Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Oliskohan ulkoministeri Soinin jo aika erota ?

  • Hupia kansalle
    Hupia kansalle

Päivän käveltyään Helsingin katuja Timo Soini tuli siihen tulokseen, että hän on parempi ulkoministerinä kuin valtiovarainministerinä.

"Alan Ulkoministeriksi", oli Soinin päätös, johon ei ollut kenelläkään nokan koputtamista.

Nyt on kulunut kuukausi ja ulkoministeri Soini on tuona aikana ehtinyt kakata omaan pesään oikein niin perusteellisesti. Kekkosen aikaansaama suuri elämäntyö ETYJ on ajettu karille, niin pahasti, että koko Eurooppa ihmettelee ja vieläpä amerikkakin.

Ulkoministerinä Soini esti venäläisten edustajien tulon maahan. Olipa takana ei -lauseke Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Puolasta, Ukrainasta ei se estä ETYJ: istäntämaa Suomen ulkoministeriä tekemästä omia päätöksiä.

Ihan kuin Urko Kekkonen teki aikanaan. 

Siinä kun Kekkonen lievensi suurvaltasuhteita piskuinen Suomi pistää löylyä lisää kiukaalle ja estää sodan osapuolia tapaamasta toisia. Foorumilla joka piti olla juuri sitä varten.

Vennamo juurrutti omilla opeillaan ja Kekkosvihalla nuoreen Timo Soiniin "ryssävihan"/pelon. Pelkäävä pienen kansan ulkoministeri on paihinta, mitä voi näissä mittelöissä olla.

Olisikohan ulkomisterimme aika ottaa poliittinen vastuu ja pyytää eronpyyntö?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Toiseksi edellinen kirja, jonka sain taannoin luettua loppuun oli Aaro Pakaslahden "Talvisodan poliittinen näytelmä". Kirja kertoo talvisotaa edeltäneestä ja sen aikaisesta poliittisesta tilanteesta Euroopassa alkaen vuoden 1938 Jartsevin neuvotteluista. Yleisenä huomiona 1930-luvun lopusta voi tehdä sen, että tuolloin eri Euroopan maat venyivät aivan uskomattomiin spagaatteihin ja kikkailuihin oman "puolueettomuutensa" varmistamiseksi, erityisesti monissa maissa ajateltiin, että naapurimaa voidaan hyvin uhrata Neuvostoliitolle tai Natsi-Saksalle ja itsellä menee paremmin kun on paremmat sopimukset ja turvatakuut taskussa.

Nyt on toivottavasti viisastuttu. Liittolaismaiden uhraaminen on vihoviimeisintä, mitä missään maassa voidaan tehdä. Viron, Latvian ja Liettuan turvallisuus ja alueellinen koskemattomuus on myös Suomen asia. Pidän tärkeänä, että Suomi toimii Venäjän suhteissaan Euroopan Unionissa yhteisesti sovittujen periaatteiden mukaisesti eikä vaaranna millään tavoin mainettaan lännen suuntaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Mikko, kommenistasi pilkistää pelko, että EU pettää siinä kuin Hitlerikin aikanaan. Joudumme suuren Karhun syötäväksi ;)

Viljo Häggman

Historian perusteella EU pettää vielä ainammin kuin kepu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lyhentäen, Nummelin. Eesti avasi itse rajansa (Pätsin ja Laidonerin johdolla) "itsenäisyytensä" säilyttääkseen Venäläisille jotka sitteen pystyivät talvisodassa Turkuakin pommittamaan. Leningradista kun olisi ollut liian pitkä matka.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Liettuan alistuminen oli vielä enemmän epätoivoista rähmälläänoloa joka suuntaan. Neuvostomiehitykseltä pelastuakseen Liettuan hallitus päätti 1939 alussa luovuttaa vapaaehtoisesti natsi-Saksalle ainoan rannikkokaistaleensa Klaipėdan (saks. Memelin) kohdalta, koska ajatteli näin saavansa Saksan tukea itselleen. Tunnetusti venäläiset tulivat saman vuoden syksyllä ja hoitelivat loputkin Liettuasta. Liettualta kysymättä Saksa ja Venäjä olivat sillä välin solmineet Molotov-Ribbentrop-sopimuksen ja muuttaneet sitä myöhemmin sen verran, että Saksalle luvattiin isompi siivu Puolaa Neuvostoliitolle annettavaa Liettuan aluetta vastaan.

Tällaiseen sotkuun verrattuna Baltian maiden yhteinen NATO:on ja viime kädessä Yhdysvaltain apuun nojaava strategia vaikuttaa historian opetusten perusteella yllättävänkin suunnitelmalliselta ja järkeenkäyvältä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mitä virkaa on presidentillä, jos ulkoministeri johtaa ulkopolitiikkaa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo, presidenttiä ei voi Suomen maineen pelastamiseksi "uhrata", mutta ulkoministerin kylläkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Voi sitä uussuomettumisen kauhistelua, jos matkustuskieltoiset venäläiset olisi päästetty EU-Suomeen !

Suo siellä, vetelä täällä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hemmo, hauska tappa vanha tuttu.

Ja Soinihan alkoi pyöriä tikkataulussa heti kättelyssä.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Elämäntyö? Jos siitä on jo 40 vuotta ja kyseinen henkilö on jo kuollut niin mitä siitä sitten? Suomeksi: Sou vot.

Mika Samuel Kiekkijev

Miten se edelleen voi olla epäselvää, että päätöksen asiassa teki Suomen ulkopoliittinen johto yhdessä. Presidentti, Ulkoministeri, ulko ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ulkoministerin pitää kantaa poliittinen vastuu, jos porukalla paskotaan omaan pesään ja aiheutetaan hämminkiä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tasavallan presidentin kanta ratkaisi näiden EU:n kieltolistalla olleiden vanäläisten maahan tulon estämisen.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Saadun tiedon perusteella päätöksen asiasta ovat tehneet Ulko-ja turvallisuuspoliittinen valiokunta ja Tasavallan Presidentti!

Ei yksin ulkoministeri!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persua ei saa vastuuseen mistään. Syy on aina muissa, viime kädessä mediassa.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Aivan hirmuisen hyvä idea. Tehdään tilalle ulkoministeri Paavo Väyrysestä :)

Keijo Räävi

Soini muistuttaa Ilkka Kanervaa. Ei siis nöyristele itään vaan jämäkästi ajaa Suomea yhä lähemmäksi länttä ja siinä onkin hommaa ihan kerrakseen seuraavalle neljälle vuodelle.

Toivottavasti Soini onnistuu viemään Suomen NATO:n täysjäseneksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset