Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Suomalaiset inhoavat toisiaan?!

  • Suomalaiset inhoavat toisiaan?!
  • Suomalaiset inhoavat toisiaan?!

Suomalaiseen yhteiskuntaan on pesinyt outo piirre ja se on viha ja inho toista suomalaista kohtaan.

Met olemme n. 5 miljoonan kansa, jolla on kieltämättä suuri alue maapalloa ja suuret luonnon rikkaudet.

Kysymys kuuluu; Miksi meidän pitää surkutella ?

Naapurimaa ruotsalaiset ovat valinneet roolinsa olla maailman kansojen omatunto. Se on heidän valintansa.

Tuskin kaikkien ruotsalaisten.

Toinen naapurimaa Venäjä on monkikulttuurinen liitovaltio siinä kuin EU.

Suomalaiselle venäläinen on vihollinen, koska "se haluaa palan maatamme" sanotaan.

"Tai eihän sitä koskaan tiedä".

Sitten tulee heimoveljemme yli miljoonalla asukkaalla virolaiset, joille ei löydy mitään mahtia maailmassa ;)

Tai sittenkin viha rakkaus ties keneenkä ;)

Jääköön salaisuudeksi.

Naapurimaa Norja ;)

Jos me ihan aidosti ymmärtäisimme edes naapureitamme !

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ehkäpä tämä vastakkainasettelu kärjistyy verkossa. Tosielämässä ihmiset tulevat yleensä keskenään toimeen. Poikkeuksiakin varmaan löytyy.

Ei asia kuitenkaan ihan uusi ole. Muistan pentuna 60-luvulla kun pikkupaikkakunnalla asuneet isovanhempani ja muut sukulaiset tapasivat jakaa ihmisiä edelleen punaisiin ja valkoisiin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tomi, samallaiset muistot ovat minullakin tuosta ajankohdasta. Vasta suuren maastamuuton jälkeen ristiriita alkoi hälvenemään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hemmo, tiedätkö millä nimellä tuota koivukeppiä kutsuttiin jolla kannattelet keittovälinettäsi nuotiolla ?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #12

Aimo nyt kysyt vaikeita. Mielessä kyllä pyörii, mutta ei tuu ulos?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Se on keitinselkä, ennen jätkät kyselivät toisiltaan, että missä olet keitinselkääsi viimeksi pitänyt.
Uitojätkän työsopimus taas syntyi, kun pomo antoi maasepän takomat keksinnaulat, keksinvarren taas uittomies otti "jokamiehenoikeudellaan" läheisestä kuusikosta.

Lauri Wirén

Vasemmisto Suomessa on perinteisesti vihannut suomalaisuutta ja ollut aina nävertämässä suomalaisia instituutioita. Ystäväksi kelpaa kuka tahansa muu ja aatteeksi mikä vain, kunhan se vahingoittaa Suomea ja suomalaisia mahdollisimman paljon. Kumma kyllä sama sairaus on tartuttanut myös keskustapuolueen ja kokoomuksen, joissa ei enää tunnusteta mitään muita arvoja kuin omien taskujen täyttäminen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä on mielestäsi suomalaisuutta?

Lauri Wirén

Ilmeisesti lukeudut nävertäjiin, jos sinun pitää tuollaista kysyä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mielestäni suomalaisuutta ovat ruisleipä ja savusauna raudusvastan kanssa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lauri, koin pienen pistoksen kommentistasi. Toisen maailmansodan jälkeen sodan raunioille perustettu SKDL oli kansallinen liike, jonka sisällä olleet kommunistit olivat ääri internationalisteja. Valtaosa oli kuitenkin aitoja kansallisvaltion kannattajia ja suomalaisuuden kannattajia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei SKP:kään kansallisvaltiota vastustanut. SDP:kin kuului vasemmistoon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #45

Hertta Kuusinen tosin eduskunnassa julisti Tsekkoslovakiassa tapahtuneen kommunistien vallaankaapauksen jälkeen, sen olevan myös Suomentien.

Tosin hänen aviomiehensä sisämisnisteriYrjö Leino esti sen paljastamalla tämän vallankaappausyrityksen ajankohdankin, jonka oli määrä tapahtua, kun he olivat valtiovierailulla Hertan kanssa Neuvostoliitossa, niin tunnustamispaperit olisivat olleet valmiina.
Avioerohan tästä Yrjon "huoruudesta" seurasikin.

Kommunistejä ja SKDL ei tule sekoittaa keskenään, vaikko kommunistit olivatkin johtava voima SKDL:sä

Lauri Wirén

SKDL perustettiin 1944 syömään SDP:n kannatusta ja saamaan suuri osa suomalaisesta vasemmistosta SKP:n talutusnuoraan, kun kommunistit valmistautuivat ottamaan vallan ja siirtämään Suomen sosialismiin. Onni onnettomuudessa oli Mauno Pekkala, jota Paasikivi nimitti päiväkirjoissaan Suomen tyhmimmäksi mieheksi. Onni oli se, että Pekkala onnistui pudottamaan SKDL:n kannatusta puolueen ensimmäisellä eduskuntakaudella. Onnettomuus se, että toimiessaan Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana Pariisin rauhanneuvotteluissa hän vuosi Suomen neuvottelutavoitteet etukäteen Molotoville, minkä vuoksi alun perin tavoitteissa ollut Viipurin palauttaminen jäi sitten pois varsinaisista neuvotteluista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kuules Wiren, kyllä Suomen pelasti NL:n kynsistä suomalaiset kommunistit ja demarit, tarkemmin, köyhälistön kakarat, jotka kovan elämän kokeeneena selvisivät karjalan korvessa, ellei se ole suomalaisuutta niin mikä? Wireniltä voisi myös kysyä, mikä oli se porukka joka sodan jälkeen jätti kotikunnat ja siirtyivät rakennuksille ja tehtaisiin töihin ja rakensivat tämän hyvinvoinnin josta Wirenkin saa nyt nauttia.

Lauri Wirén

Jatkosodan aikana oikeat kommunistit olivat metsäkaartissa odottamassa puna-armeijan "vapautusta". Muut, eli etupäässä ei-sosialistiset suomalaiset osoittivat lojaalisuuttaan parlamentarismille, demokratialle ja vapaudelle panemalla kapuloita sosialistisen "vapauttamisen" rattaisiin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #25

Suomen historiasta on vähintäänkin kaksi "totuutta". Sekin on totta, että Suomen Sosiaalidemokraatit ajoivat 1900-luvun alussa selkeimmin itsenäisyyttä. Porvaristo ja oikeisto halusi pysyä Venäjän autonomiassa.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #29

Mieli muuttui sitten lokakuun vallankumouksen ja porvariennemmistöisen eduskunnan julistaman itsenäisyyden jälkeen. Sosialistit taipuivat Venäjän bolsevikkien painostuksesta aloittamaan kapinan, joka onnistuessaan olisi merkinnyt Suomen itsenäisyyden loppua.

No, täytyy myöntää, että kortit oli jaettu jo isommassa pöydässä, kun sosialidemokraatit nostivat kapinalyhtynsä Paasitornin lipputankoon. Brest-Litovskissa sovittiin maaliskuussa 1918, että Venäjä vetää joukkonsa Baltiasta, Puolasta, Valko-Venäjältä, Ukrainasta ja Suomesta. Vaikka Suomessa ei olisi pantu tikkua ristiin sosialistien valtiopetoksen vastustamisessa, niin saksalaiset olisivat lopettaneet sen hullutuksen lyhyeen. Suomi olisi sitten ollut Saksan protektoraattina marraskuuhun 1918 saakka ja sen jälkeen otellut bolsevistisen Venäjän kanssa, kuten Viro ja Puola.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ikuinen kunnia suomalaisille kommunistisille rintamamiehille ja heidän "demoveljilleen" sillä he estivät silloisen maahanmuuton.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #69

Talvisodassa ei kommunisteja ollut, koska heitä ei otettu ennen sotaa suorittamaan asevelvollisuutta. Välirauhan aikana 100 000 aikaisemmin sotilaskoulutusta saamatonta henkilöä koulutettiin ja lähetettiin kesällä -41 rintamalle. Monet näistä olivat ensimmäisenä juoksemassa karkuun vuoden -44 suurhyökkäyksen alettua. Pärmiläiset ja ryömäläiset olivat karkurien joukossa yliedustettuna.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ilmeisesti en, kun en edes tiedä mitä sillä tarkoitetaan.
Luuletko, että suomalaisuus merkitsee kaikille samaa?
Vasemmiston suhteen olet aivan hakoteillä. Siksi kysyinkin mitä oikein tarkoitat.
Monet suomalaiset instituutiot on perustettu vasemmiston toimesta.

Lauri Wirén

Suomenruotsalainen identiteettikriisi onkin sellainen vakavampi, melkein patologinen tila. Suomalaisia ei haluta olla ja ruotsalaiseksi ei kelpaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lauri, myös monille Karjalasta muuttaneille on käynyt samoin. Venäläiset pitää heitä suomalaisina ja suomalaiset venäläisinä. Välitila on varmaan inhottava olotila kun ei saa omalle indettiteetille ymmärrystä.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #11

Siinäpä se! Aidallaistujan osa ei ole helppo, mutta se on usein oma valinta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tunnetko ketään suomenruotsalaista joka ei halua olla suomalainen?

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #38

Lukuisia. HBL, jota luin monta vuotta, käyttää sanoja "finländare" ja "finne" kuvaamaan Suomessa asuvia kansanosia, joilla on erilaiset lojaliteetit ja viiteryhmät. Suomenruotsalaiset pitävät itseään ruotsalaisina, jotka asuvat Suomessa (finländare, suomenmaalainen), eivät suomalaisina (finne, suomalainen).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #41

Minäkin seurasin vähän aika kielikiistelyä yleisöpalstoilla, tosiaankin siellä esiintyi muutamia yhtä älyttömiä kiihkoilijoita kun fennomaanien puolella.
Mitä sanoja ehdottaisit käytettävän eri kieliryhmistä?
Ruotsissa aikoinaan "finne" oli haukkumasana.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #48

Suomen kansalaisten passeihin pitäisi merkitä, oman valinnan mukaan, kansalaisuudeksi "suomalainen" tai "suomenmaalainen". Siinähän se sitten nähtäisiin, mihin ryhmään kukin tuntee vetoa. Sama pätee kaikkiin "uus-suomalaisiin", etenkin niihin, joilla on kaksoiskansalaisuus.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #50

Passissani lukee SUOMI FINLAND. Eihän passilla olisi mitään merkitystä jos sinne voisi laittaa kansalaisuuden oman valinnan mukaan.
Mutta mitä varten väestörekisteriin voi merkitä vain yksi äidinkieli?
Monen on pakko valita isän ja äidin kielen välillä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #41

Höpö höpö.
Noita kuvailemiasi ruotsinkielisiä kun lähipiiristä ja koko kotikunnastani löytyy paljonkin, niin vääntäisivät sulta nenun poskelle noin kummallisten yleistysten levittämisestä.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #55

Vassari uhkailee väkivallalla, välillisesti, mutta kuitenkin. Proxy-uhkailu. Eikö omat rahkeet riitä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #56

Nipottamalla kielikuvasta ohitit asian.
Minä olen tuntenut paljonkin suomenruotsalaisia. Kaikki ovat pitäneet itseään suomalaisina.
Olen kuullut, että joitakin ruotsinkielitaustaisia lapsia on kiusattu koulussa. En ihmettele jos kiusaajilla on Wirenin ajatustapoja edustavia vanhempia.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #60

Siis suomalaisena (finne), vai suomenmaalaisena (finländare)? Tämä on se jako, jota ei suomenkielisellä puolella oikein ymmärretä, mutta joka on aivan totta ruotsinkielisille. Nimittääkö suomenruotsalainen itseään nimellä "finne"? Epäilen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #61

Finnenimitys on vaihdettu finländarenimitykseen. Se on kai sallittua. Kukaan ei nipota sellaisesta jollei halua haastaa eripuraa.
Ennen kaikki puhuivat netistä ja nyt sanotaan some. Ei siinä ole mitään nipottamista.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #60

Ruotsinkielisillä on omat koulunsa, jos et ole huomannut. Tuskinpa ketään kiusataan ruotsinkielisessä koulussa ruotsin kielestä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #63

Kyseessä oli suomenkielinen koulu. Joku oli kuullut kiusatun vanhemman puhuvan ruotsia.
Olen senkin huomannut, että Tampereella on ruotsin- ja suomenkielisten koulujen lisäksi englanninkielinenkin koulu. Koulukielen voi valita.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #60

Vähän lisää ja Margareta rupeaa parkumaan, kun muilla ihmisillä on poikkeavia mielipiteitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #64

Lauri esittää poikkeavat mielikuvittelunsa muka faktoina.

Lauri Wirén

Vasemmisto on aina vihannut ja inhonnut keskeisiä suomalaisia instituutioita, kuten kirkkoa, puolustusvoimia ja eduskuntaa. Yli sadan vuoden aikana kylvetty myrkky näkyy näinä päivinä, kun vasemmistolle kelpaa aivan mikä hyvänsä, kunhan sen juuret eivät ole Suomessa. Tämä on tyypillistä vasemmistolle kaikkialla ja johtuu varmaan internationalismin aatteesta, jonka mukaan yhteiskuntaluokka on merkittävämpi kuin rotu, kulttuuri tai kansallisuus.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pötyä. Mitä varten keksit tuollaisia väitteitä jolla ei ole mitään perusteita.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #46

Kansainvälisyys ei edellytä kansallisuuden hävittämistä.
Enemmän kun koskaan tarvitaan globaalia yhteistyötä.
Esim. täysin hallitsemattomaksi riistäytynyt pakolaisongelma ei voida kansallisellä tasolla ratkaista.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #49

Sosialistisen internationaalin periaatteiden mukaan sosialistit vastustavat kansallismielisyyttä. Tavoite on globaali federalismi ja kansallisvaltioiden tuhoaminen. Tätä sosialistit ajavat myös EU:ssa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #52

Lauri, minusta porvarit ovat vielä globaalimpia kun ne ihannoivat pääomien vapaata liikkumista, josta heidän mielestä syntyy lisäarvo ja vapaus.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #53

Sosialistien periaatteisiin kuuluu internationalismi, porvarien tai libertaarien periaatteisiin kosmopoliittisuus. Tällä tasolla nämä ryhmät löytävät toisensa, josta varoittavana esimerkkinä on Kataisen hallitus. Kokoomus ja sosialidemokraatit löivät kättä federalismin nimissä, koska se on molempien puolueiden periaatteiden mukaista. Pääasia on siirtää kaikki päätösvalta mahdollisimman kauas niistä ihmisistä, joiden elämään päätökset vaikuttavat.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #52

Nationalismin eli kiihkokansallismielisyyden vastustaminen on paikallaan.
Monet kansallisvaltiot ovat parhaillan tuhoamassa itseään, niiden pelastamiseksi tarvittaisiin kansainvälistä yhteistyötä.
EU:ssa kukaan ei aja sosialismia, päinvastoin jatkuvasti vahvistetaan globaalia kapitalismia, äsken äänestettin kauppasopimuksesta jolla valta siirretään kansallisvaltiolta suurpääomalle. Se ei todellakaan ole mikään sosialistisen internaationaalin tavoite.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #57

EU on federalistisessa vauhtisokeudessaan tuhoamassa aivan tarkoituksellisesti kansallisvaltiot niiden mielipiteestä piittaamatta. Kansallismielisyys tuhotaan rajoittamattomalla maahanmuutolla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #62

EU:n federalismilla ei ole mitään tekemistä sosialismin kanssa.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #65

Kaikki EU-parlamentin vasemmistolaiset ryhmät kannattavat "syvenevää integraatiota" l. federalismia. Tarkoittaa sitä, että nämä ryhmät tukevat ajatusta siitä, että poliittinen päätösvalta siirretään Brysseliin ja jäsenmaissa, ei kun osavaltioissa, päätetään vain pienistä asioista. Yhteinen ulkopolitiikka, yhteinen puolustuspolitiikka, harmonisoitu sosiaalipolitiikka ja maahanmuuttopolitiikka, yleiseurooppalainen tulonjako yms.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #74
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Ei kansainvälisesti, mutta kansallisella tasolla oli kyllä mahdollista.

Lauri Wirén

Kyllähän se inhoamisen pohja on sääty-yhteiskunnassa ja sosialistien käynnistämässä kapinassa. Nämä näkyvät suomalaisessa yhteiskunnassa edelleen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lauri, myöskin tehdastyöläisluokan synnyllä on oma osansa. Nyt me kaikki olemme keskiluokkaa, joko ylempää tai alempaa ;) Omakotitalo, kaksi autoa kadun puolla, takapihalla uima-allas ja oma puutarha, lapset yliopistossa, vaimo kauneussalongissa ja mies ampumaradalla ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hellitä Lauri Viren. Vasemmisto ei ole se joka myt on vahvoilla. Silloin kun ollaan vallan huipulla kuten SSS, kannattaisi olla rakentava.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #15

Sini, vasemmiston ehkä kannattaisi katsoa peiliin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #16

Typerä hokema. Peilistähän ei itsensä näe. Mutta itsekritiikkiin olisi kyllä aihetta, kun vaan toistetaan oikeiston mantrat kasvusta ja kilpailukyvystä kun romahtava talousjärjestelmä pitäisi radikaalisesti muuttaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Nyt kun Margareta huomautti minäkin uskaltaudun. Otsikkosi on että suomalaiset vihaavat toisiaan. Juuri tuollaisilla agressiivisillä tyhjyyksillä kuin olisi itsellä peiliin katsominen juututaan sellaiseen vihaan joka ei kommunikoi vaan on ainoastaan yleisen huonon ilmapiirin kehitystä sekä ylläpitoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #44

Luulen kuitenkin, että Hemmonkin pyrkimys olisi kommunikaation parantaminen.
Se edellyttää kuitenkin avointa ajattelua tunnesidoinnaisen ehdollistetun ajatusketjujen sijaan jossa sanat ovat pelkkiä hyvä/paha leimoja.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #15

Vasemmiston historiallinen alennustila herättää minussa hilpeyttä päivittäin. Myös se, että tässä poliittisessa ja taloudellisessa tilanteessa vasemmisto turvautuu yli sata vuotta vanhoihin menetelmiin, ay-painostukseen ja kaduilla mellakointiin. Suurin osa suomalaisista kuitenkin tajuaa, että maan talous pitää saada kilpailukykyiseksi ja valtion menoja pitää pienentää. Ay-natsien ulostuloissa ei ole ollut mitään rakentavaa, joten isoa nuijaa on tulossa. Se on sitten parlamentarismia sinne Hakaniemeen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #17

Lauri, suomalaisen työväenliikkeen mielenosoitukset ovat olleet hyvinkin rauhallisia ja hyvin järjestettyjä. Käteeni sattui "Lenin Suomessa" kirjanen jossa Rovio muistelee Leniniä, joka Suomessa ollessaan viimeisteli "Valtio ja vallankumous " teoksen.

Lenin luotti suomalaiseen Rovioon henkensä puolesta.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #18

Kuten kevään 1918 kapina ja valtiopetos?

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #18

Eilen vasemmiston änkyrät valtasivat kadun ja estivät liikennettä Siltasaarenkadulla, kunnes poliisi hajoitti mellakoivan lauman ja pidätti useita. Hyvä järjestys? Ulkoparlamentarismia?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Vasemmiston luopuminen historiallisista tavoitteistaan kuten tasa-arvosta ja ekonomistiuskovaisten liturgian omaksuminen ei herätä minussa hilpeyttä, vaikka välillä tuntuukin hupaisalta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kysymys kuuluu; Miksi meidän pitää surkutella ?"

Se on yksi tapa kerjätä muiden ihmisten myötätuntoa.

Miksi sitä myötätuntoa pitää kerjätä?
En tiedä.

Mutta kaipa se on se luonto
joka meidät ajaa kaikenlaista tekemään,
kuten tikanpojankin puuhun.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lauri Wiren, lue kommenttini 20. ja kerro mikä siinä ei pitäisi paikkansa.

Lauri Wirén

Se, että suurin osa rintamamiehistä, mm. minun kaksi isoisääni, ei ollut sen paremmin kommunisteja kuin muitakaan sosialisteja.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lauri, Hitler lupasi suomalaisille Suur-Suomen jonka nojalla sitten ylitettiin raja ja lähdettiin valtaamaan Venäjää.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #34

Kyllähän sinne mentiin ottamaan takaisin se, mikä oli keväällä -40 menetetty, osin taisteluissa, mutta etupäässä neuvottelupöydässä. En muista nähneeni tai kuulleeni dokumentista, jossa Suomelle olisi luvattu yhtään mitään. Mannerheimille Itä-Karjala oli panttimaata, josta piti sitten neuvotella Neuvostoliiton kanssa, kun rauhaa hierottaisiin. Hänellä ei ollut Hitlerin harhaluuloja Neuvostoliiton kukistamisesta. Jälkiviisaana voisi sanoa, että jääminen vanhoille rajoille olisi ehkä ollut viisas liike, koska siihen asti länsiliittoutuneetkin suhtautuivat Suomen erillissotaan jotenkin myötämielisesti. Britit pyysivät Suomea pysäyttämään hyökkäyksen vanhalle rajalle, mutta muutkin voimat vaikuttivat. Ei pidä väheksyä heimoaatetta ja Vienan kansojen vapauttamista bolsevikkien ikeestä. Loppupeleissä Syvärille eteneminen saattoi vaikuttaa Suomen puolustuksen kestämiseen kesällä -44, koska Laatokan pohjoispuolella käydyt vetäytymistaistelut sitoivat paljon puna-armeijan joukkoja. Ehkäpä juuri ratkaisevan paljon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Tosin OttoWille Kuusinen oli Terijoen hallituksen pääministerinä Valtiosopimuksella Neuvostoliiton kanssa jo muodostanut Suursuomen.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #71

Kuusisen "Suur-Suomi" oli suunnilleen sen kokoinen, että siihen mahtui äijän molemmat perskannikat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vihreät vetävät kokoakan pisimmän korren kun populistinen oikeisto raivoaa herkkähipiåisenä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Vihreiden kannatuksen nousu perustuu Rosatomilla,Putinilla ja venäläisillä pelotteluun. Itseään sivistyneenä pitävä puolue harjoittaa populismia ja tunteilla pelaamista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä se perustuu siihen että ovat ennakkoluulottomia ja rakentavia eivätkä harrasta skandaalinomaisuutta kuten .....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #31

Sini, se vihreä munaton leijona oli vain huumoria isänmaallisuudella.

Lauri Wirén

Kaikki puolueet ovat populistisia, mutta vain yksi on sitä julkisesti. Kaikki lupaavat sitä, mitä kuvittelevat kannattajiensa haluavan. Sosialidemokraatit ovat tässä joukossa omituisia, sillä he lupaavat kaikille veroruoskaa, mutta se näyttää olevan juuri sitä, mitä heidän kannattajansa haluavat...

Lauri Wirén

Vihreiden (gallup)kannatus näyttää olevan vasemmistoliitolta ja mahdollisesti sosialidemokraateilta poissa. Laajemmassa tarkastelussa tilanne ei siis muutu lainkaan, kun kannattajat siirtyvät yhdestä vasemmistopuolueesta toiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset