Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Lipposesta alkoi äärioikeiston nousu Suomessa

Paavo Lipponen tuli tunnetuksi SDP johdossa ja päämisterikaudella siitä, että hän reivasi SDP niin oikealle, että Kokoomuksessakin hätkähdettiin. Moni Kokoomuspolitiikko siteerasi Paavoa ja kannatti hänen oikeistolaisia ajatuksia julkisesti.

SDP:n puolueen sisällä kaikki eivät puheenjohtajansa linjaa ja mielipiteitä jakaneet. Suurin kritiikki tuli ay-siivestä, joka kauhisteli suomalaisen teollisuuden alasajoa ja myyntiä kansainväliselle pääomalle. Myöskin muut Lipposen yksityistämispuuhat erkaannuttivat jäsenistön johtajastastaan ja päin vastoin.

Lipposen oikeistolaisen linja kulminaatiopiste oli Euron hyväksyminen pelkällä tiedonannolla eduskunnassa. Monissa maissa järjestettiin Eurosta kansanäänestys, mutta Suomessa ei. Lipposesta oli tullut osoittain SDP hyvän kannatuksen ja Kokoomukselta saaman tuen vuoksi "herra ja hidalko", joka ei kansanäänestyksistä piitannut.

EU:n ytimeen pyrkivän Lipposen linja alkoi saada rinnalleen myöskin kansallismielisin oikeiston, joka ryhtyi suhtautumaan kriittisesti EU:n kehitykseen ja ennen muuta Eurooon. Kansalaiset eivät hyväksyneet sitä, että suomalaisten veromaksajien pitäisi maksaa muiden valtioiden velkoja tai edes taata niitä.

Myöskin maahanmuuton vastustamien lisääntyi, ja jonka siivittämänä syntyi Jussi Halla-ahon kirjoitusten innoittamana ns. äärioikeistolainen populismi. Jussi analysoi tarkasti maahanmuuton vaikutuksia yhteiskuntaan ja kansalliseen kulttuuriin ja identtiteettiin. Ruotsi hyvänä huonona esimerkkinä.

Lipposen kaudella luovuttiin myöskin perinteistä puolueettomuuspolitiikasta ja ryhdyttiin avoimesti liputtamaan NATO:n liittymisen puolesta. Samoin Suomi vedettiin mukaan kansaivälisiin konflikteihin ja uskoteltiin kansalaisille sen olevan Suomen edun mukaista.

SDP kannatus on nyt romahtanut samoin Paavo Lipposen oma kannatus, josta osoituksena käydyt presidentin vaalit.

Lipposen ääri EU myönteinen linja, suomalaisen kansallisomaisuuden myyminen ja teollisuuden alasajo sekä Suomen oman ulko- ja turvallisuuspolitiikan luovuttaminen eu-byrokraattien käsiin ja NATO:n joukkojen vapaa pääsy Suomen ilmatilaan loi otollisen pohjan äärioikeiston nousulle Suomessa.

Lipposen myötä hävisi työvän aatteeseen perustuva kansallinen etupolitiikkaa ja kansainvälinen pääoma sai yliotteen Suomalaisesta yhteiskunnasta.

 

*************

Lipposen "aisankannattaja" demari meppi Liisa Jaakonsaari riehuu nyt äärioikeistoa vastaan, kun on itse sille maaperän kylvänyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juuri näin. Jakoon meni!

Koskas, Hemmo tuut Kreikkaan syynäämään Suomen tulevaisuutta?

Henry

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Siinä olis kyllä ideaa ja kiinnostavaa olis käydä Kreikassa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Lipponen oli äärioikealta vielä paljon enemmän oikealla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lipponen on EU:n ytimessä ;)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tässä blogissa on ytyä. Vasemmistopuolueiden alho ja Perussuomalaisten nykyinen paisuminen on suoraa seurausta Lipposen linjasta.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Joku on nykyään jo sitä mieltä, että ei vasemmistoa enää ole olemassa koko Suomessa. Paljon sanottu, mutta kyllä tämä jossain määrin pitää paikkansa. Kun ihmisiä kuritetaan talouskurilla tarpeeksi kauan ja pitkään, niin on selvää, että se synnyttää vastavoiman.
Vasemmiston heikkous paisuttaa perussuomalaista puoluetta etenkin vasemmalta. Jossain määrin persuihin on tullut väkeä myös sekä keskeltä että oikealta. Vasemmisto on kanveesissa ja tämä on seurausta sen harjoittamasta oikeistopolitiikasta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Raiko, olen samaa mieltä. Ei työväenliikkeen kannatus nouse puhumalla, homoista, lespoista ....

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Näin juuri. SDP on menettänyt otettaan suomalaisesta politiikasta. Onko tämä sitten hyvä juttu? Tuskin pienituloisten ihmisten kannalta ja yhteiskunnan tasa-arvon kannalta.

Koko vasemmisto ei tiedä, mitä yhteiskunnalle ja yhteiskunnassa pitäisi tehdä? Sosialismi ei käy äänestäjille kaupaksi, joten olisiko jo syytä kokeilla jo jotakin muuta?
Ei tarvitse ruveta porvaripuolueeksi, vaan on löydettävä politiikassa oma ruutunsa. Miksi puolue on yhä olemassa ja mikä on sen olemassaolon tarkoitus? Siinä pohdittavaa SDP:lle. Puolueen kannatuksen lisäys ei tule menemällä vasemmalle vaan kehittämällä puolueesta moderni keskustavasemmistolainen puolue. Tämä voisi olla uuden alun tie.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset