Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Ranualla osoitettiin mieltä -URAANIKAIVOKSILLE EHDOTON EI

Ranualla osoitettiin tänään mieltä uraanikaivoksia vastaan. Ranuan kunnanvaltuusto päättää tulevalla viikolla hyväksyykö se koekaivannat alueella. Marssijat olivat sonnustautuneet panderollien lisäksi valkoisiin ydinvoimalaitoksen työntekijöiden työasuihin. Maalitauluna oli Areva ja pelko siitä, että jos nyt annetaan kaivantoluvat tulee tämä jättiyhtiö varmasti myös perustamaan kaivoksen. Kunnanjohtaja Kimmo Sarapään vakuuttelut siitä, että "nythän vaan annetaan tutkimusluvat " eivät mielenosoittajia vakuuta.

Osallistuin mielenosoitukseen myös siitä syystä, että Ranualla järjestetään ja osoitetaan mieltä. En kuuna päivänä olisi uskonut, että leastadiolaispitäjässä osoitetaan mieltä, ja vieläpä pörssiyhtiötä ja kunnanvaltuustoa vastaan. Yleensä nämä ihmiset ovat olleet hiljaa ja tyytyneet siihen mitä tekevät ja saavat.

Maan hiljaista kansaa.

Mielenosoittajien määrä oli pieni ehkä noin 40-50 mutta sitäkin intensiivisempi. Ovat pitänee leiria jo kuukausia paikalla mihin kaivosta suunnitellaan. Arvelivat, että jos ja kun lähtevät pois tulee kaivurit tilalle. Koekaivantaa on tehty yksityisen mailla ennen kun siihen on ollut edes TEM:n lupaa.

Keskustan Mauri Pekkarinen on uraanimiehiä, koska kaivantoja ei tehdä hänen metsissä ja pelloilla. 

Lue lisää:

www.uraanivoima.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

K Veikko

Kultakaivos - Kyllä
Uraanikaivos -Ei

Kulta on puhdas ja jokaisen haluama raaka-aine. Uraani ei.

Sillä ei ole mielikuvamarkkinoinnissa mitään merkitystä millaiset todelliset vaikutukset noiden alkuaineiden louhimisella on ympäristölle.

Raimo Myöhänen

Kerropa Hemmo, mitä toimintaa uraanikaivoksessa vierastat eniten.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

”Vakuutusyhtiöt eivät lähde vakuuttamaan uraanivoimaloita uraanionnettomuuden varalle. Valtio joutuu lopulta maksajaksi uraanionnettomuuden sattuessa.”

- Onko näin? Ja jos on, niin itsekseni ihmettelen miksi kummassa - jos ydinsähkön tuottaminen on niin turvallista kuin kokoomuslaiset yrittävät väittää - vakuutusyhtiöt eivät halua tehdä bisnestä? Voisiko Raimo ystävällisesti vastata a) onko väitteessä perää b) miksi vakuutusyhtiöt eivät vakuuta ydivoimalaitoksia?

http://www.uraanivoima.com/?p=vaitteita

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kultakaivoksista nousee uraani sivussa, eikä kukaan valita. Siellähän se uraani on maan uumenissa koko ajan ollut. Nyt jos se vietäisiin pois paikkakunnalta nousee haloo!

Pentti Pavonen (nimimerkki)

"#5.Voisiko Mertsi tuossa vakuutusasiassa olla niin, ettei sellaisella vakuutuksella ole mitään merkitystä, jonka mukaisia korvauksia yksikään vakuutusyhtiö ei kykene maksamaan."

Niin vakuutustoiminta perustuu riskiluokituksiin esimerkiksi
Stuntmannin on vaikea saada vakuutuksia ainakaan
järkevään hintaan.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kumpaa väki Ranualla vastustaa työtä vai liian pieniä korvauksia?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ihminen on siitä säälittävä olio, että silloin kun ongelma on kaukana minusta, ei se myöskään kosketa minua.

Lapissa on energiapotenttiaalia runsain mitoin -tuuli,bio,vesi,turve, jne. jota me mielellämme myös teille etelän asukkaille tarjoamme. Miksi se ei nyt Teille kelpaa, vaan halutte säteilyttää ja pilata uraanilla meidän vesistöt ?

Vastatkaa tähän ?

Maalaisliittolainen (nimimerkki)

Erikoisesti Ranskalaiset, mutta myös eräät muut yhtiöt ja jopa valtiot ovat suhtautuneet leväperäisesti uraaniteollisuuteen eli itse toiminnallaan luoneet ongelman.

Nytkin Suomeen rakennettavassa ydinvoimalaitoksessa yritetään kiertää säädöksiä koko ajan. Suunnittelu on tosi leväperäistä ja äärettömän ylimielistä.

Toiminnasta puuttuu korkealuokkainen ammattitaito.

Kaivokset Afrikassa on tehty täysin käsittämättömästi ja saastutettu laajoja alueita.

Ihmisillä on perusteltu syy uskoa, että korruptoitunut poliittinen järjestelmä ei pysty valvomaan ylikansallisia yhtiöitä !

Suomalaisten ja Norjalaisten varoilla on puhdistettu Murmanskin sotasatamaa kymmenistä jätelähteistä jne.

Kun bisnes etu kävelee ihmisen edun ylitse, niin tällaista syntyy ja luottamusta on erittäin vaikea palauttaa.

Jopa hiilellä pystytään tuottamaan puhdasta energiaa, jos vain halutaan siihen investoida. Ennemmin annetaan luisua lamaan kuin investoidaan.

Ihmisiltä on mennyt luottamus suuryhtiöihin. Liiketaloudellisesti kannattava Kemijärven puunjalostustehdas tuhottiin. Soneran miljardit kerättiin maaseudulta ja hassattiin maailmalle kun olis pitänyt rakentaa kunnollinen tiedonsiirron verkko Suomeen.

Eli poliittinen järjestelmä on mätä kun ei pysty pitämään pienen ihmisen puolta !

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Vastustan uraanikaivoksia ja atomivoimaloita. Kannatan niitten vastustamista syämeni pohjasta. En saata ees kerätä itheeni tietoa niistä, ko niissä ei ole mithään hyvvää. Kyllä äitimaa on jo tarpheeksi pilattu ja runneltu. Lapin puolesta kans pitäs osata aatella. Lappi on riistetty maa. Kaiken maailman lapinliitot on kamalia.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin ja sekiko sitä uraania tehhään nyt sielä jossaki, sielä jossaki tapahtuu surkeita hommia. Jo sielä ja sitte sen jälkheen ko sitä ei tarvita, se jää meän kynshiin. Vastuutonta ja surkeaa.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

9. "Lapissa on energiapotenttiaalia runsain mitoin -tuuli,bio,vesi,turve, jne. jota me mielellämme myös teille etelän asukkaille tarjoamme. Miksi se ei nyt Teille kelpaa, vaan halutte säteilyttää ja pilata uraanilla meidän vesistöt ?"

- Lapin väestön ei tule missään nimessä sortua uraanikaivoksien avaamisiin. Tuollainen riisto on sitä samaa, jota länsimaat harrastavat Afrikassa. Kupataan luonnonvarat ja hyödyt lulkeutuvat monikansallisten yritysten osakkeenomistajien ja yritysjohdon taskuihin.

Haluamme tänne Helsinkiin turvallista ja kaikin puolin eettisesti tuotettua energiaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kokoomus on kovalla markkinatalouslinjalla vetänyt myös Keskustan mukaan tuhoamaan Lapin luontoa.

Tämä on erittäin ikävää ja valitettavaa.

Onneksi kansalaiset ovat heränneet.

Lapin Perussuomalaiset vastustaa uraanikaivoksia ja ydinvoimaa Lappiin.

Lapin maakuntasuunnitelman mukaan 2030 mennessä matkailu tuo 10 000 uutta työpaikkaa Lappiin. Ydinvoima vain vaivaiset 400-500.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Janne
polonen. Elämässä on muutakin kuin pörssikurssit ja raha.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Ydinsähkö kelpaa lappilaisillekin, uraanikaivos ei.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

14. "Ydinvoima vain vaivaiset 400-500." - Ydinvoiman lisärakentamisen työllistäminen on itseasiassa miinusmerkkistä. Ydinvoima vie tilaa muulta energiantuotannolta. Muu energiantuotanto on huomattavasti työvoimavaltaisampaa.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

19. Saatanpa kirjoittaakin, juuri nyt pitää maalata olohuoneen seinää (kotona).

Itse tarttuisin Kokoomuksen lanseeraamaan ideaan "Kokoomus ei halua toimillaan olla esteenä (lisä-ydinvoiman rakentamisessa). Eli "vapautetaan" yritykset rakentamaan lisää ydinenergiaa. Kokoomus ikäänkuin pesee kätensä asiassa ja siirtää vastuun yhtiöille. Mutta, mutta, jos tosiaan on näin, että vakuutusyhtiöt eivät halua vakuuttaa ydinvoimalaitoksia, niin kenen vastuulla ydinvoima silloin itse asiassa on? Jos jotain tapahtuisi? TVOn/Fortumin/Fennovoiman? Tusinpa. Loppukädessä ongelmat jäisivät meille, Suomen kansalle! Eli kyseessä ei todellakaan ole pelkästään ko. yrityksien liiketoiminnan mahdollistaminen, vaan suurien riskien ottaminen kansan piikkiin. Ja kun kokoomuksen ruorissa on nuorehko kukkopoika, jonka mitkään visiot eivät ole tähän mennessä realisoituneet - kansainvälinen finanssikriisi ei koske Suomea, tarvitaan 500.000 maahanmuuttajaa nopeasti jne - niin asia ei näytä kovin hyvältä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Molen asunu jo 20 vuotta Oulussa ja tulinki vain tuolta Tornionjokilaakosta, mutta mie ostan tuulivoimala tuotettua sähköä ja toivotan kaikki uraanikaivos-suuntaset ja kaikki ydinvoimalaiset pois sieltä ja pois täältä ja alkakaapa siihvoushomhiin.

Tuommonen höpötys työllistämisen nimissä on päätöntä. Työtä on maailma täynä, toihmeentulosta = leivästä on kyse ja ei työllistämisen nimissä saa tehä tuommosta.

Koko yrinvoima ja hallitsematon prosessi. Tänäkään päivänä ei ole varmuutta toiminnasta ja entäs net jätökset. Lappakaa jalkhoihinne sieltä lapista ja koko maailmasta ja uusiutukkaa uusiksi. Son vanhanaikasta ja ihan huuhaata se ydinvoima, sanon mie itte, joka rakastan kyllä huuhaata, mutta aivan toisenlaistako ydinvoima.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Ihmisen luontainen ahneus panee mylläämään kaiken ympäristön. Mitähän myllättävää jää käteen tulevaisuudessa, vai taitaa olla hätä korjata meidän sukupolvien ahneuden aiheuttamaa jalanjälkeä.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

23. Janne, kertoisitko miksi esim. EUn johtajavaltio Saksa ei panosta lisä-ydinvoiman rakentamiseen? Miksi se on panostanut suuria summia uusiutuviin energiamuotoihin? Miksi se on päättänyt ajaa nykyiset 17 ydinvoimalaansa alas? Miksi Nord Pool -kaasuputki? Miksi Saharan aurnkoenergia -projekti?

"Ydinvoimaonnettomuuden varalta myös on Suomessa tehty etukäteissuunnitelmat esimerkiksi kustannusten suhteen." - Todellisen suuren onnettomuuden sattuessa esim. 700 miljoonaa on aivan naurettavan mitätön summa, sillä ei saisi edes Turun telakalla vasta valmistunutta loistoristeilijää.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk...

”The problems we face today
cannot be solved by the same
level of thinking that created them.”
- Albert Einstein -

eeva-n (nimimerkki)

Mitkä omistajapiirit sitä kaivosta halajavat?
Ruotsissa on yllättäen alettu puhumaan uuden ydinvoimalan rakentamisesta.
Eli ketkä näitä epeleitä omistaa ja mihin ne voitot menevät?

Suomalaisten työllistäminen on peptalkkia, viekasta taivuttelua.

Pitäkää pintanne, sillä jäteongelmatkin ilmeisesti aiotaan porata Suomen kallioon. Kyllä minä välitän siitä, mitä pohjavedelle on tapahtunut sadan tai kolmensadan vuoden kuluttua. Puhumattakaan sadantuhannen vuoden kuluessa. Meidän nyt niin pelätty hiilijalanjälkitouhu on peanuts siihen verrattuna.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ranskalainen pääoma on Lapissa liikkeellä.

eeva-n (nimimerkki)

Niin, ja Siemens tuntuu omistavan 34% Arevasta.

Pitää tutustua mainitsemaasi kotisivuun.
Pitäkää puolianne! (Tosi helppo sanoa.)

eeva-n (nimimerkki)

Katselin noita sivuja pikkusen ja aloin ihmettelemään, miten laajasti koko Suomen pienetkin energiayhdistykset voivat olla jotenkin sidottuja näihin uraanitouhuihin .
Fennovoimahan on myös mukana omalla tavallaan.

Miten paljon satsataan ydivoimaan sen sijaan että tutkittaisiin ja kehitettäisiin vaihtoehtoisia energiamuotoja?

Hyvä Hemmo, kun toit asian blogiisi. Voisit palata asiaan myöhemminkin.

Vanha demari (nimimerkki)

Minkälaisia elinkeinoja te hyväksytte sinne Ranualle? Ette varmaan mitään, kunhan verorahat juoksevat sinnepäin. Entä jos me täällä etelässäkin lopetamme kaiken teollisen toiminnan? Kuka teitä sitten elättää?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Paljollako ostaisit maata uranikaivoksen vierestä. Voisit rakentaa vaikka kesämökin.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

23. "En ole mikään fanaattinen ydinvoiman kannattaja. Realistisia vaihtoehtojakaan vain ei tällä hetkellä taida olla."

- No hyvä. Fanaattisuus on harvemmin hyve. Ydinvoima on auttamattomasti vanhanaikainen ja typerä tapa tuottaa energiaa. Realistisia vaihtoehtojakin on jo vaikka kuinka paljon. Avaisana kaikissa on aurinko. Auringon energia ei lopu koskaan. Uusia keinoja kerätä auringon energiaa kehitellään myös jatkuvasti. Tässä esim. Japanilainen versio:

Vuoteen 2030 mennessä Japani aikoo kerätä aurinkovoimaa avaruudesta ja lähettää sen maapallolle lasersäteillä tai mikroaalloilla.

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/76360-kuin-sci-f...

Vanha demari (nimimerkki)

Niin, millaisia elinkeinoja hyväksytte? Jos sovitaan, että sinne ei tule uraanikaivosta, mutta vastaavasti teidän elättäminen lopetetaan? Eikö se olisi hyvä kompromissi?

jouko pernu (nimimerkki)

Tuo iänikuinen etelän varisten valitus pohjoisen elättämisestä!!!!
Mietihän minne eteläläiset menisivät laskettelemaan ja ryyppäämään jos Lapin hiihtokeskukset laittaisivat eteläläisille lapun luukulle.....ei etelän variksille sisäänpääsyä.....eikä me mitään uraanin jätelaitosta tänne huolita....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset