Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Ulkoministeri Timo Soini lupaa pitää paskalaista huolen

  • Ulkoministeri Timo Soini lupaa pitää paskalaista huolen

Minun käsämökin vessanpönttö ja paskakaivo ovat jo vuosia olleet poliittisen ajojahdin kohteena. Tuttavani ja lähipiiri ovat kehoittaneet hankkimaan uudet kalliit suodattimet ja saostusjärjestelmät.

Olen uskonut polittisiin lupauksiin ja pitänyt pöntöt ja kaivot entisellään. Hyvin ovat pelanneet ja rantavesistö ei ole millään muotoa saastunut.

Ilahduttavaa on myöskin se, että kunnan kepulaisia virkamiehiä ei ole näkynyt sakkolappuja kirjoittamassa, vaikka viimeksi keväällä järjestivät aiheeseen liittyvän "koulutuksen".

Ulkoministeri, periaatteen ja sanansa pitävä Timo Soini kirjoittaa tänään blogissaan;

" Hallitusohjelmassa on paljon meidän tavoitteita. Niiden läpimeno varmistetaan hallituksessa. Tiemäärärahojen nosto, puolustusmenojen nosto, kehitysavun leikkaaminen, paskalain huomattava helpottaminen, työperäisen maahanmuuton tarveharkinnasta ei luovuta, ulkomaisille opiskelijoille voidaan asettaa lukukausimaksu, arvolisävero ei nouse, bensavero ei nouse ja monta muuta. Pidämme huolen, että nämä pitävät".

Kieltämättä "tavaran" ulossaanti helpottaa.

Perussuomalaista puoluetta jonkin verran tuntevana voin sano, että ei persut puolueena hajoa, vaan tipahtavat omaan lantakasaansa.

http://timosoini.fi/

Kreikan 3-tukipaketti 86 miljardia on hyväksytty Suomen hallituksen osalta ja samalla sen on myöskin hyväksynyt Perussuomalaiset puoleena. 

Kansaa ja äänestäjiä on petetty.

Mitä sanoo äänestäjät, jää nähtäväksi. 

Minä jatkan nykyisillä härpäkkeillä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Oscari Wirola

Hemmo hyvä, joudun tulemaan kahdeksi viikoksi sinne Inarin peräkulmille ja siellä on vanha puuhuussi, ei ole mitään kaivoa tai säiliötä. Milläs ne sen kävin tyhjäämässä kun ei ole lähellä edes sähköä. Venematkakin on 17 kilometriä. Ja miten voin suoda sitä Saamenmeren vettä, jota ravinteeksi käytämme, ties mitä siellä on!

Mutta ei perutkaan mahda sisarelleni mitään, hän äänestää SFP:n ehdokkaita kaikissa vaaleissa, ovat siellä oikeat saamelaisetkin listoillaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Oscari, kiitos kutsusta, mutta on Sinun huussisi niin kauka, että jos täältä lähden taitaa tulla hätä välillä.

Totta puhuen olen tehnyt huussin vaimon piirustusten mukaan siltä varalta, että joudun luopumaan sisävessasta. Hevillä en tässä asiassa anna periksi, niin kuin ei Timppakaan.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Miten on mahdollista, että Suomessa, insinöörien luvatussa maassa ei osaa kakan käsittelyä kuin yksi mies:
Juha Sipilä?

Virtsa on kasviravinnetta, jonka käytöstä 1/5:een veteen laimennettuna on tehty väitöskirjatutkimuksia. Ei suomalaisten tekemänä kylläkään jos oikein ymmärsin. Tomaatinkasvatus voi perustua vain tähän ravinteeseen, kertoo tutkimus.

Kakan käsittelystä en tiedä kuin vähän, vain yhden kolmen-kaivon ja maaperäimeytys- järjestelmän rakentaneena.
Aijuu ja se kesämökkihuussi, jossa kakka maatuu mullaksi tosi hyvin, idea kopsattu kaupallisesta tietysti.

Fosforinpoisto suotovedestä on kai tärkein tavoite, ja tiedän ettei tuo tavoite toteutunut lainkaan esim rakentamassani kolmen jätekaivon systeemissä.

Olemassaolevien järjestelmien jatkeeksi suunniteltuja laitteistoja kaipaisin vaihtoehdoksi kokonaan uusimisille, ja tietysti julkisin varoin laadittuja suunnitteluohjeita tuollaisille fosforinpoistolisäyksille.

Itse tekeminen ei saa olla pois suljettu vaihtoehto, joksi se nykyisin halutaan ajaa.

Yhteiskunnan kannattaisi tukea ihmisten omaehtoista selviämistä ja kansakunnan yhteistä perusosaamista?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouni, minusta koko asiassa pitäisi lähtiä toisin päin liikkeelle. Virnomaisen pitäisi pystyä todistamaan, että paskakaivoni hiekkapatjoineen tuottaa vesistöön tai maaperään ongelman. Siis jokaisen vastaavan kohdalla erikseen. Nyt mennään direktiivien mukaan sekä yritysmaailman/laitevalmistajien ehdoilla.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Huomenta Hemmo, ex-persu :)

Itsekin juuri parhaillaan odottelen virkamiehen päätöstä jätevedenkäsittelystä, jätevesiselvitys liittyen rakennuslupahakemukseen talon remontoinnin ja laajennuksen tiimoilta. On parhaillaan käytössä oleva kolmiosastoinen labko säiliö, jakokaivo ja imeytysalue, johon tarkoitukseni on lisätä erillinen umpisäiliö wc- jätevedelle, olemassa oleva jäisi harmaille jätevesille. Saa nyt nähdä virkamiehen suhtautumisen asiaan?

Sehän näissä jätevesiasioissa on merkillistä kun suuren luokan risteilijä alus (3000 henkilöä neljä päivää aluksella) tyhjentää paskansa ja huuhtelee lokatankkinsa suoraan mereen, Suomen lähialueille. Vaikka satamassa on jäteveden vastaanotto. Tälläisen ohjelman juuri eilen katsoin tv:stä.

Mitä tekee vihreät? Ei muuta kuin harrastaa populismia, sillä ne äänet kalastellaan. Ei vihreät halua ottaa vastuuta luonnosta edes henkilökohtaisella tasolla, kaikella luontoon liittyvällä tutkitulla uhkamateriaaleilla, he säikyttelevät ihmisiä. Pelolla saadaan kannatusta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo, minusta maaseudulla valtaosa mökkiläisten jätteistä ei muodosta minkään laista uhkaa vesistölle ja lakia pitäisi tulkita niin, että jos saastumisesta on viranomaisnäyttöä, niin vasta sitten yksittäisten talouksien pitäisi alkaa toimenpiteisiin.

Katsoin saman ohjelman ja yllätys oli suuri, kun laivan omistaja tekee muuta kuin mitä julkisuudessa puhuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Meinaako ulkoministeri Soini astua ympäristöministeri Tiilikaisen tontille?

Keskusta vaatii muutosta hyväksymäänsä jätevesiasetukseen

http://www.hs.fi/politiikka/a1411696853676

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset