HALONEN HAUKKUU VÄÄRÄÄ PUUTA -koltat sivistivät presidenttiä

Tarja Halonen piipahti lauantaina Sevettijärvellä Kolttien juhlassa. Matkan aikana presidentti palasi marja-asiaan  -tunnusti ongelman ja pisti syyksi työnvälittäjät. Rovaniemellä muutama viikko sitten käydessään Halonen sanoi ylimielisesti, että lappilaiset tarvitsevat paljon reviiriä tullakseen toimeen ja ulkomaalaisten työsuhteissakin on kuulemman jotakin häikkää. Rasismia ei ole se, että kansalaiset pitävät oikeuksistaan kiinni, mutta ulkomaalaisten marjabisnes on hyväksyttävää.

http://hemmokoskiniemi.blogit.uusisuomi.fi/2009/08/12/halonen-rovaniemella-tanaan-nalvaisi-lappilaisia/

Vastuun siirtäminen työnvälittäjille ja ilmeisesti thaimaalaisille ei ole reilua. Oikeampi osoite olisi Halosella ollut Suomen työ- ja elinkeinministeriö, joka kiertää koko ongelman, eikä vaadi marjanpoimijoille asianmukaisia työlupia ja työsopimuksia marjayritysten kanssa. Työ- ja elinkeinohallinto on ohjeillaan hyväksynyt menettelytavan, joka mahdollistaa turistiviisumilla työnteon Suomessa. Ulkoministeriö on myöntänyt viisumeita 6000 ulkomaalaiselle metsämarjanpoimijalle Mauri Pekkarisen johtaman Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeiden mukaisesti.

Pohjois-Suomen työsuojelupiiri on kieltäytynyt puuttumasta ulkomaalaisten poimijoiden työehtoihin ja työolosuhteisiin.

Ohjeet tästä:

http://suomenmarjanpoimijat.kotisivukone.com/10

On väärin syyttää ulkomaalaisia välittäjiä, kun ohjeet tulevat Suomesta.

Lapin Kansan juttu Halosen lausunnosta: 

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Lappi/1194625024728/artikkeli/halosen+mielesta+marjakiistan+ydin+ovat+tyonvalittajat.html

Arvelen, että koltat ja sevettijärviläiset sivistivat presidenttiä jokamiehenoikeuksissa ja marjanpoiminnassa 🙂

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu