Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Perussuomalaiset puolueen - puhdistus

Perussuomalaiset puolueessa on ollut jo pitkään käynnissä ns. puoluepuhdistus. Kaikki epäkelpo ja kurantti jäsenistö heitetään puolueesta ulos ja jäljelle jätetään "oikeat perussuomalaiset".

Teoriakin puhdistukseen on vanha. "Puolueeseen soluttautuu ja solutetaan ns. hajottajia, jotka tietoisesti lokaavat puolueen maineen".  Taustalla varmaankin SMP karmea kokemus Kekkosen ajoilta.

Puhdistusoperaatiota puoluetoimistossa johtaa entinen demari ja raiskauksestakin tuomittu (tuomion kärsinyt) Matti Putkonen. Tiedotuspäällikköksi itsensä nimittänyt Putkonen tämän tästä esittää julkisuudessa käsityksiä puolueen kurantista jäsenistöstä ja niiden puoluetta vahingoittavasta toiminnasta.

Pelkkä puolueen kritisointi julkisuudessa riittää erottamisen perustaksi, koska se "vahingoittaa puolueen toimintaa". Mielipide oikeuden riistäminen puolueasioissa jäsenistöltä on tyypillinen toimi populistisessa ja yksinvaltasessa puolueessa.

Avoin keskustelu medioissa puolueesta ja sen tilasta sallitaan vain luotetuille ja uskollisille jäsenille.

Jäsenen mielipidevapauden suhteesta puolueeseen ei perussuomalaiset ole tuoneet mitään uutta suomalaiseen puoluetoimintakulttuuriin.

Perussuomalaiset puolueena on rakennettu toisin kuin muut puolueet. Puolueen jäseniä ovat vain ne jotka puoluehallitus on hyväksynyt. Perusjärjestöjen jäsenet eivät ole puolueen jäseniä. Muissa puolueissa asian on juuri päin vastoin. Puolueen jäseniä ovat paikallisjärjestön hyväksymät.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soinilla on jäsenistöön vain kaksi periaatetta. Sinun pitää tuoda ääniä ja rahaa puolueelle. Mikäli et sitä tee ja osoitat itsenäistä suhdetta puolueeseen hoitelee puoluehallitus sinut pois ns. listoilta.

Lopulta puolueen rahat säätiöidään pienelle puolueen ulkopuoliselle ryhmittymälle, koska ei uskota ja luoteta jäsenten kykyyn hoitaa raha-asioita.

Mikäli taas tuot ääniä ja rahaa puolueelle saat esittää vaikka kuinka rasistisia, äärioikeistolaisia, fasistisia näkemyksiä niihin ei puututa tai sitten keksitään "sääntöpykälä", jolla tätä henkilöä suojellaan.

Puoluejohtaja voi kyllä teilata ja tuomita jäsenen mediassa, jonka jälkeen tulee "puhdistus" tai "armahdus".

Oma lukunsa puolueorganisaatiossa ovat paikalliset yhdistykset, joiden sisällä käydään armotonta vaalitaistelua. Puolue kun ei salli kuin yhden osaston kunnan alueelle ja näin pakottaa eripuraiset henkilöt yhteen ja viedään jäsenistöltä mahdollisuus ja oikeus järjestäytymis-ja kokoontumisvapauteen.

Puolue siis kontrolloi ja rajoittaa ihmisten mahdollisuutta perustaa perussuomalaisten paikallisyhdistyksiä. Uskaltaisin väittää, että tässä jopa rikotaan yhdistyslakia.

Populistisessa puolueessa on puolueen yhdinjoukko, joka koostuu puoluejohtajan suosikeista. Toinen porukka ovat alueelliset toimijat, jotka käyvä kilpailua ydinjoukon suosiosta ja viestivät paikallisista hajoittajista.

Sitten on jäsenistön ja kannattajien kirjava joukko, joita yhdistää vain puoluejohtaja ja hän esiintyminen madiassa. 

Totta tietenkin on se, että valtamedia on kaiken aikaa Perussuomalaisten puolueen ja sen edustajien kimpussa.

Anteeksi antamatonta on kuitenkin se, että puolueen johto tuomitsee jäsenen jo pelkästään julkisuudessa olleen jutun perusteella vaivautumatta ensin ottamaan yhteyttä kohun "aiheuttamaan" jäseneen.

Tälläisiä tapauksia on jo satoja.

Paitsi kansanedustaja Olli Immonen.

Populistista puoluetta ei hajoita kukaan ja mikään muu kuin puoluejohtaja. Tästä todisteena Veikko Vennamo, joka hajoitti oman puolueen, kun osa sen edustajista lipesi arkkivihollisen Kekkosen riveihin.

Toinen vaihtoehto on, että puoluee tukehtuu omaan mahdottomuuteensa ja lupausten pettämiseen kannattajakunnalle. 

Minulla ei ole tiedossa yhtään puoluetta, jonka olisi kaatanut jäsenen avoin puolueeseen esittämä kritiikki. Median paineessa ja kovassa nousukiidossa vainoharhaisuus iskee puolueen ytimeen ja luo "puhdistukselle"otollista maaperää.

Ymmärrän aikaa jolloin ihminen saattoi kuulua henkensä kaupalla puolueesee, joka oli kielletty ja siksi oli armoton kuri. Nykyisin kuitenkin eletään aikaa joka mahdollistaa avoimen keskustelun. Perussuomalaiset tässä suhteessa olisi voinut uudistaa suomalaista puoluekulttuuria.

Kehitys puolueessa on kuitenkin juuri päinvastainen.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hemmo, uusien sääntöjen mukaan perusyhdistyksenjäsenenkin kuuluu olla puolueen jäsen. Vanhoissa säännöissä ei näin sanottu. Uusissa säännöissä taas sanotaan saavutetut jäsenoikeudet säilyvät, tuo määräys oli pakko olla jotta säännöt saatiin hyväksyttyä.
Nyt kuitenkin erotellaan yhdistyksistä näitä jäseniä joiden jäsenoikeudet ovat säilyneet sillä perusteella, että on erotettu puolueesta.
Yhdistyslain mukaista pöytäkirjanotetta en ole saanut, mutta ilman yhtäkään allekirjoitusta olevassa "Pöytäkirjanotteessa" lukee,"Syy puolueen mustamaalaaminen Eurovaalien aikana".
Tuomiolauselmasta tosin puuttuu teonkuvaus, vaikka Sopimus suomalaisten kanssa velvoittaa tuomioistuimet perustelemaan tuomionsa.

Teurajärvellä näyttääkin olevan seuraava bloki, vieläköhän minua nurmenalle pannaan ja kommentointikielto minulle päällä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #7

Teurajärvi ilmoittaa blokissaan "Sensuroimaton", mutta minut on sensuroinut,
Tätä jotkut kutsuisivat valehteluksi, minä vain muistinmenetykseksi.
Nyt on estänyt jo pääsynkin hänen sivulleen, siis todellakin SENSUROIMATON !!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #7

Moi Aimo, Milloin nuo uudet säännöt on hyväksytty ja mikä elin ne on hyväksynyt ? Kuvaamasi muutos ei poista sitä tosiasiaa, että paikallisyhdistyksen hyväksymä jäsen ei ole puolueen jäsen. Muissa puolueissa näin on eikä jäsenyyksiä alisteta ylimmälle puolue-elimelle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12

Hemmo löydät säännöt goolettamalla, kyllähän säännöt ovat muutenkin erikoiset, sillå puolueen puheenjohtja toimii myös puoluevaltuuston puheenjohtajana ja on myöntämässä itselleen tilija vastuuvapautt vaikka mikään toimielin ei ole tehnyt talousarviotakaan.
Puolueella ja Soininsäätiöllä on myös samahenkilö tilintarkastajana niin ei tule ristiriitatilanteita.
Eihän tilintarkastaja huomannut Soinin ja Visbackan jääviyttäkään säätiöasiassa yhdistyslain mukaisesti.

Käyttäjän leksavie kuva
Leo Vierelä

Kiinnostaa mikä on tai mikä on ollut sinun suhteesi persuihin Hemmo? Koko historiasi kiinnostaa otsikolla "Nousu ja tuho" ?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leo, en käy sitä tässä yhteydessä kertomaan, koska tarinasta tulisi liian pitkä. Sen voin sanoa, että värikkyttää ja käänteitä siitä ei ole puuttunut ;)

Käyttäjän leksavie kuva
Leo Vierelä

Usko tai älä Hemmo mutta sen voi jopa "haistaa". ;)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Jonkinverran sivustaseuranneena toteaisin Rovaniemellä olevan laivureita ja varatuomareita riittävästi päsmäröimässä, vallanhalua on kykyä enemmän,eihän Hemmoa istuvaa kunnanvaltuutettua huolittu edes ehdokkaaksi, Oulussa taas ei huolittu Filosofiantohtori Matti Kyllötä ehdokkaaksi vaikka sai eduskuntavaaleissa 2800 ääntä ja muistaakseni Oulustakin 1000.
Sama syrjintä on jatkunut vaalien jälkeenkin, on suorastaan ihme, että eduskuntavaaleissa tuli tällainen tulos.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Puolueen puheenjohtaja Timo Soinilla on jäsenistöön vain kaksi periaatetta. Sinun pitää tuoda ääniä ja rahaa puolueelle. Mikäli et sitä tee ja osoitat itsenäistä suhdetta puolueeseen hoitelee puoluehallitus sinut pois ns. listoilta."

Kiitos tästä Hemmo - niin minulla oli toki aikaisemminkin epäilykseni siitä onko persusuista suomalaisen demokratian pelastajiksi.

Onhan sekin uudenlaista puoluekulttuuria.

Ja saa dissata -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1997...

Oscari Wirola

Hemmo hyvä, kiitos hyvin mielenkiintoisesta blogikirjoituksestasi. Se avasi monta solmua mielessäni!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Oscar kiitos myöskin itsellesi ja on ilo kuulla, että avoin ja rehellinen kritiikki auttaa myös muita ymmärtämään asioiden kulkua. Puoluetoiminta ei ole mitään hyväntekeväisyystoimintaa ja vaan raakaa sosiaalista "yhteisöllisyyttä".

Reino Jalas

Näyttää tosiaan että perussuomalaisten alueellisten järjestöjen toiminta olisi organisoitu kohtalaisen kimurantilla tavalla.

  KESKI-SUOMEN PIIRIN TOIMINTAA.

  Keski-Suomen piiri on Perussuomalaisten rp. alainen piirijärjestö.

  Paikallisjärjestöt on erillisia yhdistyksiä, jotka toimivat itsenäisesti, eivätkä piirijärjestön alaisuudessa.

  Paikallisyhdistyksen asettavat piirille edustajiston ja heidän keskuudestaan Hallituksen, jotka pyörittävät toimintaa piirisihteerin kanssa.
  https://keski-suomi.perussuomalaiset.fi/kannanotto...

Paikallistasolla olisi tuon sivun selostuksen mukaan Piirijärjestö, Paikallisjärjestö, Paikallisyhdistyksiä ja Jäsenyhdistyksiä.

Sivu kertoo että Perussuomalaisten Paikallisjärjestöt eivät ole Piirijärjestön alaisia. Toisaalta sanotaan että Paikallisyhdistys niminen organisaation osa valitsee Piirille edustajiston ja valitsee Piirille hallituksen.

---
Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin toimintaan mukaan pääsee liittymällä johonkin alajärjestöön. Vaikka Jyväskylän Perussuomalaiset ry:hyn .

  Jäseneksi liittyminen
  Jäsenmaksu: 5€

  Huom!, Yhdistyksen jäsemaksun lisäksi maksettava myös puolueen vuotuinen jäsenmaksu (2015 25€).
  www.perussuomalaiset.fi/tule-mukaan/jasenyys/

  Liitteenä kaavake, jonka täytettyäsi, lähetä se yhdistyksen sihteerille, josta se menee seuraavaan hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi.

Piirijärjestön alapuolella olevan Jyväskylän Perussuomalaiset alajärjestön jäsenyys ei tosiaan tuo vielä puolueen jäsenyyttä. Se pitää hakea Helsingistä Puoluevaltuustolta erikseen.

Jyväskylän Perussuomalaisten säännöt sanovat että on oltava myös puolueen jäsen, tai ainakin maksettava sen 25€ jäsenmaksu.
Jos varsinainen puolue, eli Helsinki, erottaa jäsenen, se samalla ilmeisesti tarkoittaa että myös piirin jäsenyys kosahtaa samalla?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei paikalliyhdistyksen jäsenyys lähde minnekään piirijärjestöstä ja vasta kun paikallisyhdistyksen jäsen erotetaan yhdistyksestä menettää hän oikeutensa edustaa yhdistystä piirijärjestön kokouksessa.
Sama koskee myös jäsentä joka on eronnut yhdistyksestä.
Tämäntakia Teurajärven Pohjois-Pohjanmaan piiri joutui pitämään ylimääräisen kokouksen, kun Kärsämäen yhdistyksestä eronnut Veikko Niemi edusti äänivaltaisena yhdistystä ja yhdistyksestä myöskin kirjallisesti eronnut Mika Pietikäinen valittiin piirihallitukseen, kun sääntöjenmukaan piirihallituksen jäsenen pitää olla piiriyhdistyksen jäsenyhdistyksen jäsen.
Muistaakseni piirin säännöissä ei vaadita piirihallituksen jäseneltä puolueenjäsenyyttä.

Reino Jalas

Paikallisyhdistyksen sääntö edellyttää näköjään 25€ Puoluejäsenmaksun maksamista. Mutta ei näköjään edellytä kuulumista Puolueeseen, näinkö se menee?

Vaikka siis Helsinki erottaa jäsenen puolueesta, niin hän voi jatkaa paikallisyhdistyksen jäsenenä, ja osallistua piirijärjestön vaaleihin?

Voi ilmeisesti olla myös vaikka Kunnallisvaalien ehdokkaana, persujen listalla. Kunhan vain maksaa em. 25 € jäsenmaksunsa, vaikka ei varsinaiseen puolueeseen enää kuulukaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Jäsenyys paikallisessa yhdistyksessä uusilta jäseniltä edellyttää puolueen jäsenyyttä kirjallista anomusta paikallisyhdistyksenhallitukselle ja yhdistyksen hallituksen hyväksyntää.
Kunnaslisvaaleissa voi olla ehdokkaana sitoutumattomiakin ja parhaat vaalitulokset viimekunnallisvaaleissa saatiinkin niissä kunnissa jossa oli riittävästi myös sitotumattomia ehdokkaita, muistaakseni,Kaustinen,Kihniö,Kärsämäki ja Uurainen, kokomaata ajatellen puolueelta puutui määrätyn sorsimispolitiikan ansiosta 4000 ehdokasta ja tästäkin syystä johtuen myös 120000 ääntä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Aimo aikanaan kun luin puolueen, jäsenyhdistysten, piirin jne. sääntöjä ihmetykseni oli suuri. Ymmärrän toki miksi väännöt tehtiin niin kuin ne tehtiin, mutta ei tainnut olla yhdistysrekisterin tarkastaja hereillä kun niille siunauksen antoi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #14

Ei ollut hereillä silloinkaan, kun puolueen säännöt hyväksyttiin ja kaikki valta keskitettiin puolueenpuheenjohtajalle, valitettavasti en ollut minäkään hereillä Seinäjoella eikä kukaan muukaan.

Teurajärven "sensuroimaton bloki" näyttää kadonneen bittiavaruuteen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #16

Aimo Seinäjoen kokous taisi olla yhtä hurmosta. Minä olin seuraajana kokouksessa ilman minkään laista jäsenyyttä ja edes aikomustakaan liittyä. Lähdin kokoukseen siksi, että puolue ja sen prosessit kiinnostavia. Siis uteliaisuuttani.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En tunne Perussuomalaisten sääntöjä, mutta kuulostaa aika vaikealta uskoa, että Matti Putkonen olisi voinut itse itseään tiedotuspäälliköksi nimittää. Eiköhän puolue ole hänet nimittänyt. Se, onko Putkinen tuomittu rikoksesta, ei kuulune tähän mitenkään.

Puolue hyväksyy tai hylkää paikallisyhdistyksen hakemuksen perusteella kaikissa puolueissa. Muutoinhan kuka tahansa, vaikka sinä ja minä, voisi perustaa vaikkapa Keskustalle paikallisyhdistyksen vaikkapa Järvenpäähän.
Yhdistyslakia ei varmasti rikota, vaikkei puolue uutta paikallisyhdistystä hyväksyisikään.

Lisäksi olet väärässä siinäkin, ettei Perussuomalaisilla olisi samassa kunnassa kuin yksi paikallisyhdistys. Esimerkiksi Kouvolassa on kolme paikallisyhdistystä. Riitojen repimät yhdistykset eivät ole saaneet aikaiseksi edes yhteisen kunnallisjärjestön perustamista:

http://yle.fi/uutiset/riitojen_erottamat_perussuom...

Itse en tosiaan ole puolueen toiminnassa mukana enkä ole siitä suuremmin edes kiinnostunut. Silti kirjoituksesi vaikuttaa ulkopuolisestakin pelkästään mustamaalaamiselta. Olisit edes vähän voinut asioita selvittää, Googleakin olisit voinut käyttää. Pahimmat asiavirheet olisi vältetty hyvin helposti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pesservisseri näyttäis olevan asialla. Minun tietoni perustuu empiirisiin kokemuksiin, joilla on jo itseisarvo sinänsä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueen säännöt eivät tunne edes kunnallisjärjestöä, eikä sääntöjenmukaan kunnassa saisiolla kuin yksi yhdistys.
Liitoskunnissahan tämä tarkoittaisi sitä, että muut yhdistykset tulisi lakkauttaa.
Paikallisyhdistykset eivät ole puolueenjäseniä, mutta piiriyhdistykset taas ovat.
Kouvolassakin tulisi kaikki muut kuin yksi erottaa piirijärjestön jäsenyydestä.
Yhdistyksen voivat lakkauttaa vain jäsenet itse, ei piirijärjestö eikä puolue.

Tästäsyystä järjestökenttä on hajanainen ja riitojen repimä. Puoluetoimisto taas määrää, että nimenkirjoittajienmuutosilmoitukset on yhdistysrekisteriin lähetettävä sen kontrollin kautta.

Näin ei ole suinkaan pakko tehdä vaan voidaan suoraan lähettää yhdistysrekisteriin, luonnollisesti sitten ilmoitus nimenkirjoittajista piirijärjestölle jonka jäsen yhdistys on.
Järjetöasioista vastaava Tiina Sivonen on ollut karkotettuna puoluetoimistosta, Suurinosa järjestösihteereistä on palkallisena vain tehnyt pelkkää vahinkoa järjestötoiminnalle toimien sytytys eikä sammutuspuolella.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Aimo tuollainen kuva mullakin on syistä ja seurauksista. Henkilökuntaa kun ei palkata osamisen perusteella niin jälki on sen mukaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset