Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Suomalaiset liittykää PODEMOKSEEN oppimaan ja ymmärtämään!

  • Suomalaiset liittykää PODEMOKSEEN oppimaan ja ymmärtämään!
  • Suomalaiset liittykää PODEMOKSEEN oppimaan ja ymmärtämään!

Suomelaiselle medialle näyttää olevan vaikea ymmärtää millainen puolue voitti Espanjan vaalit ja sai yli 20%:n kannatuksen. Itse asiassa puolue syntyi vasta vuosi sitten ja nyt se on Espanja kolmanneksi suurin puolue. 

Podemoksesta olisi parempi ilmaisu liike eikä puolue, koska suomalaisessa ajatusmaailmassa puolue on elämää suurempi. Podemoksessa mukanaoleville vain VÄLINE.

Suomessa ei ole vastavaa puoluetta, joka toisaalta on kansallinen, mutta samalla kansaivälinen. Podemos liikkeseen voi liittyä kuka tahansa mistä maasta tahansa. Minä liityin kuukausi sitten Demokraattisen istituutin kautta.

Puolue syntyi myöskin sosiaalisessa mediassa ja aktiivisolut toimivat netissä paikallisesti ja valtakunnallisesti. Jäsenyydellä ei ole ikuisuuden leimaa niin, kuin suomalaisissa puolueissa,vaan siihen voi liittyä kunhan vain ryhtyy toimimaan.

Puolue ei myöskään ole mikään protestipuolue, joka lupaa kaikkea, vaan sen juuret ovat lähiöiden kuppiloissa, yliopistojen luentosaleissa, ay-liikkeen työpaikkasoluissa ja innovtiivisessa yrityskentässä.

Liikkeen jäsenistä on osa toimittajia, jotka  paikallisesti ja valtakunnallisesti ovat paljastaneet poliittisen  ja talouselämän korruptiota oman työpaikkansakin uhalla.

Puoleella on selkeä käsitys siitä, miten Espanjan perustulakia pitää muuttaa. Siksi se ei myöskään ole pelkkä protesti.

Puolue vaatii avoimmuutta yhteiskuntaan ja paljastaa sisäpiirejä, jotka kahmivat valtion varoja henkilökohtaisiin ja yrityskäyttöön. 

Podemos puolueen kaikki tilit ovat jatkuvasti avoinna kaikkien luettavista netistä. Joka ikinen euro näkyy mistä ja keneltä se on tullut.

Perussuomalaisten tapaan puolue ei voi säätiöittää saamiaan vaalitukia, koska se ei niitä saa. Puolueen tulot perustuu sosiaalisiin yritysinnovaatioihin ja vapaaehtoisiin maksuihin. 

Työttömille ja opiskelijoille osallistuminen on maksuton. Pitää vaan lähettää jäseneksi liittymisen yhteydessä opiskelukortti tai työttömyyskortti.

Suomessa ei siis ole Podemoksen kaltaista poliittista liikettä ja sitä on vaikea ymmärtää, jos ajattelee suomalaisten puolueiden rakenteen kautta.

Puolueen keulahahmo Paplo Iglesias on yliopistomiehiä lukenut lakia ja valtio-oppia sekä toiminut useissa yliopistoissa professorina.  Hän on vetänyt aijemmin TV-kanavilla poliittisia keskusteluohjelmia ja tullut tunnetuksi, sitä kautta espanjalaisten keskuudessa.

Katalonian alueella puolue sai jättimenestyksen ja se pitää kansanäänestystä ja sen tulosta perustuslakiakin vahvempana.

Espanjan valtalehti El Mundosta löytyy vaalin tulos ja pääkirjoittajan näkemykset:

http://www.elmundo.es/

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vai pitäisi vielä liittyä puolueeseen, anteeksi liikkeeseen?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ari eipä tietenkään jos ei siltä tunnu ;)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Siinäpä taas yksi porukka joka tahtoo päättäjäksi päättäjien paikalle. Päättämään toisten asioista.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Niinkö sanoin liike joka paljastaa yhteiskunnan pimeimmätkin lonkerot on Me voimme =Podemus.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Voiko Podemosta verrata sosialistien perinteiseen internationaaliin? Olihan se sosialistinen vallankumous jo myös aikoinaan tarkoitettu liittämään kaikki kansat yhteiseen sosialistiseen onnelaan. Nyt Euroopan yhdentyessä tuollaiselle ajattelutavalle on taas tarvetta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Juhani Paplo Iglesialta kysyttiin, että tavoitteletteko sosialismia.
Vastaus jotenkin tähän tapaan, että emme sillä silloinhan se olemme me.

Sarkasmia ja itseironiaa löytyy.

Ei minusta Podemusta voida sanoa verrata perinteiseen sosialistiseen internaaliin kominternista puhumattakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset