Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Tuulimyllyjen avaruusäänet

  • Tuulimyllyjen avaruusäänet

MTV3 on selvittänyt tuulimyllyistä johtuvia valituksia, joista selviää millä perusteella kansalaiset tekee valituksia. Yksi valittaja kuvaa myllyjen matalataajuisääniä avaruusääniksi.

Linkki juttuun:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kansa-valittaa-tuulivoimaloi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Aamulla Kalevi Nikula oli puolustamassa kansalaisten valitukset oikeutetuiksi MTV3.lla. Hyvin Kalevi Pärjäsi vaikka vastassa oli tuulivoima mainos automaatti Jari Suominen ja MTV, Suominen lausui ylimielisesti samat lipevät myynti puheet joita hän on tuhansia kertoja esittänyt ja sieltä ne taas tuli sanasta sanaan niinkuin aina, ylistystä ilmaisesta,puhtaasta jne.. energiasta. Se pimeä puoli jäi vielä osittain käsittelemättä ja asiaan palataan lupasi toimittaja.

1) tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, tämä on fakta ei mielipide. Tuulivoima vaatii mittavan yhteiskunnallisen tuen toimiakseen. Se vaatii aina lähes samantehoisen toisen (hiilivoimala) tuki ja säätövoimalan vierelleen. Tämä saastuttaa päästöillään vrt. Saksa, Tanska..Tuhoavat metsää laajoilta alueilta joka puhdistaisi hiilidioksidi päästöjäkin.
2) suuret tuulivoimalat tuottavat enemmän infra-ääniä kuin pienet, matalat pulssimaiset basso-ääni-aallot on vaarallisimpia terveydellekkin ja kulkeutuvat pitkiä matkoja.
3) tuulivoimalat romahduttavat alueen kiinteistöjen arvot laajalta alueelta.
4) Suomessa tuulet on puuskaisia, ja tuulivoima synnyttää tuotanto piikkejä sähköverkkoon, tämä rasittaa muuntajia ja jakeluverkkoa.

Tuulivoimasta on enemmän haittaa kuin hyötyä huoltovarmuuden kannalta. Karhunpalvelus päättäjiltä yhteiskunnalle...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Jos tuolla kerran mainittiin että tuulivoimala voi heittää lavastaan jääkimpaleen jopa kilometrin päähän niin silloinhan tuo vaara-alue tulisi merkitä maastoon. Onko missään merkitty vaara-alueita?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Jos vaara-alueet merkittäisiin maastoon, niin se käytännössä rajoittaisi liikkumista merkittävästi monessa paikassa. Siitähän syntyisi melkoinen meteli, eikä se tietenkään ole tuulimyllyfirmojen edun mukaista.

Toisaalta, jos kerran vaara on olemassa, niin kuin viranomaisten mukaan on, niin jotenkin vaara-alueet tulisi merkitä ja liikkumista siellä tulisi rajoittaa. Miellummin ennen kuin joku saa jääkokkareen päähänsä. Jo nythän on myllyjen etäisyydelle julkisista teistä ja rautateistä esitetty minimietäsyyksiä.

Tarkemmin asiaan voi perehtyä esimerkiksi oheisesta linkistä:
https://www.lvm.fi/docs/fi/1986562_DLFE-18371.pdf

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

"Tuulivoimalan vaurioitumista sekä lumen ja jään irtoamista tuulivoimalan tornista ja lavoista pidetään yleisesti vaarana maantie ja rautatieliikenteelle. Meri- ja lentoliikenteelle tuulivoimalat ovat esteitä ja haittaavat navigointia. Käytettävissä olevan tiedon perusteella näyttää siltä, että tuulivoimaloihin liitetyistä onnettomuuksista ei aiheudu merkittävää vahinkoa ulkopuolisille. Pääosa henkilövahingoista
ja kuolemaan johtaneista onnettomuuksista koskettaa tuulivoimalan toteutus- tai käyttövaiheen henkilökuntaa, ei ulkopuolisia henkilöitä."

Niinpä, vaaraa aiheutuu maantie ja rautatieliikenteelle mutta jos samainen jääkimpale osuu retkeilijän kupoliin niin se ei ole vaarallista :)

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kun huomaa videoklipistä Taalerintehtaan Honkajoelle rakennettujen myllyjen valmistajan merkin , Nordex, tulee mieleen ne Vanhasen II -hallituksen vihreän työvoimaministerin, Tarja Cronbergin ( vih ), lupaukset tuulivoiman tuomasta 15 000 työpaikasta ja Suomen asemasta tuulimyllyteknologian eturintamassa. Eikä voi kyllä unohtaa myöskään niitä saman hallituksen elinkeinoministerin Mauri Pekkarisen ( kesk ) junailemia tuulimyllytukiaisia.

Tuulimyllyvalmistajan Nordexin sivun alareunasta löytyy teksti:
Nordex SE, Hamburg, Germany.

Cronbergin linjauksia voi lukea esimerkiksi täältä:
http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/...

Pekkarisen tunnetut tuulivoiman tukemiseen liittyvät linjaukset löytyvä taas täältä:
https://www.tem.fi/files/26643/UE_lo_velvoitepaket...

Cronbergin lupauksisa tulee mieleen hänen edesmenneen kolleegansa työvoimaministeri Urpo Leppäsen (smp) lupaukset hävittää työttömyys Suomesta ( Lex Leppänen).

Vakavaa tässä Cronbergin lupauksissa on se, että sillä perusteltiin osaltaan Pekkarisen tuulimyllytukiaisten ( syöttötariffi )hyväksymistä.
Nämä katteettomat lupaukset maksavat veronmaksajille tuulivoiman tavoitetilassa ( 6 Twh/vuosi ) sähkön markkinahinnasta riippuen 200 miljoonaa - 250 miljoonaa euroa joka vuosi. Sinänsähän se ei ole mitään uutta, että vihreän taustan omaava ministeri ja meppi vähät välittää ottaa huomioon taloudelliset, tekniset ja myös ekologiset tosiasiat. Huolimatta siitä, että kyseisellä henkilöllä on taustallaan tekniikan ja kauppatieteiden tohtorin tutkinto.

Tuntuu kohtuuttomalta, että samaan aikaan, kun hallitus ja oppositio riitelevät mistä 3 miljaardin säästöt muodostetaan, kukaan ei puutu tähän suomalaisille veronmaksajille viritetytstä taloudellisesta pommista. Voi vain kuvitella mitä asuntoveloissaan, työtön vyötään kiristävä kansalainen ajattelee tästä menosta. Tuskin myöskään aitoa omalla riskillään bisnestä pyörittävä pk -sektorin yrittäjäkään moiselle käsiään taputtaa. Nuo tuulimyllytukiaisethan ovat pois aidosta vapaasta kansalaisen kuluttamisesta. Näin ollen myös pois terveestä kilpailusta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Ohessa vielä eräs esimerkki, miten tuulivoimaa on vuonna 2008 lobattu TEM:n sivustolla.

"Työllisyydestä. Tämä ilmastostrategia on rivien välissä todellinen työllisyysstrategia. Syöttötariffi on tuulivoimassa tuonut Tanskassa 22 000 työpaikkaa. Suomessa Tuulivoimayhdistyksen mukaan voidaan päästä samaan. Metsähakkeen lisääminen lisää 7 000–8 000 työpaikkaa, puhumattakaan energiansäästöstä ja energiatehokkuudesta, joka nyt jo korjausavustusten ja kotitalousvähennyksen myötä tulee lisäämään suomalaisia työpaikkoja. (Cronberg)"

lähde: Työja- ja elinkeinoministeriön sivu Uutiskirje 13.11.2008, Täältä voi laajemmin lukea aiheesta käydystä keskustelusta.

http://www.tem.fi/ajankohtaista/uutiskirjearkisto/...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimamelua voidaan ehkä kuvata avaruusmeluksi, mutta tarkoitetaan ehkä infraääntä, alle 20 Hz infraääniä. Välillä 0 - 10 Hz olevat infraäänet aiheuttaisivat joidenkin tutkijoiden mukaan sydänsairaille terveysongelmia. Näitä ja muita asioita tutkitaan nyt sitten Tanskassakin, raportti valmistuu 2015, kts. youtube video.

http://www.youtube.com/watch?v=J2xOnHL1vas

https://www.wind-watch.org/news/2013/07/02/is-livi...

Tuulivoimaloiden melusta uutta tietoa Australiasta, matalataajuusmelua on jokapuolella ja ei missään, kuten tutkimuksessa asia ilmaistaan. Matalataajuusmelu voi edetä useita kymmeniä kilometrejä. Ruotsissa tehdyn tutkimuksen tulokset viittaavat selkeästi siihen, että melun häiritsevyys hiljaisilla alueilla lisääntyy voimakkaasti melun äänenpaineen ylittäessä 35 dB(A):ä. Paljon hälinää ilmeisesti asiaan liittyy, tosiasia kuitenkin on, että hiljaisilla alueilla tuulivoimalamelusta on haittaa, monet tutkijat pitävät 2 km:ä rajana asutusalueisiin nähden. http://reneweconomy.com.au/2013/infrasound-report-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset