Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Soinin "tyhjät tynnyrit kolisee". Demokratia häviää!

Monet yhteiskuntatutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että demoratian merkitys on vähentynyt sitä mukaa, kun kansallisvaltioiden rooli heikkenee. Eritoten tämä koskee Eurooppaa, josta demokratia syntyi mosaiikkimaisen kansallisvaltioiden perustalle.

Demokratian kuilua valtioiden ja kansalaisten välissä syventää se, että valitut kansanedustajat ja ministerit hokevat mantraa 

-emme voineet päättää muuta, kun EU:ssa on päätetty toisin, tai

- voimme päättää vasta sitten, kun tiedämme mitä EU:ssa päätetään jne.

Surkuhupaista oli katsoa tänään ulkoministeri Soinin esiintymistä eduskunnassa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevassa keskustelussa. Kaikki se kritiikki, jota Soini esitti ennen vaaleja EU kohtaan oli hävinnyt ja Soini ikään, kuin todisti muille hallituskumppaneille ja koko eduskunnalle kuinka hän on lähes kaikessa samaa mieltä, kuin ns. vanhat puoleet.

Soinilla oli tuhannen taalan paikka, esittää jotain konkreettista Arktisen yhteistyön sisällöksi tai Barentsyhteistyön kehittämiseksi. Tyhjät tynnyrit kolisivat.

Soini on hyvä huono esimerkki siitä, kuinka populistisella ohjelmalla saadaan hyvä vaalitus, mutta saman tien vaalien jälkeen unohdetaan vaalilupaukset ja puetaan ylle ministerin liituraitapuku. Populistisella liikkeellä onkin tämän jälkeen kaksi vihollista; toisaalta äänestäjät, jotka asettivat toiveensa muutokseen ja toisaalla hupeneva kansallisvaltioiden päätösvalta. 

Monet kansalaiset ovat varmaankin saattaneet luulla, että populismi olisi vaihtoehto EU liittovaltiokehitykselle ja kansallisvaltioiden häviämiselle. Sitä se ei kuitenkaan todellisuudessa ole vaan, populismi on osa EU:n liittovaltion syntyä. Soinin istuminen Audin peräpenkillä liituraitapuku päällä on tietenkin kansallisessa mittakaavassa suuri henkilökohtainen saavutus, mutta demokratiaa se ei lisää pätkän vertaa.

Demoratian hupenemisesta toinen esimerkki on kun kaikki puolueet yhteen ääneen julistavat "sodan" äänestämättömyyttä vastaan  valtion rahoilla ja omistamallaan medialla. Puolueissa tiedetään, että mitä alhaisemmaksi äänestysprosentit tippuvat, sen tietoisempia äänestäjät ovat demokrattisista vaikutusmahdollisuuksista. Äänestämättä jättäminen jonkun EU:n liittovaltion kansallisvaltion vaaleissa osoittaa kansalaisen ymmärryksen olemattomista vaikutusmahdollisuuksista.

Mitä kansallisvaltion demokratian tilalle on suuri kysymys?

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Soini on saavuttanut tavoitteensa,jota sinä ja minäkin olimme lapsenuskoisina tietimättöminä aikoinaan tukemassa.

Luoja armon antakohon !

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Aimo, noinkin voisi sanoa, mutta minä olen pystellyt alusta pitäen kaukana puoluejärjestöistä, kun jo silloin näki mihin tämä kaikki johtaa.

Huvittavaa oli se, että koska en osallistunut Rovaniemen yhdistyksen toimintaan erottamisaalto uusien pyrkyreiden toimesta oli helppo aloittaa minusta.

Tuleeko Soinista valtiomies vai pysyykö Rovaniemen markkinoiden helppoheikkinä jää nähtäväksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hemmo ovathan diktaattorit ennenkin johtaneet valtioita, mutta ovatko he olleet valtiomiehiä siinä merkityksessä kuin se yleisesti käsitetään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomella on paras presidentti mitä rahalla saa. Meillä on myös miljonääri pääministerinä. Ulkoministeri taas on paras käytettävissä ollut vitsinkertoja.

Viel' on suomineito voimissaan, vaikka elääkin housuttomana EU:n liittovaltion pohjoisimpana dominiona.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

SMP:n konkurssin opettamana Soini kaappasi puoluetuet omalle ssätiölle, jotta epäkurnatti aines puolueessa ei niitä haaskaisi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Money talks, poor people walks.

Aikias Vuoma

Hyvä, rehellinen kirjoitus Hemmo Koskenniemeltä. Populismi on aina humalamainen pintailmiö, jossa tilassa koetuista jytkyistä lopulta jää korkeintaan kunnon jysäri. Soinin taustapirut tietävät surkean demokratiamme(hyväveliverkostot)tilan ja osaavat käyttää saumat hyväkseen.
Käsitteeseen populismi mahtuisi muitakin kuin PerusS.Ajatelkaapa vaikka Kepua, ja myös Kokoomusta, miten taitavasti molemmat ovat käyttäneet asemaansa noustakseen vuorotteleviksi valtapuolueiksi. Kokoomus esiintyi Kataisen johtamana jopa työväenpuolueena huijatakseen äänestäjiä. Niinistöstäkin tehtiin "työväenpresidentti", joka on toki vasemmiston surkeuden tulosta. Keskustapuolue teki 2011 itsekriittisen arvion romahduksestaan. Se oli omien sanojensa mukaan unohtanut pienituloiset ja köyhät. Mutta mitä me nyt näemmekään: SSS-kolmoset ovat nyt yhdessä syöneet ennen vaaleja antamansa lupaukset.
Populistit ovat ajamassa maamme sekä ulkosuhteissa-, että sisäpolitiikassa jatkuvien konfliktien tielle. Se heikentää ja uhkaa kaventaa demokratiaa entisestään. Nyt tarvittaisiin kansallisen demokratian pelastuksen voimien astumista poliittiselle kentälle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset