Ukraina on Neuvostoliiton luomus -saa mennäkkin!

Ukraina nyky muotoineen ja rajoineen syntyi toisen maailmansodan jälkimainingeissa osaksi Neuvostoliiton liittovaltiota.

Miksi ei voida ajatella, että kun Neuvostoliitto kaatui niin saa kaatua Ukrainakin, jos sen kokonaisuudelle ei löydy luonnollisia rajoja ?

Hajosihan Jugoslavia, Tsekkkoslovakkia jne. 

Miksi ei Ukraina voi hajota ?

Pyrkiikö EU vain täyttämään Neuvostoliiton paikan Ukrainassa?

Neuvostoliitosta EUROstoliittoon!

Neuvostoliitto kykeni pitämään Ukrainaa yhtenä liittovaltiona kasassa vaikka se koostui monista eri kansallaisuuksista.

Mitää erikoista ja kiinteää Ukrainalaista monikansallista valtiota tuolloin ei päässyt syntymään, vaan eri kanalisryhmä pidettiin muodollisesti  yhdessä Neuvostoideologian ja tuotannollis-taloudellisen yhteistyön avulla.

Suuremman konfliktin välttämiseksi olisi parempi, että Ukraina jakaantuisi Jugoslavian lailla pienempiin itsenäisiin valtioihin, niin, että ne vapaaehtoisesti saisivat päättää minkä suurvallan osana haluavat olla tai sitten haluavatko olla minkään.

EU:n pyrkimys Ukrainassa on tuhoon tuomittu ja Suomen valtiovallan pitäisi ottaa vanha kunnon realipolitiikka käteen ja irtautua Tuomioja-Niinistö-Stubbi EU suurvaltahaihatuksesta.

Ukraina nyky koossa on EU:lle mahdon yhtälö, kun se oli sitä itselle Neuvostoliitollekkin.

Moderni kehittyvä Venäjä voisi antaa yhdessä Kiinan kanssa Itä-Ukrainalle uuden alun. EU ei sitä kykene tekemään koskaan.

 

 

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu