Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Tuomioja: "NATO Suomeen, jos meteoriitti...."

  • Tuomioja: "NATO Suomeen, jos meteoriitti...."

Suomen demari ulkoministeri Erkki Tuomioja luonnehti A-studiossa illalla NATO:n kanssa tehtyä salaista pöytäkirjaa ja sopimusta, että 

- siinä tapauksessa jos meteoriitti putoaa Suomeen NATO käyttää Suomea majoitus ja kauttakulkumaana.

Mielenkiintoista on nähdä mitä NATO pötäkirjassa mainitaan luonnonkatasrofista ja meteoriiteista.

Lausunnollaan Tuomioja osoittaa ylimielisyytensä suomalaisia kohtaan.

Hän on tehnyt itse itsestä ulkopolitiikan ylipapin, joka vain yksin ymmärtää suomalaisten edut.

Kuka enään uskoo Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan?

Suomen kansa on NATO:oon liittymistä vastaan vielä Ukrainan kriisin jälkeenkin.

Tätä ei näytä ymmärtävän entinen rauhanaktivisti Erkki.

Ukrainan kriisin aikana Tuomioja on esiintynyt kuin EU suurvallan paraskin asiamies ja jättänänyt huomiotta suomalaisten mielipiteet ja Suomen taloudelliset edut.

Tuomioja on myöskin siirtynyt Ahtisaaren, Lipposen, Jaakonsaaren linjoille.

SDP virallinen kanta NATO vastaisuudesta on pelkkää kansalaisten kosiskelua.

Viesti eikä kaksinaamaisuus mene enään perille.

SDP:n kannatus on romahtanut.

Kuin meteoriitti Suomen maaperällä.

Ruotsissa keskustelu on eri tasolla:

http://www.iltasanomat.fi/paakirjoitus/art-1288680682125.html?pos=ksk-tr...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Salaisesta sopimuksesta ja pöytäkirjasta sen verran, että kyseessä ei ole sopimus etupiirijaosta kuten 23.8.1939 Saksan ja Neuvostoliiton välisessä MR-sopimuksessa oli kyse. Käytännössähän sotarikoksen kaltaisella sopimuksella sovittiin ns. etupiirimaiden miehittämisestä sopimuskumppaneiden kesken.

Suomen ja NATO:n integraatiosopimus on täysin puolustuksellinen luonteeltaan. NATO on puolustusliitto ja ero Venäjän asenteeseen puolustuksellisuudesta näkyy siinä, miten nämä kaksi eri tahoa ovat toimineet Ukrainan kriisissä. NATO on toiminut lähinnä diplomatian keinoin ja neuvottelupöydissä käyden myös vuoropuhelua Ukrainan maaperällä. Venäjän tapa toimia rauhan puolesta on ollut tuoda hyökkäysvaunuja ja sotakalustoa Ukrainan rajan pintaan. Siis hyökkäysvaunuja - ei miehistönkuljetusvaunuja. Sen lisäksi Venäjä on käyttänyt diplomatian sijaan suurvenäläistä, patriotismia uhkuvaa kieltä kommentoidessaan naapurimaansa sisäisiä asioita. Puolustuksella ja nimenomaan rauhan puolesta tehtävällä toimenpiteillä näkyy olevan melkoiset erot ja ne ei ole mitään kulttuurieroja vaan täysin valittuun strategiaan perustuvia eroja.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jukka,
oletko tosiaan noin lapsenuskoinen.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

En tiedä sinusta, mutta se ei ole edes uskon asia vaan fakta, että MR-sopimus oli sopimus Saksan ja Neuvostoliiton välisestä etupiirijaosta ja naapurimaiden miehityksestä. Jos tuo sinusta on lapsenuskoa, niin sille tuskin voi mitään.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #5

Jukka,
toisessa maailmansodassa Lapissa oli "majoittuneena ja kauttakulkumatkalla Venäjälle" yli 200 000 Hitlerin saksalaista sotilasta. Suomen ja Venäjän yhteistä rajaa on 1500 km. Miksi maapallon toiselta puolelta ollaan hankkimassa Suomen maaperälle kauttakulkijoita?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #8

Onneksi saksalaiset olivat, saatiin paremmat sotilaat sinne missä niitä tarvittiin. Toivottavasti ei koskaan enää tarvita, mutta parempi on että avun tuloon on valmistauduttu ennakolta kuin se että apu jäisi saamatta sen takia että logistisesti emme ole valmistautuneet.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #5

Hemmo ei usko ennen kuin näkee. Tästä unkarilaisblogista näet miten puna-armeija ja natsit juhlavat YHDESSÄ ja sulassa sovussa Brest-kaupungin valloitusta syyskuussa 1939:

http://riowang.blogspot.fi/2009/09/brest-nazi-sovi...

Loistava blogi, joka pysyy ajankohtaisena tästä eteenpäin.

P.S. Muuten, kuvissa näkyvät puna-armeijan ukrainalaissotilaat lähetettiin sittenkin saman vuoden marraskuussa Raatteen tielle...Ensiksi junalla Vienan Kemiin ja siitä jalkapelillä Suomeen.

Käyttäjän RikuSalmivuori kuva
Riku Salmivuori

"NATO on toiminut lähinnä diplomatian keinoin"

Ai, minä kun uutisista juuri luin lähes tuhannen Amerikkalaissotilaan sijoittamista Puolaan ja Balttiaan, muutama Arleigh Burke -luokan hävittäjää Mustalle Merelle ja F-15/16 -hävittäjiä Balttiaan. Samaan syssyyn luin isäntämaasopimuksesta Suomeen, jossa NATO-joukot voivat käyttää Suomen infraa ja terveydenhuoltoa "jos jotain tässä nyt tapahtuu". Aika kovat diplomatiakeinot pojilla, opettiko Putin? :p

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ja toisaalta epäillään monien taholta ettei NATO muka turvaisi NATOon kuuluvia maita sotilaallisesti.... sitten kun se sitä tekee, niin sekään ei kelpaa... niinpä niin. Joissakin tapauksissa on asennoiduttu tilanteeseen niin ideologisesti (eli idioottimaisesti), että tekee miten tahansa, niin aina väärin päin.

Keijo Räävi

Juuri näin.

NATO on tarjonnut sen vastustajille shokkihoitoa kun sen sotaisuudesta ei ole ollut merkkiäkään Ukrainan kriisin aikana vaan pikemminkin sovitteleva asenne.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jukka Kuhanen,

osasitpa kirjoittaa selkeän asiallisesti!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Taisto,
koska ja kenestä teet seuraavan henkilöanalyysin ?

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Hemmo Koskiniemi,

kehuin Jukka Kuhasen kirjoitusta, en analysoinut häntä.

Hannu Tanskanen

Sinne korpeen ei ole vielä kiirinyt tieto, ettei isänmaa neukkula enää ole kommunistinen, vaan äärikapitalistinen? Joten turha odottaa puna-armeijaa. Mutta, ymmärrän myös, että cccp-vamma on parantumaton tauti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hannu,
ymmärtäisin kantasti jos NATO olisi lakkautettu.

NATO se tässä ylläpitää kaksin jakoa ja vanhaa asetelmaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mitä järkeä olisi purkaa hyvin toimiva puolustusliitto? Etenkin kun EU:lla ei vastaavaa ole muuta kuin lähinnä paperilla. Maat jäisivät siltä osin tyhjän päälle ja pitäisi joka tapauksessa muodostaa uusi liittouma. Mitäs sitä vanhaa ja toimivaa turhaan hajottamaan, kun uuden rakentaminen olisi pirun työlästä. Ei NATO-maista löydy kannatusta järjestön purkamiselle, pikemminkin haluavat sen olevan enemmän aktiivinen puolustuksen parantamisessa kuten viimeksi esim. Puola, Viro, Latvia, Liettua ilmaisivat moneen otteeseen. Se miksi näin, niin Hemmo kääntäkööt katseensa itään päin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mitä hyödyllistä taaksepäin katsomalla löytyykään, sitä on historian roskatynnyreitä penkomalla tutkinut tunnettu poliittisen historian tohtori Erkki Tuomioja päätyen korviaan myöten täyteen kansalaissodan jälkiselvittelyjä, Hertta ja Otto Ville Kuusisen sekä oman sukunsa aikaansaannoksia (ukki oli HS:n päätoimittaja, mummo Yle:n pääjohtaja, isä Suomen pääministeri, Suomen Pankin pääjohtaja ja Lontoon suurlähettiläs).

Turun miehet, John Vikström etunenässä, pelasivat jalkapalloa silloisen Leningradin puoluepomo Vladimir Putinin kanssa.

Jotakin on sentään muuttunut: monivuosikymmenisen yrityksen jälkeen päästä sdp:n puheenjohtajaksi Tuomioja ei ole tällä kerralla ilmoittautunut edes ehdolle.

Historiallisen totuuden etsimistä tärkeämpää onkin elävien ihmisten olosuhteiden kohentaminen.

"Kaikki pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa, ei mitään hyvinvointivaltion ulkopuolella, ei mitään hyvinvointivaltiota vastaan", kelpaisi Tuomiojan sloganiksi.

vrt. Mussolini ja Giovanni Gentile 1925: "Kaikki valtiossa, ei mitään valtion ulkopuolella, ei mitään valtiota vastaan."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Täytyy ymmärtää, että tietyillä päättävillä tahoilla on sellaista näkemystä ja tietoa, jota ei katsota voitavan esittää julkisuudessa. Sitä ei kerrota puheissa eikä sitä voi lukea edes lehdistä. Joten sillä ei perustella päätöksiä myöskään julkisuudessa.

Kun "natovastainen pasifistipunikki" puolustaa nyt vaivihkaa tehtyä sopimusta, jokainen voi päätellä millaisen kriisin kulissien takana todellisuudessa tiedetään luuraavan.

USA on tuomassa sotalaivoja Irämerelle, valmistelemassa sotaharjoituksia niin Puolassa kuin Baltiassakin ja lähettämässä pysyvästi miehistöä niihin maihin. Samaan aikaan Lavrov ulvoo "legitiimeistä" oikeuksistaan. Tämä on vain jäävuoren huippu, joka tiedetään julkisuudessa.

Mikko Saarinen

"Siinä tapauksessa jos meteoriitti putoaa Suomeen NATO käyttää Suomea majoitus ja kauttakulkumaana."

Ei Erkki Tuomioja näin sanonut vaan se kommunistitoimittaja.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Mikko,
sanoipas haastattelun jälkeen, kohdassa AAA-luokitus.

Mikko Saarinen

Niin muuten sanoikin! Voi per...

Pyydän anteeksi väärää lausuntoani.

Mutta totta toinen puoli. Suurella nopeudella maahan törmäävän meteoriitin tuhot vastaavat ydinpommin räjähdystä. Tälläisia meteoriittejä on Suomeen iskenyt useita ja isoista törmäyskraatereista tunnetuin lienee noin 30 kilometrin läpimittainen Lappajärvi. Tosin senkin meteoriitin törmäyksestä on jo aikaa 70 miljoonaa vuotta. :)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Samaa mieltä tästä, Hemmo. Tuomioja oli varmasti demarien "paras" kortti, ei sieltä enää muuta tule. Samaa mieltä myös muiden pohjoismaiden tiedotuksesta verrattuna Suomeen, on vähän toisella tasolla.

Seppo Paasikallio

Tässä on nyt korostetusti tullut esille, että NATO on puolustusliitto.

Kun USA on aloittanut lukuisia hyokkäyssotia, niin miten on varmistettu, että NATO ei ole osallistunut näihin hyokkäyssotiin vaan ainoastaan USAn armeija? Ja miten onkaan sattunut, että eurooppalaiset NATO maat ovat osallistuneet näihin USAn hyokkäyssotiin? Ettei vaan jollakulla puhujista ole ketunhäntä kainalossa.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kyllä ihmettelisin, jos ei äänestäjät rankaise SDP:tä tästä Tuomiojan uskomattomasta toheloinnista.

Mikko Saarinen

No, älä nyt liioittele asian tärkeyttä. Tosin esim. ydinvoimalapnnettomuus olisi ollut paljon parempi esimerkki.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Pienen suomen pitäisi myöskin varmaan hankkia pikimmiten raskaimmilla mahdollisilla ydinkärjillä varustettu planeettojenvälinen ohjuspatteristo meteorittien aiheuttaman käsittämättömän hirvittävän uhan vuoksi ;O Vai olisiko sittenkin parempi ja edullisempi vaihtoehto vaihtaa noi nykyiset poliitikot fiksuihin kansalaisia kuunteleviin täyspäisiin luottamusta nauttiviin yli puoluerajojen toimimaan pystyviin mukaviin henkilöihin?! Ei wörki ei, kumpikin vaihtoehto on puhdasta sci-fiä, todellisuus jatkaa pakoaan ;D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset