Yli 70 -rauhan vuotta

 

Lapin Kansassa Vesa Puurosen kirjoituksesta "Vaarallinen mies" (5.8.) näyttää syntyneen suuri tunteiden ja vihan purkaus. Keskusteluun osallistuneet mm. Matti Torvinen Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja kirjoittaa, että " veteraanit löivät kommunismin". Kun oikein sokeaksi heittäytyy niin näinkin voi tietenkin "nähdä".

(Vesa kirjoittaa puolustusministeri Niinistöstä ja kertoo kuinka hän nostaa historian syövereistä Törnin yms. sotasankarit esille, jotka liputtivat natsismin nimeen suomalaiskansallisessa hengessä.)

Todellisuudessa toisen maailmasodan jälkeen Suomessa kommunistit saivat toimintavapauden ja demokraattiset oikeudet. Sodan jälkeen syntyi kansandemokraattinen liitto, joka sai murskavoiton 1940-luvun lopun vaaleissa.

Samalla syntyi Suomen uusi ulkopoliittinen linja, joka korosti puolueettomuutta ja hyviä naapuruussuhteita eteenkin Neuvostoliiton kanssa. Kekkosesta tuli tuon ajan suuri isämaallisuuden puolestapuhuja ja hän käänsi suomalaisten vihapuheet venäläisiä kohtaan myönteiseksi.

Suomessa myöskin vastustetiin tätä uutta Venäjä myönteistä linjaa mm. "Äänruutini" ja Veikko Vennamon johdolla. Kekkonen piti linjansa ja olemme saaneet elää nyt jo 70-vuotta rauhassa. Se on pitkä aika ainakin minun elämässä sillä synnyn 1950-luvulla.

Suomea ollaan nyt viemässä Yhdysvaltain rinnalla kaikkiin mahdollisiin maailmalla oleviin konflikteihin. Olemme jopa sallineet ulkolaiset joukot maahamme ja luovuttaneet lentokentät Yhdysvaltain sotakoneiden käyttöön. Perussuomalaiset ministerit Soini ja Niinnistö ovat innokkaimmin ajaneet tätä linjaa ja voi olettaa, että siksi he ovat puolustus ja ulkoministeriksi pyrkineetkin.

Olen huolissani nyky kehityksestä ja varsinkin siitä, että tiedonvälitys suoltaa päivittäin hyvin yksipuolista kuvaa maailman tapahtumista. Onneksi meillä on sosiaalinen media ja hyvät kielenkääntökoneet, joiden avulla itse kukin voi seurata maailman tapahtumia ja vertailla meille jaettavaa tietoa..

Pientä 5 miljoonaista Suomen kansaa ei pidä sotkea kaikkiin maailman konflikteihin, eikä meitä edes välttämättä sinne ole pyydetykkään. Suomen liittäminen Ukrainan tapahtumiin on myöskin suuri historiallinen virhe ja sen pyrkimyksenä on pönkittää EU:laajentumispyrkimyksiä.

Tämä teksti on julkaistu Lapin Kansassa 11.8.2016

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu