Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Vasemmistoliitto; Sosialismi ja työväki takaisin!

Vasemmistoliitto on ajautunut ideologiseen ja poliittiseen kriisiin. Paavo Arhimmäen johdolla on puolueesta tehty ääriliberaali liike vailla liberalismin perinteitä. Siinäkun puolue on kritisoinut talousliberalismia se on itse liputtanut kulttuuriliberalismin puolesta.

Vasemmistoliitto on itse ajanut itsensä tyhjiöön.

Vasemmistoliiton juuret ovat kuitenkin sosialimin teoriassa, marxilaisesta talousteoriassa ja kansallisvaltio Suomi nimisen maan työväenliikkeen historiassa. Kansandemokraattisen liikkeen historian hylkääminen ja poliittisten tavoitteiden maahanpolkeminen on monen kansandemokraatin mielestä käsittämätöntä toimintaa. Mitä häpeämistä siinä on minkä SKDL on saanut poliittisena liikkeenä aikaan.

Vasemmistoliitto on ajettu myöskin SDP vallan pönkittäjäksi ja siltä on viety oma itsenäinen, kriittinen ja poliittiseen liikkeen itsenäisyys. Sellainen puolue joka ei kykene itse määrittelemään omaa itsenäistä linjaa, vaan toimii SDP:n valtapyrkimysten käsikassarana taantuu, näivettyy ja lopulta häviää työväenliikeen historian kartalta.

Vasemmistoliitto on kadottanut myöskin SKDL puolueettomuuteen ja sitoutumattomuuteen perustuvan linjansa. Hyvistä suhteista Venäjän kanssa puhuta mitään. Päin vastoin puheenjohtaja Arhimmäki käy kertomassa venäläisille kolleegoille miten heidän tulisi toimia ja missä asiassa korjata toimintatapohjaan. Pienen maan kulttuuriministerin arvokkuudelle ei kuulu protestit toisessa maassa, vaan rakentavan vuoropuhelun käyminen.

Muutama teesi keskustelun pohjaksi:

- Kulttuuriliberalismin hylkääminen ja sosialististen tavoitteiden palauttaminen puolueohjelmaan ja oman menneisyyden arvostaminen. Muussa tapauksessa puolue kannattaa yhdistää sosiaalidemokratiaan.

- Kansallisen etupolitiikan luominen ja strategisten tavoitteiden määrittäminen

- Suomalaisten enemmistön ja kansallisten etujen ajaminen, hylkäämällä mm. vapaamielinen rajat auki ja edut kuuluvat kaikille maailman kansalaisille politiikka

- Kansanäänestykseen perustuvien Itsenäisyyteen pyrkivien kansojen tukeminen ja hyvien suhteiden palauttaminen Venäjän kanssa. Krimin kansanäänestyksen tuloksen tunnustaminen sekä halun kuulua Venäjän liittovaltioon.

- Sosiaalisen median avulla tapahtuvan keskustelun käyminen ihmisiä kiinnostavista asioista ja niiden muokkaaminen poliittisiksi tavoitteiksi ja yhteiskunnallisiksi keskustelun avauksiksi

- EU:ssa sosiaalisten miniehtojen määrittäminen yhdessä muiden veljespuolueiden kanssa ja niiden ajaminen EU:n rakenteisiin. Espanjan PODEMOS - on jo tällä tiellä.

- kaksoisvaluuttaan siirtyminen taloustutkijoiden esitysten pohjalta. Väyrysen aloite sen avoin tukeminen.

- luottamuksen palauttaminen työväen ja pienituloisten etujen ajajana.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Vasemmisto on siirtymässä nuoren sukupolven myötä demareiden apupuolueesta vihreiden äärisiiveksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU pisti poliittisen pakan täysin sekaisin, ainoastaan kokoomus voi edistää eturyhmiensä asiaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilman työpaikkoja ja töitä ei ole työväkeä. Vasemmisto on perinteisesti epäonnistunut työnantajan roolissa. Punakaartilaiset tosin saivat palkkaa 1918, mutta kyseessä oli ainoastaan lyhytaikainen pätkätyö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset