Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Äärikeskustalainenliberalisti omahyväinen pask......

Suomelaisessa yhteiskunnassa puhutaan taas pitkästä aikaa ääriliikkeistä. Äärioikeisto ja äärivasemmisto on aika helposti määriteltävissä, mutta mitä on äärikeskusta.

Keskustan opiskelijaliike määrittelee asian näin:

"Äärikeskustalaisuus on kokonaisvaltainen elämänkatsomus, jonka mukaan ihmisen ja ympäristön välineellistämistä vastaan on taisteltava kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Äärikeskustalaisuuden ajatukseen sisältyy olennaisena osana ajatukset kaiken kattavasta yhteiskunnallisesta hajauttamisesta sekä ympäristön kanssa tasapainossa elämisestä; äärikeskustalaisuuteen sisältyy myös voimakas kriittisyys materian kasvattamiseen tähtäävää yhteiskuntapolitiikkaa kohtaan. Äärikeskustalaisen ajatusmaailman kansainvälinen lähisukulainen on liberalismin ideologia, tarkemmin ottaen sen sosiaaliberaali muoto. Sosiaaliberalismi on teollisen vallankumouksen rinnalla syntynyt länsimainen ideologia, joka korostaa yksilönvapauksien merkitystä. Pelkkien vapauksien rinnalla se korostaa kuitenkin positiivisia oikeuksia, eli käytännön tasolla yhteiskunnan mahdollistamia puitteita niin sosiaalisen kuin henkisen hyvinvoinnin saavuttamiselle. "

LÄhde: http://www.keskustaopiskelijat.fi/loader.aspx?id=56b7ee0f-6c4d-48ef-bea3-dfc6b99b9373

Äärikeskustalaiset nostavat siis taistelukirveen "ihmisen ja ympäristön välineellistämistä vastaan". Tässä tavoitteesta ainakin emäpuolue Sipilän johdolla näyttää erkaantunen kauvas kovia markkina-arvoja korostavaan suuntaan. Puolueen eliitin suusta irtoaa EU:n sisämarkkinat, kansalaisten, pääomien,palvelujen ja työn vapaa liikkuvuus.

Seuraava tavoite "kaiken kattavasta yhteiskunnallisesta hajauttamisesta" on ideana täysin epärealistinen, kun otetaan huomioon suomalaisen yhteiskunnan kiihtyvä väestömuutto maaseudulta maakuntakaupunkeihin ja edelleen pääkaupunkiseudulle. Nykyisestä Sipilän johtamasta Keskusta ei näytä olevan mikäänlaista jarrumiestä tämän kehityksen muuttamiseksi. Vain Paavo Värynen puhuu desentralismista ja kasvattaa viinimarjoja Keminmaassa ja tanssittaa lappilaisia sekä pitää näyttelykerhoa yms.

Kolmasseikka onkin jo sitten tätä päivää "Äärikeskustalaisen ajatusmaailman kansaivälinen lähisukulainen on liberalismin ideologia." Tunnustan, että kun Suomi liitettiin EU:iin kuvittelin ,että Suomen keskusta häviää hiljalleen Suomen poliittiselta kartalta nationalistisen korostuksena vuoksi. Toisin on kuintenkin käynyt ja nuorkeskustalaiset ovat liberalisoituneet ja vallanneet puolueen johdon. Taustalle ovat jääneet kansallista identiteettiä korostavat ns. maalaisliittolaiset ja alkiolaiset.

Jos äärikeskusta on liberalismia, niin onko se sitten omahyväisyyttä, itsekeskeisyyttä, teennäistä heikon ihmisen "asemaan" asettumista, tekopyhää kaikkien  maailman köyhien auttamista, narssista vallanköyttöä jne.

Äärikeskustalaisuus saattaa hyvinkin olla syys väkivallan tekoihin ja turvattomuuden lisääntymiseen. Pitäisikö sanoa, että KAUVAS PILVET KARKAAVAT.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Taustalle ovat jääneet kansallista identiteettiä korostavat ns. maalaisliittolaiset ja alkiolaiset."

Näinpä siinä on käynyt. Sipilä teki vaalikampanjaansa keskustanuorten teesien mukaan. Valtaan päästyään hän on paljastanut oikeat karvansa samoin kuin koko emäkeskustan kärkijoukko. Uusliberaaleja kaikki.

Heidän ajattelussaan ei ole jäljellä mitään alkiolaisuudesta, köyhän asiasta. Tärkeintä politiikan teossa on ollut, että osakkeet tuottavat ja optiot pyörivät, eikä kaveria jätetä. Köyhä kansa on ikävä ongelma ja palkolliset harmillisia kustannustekijöitä.

Puhutaan, että ei liittovaltiolle, mutta hyvin näyttää Merkelin ajatukset kelpaavan. Venäjäkin taitaa kuulua pahan akseliin.

Aika hämmästyttävää, että kun keskusta ajaa politiikallaan kokoomukesta ohi oikealta, niin silti riittää kannattajia. Eli onko Suomen kansasta oikeasti kokoomukselaisia melkein puolet.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Erkki, täällä Ranua-Posio akselilla on keskustan kannatus 70%:n luokkaa ja enkä ole tavannut yhtään kepulaista, joka kannattaisi Sipilän linjaa. Ne jotka avaavat suunsa peukuttavat enemmän Väyrysen linjaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Erkki, täällä Ranua-Posio akselilla on keskustan kannatus 70%:n luokkaa ja enkä ole tavannut yhtään kepulaista, joka kannattaisi Sipilän linjaa. Ne jotka avaavat suunsa peukuttavat enemmän Väyrysen linjaa."

Mitäs ääripäätä se Väyrynen sitten edustaa.

Minäpä veikkaan että Väyrynen on nyt asialla perussuomalaisten hajoittamiseksi, ei keskustan hajoittamiseksi.

Mutta aika heikolta se nyt vielä toistaiseksi näyttää.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #3

Arto Perussuomalaisia puolueena ei tarvitse kenenään ulkopuolelta hajoittaa se kyllä hajoittaa itse itsensä. Väyrysellä on pitkä linja ja pitkä kokemus suomalaisesta politiikasta ja juuret syvällä maan mullissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #4

"Arto Perussuomalaisia puolueena ei tarvitse kenenään ulkopuolelta hajoittaa se kyllä hajoittaa itse itsensä."

Itseasiassa Timo Soinin elekieli kertoo jo alistumisesta. Mutta ainahan voi odottaa jotain ihmettä. Jos ihmettä ei tapahdu, käy niinkuin ennustit.

"Väyrysellä on pitkä linja ja pitkä kokemus suomalaisesta politiikasta ja juuret syvällä maan mullissa."

Väyrysestä ei saa selvää. Minulla on sellainen käsitys että mies pelaa nyt jotain peliä, mitä hän toisaalta on aina tehnyt.

Voi olla että juuret ovat silti siellä missä sanot, mutta päällimmäisenä on nyt pinnalla ja näkyvissä se peluri.

Mitä peliä väyrynen loppujenlopuksi pelaa?
Voi olla arvoitus kaikille muille paitsi hänelle itselleen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #5

Arto, Väyrynen on politiikan ammattilainen ja puoluerakenne jonka kehitti on ihan uutta suomalaisessa politiikan historiassa. Minusta kunnallisella tasolla puoluepolitiikka on ihan turhaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset