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Aivan oikeat toimenpiteet siihen mitä huostabusineksen kitkemiseen tarvitaan.Olkoon Backman täällä kuinka tahansa venäjä foobikkojen paniikin aihe,se ei muuta tosiasiaa että suomessa on lastensuojelu alennustilassa jota ihmetellään ihmisoikeustuomioistuinta ja yk:ta myöten((suomi ei noudata lastenoikeuksia(kaan)

Te jotka ette ns.lastensuojelun alennustilasta ja laittomuuksista tiedä ottakaa selvää.
Suomessa on autettu ja autetaan ihmisiä pakoon huostaanoton uhan edessä.Perehtyminen näihin ihmisoikeusloukkauksiin ja siihen kaikkeen mitä toimintaa pyörii tämän lapsikaupan ympärillä on suositeltavaa,ennenkuin alkaa moittimaan ihmisiä jotka avaavat tämän salaisuuksien ja poliitikkojen suojeluksessa olevan bisnestoiminnan.

Suosittelen lukemaan näiden itsemurhaan päätyneiden lasten/nuorten lyhyet elämänkerrat jotka ovat laitoskierteeseen joutuneet ja unohdettuna yksin jäätyään itsensä tappaneet.Jos ei asioista halua tietää sitä mustaakin puolta ja kolikon molempia puolia on turha käydä arvostelemaan.
Johan on nostanut ainakin julkisuuteen ne epäkohdat joista tuhannet ihmiset ovat huolissaan.Tietääkseni hän on Suomen kansalainen.
Täältä on joutunut muuttamaan ihmisiä pois koska uhkailut huostaanotoilla ja pakottamiset psykiatriseen hoitoon(lapset joiden mielenterveydessä ei ole mitään "vikaa")ovat väitettyjen pahoinpitelysyytösten kera,aiheuttaneet perheille ahdistusta ja vainon kohteena eläminen on käynyt liian raskaaksi.

Hyvä että on joku joka USKALTAA avata tämän tunkion ja tarttua sen pelottaviinkin puoliin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilona,
juuri noi se asia on. Johan peränkuuluttaa avoimuutta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Nämä henkilöön menevät kommentit eivät todista muusta kuin siitä että kun puututaan asioihin joista ei tiedetä on pakko alkaa haukkumaan henkilöä.
Viestintuoja on aina ammuttu.

Yli 30 vuotta seuranneena tätäkin sarkaa tässä maassa ja mitä helvettiä se on ihmisille tehnyt,on todellakin aika salaisuudet paljastaa ja avata perheitä ja lapsia koskevat epäkohdat.
Kun perheet ja lapset on otettu politiikan välineiksi välittämättä heidän ihmisoikeuksistaan on pahasti vikaa,joko arvomaailmassa tahi sitten välinpitämättömyydestä.

Lapset tuotantovälineinä ei ole "sivistysvaltion" merkki.Ei kannata sotkea katulapsia ja venäjän ongelmia suomeen,siitä ei ole kyse.Toki helppo yrittää maassa olevat lastensuojelu ongelmat sillä peitellä kun tehdään venäjä-suomi maaottelu.Unohtuu se mistä tosiasiassa on kyse.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilona,
poisten sellaisia kommentteja jotka kohdistuvat henkilöön ja persoonaan. Bäckman voisi tehdä paljon rakentavaa yhteistyötä Venäjänkin lapsiasioiden eteen jos tulisi valittua.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Perhevastaisen propagandan peruslementti on homomyönteinen propaganda. Luterilaisen kirkon tärkein poliittinen kysymys tänään on lupa saada avioitua riippumatta toisen osapuolen sukupuolesta."

"Miksi natsit tuhosivat juutalaisia? - Koska he nauttivat siitä. Miksi suomalaiset ryöstävät venäläisiltä naisilta lapsia ja kiduttavat näitä sitten keskitysleireissä? - Koska he pitävät siitä."

"Sharia-oikeus pitäisi laillistaa koko EU:n alueella. Sharia on ikivanhaa ja toimivaa tapaoikeutta. Suomessa pitäisi viipymättä aloittaa kokeilu, jossa sharia-oikeutta sovelletaan kokeilumielessä."

"Suomen uuden oikeusvaltiokäsityksen mukaan rikoskin on ”inhimillisesti oikein” silloin, kun tehdään jotakin pahaa venäläisille naisille."

"Suomessa talvisodan historian vääristäminen näkyy sekä sodan syissä, sodan tapahtumissa, että sen jälkeenkin."

"Venäjä on demokraattisempi maa kuin Suomi ja Venäjällä on enemmän sananvapautta kuin Suomessa."

"Jos puhumme stalinismista ja ns. "Stalinin terrorista", jossa tutkimusten mukaan kuoli noin yhdeksän sataa tuhatta ihmistä, on todettava että se oli vain samaa kokoluokkaa kuin uhriluku, joka aiheutui Neuvostoliiton romahtamisesta."

"Venäjällä oikeus miehittää Viro, jos Suomi liittyy Natoon"

http://fi.wikiquote.org/wiki/Johan_B%C3%A4ckman

Tällaiselta pohjalta onkin varmasti hyvä lähteä tekemään rakentavaa yhteistyötä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hemmo parka ei ymmärrä, että JB teki tämän ehdotuksen hjuumorilla. Näin hän sai paljastettua hjuumorintajuttomat russovoopikot...Hemmo et kai ole salaisesti Venäjän ja hjuumorin vastustaja. Kuten Stalin sanoi: "kaksinaamaiset petturit paljastuvat aina"! Ei kai sinulla Hemmo ole jotain salattavaa; luet mahdollisesti Aku Ankkaa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arto,
kaikki selviää aikanaan, mutta Sinulla näyttää olevan varmistin pois päältä yöt päivät.

Ikävää sellainen elämä. Sangen ikävää.

Huumoria tai ei mutta hyvä on Johanin ohjelma ja perustelut miksi hakee.

Oletko Arto lukenut vai ihan itselleskö naurat.

Martti Laines

On selvää, että erilaisiin töihin hakeutuu ihmisiä, jotka motivoituvat kyseisistä töistä. Motiivit ovat hyvin subjektiivisia ja saattavat projisoida joitain käsittelemättömiä psyyken lukkoja. On ihan ok sanoa, että pankinjohtajaksi tai lakimieheksi hakeutuu kylmä, vallanhaluinen ihminen.

Mutta sosiaalityöntekijä hakeutuu ammattiin, jossa hän ympäröi itsensä heikkoudella. Satutetuilla lapsilla, elämänhallinnassaan epäonnistuneita aikuisia, narkomaaneja, jne. Ollessaan itseään heikompien parissa, voi tuntea itsensä vahvaksi. Paremmaksi ihmiseksi. Voi käyttää valtaa toisten ihmisten elämää koskevissa asioissa. Lisäksi saa nauttia sosiaalisen ympäristön ihailusta hyväntekijänä. Työssä on mahdollista projisoida omat käsittelemättömät tunteet ja pettymykset muihin sekä naamioida oma pahoinvointi pyyteettömän auttajan norsunluutorniin.

Suomessa sosiaalityöntekijöitä tai muita lastensuojelussa toimivia ei ole lupa arvostella - tai ainakaan sitä keskustelua ei käydä avoimesti. Eikä keskustelun kohde siihen antaudu.

Kun Henri Heikkinen bloggasi kriittisesti täällä Puheenvuorossa jostain sosiaalityöntekijöihin liittyvästä, niin PV:oon tuli joukko sosiaalityöntekijöitä bloggaamaan ja kommentoimaan, kuinka he ovat pyyteettömyydesään ja hyvyydessään heti jeesuksesta seuraavia.

http://armilehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153984-k...

Lienee harvoja ammattikuntia, joista en ole IKINÄ kuullut yhtäkään itsekritiikin sanaa. Se yhdessä Heikkisen blogiin herkkänahkaisen reagoinnin kanssa ehkä se kertoo, että Suomen sosiaalitoimi kaipaisi jonkinlaista psykoanalyysiä. Ja toiminnan ulkopuolista seurantaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Martti,
hyvinkin saatat olla oikeassa. Jossainvaiheessa ajattelin sosiaalityöntekijän ammattia, mutta onneksi luovuin ajatuksesta jo ensimmäisten sosiaalipolitiikan tenttien jälkeen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"toiminnan ulkopuolista seurantaa"
Aivan.Nyt kun heillä on omavalvonta on selvää ettei kukaan omaa työpaikkaansa vaaranna kävelemällä yli toistensa ja arvostelemalla kollegansa toimintaa(puolustaa ihmisten oikeuksia).Siirto toisiin tehtäviin ei välttämättä ole se mieluisin vaihtoehto.

Myöskään se että kaupunki tai kunta kustantaa "ulkopuolisen"tahon ei toteuta valvontaa joka olisi puolueetonta.Niin kauan se ei toimi kun epäkohtiin ei haluta poliittisen tahtotilan puolelta puuttua.

Ylennykset kun "firman" sisällä menevät yleensä piiri pieni pyörii systeemissä.Monelle nuorelle sos.työntekijälle on järkytys nähdä että tahdin määräävät vanhat "näin on aina toimittu"henkilöt,eivätkä hyvät käytännöt ja lain kirjain.Siksi heistä moni ei alalle jääkkään.

Etuuskäsittelijästä saattaa tulla lapsi ja perheasioiden "asiantuntija" jne.Huomautuksen saaneet sos.työntekijät jatkavat edelleen vanhaa toimintaansa(elleivät eroa tai saa siirtoa )jolla kosmeettinen korjaus on tehty.
Perheiden jäädessä yksin selviämään es.laittomasta huostaanotosta tahi aiheettomaksi todetusta insestisyytteestä.Sekä rekistereihin joita säilytetään 75 vuotta.Jolloin perheet on saatu valvonnan piiriin.

Viranomaistoiminta on julkisen arvostelun ja seurannan kohde,jonka yläpuolelle eivät sosiaaliviranomaiset voi kuulua muita enemmän.Vanhemmat tosin "koston"pelossa eivät useinkaan uskalla sitä tehdä.Miten te uskallatte ja julkisuudessa arvostellaan poliisien toimintaa eikä sitä koeta vääryytenä.Poliisien jotka sos.työntekijöiden käskystä toimivat.Tuomareitakin arvostellaan julkisesti kun tuomiot eivät ole olleet kaikkien mieleen.

Kun puututaan asioihin jotka vaikuttavat perheiden elämään ei mielestänne saisi mitään perheiden omia kokemuksia tuoda esiin.Eli niiden jotka kohteina ovat olleet.
Missä on kirjoitettu ja sanottu että sos.työntekijä olisi erehtymätön.Mielivalta ja kunnioituksen puute sos ja terveydenhoito alalla on vastoin lain kirjainta.Ja vaarallista.

KELAN työntekijöille sataa sitä itseään niskaan,kuten lääkäreillekin,siis mikä tekee sos.viranomaisesta jumalasta seuraavan jolla on kaikki valta ja voima kävellä ihmisten oikeuksien yli,kirjata ihmisistä omia subjektiivisia näkemyksiään alistettavaksi hallinto-oikeuteen, jossa vanhempien sana ja todistukset eivät paina mitään.Ja se että perheet joutuvat puolustautumaan syyttöminä, asioista joista he eivät ole edes tietoisia(es.ilmiannot)Eli naapurisi tekee sinusta ilmiannon tahi kateellinen,suuttunut ihminen tai kuka hyvänsä jota namasi ei miellytä.Tai vaikkapa netissä kohtaamasi ihminen jolla ei muuta huvia ole.Mielipiteesi eivät vain satu miellyttämään.

Perheet joutuvat vastaamaan heistä esitettyihin syytteisiin oli niissä perää tahi ei.Jos he eivät puolustaudu katsotaan että he ovat "syyllisiä".Tosin heidät on jo tuomittu monesti sos.työntekijöiden/työntekijän yksipuolisella päätöksellä.Kirjauksia näkemättä/kuulematta perheitä.

Kuka sen oikeuden on antanut,politiikotko?Vaiko ihmiset joilla ei ole tietoakaan lastensuojelun toimintatavoista.Kummatkin.
Kuinka voidaan olla käymättä keskustelua toimialasta joka koskettaa tuhansia ihmisiä vuosittain.Perheitä sukuineen,tuttavineen.

Tämäkään hiljainen hyväksyntä poliitikkojen puolelta ei ole tyhjästä syntynyt,mikäpä se paremmin perheet ruodussa pitää kuin sos.holhonta ja valvonta joka alkaa jo ennen lasten syntymää.Lokerointi ja lapsista salassa tehdyt kartoitukset(erilaiset sos.projektit)joilla es.suomessa on kartoitettu 30 000 lasta,vanhempien tietämättä.

Mihinköhän näitä "tietoja" tarvitaankaan..Ettei vaan tulevaisuudessa yhä lisääntynyt/lisääntyvä huostatoiminta ja suomeen rantautunut ongelma keskeinen sosiaalisektori,huolenvyöhykkeistöineen.
Jokainen perhe joka ei ole normaali on epänormaali,olettaen että käsitys lähtee koulukirjoista opitusta katsontakannasta lähtien.

Jonka pohjana ei ole erilaisten ihmisten hyväksyntä ja jokaisen yksilön persoonalliset piirteet ja tarpeet,vaan määritelmät siitä millainen ihmisen pitää olla ja miten varmistetaan sen toteutuminen.Huostakirjan ulkoa oppiminen ja lokerointi ovat tärkeitä elementtejä ammatin vaatimuksissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Bäckman kirjoitti blogissaan:

"Mitä Aula sanoo Oulun huostaanottovideosta, jossa kaksoset riistetään väkivalloin sisarustensa ja vahempiensa luota, selväst kodista ja olosuhteista, joissa ei ole mitään välitöntä vaaraa?"

Miten niin väkivalloin? Syyllistyykö aikuinen väkivaltaan joka päivä päiväkodeissa tai kodeissa, kun nostaa esim. vauhkon uhmaikäisen syliinsä? Pitäisikö mennä videoimaan vähän päiväkodin tätienkin työtä, etteivät he vain ota itkeviä ja pyristeleviä lapsia syliinsä?

Mistäköhän Bäckman tietää, ettei kodissa ole mitään vaaraa tai haittaa lasten kehitykselle? Onko hän selvännäkijä?

Jos lähtökohtaisesti aina voidaan luottaa huostaanottoa vastaan protestoivien aikuisten sanaan, niin ei ihme, että "marokkolais-ranskalaiset aivokirurgit" saavat puuhastella rauhassa suomalaisissa kodeissa tälläkin hetkellä

Lastensuojelun ongelmia ei ratkaista Bäckmanin yllyttämisillä tällaisiin julkisiin videoihin, jotka pahimmassa tapauksessa saattavat olla iljettäviä ajojahteja ja vahingoittavat nimenomaan lasta pysyvästi. Ja sitähän emme tiedä, kun yksityiskohdat ovat vaitiolovelvollisuuden suojissa. Ei edes Bäckman.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Petra,
totalitäärisessä yhteiskunnassa (rajoitettu kohde) ihmiset tekevät vain työtänsä. Niin kauvan kun kauheudet eivät koske minua kaikki on OK.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Minusta Bäckman ei ole sovelias kyseiseen virkaan. Hirvittää ajatuskin, eikä tässä ole kyse venäjäfobiasta, vaan tämän ihmisen tavasta toimia yleensäkin. Onhan noita esimerkkejä vaikka kuinka paljon.

Asioissa on runsaasti parantamisen varaa, mutten voisi kuvitellakaan antavani sitä tehtävää Bäckmanille.

En ymmärrä missä kohtaa täällä tulee alatyylisiä kommentteja tai herjausta. Harvinaisen asiallistahan kommentointi on ollut tällä kertaa.

Jos se johtuu sensuroinnista niin huh huh... mitä mielipidekirjoittelua sellainen on? Ei kai blogistin kannattaisi leikkiä poliisia. Se ei tuo luotettavuutta tähän keskusteluun, jos vain sopivien kommenttien annetaan jäädä.

En pidä henkilökohtaisuuksiin menemisestä enkä alatyylisestä kirjoittelusta, enkä harrasta sitä itse, mutta miten minusta tuntuu ettei täällä ole ollut kovin rumia herjoja tällä kertaa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Raili,
säännöt ja ohjeet on kirjoitettu niin, että bloggaaja vastaa omasta sivustosta. Minulla on oma linja tämän asian suhteen ja meinaan myöskin pitää sen.

Herjausta ja alatyyliä on tullut ja ne on poistettu.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Ok, ymmärrän jos on tullut tosi pahaa herjaa tai alatyyliä. En vain ehtinyt näkemään sellaista, joten oletin että poistat noita liian herkästi. Ja tottakai voi hallita omaa blogiaan niin kuin haluaa.

Olen pahoillani.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tanskassa tehtiin tutkimus, jonka mukaan 10% huostaanotoista on tehty perusteettomasti. Luku ei liene varmaan pienempi Suomessa. Ei ole tietenkään tarkoitus väheksyä sosiaalityöntekijöiden työtä, vaan myöntää epäkohdat ja saada ne muutetuksi. Jos huostaanotto tehdään Suomessa väärin perustein, sitä on miltei mahdoton purkaa, ja se onnistuessaankin vie pitkän, pitkän aikaa. Huostaanotot ovat pisimpiä Suomessa kaikista pohjoismaista, ja pakkohuostaanottoihin turvaudutaan eniten. Nämä yhdessä tekevät Suomen huostaanottotilanteen pohjoismaista kaikista pahimmaksi. Tähän postiin on saatava ehdottomasti joku henkilö jota kiinnostaa tämä työ ja joka saa muutoksen aikaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Niinpä.Täällähän on suuri osa huostaanotoista tehty perheiden köyhyyden takia(lainvastainen huostaamisen syy)sekä "muut syyt"jolloin ei tosiasiallisesti ole yhtäkään päivänvaloa kestävää huostaamisen syytä.Kuten ei myöskään epämääräiset "vanhemmuuden puuttuminen"(perustuu yksipuoliseen kokemukseen),äidin väsymys,vammaisuus jne.
Nämä ns.syyt eivät yksin eivätkä yhdessä täytä huostaanoton oikeutusta.

Perheille on annettava kaikki mahdolliset tukitoimet(ei niin että ne jälkikäteen kirjoitetaan papereihin käytetyiksi)jos ne todetaan riittämättömiksi ja perheiden tilanne ei parane on asia eri.Siis silloin kun on ensin yhdessä perheen kanssa huoltosopimus jne.asianmukaiset paperit ja toimenpiteet suunniteltu jos on tarvetta ollut.Lastensuojelu ei oikeuta mielivaltaan vaikka moni näkyy niin lakia lukevan ja moni maallikko luulee/haluaa asian olevan.

Lastensuojelun tarkoitus ei ole pakkohoito,pakkoasiakkuus(usein toimeentulotuki asiakkaiden lapset vastoin lakia kirjataan lastensuojelun asiakkaiksi) eikä huostaanotto es.sairaan lapsen kohdalla siksi ettei kunta halua antaa sairaanhoitoa rahan säästösyistä(hoidollinen huostaanotto,jota vanhemmat usein vastustavat jolloin siitä tulee pakkohuostaanotto)Huostaanottoja vastustavat myös lapset itse,isovanhemmat jne.

Lainmukaista sijoitusta sukulaisten luo ei edes useinkaan kartoiteta,lapsi viedään jopa koulusta tahi hoitopaikasta.Lastensuojelun henkilöillä on kuitenkin ilmoitusvelvollisuus perheille jos toimenpiteisiin ryhdytään ja ilman syytä ei kenenkään lapsia kotoaan ole oikeutta lähteä rahtaamaan.Silloin kun huostaanotetaan välittömästi pitää olla välitön vaara ja todelliset aiheet.

Näkyy olevan täälläkin paljon ihmisiä joilla ei ole hajuakaan lastensuojelulaista tai lastensuojelun nykytilasta,meillä Suomessa.Kuntien ja kaupunkien kirjavat käytännöt osoittavat sen ettei lain tulkinta(nimenomaan tulkinta)ole sama kaikkialla eli korjaamisen vara on suuri.Lain pitää olla kaikille sama.
Onneksi on myös heitä jotka ottavat kantaa aiheeseen eivätkä kiistele dosentti juhanin elämästä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilona,
kirjotat vakavista asioista jotka heijastuvat pitkälle ihmisten elämään. Suomalainen yhteiskunta on niin mosaiikkia, että ymmärrämmekö enään edes toisiamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset