Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Ukraina on Neuvostoliiton luomus -saa mennäkkin!

Ukraina nyky muotoineen ja rajoineen syntyi toisen maailmansodan jälkimainingeissa osaksi Neuvostoliiton liittovaltiota.

Miksi ei voida ajatella, että kun Neuvostoliitto kaatui niin saa kaatua Ukrainakin, jos sen kokonaisuudelle ei löydy luonnollisia rajoja ?

Hajosihan Jugoslavia, Tsekkkoslovakkia jne. 

Miksi ei Ukraina voi hajota ?

Pyrkiikö EU vain täyttämään Neuvostoliiton paikan Ukrainassa?

Neuvostoliitosta EUROstoliittoon!

Neuvostoliitto kykeni pitämään Ukrainaa yhtenä liittovaltiona kasassa vaikka se koostui monista eri kansallaisuuksista.

Mitää erikoista ja kiinteää Ukrainalaista monikansallista valtiota tuolloin ei päässyt syntymään, vaan eri kanalisryhmä pidettiin muodollisesti  yhdessä Neuvostoideologian ja tuotannollis-taloudellisen yhteistyön avulla.

Suuremman konfliktin välttämiseksi olisi parempi, että Ukraina jakaantuisi Jugoslavian lailla pienempiin itsenäisiin valtioihin, niin, että ne vapaaehtoisesti saisivat päättää minkä suurvallan osana haluavat olla tai sitten haluavatko olla minkään.

EU:n pyrkimys Ukrainassa on tuhoon tuomittu ja Suomen valtiovallan pitäisi ottaa vanha kunnon realipolitiikka käteen ja irtautua Tuomioja-Niinistö-Stubbi EU suurvaltahaihatuksesta.

Ukraina nyky koossa on EU:lle mahdon yhtälö, kun se oli sitä itselle Neuvostoliitollekkin.

Moderni kehittyvä Venäjä voisi antaa yhdessä Kiinan kanssa Itä-Ukrainalle uuden alun. EU ei sitä kykene tekemään koskaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ukrainahan voisi hajota heti kun Venäjä luopuu Tsetseeniasta, Karjalasta ja kymmenistä muista sille kuulumattomista alueista... Ryssä näyttäköön esimerkkiä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Petri
suomalaisten osuus Karjalassa ei ole koskaan ollut 7% enempää. Nykyisin taitaa olla olla jotain 0,8%:a. Mene sinä Petroskohin torille julistamaan oppiasti niin tulen katsomaan miten siinä käy. Hyvän sinun on täällä armaassa maassamme melska.

Jotain järkeä pitää esityksilläkin olla.

Reijo Tossavainen

Suomalaisten ja karjalaisten osuus oli vielä -20 luvulla yli puolet. Minne he ovat hävinneet, toveri Koskiniemi?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #21

Reijo,
teet siinä virheen ja historiallisen vääryyden kun lasket suomalaiset ja karjalaiset yks yhteen. Karjalaiset eivät ole antaneet sinulle sellaista oikeutta.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #21

Ai missä yli puolet? Lasketko silloisen Suomen Karjalan mukaan?

Martti Kauppila

Pakkoluovutetun Karjalan alueesta oli 90% suomalaisia ja suomenkielisiä. Ei kai Suomi nyt Venäjän Karjalaa haluaisi, kun se ei le ksokaan Suomeen kuulunutkaan. Opettele käsitteet Suomen Karjala ja Venäjän Karjala.

Martti Laines

Miksi ei voida ajatella, että kun Neuvostoliitto kaatui niin saa kaatua Venäjäkin, jos sen kokonaisuudelle ei löydy luonnollisia rajoja?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Kiovan Venäjä käsitti jo 800-luvun lopussa laajan alueen, joka toimi nykyisen Venäjän esimuotona. Varsinaisesta Venäjästä ei kuitenkaan vielä voi puhua siitäkään syystä, että Kiovan Venäjä voidaan nähdä niin ikään Ukrainan ja Valko-Venäjän alkuna."
"Sen (Kiovan Rusin) hallitsevan luokan keskuudessa skandinaavinen aines oli merkittävässä osassa." (Wiki)

Laines on jäljillä, sillä tämän perusteella voisi johtaa sellaisenkin tulkinnan, että Ukraina ja Valko-Venäjän idut olivat olemassa jo paljon ennen "varsinaista Venäjää".
:D

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Martti
ain vaan menee hullummaksi nämä kommentit.

Olavi Mansikka

hemmo vähän jäitä hattuun kesäkuumalla. eihän suomessakaan ole ihan luonnollisia rajoja. vanhastaan saamelaiset asuttivat lapin kainuun ja pohjoispohjanmaan. Suomeen itsessään kuului vain varsinaisuomi. eli voidaan katsoa että sinäkin olet alueen valtaaja... eikös suomenkin pitäisi hajota?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Olavi,
luote liikaa Lapin Kansaa ja ammennat sieltä totuuksia :)

Olen jo vuodesta 2008 lähtien näillä sivuilla liputtanut itsenäisen autonoomisen Lapin puolesta. Kuuluisko se Suomeen, Norjaan, EU:n tai Venäjän liittovaltioon sillä ei ole kovin suurtakaan merkitystä. Lappilaiset kun osaavat olla samaan aikaan mitä vaan parpaareista demokraatteihin .....

Olavi Mansikka

mä olen syntyjäni lapista. joten jotain tiedän asioista. loppupeleissä kun katsotaan mekin ollaan valoittajien jälkeläisiä. tarpeeksi kauas kun mennään niin saamelaiset on ainoita alkuperäisiä lapin asukkaita.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #14

Olavi,
tarkoitat etnisessä mielessä. Valtiota tuohonaikaan ei ollut olemassakaan, oli vain Suomalais-Ugrilaisia heimoja jotka vaelteli sinne tänne Siperiasta-Lappiin.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #16

ja jos muistan oikein eivät saamelaiset kuulu tuohon sukuun. varsinaisia rajoja ei ollut. Ite en kovin vakaana näe venäjän kehitystä. alkoi jo aikanaan zirinoskista... sehän sanoi suoraan että haluaa suomen venäjään liitettäväksi. mietin vaan miten venäjä mieliset suhtautus jos alkaisi rautaa tulemaan rajan yli. olisittekos mukana puolustamassa vai avaamassa ovia?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Aijai Hemmo kun sie et edes yritä hillitä tuota Ukraina-vastaisuuttasi! Ei tuollaisen tunnepohjaisen yksipuolisuuden pitäisi kuulua 2010-luvun ajattelevan aikuisen suhtautumiseen. Äläkä nyt yritä selittää, ettei Koskiniemi olisi ajatteleva eikä aikuinen, koska sitä ei uskoisi tällä palstalla kukaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuomo
on tosimies ja täyspäinekin jopa.

Sijoille (pahnoille,makuusijoille) on kuitenkin turha heittää kultajyviä.

Markus Lehtipuu

Ukraina oli toki olemassa jo ennen Venäjää, pikemminkin Venäjä on suomalaisille maille perustettu roistovaltio, jonka tausta on Kiovassa.

Mutta asiaan.

Ukraina oli itsenäinen valtio joskus ajalla 1918-1920. Noina aikoina Ukrainalla oli oma vaakuna, identiteetti, raha ja kielensäkin. Ukrainan kieli säilyi myös koko neuvostofuckingliiton ajan yhtenä NL:n virallisistan kielistä, samoin itse Ukrainan maantieteellinen alue, johon palautettiin Krim 1956.

Minusta Venäjä on kasvanut vaarallisen röyhkeäksi, ja se tulisi hajoittaa Belgian kokoisiksi valtioiksi. Niin siitä räyhäjengistä olisi vähiten vahinkoa, ja mahdollisesti eniten hyötyä venäläisille: kaikki maailman vauraimmat valtiot ovat pieniä: Qatar, Singapore, Sveitsi, Norja ja Hongkong.

Risto Koivula

" Ukraina oli itsenäinen valtio joskus ajalla 1918-1920. Noina aikoina Ukrainalla oli oma vaakuna, identiteetti, raha ja kielensäkin. "

Ei kyllä ollut. Ukrainan eri puolueet menettivät luottamuksensa Kerenskiin, kun kävi ilmi, ettei tällä ole vähäisintäkään aikomusta tunnustaa Suomen itsenäisyyttä, vaan Kerenski hajotti lait- tomasti Suomen Eduskunnan, jolloin kävi ilmi, ettei hän Ukrainaakaan tulisi missään tapauk- sessa päästämään itsenäiseksi. Brest-Litovskin rauhan jäkeen Ukraina oli Keskusvaltojen mie- hityksen alla. Keskusvallat nostivat Ukrainan johtoon Itä-Ukrainan Skoropadskia, joka kannatti Ukrainan liittäimistä Itävaltaan. Itävallan puolella taisteli myös "liettualaisen" menshevikki Josef Pilsudskin johtama puolalaisarmeija, joka kannatti Puolankin liittämistä Itävaltaan. Pohjoisessa Ukrainassa oli Puolan ja Ranskan tukema niin ikään menshevikki Simon Petljuran armeija, joka ajoi Puolaan liittymistä. Pilsudski ja Petljura luulivat saavansa tärkeän liittolaisen Liettuan Antanas Smetonasta, joka kuitenkin ajoi Liettuan itsenäisyyttä sekä Venäjästä että Puolasta, ja iski puukon kahvaa myöten noiden selkään. Hän piti Puolaa päävihollisena. Pilsudski taas piti sellaisena Venäjän valkoisia ainakin ensi alkuun, koska luuli heitä punaisia vahvemmiksi. Ukrainan kaakkoisosassa piti valtaa agraarianarkistisosialisti Nestor Mahno, joka ensin pyrki yhteistyöhön punaisten kanssa, mutta kääntyi lopuksi Romanian suuntaan. Krimillä, joka ei silloin kuulunut Ukrainaan pitivät valtaa Venäjän Valkoiset.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ukraina voisi siis hajota hemmon mielestä,,jos se on venäjän etu niin tottakai hän on sitä mieltä !
Millaisen kuvan se jättää pienten kansojen oikeudesta säilyä yhtenäisenä venäjän kainalossa ?

Markus Lehtipuu

"suomalaisten osuus Karjalassa ei ole koskaan ollut 7% enempää. Nykyisin taitaa olla olla jotain 0,8%:a."

"Karjala" suomalaisessa keskustelussa viittaa tietysti Suomen Karjalaan, jonka Stalin anasti, eli Viipurin läänin itäiseen puoliskoon sekä osaan silloisen Kuopion läänin alueita, mm. Ilomantsin, Värtsilän ja Pälkjärven osia.

Viipurin läänissä suomen kielen osuus oli 98%, ruotsin 1% ja loput kielet muodostivat 1%.

Kun sotien jälkeen Karjalassa puhuttiin noin 100-prosenttisesti venäjää, tapahtui aito etninen puhdistus: 98% suomenkielisestä 100% venäjänkieliseksi alueeksi. Lisäksi kaikki muut rikokset ihmisyyttä vastaan. Huonolla puolella olet, Hemmo. Vai rahastako sinä tätä itsesi häpäisyä teet?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Markus,
Sinä jätit laskelmissasi suuriman osan Karjalasta pois ja kerrot siitä alueesta ja sen väestöstä, joka hävittiin toisessa maailmansodassa. Hävinneet eivät ole koskaan sanelleet sodan jälkeen ehtoja voittajavalloille.

Suhteellisuuden taju olis näissäki asioissa hyvä pitää mielessä, koska se on tae ainakin jonkunlaiselle etniselle itsenääräämisoikeudelle -itsenäisyydelle.

Suomi ei tule koskaa sanelemaan ehtoja Venäjälle. Sen voivat tehdä vai kylähullut ja niitähän meillä riittää.

Markus Lehtipuu

"Karjala" suomalaisessa keskustelussa tarkoittaa nimenomaan Stalinin laittomalla hyökkäyssodalla anastamaa Suomen Karjalaa.

Mitä sinä Hemmo saat tuosta imperiumin kannattamisesta? Rahaa? Vai jotakin kompensaatiota siitä, että PS sinut niin julmasti hylkäsi?

Martti Kauppila

Oletko sinä Heimo sitä mieltä, että 4000 000 suomalaisen etninen puhdistus oli han oieka ja hyväksyttävä teko ja siitä ei saisi keskustella ja sen vääryyksiä oiekaista?

Taron raunan rajan Suomi oli ihan virallisesti Suomen Karjaloineen tunnustettua Suomen aluuetta. Sinäkö sanalet täällä ehtoja, mistä saaja mistä ei Suomessa keskustella?

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Jos kerran Ukraina saisi hajota niin tasapuolisesti voisi myös Venäjästä lohjeta itsenäisyyttä haluavat alueet: Tsetsenia, Dagestan, Smolensk..jne

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lauri-pekka
tasa-arvoa se on tukin, mutta Venäjä on jo liittovaltio jossa on alueelliset, historialliset, taloudelliset yms. seikat huomioitu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tarkottako tuo " yms. seikat huomioitu" niitä väkivalloin sodissa naapurivaltioilta ryöstettyjä alueita ?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Olet Heimo täysin oikeassa.

Tosin Suomelle olisi myös paljon turvalisempaa, jos Karjalan Tasavalta ja Pietarin talousalue samoin erkanisivat Venäjästä ja itsenäistyisivät.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jaakko,
näin ne varmaan tekisivätkin, jos näkisivät paremmat edut lännessä. Karjalan Tasavalta on ollut Venäjälle pelkkä taloudellinen riippakivi mutta kaikki venäläiset arvostaa karjalaisia ja karjalan kulttuuria.

Markku Nykänen

"1927 toimitetussa väestönlaskennassa Neuvosto-Karjalan hallintopiirijaoittelun mukaan oli
- Karjalaisia 100304
- Suomalaisia 2894
- Vepsäläisiä 8663
- Venäläisiä 152104
YHTEENSÄ 268316 henkilöä."
Lähde: Karjalan kirja, Porvoo WSOY,1932, s. 323

"Hemmo Koskiniemi
23.7.2014 15:39 1 Petri, suomalaisten osuus Karjalassa ei ole koskaan ollut 7% enempää. Nykyisin taitaa olla olla jotain 0,8%:a. Mene sinä Petroskohin torille julistamaan oppiasti niin tulen katsomaan miten siinä käy. Hyvän sinun on täällä armaassa maassamme melska.
Jotain järkeä pitää esityksilläkin olla."
Lähde: ?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Markku,
kiitos tilastosta. Suomalaisten osuus oli näköjään paljon pienempi kuin mitä muistinvaraisesti kerroin. Tuohon aikaan Karjalan tasavalla oli suomalaisjohto, joka itse asiassa kaappasi vallan karjalaisilta ja venäläisiltä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

voi teitä hupsuja,n-liitossa katsottiin ensin mikä on nkp;n etu näiden tilastojen suhteen ja se tilasto muokattiin sen mukaan,,yksikään neuvostotilasto ei siis ole luotettava !

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jari,
neuvostoliitossa jo missä tehtiin tilastoja
Jos sinulla on jossain oikeat tilastot niin julkaise ihmeessä, äläkä esitä noita lapsellisia kommeenttejasti.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #35

Mikä tekee kommentistani lapsellisen ?
Tosiasia on että kaikki palveli nkp;n etuja ja näkökulmia,-ainuttakaan sellaista tilastoa ei julkaistu koskaan joka ei ollut kgb;n hyväksymä !

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Hemmo, ei niitä aikoja saa takaisin, ei millään. Kapitalismi ja markkinatalous on tullut jäädäkseen, emmä met sille voi mitään. Se, että yhteiskunta elättäisi meät kaikki meän tekemättä yhtäänmitään, niin siitä ei voi kuin uneksia.
Olen samaa mieltä siitä, että rajan vois vettää Iin kohale ja sinne kytkinkenttä sen takia, jos etelänvetelät ei maksa Kemijoensähköstä kunnon hintaa, eikö virrat poikki.
Saamelaisia ja kolttiahan on riistetty, se on fakta, mutta emme me vaan valtio(siis sittenkin me) liikelaitoksensa myötävaikutuksella.
Lopuksi: Ukraina ukranaisille !!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Noinkin voi ajatella vaikkei siitäkään mitään tulisi jos Suomi jaettaisiin perseenkokoisiin läntteihin jokaisen kinkerpiirin rajojen mukaan ja sitten niitä kytkimiä joka nurkalle milloin minkäkin aiheen kannalta niin että kyllä se yhtenäinen Suomi on paras , sitä tars vaan hoitaa tasapuolisemmin ja nimenomaan suomalaisten hyväksi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kalervo,
meinaatko, että Rovaniemen natsi-persut saisivat tässä suhteessa jotain aikaan.

Hannu Tanskanen

Mitä sie Lapin mies horiset, ota Koffia ;-)!

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Yhdyn edelliseen kirjoittajaan!

Matti Pulli

Varsin tasapainoinen ja varsinkin historiallisesti erittäin tarkka ja pätevä kirjoitus. Krimilläkin oli varmasti yli sataprosenttinen kannatus Venäjään liittymisen puolesta, eli Venäjähän tunnetusti siis antaa kansoilleen suuren itsemääräämisoikeuden. Mitä nyt joskus turvallisuuden ja yhtenäisyyden vuoksi joudutaan pikkuisen venäläistämään porukkaa. Kyllähän ne rauhanohjuksetkin voivat joskus osua harhaan, kuten nähtiin Itä-Ukrainassa. Ei me tahallaan!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Hemmon logiikalla myös Suomi on Neuvostoliiton luomus, koska Suomen porvaristo ja sen ihailema ryssänkenraali halusi Suomen itsenäistyvän Venäjästä vasta kun Lenin kaappasi vallan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset