Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Taaleritehtaan tuulivoimasijoittaminen perustuu sähkötariffeihin (avustuksiin)!

  • Taaleritehtaan tuulivoimasijoittaminen perustuu sähkötariffeihin (avustuksiin)!

Taaleritehtaan sijoiturahaston esittelystä käy ilmi, että koko tuulivoiman sijoittaminen perustuu valtionapuihin eli ns. sähkötariffiin.

Sijoittajalle kuuluu viesti näin:

"Tuulivoimalla tuotetulle sähkölle maksetaan ns. syöttötariffia, joka tällä hetkellä takaa sähkölle suhteessa sähkön markkinahintaan noin kaksinkertaisen hinnan.  Tämä tekee tuulivoimasta sijoituskohteena hyvin houkuttelevan. Sijoittajan on kuitenkin otettava riski siitä, että tuulipuistot saadaan rakennettua tuotantokuntoisiksi ja että syöttötariffijärjestelmä säilyy muuttumattomana olemassa Suomessa rahaston toimikauden ajan".

Sähkötariffi säilyy muuttumattomana!!!

Taaleritehtaan sijoitusmainos käyttää voitonjakolainasta jopa nimitystä "syöttörahasto", jolla vihjataan sijoittajalle valtion takaamasta syöttötariffista/voitosta:

"Taaleritehtaan Tuulitehdas II Syöttörahasto Ky:n voitonjakolaina

Taaleritehtaan Tuulitehdas II Syöttörahasto Ky laskee liikkeelle voitonjakolainan, jolla kerätyt varat se sijoittaa Taaleritehtaan Tuulitehdas II Ky:n (”Rahasto”) rahasto-osuuksiin. Rahasto puolestaan sijoittaa varansa Suomessa sijaitseviin tuulivoimahankkeisiin. Rahasto voi ottaa vierasta pääomaa enintään 80 % sijoitustensa hankintahinnoista."

Taaleritehtaan uusiutuvien enrgialähteiden johtaja Fareed Taamir (Pekkarisen vävypoika) kertoo, että tuulivoima ei "kannata" ilman valtion apuja:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/syottotariffimuutokset-eivat-hetkauta-...

Syöttöraffikiintiöistä käydään armotonta kilpailua eri tuulivoimayhtiöiden välillä, ja koska myöntäjinä on valtion virastot ja osoittain poliittinen järjestelmä ei voida välttyä korruptioajatukselta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hemmo, Helsinki teki jo vuonna 2002 tuulivoimaloille sijaintipaikkaselvityksen. Uskotko, että 100 km:ä lähemmäksi Helsinkiä ei rakenneta yhtään tuulivoimalaa!

http://www.hel.fi/static/ksv/www/yk2002/Tuulivoima...

Tuulivoiman markkinointi perustuu pelkkiin vedätyksiin, ei niiden puoltamiseksi löydy yhtään rehellistä väittämää. Esim. tuulivoimaloiden vaikutuksesta CO2 -päästöjen vähentämisestä ei ole näyttöä tuulivoiman jaksottaisen tuotannon takia. Sen sijaan on tutkimuksia, jotka osoittavat päinvastaista, tuulivoimalat lisäävät CO2 -päästöjä. http://c.ymcdn.com/sites/www.ospe.on.ca/resource/r...

Tuulivoimasta tulisi nyt pyrkiä nopeasti eroon ja samalla ajaa tukiaiset alas. Monet muut maat ovat jo päättämässä tukiaisten alasajamisesta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouni, Tuulivoiman ympärillä on joku mystinen puhtaan energian harso, jonka lumouksessa ovat päättäjät ja kansalaiset.

Taaleritehdas on muka edistyksellisen energiapolitiikan edelläkävijä, mutta todellisuudessa sen tuulivoimatuotantoalueet pilaavat asuinympäristöjä, arvokkaita luntohohteita ja erämaita sekä meriaulueita.

Helsinkiin vihreään kaupunkiin tuksin rakennetaan edes merelle voimaloita. Vihreät valtuutetut pitävät siitä huolen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Toden totta! Tuulivoimaloilla ajetaan mielikuvilla puhtaampaa energiantuotantoa kohden, mutta samalla tuhotaan ihmisten elinympäristöä ja joudutaan taloudellisiin vaikeuksiin vuosikymmenien ajaksi syöttötariffien maksamisen takia. Ilmaston kannalta tuulivoimalat ovat epäonnistuneet, CO2 -päästöt ovat lisääntyneet!

Pilataan surutta ympäristöä, käytetään luonnonvaroja turhan ja tarpeettoman tuulisähkön tuottamiseksi, jota ei sähköverkoon edes huolittaisi, mutta kun laki sallii syöttämisen.

Normaalisti tällaiselle toiminnalle määrättäisiin haittavero. ”Jo tällä hetkellä ainakin 17 eri tuulivoima-alueella koetaan pahoja meluongelmia. Tieto tästä on levinnyt ympäri Suomea, ja monissa kunnissa ovat kuntalaiset vaatimassa riittävää etäisyyttä tuulivoimaloihin turvallisen, terveellisen ja viihtyisän elinympäristön puolesta, johon kaavoituksen muutoinkin pitää perustua.”
http://www.merikarvialehti.fi/Uutiset/119497705498...

Tällaista haitta paikallisille ihmisille ei olisi voitu ohittaa olankohautuksella, kuten Porissa tehtiin kun Kellahden asukkaat tekivät valituksen Porin kaupungille. Sosiaali- ja terveysministeriö on ollut tietoinen tuulivoimaloiden aiheuttamasta vakavasta haitasta lähialueen asukkaille, samoin ympäristöministeriö on raportoinut samansuuntaisesta haitasta, kts. linkki http://www.ym.fi/download/noname/%7B129F13E1-C01B-...

”When wind turbines are installed in the environment of humans, a common finding based on face-to-face interviews conducted by the author, with many people, is that some report discomfort, at varying degrees, ranging from mild annoyance, to severe adverse health impacts. The healthy human system experiences distress. Interviews reveal when people leave the wind turbine environment, their distress diminishes, but when they return, so does the impact. What change is causing the distress?” http://docs.wind-watch.org/WTN2015-Palmer.pdf

”Kun tuulivoimaloita asennetaan ihmisten ympäristöön , yleinen havainto haastattelujen tekijän kohdatessa naamakkain haastateltavansa, monia ihmisiä, on että jotkut raportoivat epämukavuusalueen tunteista, vaihtelevissa määrin, jotka vaihtelevat lievästä harmista, vakaviin haitallisiin terveysvaikutuksiin.Terveen ihmisen elimistö kokee ahdistusta. Haastattelut paljastavat että kun ihmiset lähtevät tuulivoimala-alueelta, heidän hätä vähenee, mutta kun he palaavat, niin haittavaikutus palaa myös. Mikä muutos aiheuttaa ahdistusta?”

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Hunajapurkilla on jo liikaa käpäliä :

https://tuotantotuki.emvi.fi/QuotaCounter

Hallitusohjelmassa oli aikomus laskea tuulituen raja 2500 MW => 2000 MW:iin ; eivät ehtineet , tuliparonit olivat vikkelämpiä..

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset