Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Populistipuolueen paikka on oppositiossa!

Perussuomalaisten alkutaival hallituksessa osoittaa, että populistipuoleen paikka ei ole hallituksessa vaan sen paikka on oppositiossa.

Perussuomalaiset eivät voi osoittaa hallituksen alkutaipaleelta yhtään vaalien alla ajamaansa asiaa, joka olisi huomioitu koko hallituksen toiminnassa.

Hallitusohjelman ydinosan talous- ja EU politiikan ovat sanelleet Keskusta ja Kokoomus. Perussuomalaisten ulkopolittiikasta ei ole kukaan tiennyt, mikä se on ja niiden painavin salkku on ulkoministeri.

Populistipuolueen parhaat mahdollisuudet vaikuttaa kansallisvaltiossa on oppositio. Tämän todistaa mm. perussuomalaisten oppositiohistoria, jonka aikana hallituspuolueet joutuivat huomioimaan sen näkemyksiä mm. maahanmuuttopolitiikassa ja eläke yms. asioissa.

Suomessa hoetaan mantraa, että vain hallituksestakäsin voi vaikuttaa. Tämä on pelkkää puppua, koska hallituksessa voi kääntää takin moneen kertaan ja pettää kannattajakuntansa.

Oppositiossa oleminen ei ole myöskään vastuunpakoilua, vaan osa demokratiaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hemmo kirjoitti: "populistipuoleen paikka ei ole hallituksessa vaan sen paikka on oppositiossa."

Juuri siksi olen ollut varsin tyytyväinen, että vihreät ja demarit ovat nykyisin oppositiossa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilmari, totta turiset, kyllä vanhoistakin puolueista populismi pulpahtaa esille oppositissa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Niin. Syy siihen, että vihreät ja demarit porskuttavat, on se, että ne ovat oppositiossa - mutta myös se, että media on niiden puolella! Jos perussuomalaiset saivat niin suuren jytkyn seuraavalla kerralla, että olisivat maan suurin puolue, politiikan sisältöön voisi vaikuttaa vielä paljon enemmän. -Tanskan kansanpuolueen merkitys on siksi suuri Tanskassa, (vaikka onkin oppositiossa), että puolueella on enemmän mandaatteja parlamentissa kuin hallituspuolue Venstrellä, mutta molemmat ovat kuitenkin konservatiivipuolueita, ja siksi Venstren on pakko seurata Kansanpuolueen mielialoja( ettei käy huonosti).

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

PS on jatkuvasti julkisuudessa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Soini teki pahan virheen viedessään puolueensa hallitukseen. Tietenkin haukut vastuunpakoilusta olisivat olleet kovat, mutta kannattajakato ei olisi ollut tätä luokkaa kuin nyt.

Olisi kannattanut lähteä hallituksesta heti, kun kävi ilmi, että omat vaatimukset eivät menneet riittävästi läpi. Kokeneellekin poliitikolle ministerin paikka näyttää olevan niin makea pala, että sen saamiseksi järki sumenee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

PS näyttäisi olevan jonkinlaisessa selvitystilassa, odottaneeko Soini että puheenjohtajakin erotetaan:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ota vieläkään kantaa siihen, onko Sebastian Tynkkynen puoluehallituksen jäsen vai ei.

Soini ei suostu myöskään kommentoimaan sitä, onko Tynkkynen puolueen kolmas varapuheenjohtaja.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Soini on tullut ylivarovaiseksi. Kyllä puheenjohtajan pitäisi kyetä ottamaan kantaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

Vähintään pitäisi tietää, mistä on muutama päivä sitten ollut päättämässä. Kai siitä jonkinlaista pöytäkirjaa on pidetty?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Tuohon tuskin saa vastausta, Slunga-Poutsalo tuntuu vaienneen ja kommentointimahdollisuus näyttäisi olevan enää Soinilla, joka ei kommentoi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #10
Mauri Skön Vastaus kommenttiin #8

Meillä päin pelkuria sanotaan ylivarovaiseksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #24

Sitähän se on. Tyylilaji vain erilainen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En ymmärrä, miksi Soinin pitäisikään mediassa näitä asioita selvitellä. Puoluehallituksesta ei kaiketi voi puoluehallituksen päätöksellä erottaa. Tuo "kaiketi" sana on syy, miksei Soinikaan voi asiaa varmasti kertoa.

Soini kertoi kaiken sen, mikä asiassa on selvää: Tynkkynen on erotettu puolueesta.

Sitäkään en ymmärrä, millä tavalla Seijan elämä muuttuu, kun hän saa tietää onko Tynkkynen puolueen kolmas varapuheenjohtaja tai että onko hän puoluehallituksen jäsen. Aikanaan asia selvitetään varmasti Tynkkyselle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

"Sannfinländarnas agerande börjar närma sig ett slags Putin-nivå. Det är frapperande att man utåt håller fast sin officiella hållning trots att alla vet hur det förhåller sig i verkligheten."

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/10/28/soini-cas...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Kaikkia uutisia ei siis saisi kommentoida, mistähän saisi listan niistä, joita ei saisi? Farssin puolelle alkaa muutenkin mennä, ministerikin bloggasi siitä ettei voi kommentoida niin kuin sitä ei olisi jo MTV:n Huomenta Suomesta ja Uuden Suomen etusivun uutisestakin huomattu.

PS. Muuttuiko elämä henkilökohtaisuuksiin menosta?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #17

Kai, keskity nyt, vaan blogin kysymyseen/ väitteeseen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi
Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Mun on kyllä pakko sanoa, että en ole tyytyväinen hallituksen tekemiin ratkaisuihin, mutta siitä huolimatta annan hallitukselle luottamukseni. He joutuvat tekemään tosi kovia ratkaisuja ja olen tyytyväinen, että he ovat toimintakykyisiä. On jossain määrin erikoista, että perussuomalaisia syytetään populismista, vaikka tällä hetkellä perussuomalaiset on yksi niistä kolmesta puolueesta joka pitkään aikaan tekee oikeasti asioille jotain. Ja on sekin totta, että tällä hetkellä populistit siivoavat muiden jälkiä ja siinä samassa ottaa kovasti osumaa, kun oppositiossa istuvat keräävät kannatusta arvostelemalla, mutta esittämättä yhtäkään konkreettista, toteutuskelpoista tai realistista vaihtoehtoa. Olkoonkin, että oppositiossa perussuomalaiset olivat aika populisteja, mutta tällä hetkellä hallituksessa he todella toimivat.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin se menee. Hallituksessa on oltava vastuullinen - muuten se autuus loppuu lyhyeen - oppositiossa voi roiskia. Koskahan kansa oppii tämän lainalaisuuden?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta osasyy perussuomalaisten suosion laskuun on kyllä Suomen "puolueettomalla" medialla. Perussuomalaisista ei koskaan löydä mitään positiivista artikkelia, oli ne sitten oppositiossa tai hallituksessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Populistipuolueen paras mahdollisuus vaikuttaa kansallisvaltiossa on pääsy maan suurimmaksi puolueeksi ja ehdottomaksi enemmistöksi kansanedustuslaitoksessa.

Tällöin populistipuolue pystyy muodostamaan maassa yksipuoluehallituksen poliitisten tavoitteidensa toteuttamiseksi.

Demokratia ja parlamentarismi mahdollistavat tämän vaihtoehdon.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomessa tuskin yksikään puolue pyrkii tosissaan enemmistöksi.
Yksinkertainen enemmistö on aina yksinkertainen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tontti on hankittu. Nyt pitäisi rakentaa talo. Ei sen niin ihmeen iso tartte olla. Pääasia on, että siellä viihtyy ja on kiva elää.

Menkööt kahviammattilaiset Portugaliin, oppositioon. Kunhan maksavat vain veronsa kuten säädyllisyys vaatii, eivätkä kehua retostelisi....

Populismi on myös vastuunkantoa. Sitä täällä tarvitaan. PS on hallituksessa ja hyvä niin. Yhteistyökyky on kaiken edellytys. Katsotaan nyt ensiksi miten Kokoomuksen turhakkeiden kantti kestää.

Tomi Koivisto
Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ruotsissa taisivat taas olla fiksumpia, kun muut puolueet päättivät jättää Sverigedemokraterna (SD) "ikuiseen oppositioon". He saattavat jatkaa samaa hyväksi havaittua blokkihallituspolitiikkaa.

SD on tässä tilanteessa saanut yhä lisää gallupkannatusta. Mutta muiden puolueiden ei tarvitse välittää asiasta niin kauan kuin SD ei saa parlamentissa ehdotonta enemmistöä.

Meillä Suomessa tilanne on toinen. Jos meillä yritetään muodostaa Labour-blokkia, sellaista ei saada pystyyn, ellei persuja oteta mukaan. PS on itse asiassa arvokonservatiivinen työväenpuolue. Tuo "arvokonservatiivisuus" on kyllä sellaista luokkaa, että vallankaan Vihreät ja PS eivät helposti mahdu samaan hallitukseen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Persut eivät ole millään muotoa työväenpuolue.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Hemmo Koskiniemi, #26.
Persut ovat nimenomaan yksi Suomen työväenpuolueista. Heidän äänestäjäkuntansa on ilmeisesti maan vähäväkisintä ja vähävaraisinta. Sellaisten ihmisten etuja puolue nimenomaan ilmoittaa ajavansa. Siitäpä syystä Jari Lindströmin on äärimmäisen vaikea istua tällaisen SSS-hallituksen työministerinä.

En ymmärrä alkuunkaan niitä, jotka määrittävät persut "äärioikeistolaiseksi" puolueeksi. Oikeistohan ajaa talouseliitin etua niin kuin Kokoomus ja Rkp.

Persut ovat arvokonservatiivinen työväenpuolue. Tuohon arvokonservatiivisuuteen kuuluvat sellaiset seikat kuin tasa-arvoisen avioliiton vastustaminen, perinteinen uskonnollisuus, maahanmuuttokriittisyys, jopa rasismi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #27

Minkä käyttäisin mieluimmin ilmaisia KÖYHTÄ PORVARIT. Perussuomalaisissa on paljon yrittäjiä jotka vihaavat suorastaan ay-liikettä. Palkansaajia on varmaankin puoleessa enemmistö niin kuin koko yhteiskunnassa, mutta ei se tee puolueesta työväenpuoluetta, joka ajaa työläisten etua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Perinteisen määritelmän mukaan työläinen on ansiotyönään toisen palveluksessa ruumiillista työtä tekevä henkilö.

Ikävä kyllä Suomessa ei ole ainuttakaan vaikutusvaltaista työväenpuoluetta, erilaisia poliittisia sekasikiöitä sitäkin enemmän. Lähimpänä työläistä on Perussuomalainen puolue, mutta senkin agenda on parhaillaan katoamassa herrahississä vastuunoton hetkellä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #28

Hemmo Koskiniemi, #28.
Jakaisin puolueet karkeasti työn ja pääoman puolueiksi. Tuo sana "työväenpuolue" on Suomessa leimautunut tarkoittamaan ennen kaikkea tai jopa pelkästään ay-liikkeen hallitsevassa otteessa olevia puolueita, lähinnä Sdp:tä ja Vasemmistoliittoa. Siksi olisi parempi puhua työn puolueista, Suomen Labourista. Silloin tarkoitettaisiin myös työttömiä, vaikeassa asemassa raatavia yksityisyrittäjiä ja erilaisten keikkatöiden varassa kituuttavaa prekariaattia.

Jos puhuttaisiin työn (Labour) puolueista, mukaan tulee ilman muuta Vihreät, joiden ohjelma ja ideologia ajaa voimakkaasti palkkauksen tasa-arvoisuutta ja reiluutta, myös ns. prekariaatin tilanteen huomioon ottamista. Nämä puolueet muodostavat Ruotsissa vasemmistoblokkihallitusten ytimen.

Pölkkypäisessä Suomessa ei ole ymmärretty blokkihallitusten oleellista merkitystä, vaan työn puolueet ovat jatkuvasti erehtyneet hallituksissa "herrojen kanssa marjaan", niin kuin Sdp, Vasemmistoliitto ja Vihreät viimeksi Kokoomus-vetoiseen hallitukseen 2011-2015. Tämä aiheutti sen, että työn puolueiden äänestäjät pettyivät ja etsivät turvakseen Perussuomalaiset, jotka saivat huiman vaalimenestyksen 2015.

Tuon vaalivoiton ja Suomen pölkkypäisen poliittisen "kulttuurin" seurauksena persut vuorostaan erehtyivät "herrojen kanssa marjaan" ja menettivät heti kolmanneksen kannatuksestaan.

Typerällä hallituspolitiikallaan Sdp ja Vasemmistoliitto ovat kuihtuneet niin pieniksi puolueiksi, ettei niiden varaan voida rakentaa Labour-blokkia. Jotta Suomessa saataisiin aikaan kilpailukykyinen työn (Labour) halitusblokki, siihen olisi saatava mukaan myös persut. Tuon puolueen vähävaraisille kannattajille se olisi ilman muuta ainoa oikea "kotipaikka".

Idioottimaisen "sekametelisoppahallituskulttuurin" aika olisi julistettava Suomessa vihdoinkin päättyneeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset