Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Krimin modernisointi maksaa Venäjälle 681 221 180 000 ruplaa

  • Krimin modernisointi maksaa Venäjälle 681 221 180 000 ruplaa
  • Krimin modernisointi maksaa Venäjälle 681 221 180 000 ruplaa

Muutama päivä sitten kokoontui Venäjän kaikki puolueet Krimille. Putinin johdolla puolueet kävivät mielenkiintoisen vuoropuhelin keskenään, joka on julkaistu Venäjän hallinnon virallisilla sivuilla.

Samassa yhteydessä Venäjän duuma julkisti myöskin Krimin sosiaalista ja taloudellista kehitystä koskevan tavoiteohjelma vuoteen 2020 asti. Ohjelmaa voidaan pitää Krimin modernisointiohjelmana, jossa takapajuinen alue nostetaan Venäjän kehityksen tasolle.

Venäjän duuma on hyväksynyt ohjelmalle myöskin rahoituksen, jonka kokonaissumma on 681 221 180 000 ruplaa. Suurinosa rahoituksta tulee Venäjän liittovaltiosta ja loput vastuu rahoituksesta on Krimillä itsellä.

(Venäjän valtion vuosibdjetti on n. 320 miljardia euroa ja esim. Suomen 53miljardia)

Ohjelman toteuttaminen on jo aloitettu kuluvana vuonna mm. Krimin erilliselle terveydenhuollon ja koulutuksen kehittämisohjelmilla. Samoin Ukrainan katkaissessa vesikanavat Krimille on laadittu vesiohjelma sekä tiestön kunnostusohjelma, johonka liittyy sillan rakentaminen mantereelta vuoteen 2018 mennessä.

Tänä vuonna Venäjä satsaa Krimin terveydenhuollon uudistamiseen 19 300 000 000 ruplaa.

Putinin puheesta käy mm. ilmi,  että syntyvyys Krimillä oli Ukrainan vallassaoloaika romahtanut alle Venäjän keksiarvon. 

Puheessa Putin lupasi nostaa Krimiläisten eläkkeet ja palkat 1.1.2015 lähtien Venäjän liittovaltion tasolle. Ukrainassa palkat ja eläkkeet ovat Venäjän palkkatasoon verrattuna alhaiset.

Tässäpä tietoa Krimin modernisointiohjelmasta.

http://government.ru/dep_news/14255

 

****

Krimillä järjestettiin kansanäänestys, jonka tuloksen perusteella alue liittyi vapaaehtoisesti Venäjän liittovaltioon yhdeksi uudeksi Tasavallaksi. 

Krimillä on oma parlamentti, hallitus ja ministeriö (kulttuuri,sosiaali ja terveys...)

Krimin edustaja istuu myöskin Venäjän hallituksessa.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Länsimaiset matkailijat ovat krimin hylänneet ja kun suurin osa budjetista menee korruptioon niin en kyllä olisi optimisti krimin suhteen,-varsinkin kun tataarit on taas petetty !

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jari
esitä jotakin faktaa, äläkä noita lapsellisia asenteitasi.

EU:n kansallisvaltioille myönnetyistä varoista vain 30-40% käytetään varsinaiseen kohteeseen ja kohderyhmään. Loppu jää monikymmenportaiseen byrokratiaan.

Mene jututtamaan Krimin eläkeläisiä ja työläisiä, siitä, että ovatko saaneet palkkarahansa. Samoi kouluja ja terveyskeskuksia siitä onko rahoilla kunnostettu ja modernisoitu Ukrainan jättämää rappiota.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jaa faktaa, oliko tuossa aluksi:
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/71418-hinnat-hill...

Kaupat alkaa muistuttaa CCCP:n aikoja

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Tulisi halvemmaksi lopettaa laiton miehitys ja vetäytyä pois Ukrainasta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ville,
laiton?
Krimin itsenäistyminen osaksi Venäjän liittovaltiota ei ole sen "laitompi" kuin Suomen liittäminen Euroopan Unioniin.

Molemmissa tapauksissa ratkaisu tehtiin kansanäänestykseen perustuen.

Matias Härkönen

Kun venäjän sotilaat ovat miehittäneet Krimin, äänestys toteutetaan nopealla aikataululla epäselvissä olosuhteissa, vaalitarkkailijoita ei päästetä paikalle ja YK tuomitsee sen (+ kaikki muu asiaan liittyvä epäselvyys), niin kyllä se jossain määrin voidaan tuomita laittomaksi.

Pohjois-Koreassakin on muuten aina kansanäänestys.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #7

Matias
mene kysymymään alueen asukkailta mitä mieltä olivat ja ovat.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #12

Uskon kyllä, että siellä oli haluja liittyä venäjään. Minä taas haluaisin luoda omasta maapläntistäni itsenäisen valtion. Voinko järjestää kansanäänestyksen omilla maillani?

Kuten varmasti ymmärrät, niin miten tahansa ei voida toimia. On kansainvälisiä lakeja jne. mitä tulisi noudattaa. Jos kaikkialla toimittaisiin ihan miten huvittaa, niin melkoinen kaaos saataisiin aikaiseksi.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Tästä laittomuudesta olin samaa mieltä, nyt en ole enään varma.

Kosovossa maahan hyökkäsi ulkopuolinen sotajoukko, pommitti 4000 hengiltä, miehitti maan ja hyökkääjä organisoi äänestyksen, jonka perusteella Kosovo irtautui maasta, johon se perustuslain mukaan ennen kuului.

Tämä kaikki oli täysin laillista USA:n ja YK:n mielestä:
YK:n Kansainvälinen oikeus on YK:n peruskirjan 1. artiklan 2. kohdan nojalla hyväksynyt tämän ja todennut 22. heinäkuuta 2010 antamassaan päätöksessä kirjaimellisesti seuraavaa:
Turvallisuusneuvoston käytännöstä ei ole johdettavissa minkäänlaista yleistä kieltoa yksipuoliselle itsenäisyysjulistamiselle. Yleinen kansainvälinen oikeus ei sisällä mitään sovellettavaa kieltoa itsenäisyyden julistamiselle.

Kaiken pitäisi siis olla täysin selvää.

USA jopa perusteli samaiselle Kansainväliselle oikeudelle Kosovo-kuulemisten yhteydessä 17. huhtikuuta 2009 esittämästä kirjallisesta muistiosta kannakseen seuraavaa:

"Itsenäisyysjulistukset saattavat olla sisäisen lainsäädännön vastaisia ja näin usein tapahtuukin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kansainvälistä oikeutta olisi rikottu."

Mielenkiintoista? Ei haittaa, jos on perustuslain vastaista, eikä ole minkään kansainvälisen oikeuden vastaistakaan.

Mutta kun kyse onkin Krimistä, niin ei käy, kun on Ukrainan perustuslain ja kansainvälisen oikeuden vastaista..

Periaatteessa Krimillä kaikki on mennyt kuten Kosovossa NATO:n toimesta. Mutta nyt se ei käy, kun meni väärin päin. Nyt laki onkin muka kaikkea tätä vastaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jorma,
näi se asia on niin kuin kirjoitit.

Ukrainan uusi johto teki suuren virheen kun se ei antanut alueille laajaa itsehallintoa. Päin vastoin se poisti Venäjän kielen ja kulttuurin aseman, joka sillä oli ollut Neuvostoliitona aikana ja vielä Ukrainankin itsenäisyyden aikana.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Putin on maailman rikkain ihminen. Onkohan varat hankittu palkkatyöllä?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo,
pysy asiassa ja lue vähemmän Valittuja paloja.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Taitaa 17% (3 mrd USD = 108.000.000.000 rbl) rahoista mennä Sevastopolin laivastotutkikohdan uudistuksiin:
http://finnish.ruvr.ru/2014_05_13/Venajan-Mustanme...
Terveydenhuolto saa Krimillä vajaat 3%. Laivaston 17% vie siis 6-7 kertaa enemmän rahaa kuin terveydenhoito. Eikö sellaista sanota Suomessa yleensä militarismiksi?

Suomessa näet vastaavat luvut ovat:
Koko Suomen puolustusbudjetti: 2,7 mrd€ (5,1%) ja Sote-budjetti: 18,6 mrd€ (35%). Siis päin vastoin kuin Krimillä.
Jos meillä toimittaisiin kuten Venäjä Krimillä, puolustusbudjettimme olisi n. 9,5mrd€ (17%) ja sote-budjetti 1,5 mrd€ (<3%).

Koskiniemen kirjoitus ja oheinen linkki niistä johdettavine vertailulukuineen, kertovat - eivät modernisoinnista, vaan - Venäjän mielipuolisesta Krimin varustelukierteestä, jota blogisti tämän Venäjän ohjelman esittelyllä näyttää lämpimin sanoin ylistävän. :D

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo,
sinulla taitaa pettää suhteellisuuden taju.

Kansanäänestys Suomessa ja Krimillä on ilmeisesti eri asia ja niiden laillisuus?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Venäjähän voisi anoa EU:lta lähialuetukea Krimin modenisointiin?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pertti
tai Suomi-Ruotsin suurvallalta :)

Käyttäjän heikkimannikko111 kuva
Heikki Männikkö

Muistatteko historiasta ennen toista maailmansotaa tilanteen, kun Suomi liittoutui Saksan kanssa? Silloin Neuvostoliitto lähetti ystävällisesti mahamme Jartsevin keskustelemaan heille tärkeän Leningradin aseman turvaamisesta. Suomi luotti liittolaisensa voimaan, eikä ottanut tosissaan naapurinsa yhteydenottoja. Eikö Krimin kanssa ole aivan sama asia? Krim on pitkään ollut Venäjän tärkeimpiä laivastotukikohtia. Ei voinut mitenkään olla mahdollista, että Ukrainan liittoutuminen NATO:n kanssa olisi voinut johtaa Krimin siirtymiseen Natolle. Sen tiesi jokainen ajattelukykyinen Naton, Suomen ja EU:n piirissä. Yrityskin oli vaarallista uhittelua. Kaikki krimiläiset tiesivät tämän ja äänestivät oikean vaihtoehdon puolesta.

Krimin uudistaminen voi maksaa, mutta se on investointi, joka tulee takaisin. Suuri merkitys Krimille, Keski-Aasialle ja Venäjälle (ja tilanteen selkiinnyttyä Ukrainalle ja Euroopalle)on Kertsin ja Tamanin välisen salmen kautta rakennettavalla sillalla. Puhumattakaan muista elinkeinoista, Krim kuuluu subtrooppiseen vyöhykkeeseen ja sillä on suuri tulevaisuus matkailukohteena. Tätä edes auttaa Krimin merkittävä historia. Lisäksi puheet siitä, että Krimin matkailu olisi edes tänään kärsinyt taka-iskuja , ei minun tietojeni mukaan pidä paikkaansa. Turistit niin Venäjältä kuin Ukrainasta ovat kesän aikana lähes perinteiseen tapaan vierailleet Krimillä. Itse olen luvannut (jos pysyn terveenä) vierailla ensi kesänä Krimillä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Muistaakseni Suomi ei liittoutunut ennen toista maailmansotaa natsien kanssa vaan Neuvostoliitto. Neuvostoliitto teki Molotov-Ribbentrop-sopimuksen natsien kanssa, jossa sovittiin Suomen kuuluvan Neuvostoliiton etupiiriin. Natsit pitivät Neuvostoliittoa liittolaisenaan kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ylitalo kirjoitti: "Muistaakseni Suomi ei liittoutunut ennen toista maailmansotaa natsien kanssa ..."

Sotilaallinen yhteistyö Saksan kanssa aloitettiin jo 1930-luvun alkupuolella (m.m. sotilaspoliisi, infran yhteensovittaminen, armeijoiden neuvotteluhteydet, sukellusveneiden rakentaminen ja testaaminen j.n.e.)

Ylitalo kirjoitti: "Neuvostoliitto teki Molotov-Ribbentrop-sopimuksen natsien kanssa..."

Kyseinen sopimus oli hyökkäämättömyyssopimus jollaisen myös Suomi teki NL:n kanssa. Lisäpöytäkirjassa sopivat intressipiirien rajoista (tavalla jota Saksa ei noudattanut).

Ylitalo kirjoitti: "Natsit pitivät Neuvostoliittoa liittolaisenaan kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen."

Talvisota syttyi Saksana kannalta liian aikaisin ja sen takia he eivät siihen liittyneet. Sen sijaan he lupasivat rauhanteon yhteydessä suomalaisille asioiden hoituvan jatkossa. Niinpä suomalainen osapuoli piti Moskovan vuoden -40 rauhaa alusta pitäen välirauhana jota ei ollut tarkoituskaan kunnioittaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Heikki
kiitos täydentävästä tiedosta.

Krimin ystävissä on samansuuntaisia suunnitelmia, kuin Sinullakin.

Lukijat liittykää FB-ryhmään

https://www.facebook.com/groups/626186830787029/?r...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Turistina Krimillä kävivät tänä kesänä Putin ja hänen hovinsa, muuten on kaiketi ollut hiljaista.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouni¨
Heinäkuun loppuun mennessä oli käynyt n. 2 miljoonaa turistia Krimillä. Arvio on, että kävijöitä vuoden loppuun mennessä on n.3 miljoonaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #23

Monellako "turistilla" oli musta kommandopipo?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #23

Hemmo tällä kertaa tietosi on uskottava. Tietosi on aivan oikea. Aiemmin vuosittain jopa kuusi miljoonaa turistia on matkustanut niemimaan rantakohteisiin. Yli puolet krimiläisistä on saanut elantonsa turismista.

Tänä kesänä turistimäärän arvioidaan jopa puolittuvan kolmeen miljoonaan Venäjän toimien takia.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #29

Ilkka
tiedätkö miten on käymässä Lapin turismille ja mitä mietä suomessa matkailuyrittäjät ovat EU:n boikottilinjasta?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #30

Ei venäläisillä ole matkustuskieltoa Suomeen. Ruplan heikkeneminen on suurin syy Venäjältä suuntautuneen turismin vähentymiseen.

Eurooppalaiset turistit eivät kesäaikaan Suomeen tule. Turistein sesonki on ruska ja talvi.

Suomalaisten kotimaan turismin vähentyminen taas johtuu kireästä verotuksesta ja kansalaisten säästämisestä sekä valtion toimenpiteistä poistaa edustuskulujen verovähennysoikeus yrityksiltä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Meillä taitaa olla vähän eri historiankirjat. Omissa kirjoissani kerrotaan Neuvostoliiton liittoutuneen Saksan kanssa ja Suomen olleen puolueeton. Ja kuinkas sitten kävikään?

'Kaikkien' krimiläisten mielipiteistä voidaan olla mieltä jos toistakin. Ukrainassa vierailleiden maanmiesteni mukaan Krimillä hinnat ovat kuusinkertaistuneet miehityksen jälkeen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tomi
Suomen poliittinen arvomaailma on ankkuroinut Suomen länteen;

1. Sisällissodan 1917-1918 aikana kaappaamalla vallan Saksassa koulutettujen valkoupseerien toimesta. Eduskunnan ja kansan enemmistö oli toista mieltä.

2. Suomen liittoutuminen Hitlerin kanssa toisen maailmansodan aikana.

3. Suomen liittäminen EU liittovaltioprosessiin 1990-luvulla ja sen jälkeiset useat perustuslain rikkomiset.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #27

1) Ai nyt meillä oli jo vallankaappaus jonka seurauksena fasistijuntta. Joo. Nyt ymäärään ukrainalaisiakin yhä paremmin itäpropagandan puristuksessa. NL:n hyökkäus Suomeen v 1939 oman vapaussotamme syy? Menee mielenkiintoiseksi itänaapurin historiantulkinnat.

2) Liittoutuminen Saksan kanssa oli talvisodan ja NL:n rauhanjuntan suorittaman aluevalloitusten seuraus.

3) Senverran pitkälle muisti riittää että itse ainakin äänestin EU:n puolesta niinkuin äänestäjien enemmistökin. Siihen ei pieniä vihreitä miehiä tarvittu suostuttelemaan. Maailma ei aina mene oman mielen mukaan ja niinpä integraatio on mielestäni edennyt liian hitaasti.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #27

Ja kaiken länteen ankkuroitumisen takana on venäjän/neuvostoliiton/kommunismin uhka.

1. Sisällissodassa kommunistien ja Venäjän bolsevikkien toimet suomalaisten ajamiseksi taistelemaan veli veljeä vastaan.

2. Pakottaessaan Suomen liittoutumaan Hitlerin kanssa torjuakseen vielä suuremman uhan jonka Neuvostoliitto muodosti ja näytti toteen talvisodassa

3. Puuttumalla aktiivisesti Suomen sisäisiin asioihin ennen Neuvostoliiton hajoamista.

Eli mikäli Venäjä olisi toiminut Suomea kohtaan ystävällisesti ei Suomen olisi tarvinnut hakea länsisuuntausta niin voimakkaasti :D

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Näemmä toisenlaisen historiankäsityksen omaavilla toinen maailmansota alkoi vasta kun Saksa teki puolustuksellisen hyökkäyksen Neuvostoliittoa vastaan.

Toisen käsityksen mukaan toinen maailmansota alkoi Neuvostoliiton ja Saksan yhteisellä sotaretkellä Puolaan joka päättyi maiden yhteiseen voitonparaatiin. Tämän jälkeen tämä ystävällinen neuvostokansa NKVD agentti Jartsevin suulla vaati suomalaisilta pakkoluovuksena aluita jotta voisivat "puolustaa" Suurta ja Mahtavaa Neuvostoliittoa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kyllä mahtaa Vienankarjalan takamailla sapettaa, kun Moskova satsaa etelästä valloitettuihin alueisiin paljon enemmän kuin alati uskolliseen luoteeseen. Noin esimerkiksi. Milloin avustusrekkojen letka saapuu Siperian alkeellisiin oloihin?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuomo
tulihan se sieltä ja ihan sitä itteä. Käy vaikka Ranuan syrjäkylissä, että ei tartte mennä Siperiaan asti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kiitos kutsusta! Tuletko postilaatikolle vastaan jos ajelen valkoisella Kamazilla etelän suunnasta?

pekka numminen

Syksyllä 2013 Venäjän talousarvio tälle vuodelle oli:

tulot 13.569 miljardia ruplaa
menot 13.960 miljardia ruplaa
vaje -391.400 miljardia ruplaa

Tänä vuonna on leikitty ylimääräisiä sotaleikkejä ja siirrelty sotilaita ja kalustoa Venäjällä ja vähän rajankin yli, niin armeijalla lienee ylimääräisiä kuluja.

Toisaalta ulkomaankauppaan (tuloihin) on tullut heikennystä.

Pankkeja, öljyteollisuutta ja muutakin teollisuutta luvattu tukea ehkä noin 360.000 miljardilla ruplalla.

Nyt on sitten julistetteu että rahaa löytyy 681.221 miljardia ruplaa Krimin kunnostamiseen...

Putinin ryssälän mahdollisuudet rahoittaa kaikki kulut ovat melko kyseenalaiset.

Paljonkohan tarvittaisiin ruplia jos ryssä ottaisi Itä-Ukrainan ja laittaisi siellä infran kuntoon? Väkeä taitaa olla jopa vähemmän kuin Krimillä, mutta aluetta vastaavasti enemmän.

http://en.ria.ru/russia/20130920/183602527/Russian...

http://in.reuters.com/article/2014/08/07/ukraine-c...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka
euroina n. 320 miljardia/vuosi.Suomen n. 54 miljardia.

Saksan budjetti on Venäjän luokkaa. Tosin vielä 2010 Saksa velkaantui 80 miljardilla eurolla vuodessa.

pekka numminen

Venäjän tilannetta heikentää oleellisesti:

1) Tämän vuoden budjetin arvio syksyllä 2013 oli reilun 50 miljardia euroa tappiollinen.
2) Taloudellinen kehitys/tulot ovat todennäköisesti pienemmät ja kulut todennäköisesti suuremmat (mm. Ukrainan kriisin vuoksi) kuin mitä syksyllä tiedettiin.
3) Yritysten ja pankkisektorin rahoittamiseen on suunniteltu 50 miljardin lisäbudjetti.
4) Krimin reilun parin miljoonan ihmisen aiheuttamat välittömät kulut ja alueen samanaikainen (turismin) talouden heikkeneminen ja alueen kehitykseen suunnitellut reilut 100 miljardia euroa.

Ei siis mitään reilu 50 miljardia euroa/vuosi...

vaan Venäjän valtion rahoituksesta puuttuu vähintään reilut 200 miljardia tältä vuodelta JA budjetti tuskin on tehty tarpeeksi pessimistiseksi, että edes noissa luvuissa pysyttäisiin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Venäjän budjetti perustuu suurelta osin öljytuloihin. Venäjä on budjetoinut budjetin 114 dollariin/öljybarreli. Nyt öljyn hinta on alle 100 dollarin. Jokainen dollari alle budjetoidun tekee kahden miljardin loven budjettiin.

Osaltaan tuontirajoitukset paikkavat budjettia, mutta nyt näyttää sen vaikutus häviävän. Venäjä on alkanut kiertää itse asettamiaan vastapakotteita. Tavaraa saa tuoda maahan naapurimaiden kautta. Kyllä kiertotie lisää kustannuksia rajusti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilkka
mitä pahaa tuossa on vai näetkö huonoksi senkin, että Venäjä elää omista luonnonvaroista ja saa niistä suurimman osan verotuloista.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #39

Hemmo.

En tietenkään halua yhdenkään maan romahtavan. Siitä ei ole koskan seurannut mitään hyvää.

Jokainen valtio rakentaa budjettinsa maan saamiin valuuttapohjaiseen arvioon tuotoisa, verotuloista jne. Venäjällä budjetin runko on rakennettu energian vientiin. Nyt näyttää siltä, että energian maailmanmarkkinahinta ei ole oikeassa suhteessa budjetoituun tulokseen.

Näinhän meille on käynyt Suomessa. Elimme Nokian varassa joka täytti budjettia usealla miljardilla eurolla. Täys stoppi Nokian verotuloissa oli alku loppumattomalle alamäelle, koska yksikään hallitus ei ole uskaltanut sopeuttaa taloutta sen mukaisesti. Nyt otetan edelleen vaan lisää velkaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #43

Päivän Hesarin mukaan autojen myynti Venäjällä on pudonnut viime vuodesta 20-25%, mutta hesarilaiset onkin niitä "Naton sotureita."

pekka numminen

"Tavaraa saa tuoda maahan naapurimaiden kautta. Kyllä kiertotie lisää kustannuksia rajusti." - näin on.

Jos ajatellaan että Venäjä on ostanut elintarvikkeita vapaasti mailmanmarkkinoilta, niin silloinhan Euroopassa tuotetut elintarvikkeet ovat olleet halvempia kuin esimerkiksi Etelä-Amerikassa tuotetut.

Venäjä rahoittaa budjettiaan painamalla rahaa (ja/tai lainaamalla keskuspankilta) ja ottamalla velkaa joiden takaisinmaksu ei ehkä ole kovin helppoa. Ruplan arvo laskee ja samalla ulkomaisten elintarvikkeiden hinnat nousevat.

Venäjä ei voi nopeasti lisätä omaa elintarviketuotantoa korvaamaan Läntistä ja lisäksi elintarvikkeiden tuottaminen on jopa kehittyvissä talouksissa (kuten Thaimaassa) valtion subventoimaa. Eli on valtiolle halvempaa ostaa muiden tuottamia, ainakin johonkin rajaan saakka.

Venäjän keskiluokka kärsii > Putinin täytyy (pysyäkseen vallassa) koventaa probagandaa: palkata lisää ulkomaisia "hemmoja" ja päkmänejä, lietsoa venäjällä etnistä rasismia/vihaa, sekä korostaa ennakkoluuloja ja pelkoa ulkomaisia uhkia kohtaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #40

Pekka
minun sivuilla ei herjata bloggaajaa.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #42

Kommenttini oli osittain asiaton, mutta koska en voi sitä enää muuttaa, se jää testamentiksi omasta ylilyönnistäni. Pahoittelen.

Reijo Tossavainen

Venäjä voisi modernisoida Venäjän. Nykyisin sinkkiämpäri edustanee korkeinta teknologiaa. Vai oletteko nähneet suomalaisella kaupassa jotain muuta venäläistä?

Venäjä pysyy kauan raaka-aineiden tuottajana. Yhteiskunta kehittyy vain jos siellä on vapaa tiedonvälitys, demokratia ja vähän korruptiota. Nämä asiat puuttuvat Venäjältä lähes täysin.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Reijon voisi hieman odottaa parantavan käsityksiään venäläisestä korkeasta teknologiasta, alkuun vaikka ohjelmistopuolelta. Tämän sanon ihan tasapuolisuuden nimissä vaikka ensimmäisenä olen rautaa rajalle laittamassa rakkaan maamme suojaksi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Reijo
Trollaa Tereniffalta ja pelkää, että asiakkaat lähtee.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Neuvostokaudella optiikka ja tietyt elektroniikkatuotteet olivat varsin kelvollisia, ja hinta-laatu -suhteeltaan jopa erinomaisia. Mutta miten lienee nyt, kun Neukkula on mennyttä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset