Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Krimi ja Leningrat ja Stalingrat ovat venäläisten pyhät alueet

Suomalaisten ongelma Venäjän suhteen on siinä, että emme valitse päämiestä emmekä edes duumaa Venäjälle. Suomalaiset toki tietävät kuinka huono Venäjän päämies on, mutta sellaista ei kerrota kuinka hyvä johtaja kulloinkin suuressa naapurissa on.

Demokratian kannalta myöskin suomalaisten ongelma olisi liittovaltio Venäjässä se, että meitä on 5 miljoonaa ja muita 160 miljoonaa. Vaikka muiden äänestys prosentti olisi EU:n tai Yhdysvaltain luokkaa 30 % tienoilla ei sekään auttaisi suomalaisia valitsemaan haluamaansa johtajaa Venäjälle, vaikka äänestäisivät 100%:sti.  

Meillä on EU:n johtoportaissa entinen pääministeri Jyrki Katainen, jota ei ole valittu ainakaan suomalaisten äänillä eikä ilmeisti kenen muunkaan äänillä. Katainen pyrki EU:n johtoon ja käytti kaiken tarmon päämimisterikaudella vakuuttaaksen olevansa saksalaisten aisankannattaja. Tässä meillä on esimerkki EU:n demokratiasta, jolla nyt itää valloitetaan.

Venäjällä ja venäläisillä on kolme historiasta syntyvää pyhää aluetta Krimi ja Leningarat sekä Stalingrat. Leningradista Putin totesi, että heidät on kerran yllätetty, mutta ei yllätetä toista kertaa. Minusta tämä on hyvin sanottu ja näyttää siltä, että ei ole viesti mennyt ainakaan Suomen poliittiseen johtoon perille.

Kun Suomi alkaa uhkaamaan Lengiradia amerikkalaisella sotateollisuuden aseilla ja kansalliskaartilla. Venäjä ilman muuta vastaa tähän uhkaan. Syyria yms. todistaa, että suurvallat testaavat aseitaan. Suomen puolustusministeri Niinistö näyttää haluavan, että Suomen maa-, meri- ja ilmatilasta tulisi yksi testausalue. Tämä varmaan sopiii survalloille.

Mutta onko loppuun asti mietitty minkä kärsimyksen tämä tulee Suomen kansalle aiheuttamaan. Amerikan rajoja ei ole kukaan uhkaamassa, mutta kenen rajoja uhkaa tämän aseteollisuuden maailmanvaltias -Yhdysvallat.

Leningradin alue Suomen läheisyydeessä on venäjän kansalle pyhää aluetta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hemmo, mikenkauan arvelet kuluvan, kun Kiina alkaa vaatimaan siltäryöstetyn Mndsuuriansa palauttamista ?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Aimo, nyt tuli vaikea kysymys. Harbin Rovaniemen ystävyyskaupunki kuului aikanaan Venäjään, mutta nyt Kiinaan. Maanvaihtoa voidaan tietenkin tehdä ilman sotiakin, mutta Yhdysvallat ei voi sitä ainakaan Euroopassa ja Aasiassa tehdä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Krimin pyhyys ei ole syy hyökätä Ukrainaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pasi, se nyt vaan ei ole Sinun päätettävissä mikä on venäläisille pyhää ja mikä ei. Voit tietenkin mahtailla suomalaisena niin paljon kuin haluat, mutta sillä ei ole mitään merkitystä itse venäläisten pyhyyden kanssa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hemmo, itänaapuri ei välittänyt pyhästä paikastaan:

Krim kuului Neuvostoliitossa Venäjän federatiiviseen sosialistiseen neuvostotasavaltaan vuoteen 1954 asti, jolloin se Venäjällä nykyisin vallitsevan tulkinnan mukaan liitettiin Venäjän ja Ukrainan kansojen 300-vuotisen liiton kunniaksi Ukrainan sosialistiseen neuvostotasavaltaan. Krim oli kuitenkin tuolloin kurjassa kunnossa ja rasite. Väestömäärä oli romahtanut pakkosiirtojen vuoksi, ja maatalous oli tuottamaton. Vuosipäivä vain sattui osumaan samaan aikaan. Idean esitti Nikita Hruštšov, mutta päätöksen takana oli koko poliittinen johto aikana, jolloin maan sisäisten rajojen siirto oli helppoa ja arkipäivää. Neuvostoliiton Korkeimman neuvoston puhemiehistön asetuksen allekirjoittivat puheenjohtaja Kliment Vorošilov ja sihteeri Nikolai Pegov.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Krim

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #5

Seijalla taisi "unohtua" minkä maalainen oli Nikita. Kuolan niemimaalla ei maissi kasvanut niin kuin ukrainalaisen mielestä olisi pitänyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Venäläinen, onko sinulla muuta tietoa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #7

Dompassin johtaja jossa nyt on suomalaisia hyviä ihmisiä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

Nikitahan oli Neuvostoliiton ukrainalaisia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kommenttisi on naurettava ja epämääräinen. Väitin, että pyhyys ei ole syy hyökätä Ukrainaan. Jos et osaa edes sitä kommentoida niin se kertoo ihan riittävästi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10

Pasi krimiläiset haluavat kuulua venäjään, eikä Euroopan Unioniin. Tämä on ainakin minulle ihan selvää. Krimillä on historialliset siteet Venäjään ja stratekinen asema venäläisten turvellisuuden kannalta. Yhdysvallat yritti tuoda Ukrainan kriisin aikana sotalavaston Krimille, mutta pahasti epäonnistui. Tämä Obaman rauhannopellistin operaatio oli tyhmintä Irakin ja Libyän sekä Syyriän jälkeen. Trumbi on jo tunnustanut, että iskettiin kirves Krimin niemimaan kiveen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #13

No nyt kommentointi on onnistuneempi. Krimiläiset voivat haluta kuulua Venäjään, mutta asia tulee käsitellä Ukrainan sisällä perustuslaillisessa menettelyssä. Jos suuri osa ukrainalaisista ei taas halua kuulua, asia ratkaistaan äänestyksellä. Aika normaalia demokraattisessa yhteiskunnassa. On täysin eri asia hyökätä Ukrainaan ja ryöstää siitä osia.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #13

Valtioiden välisiä rajoja ei ole syytä muuttaa huutoäänestyksillä. Se keino avata monta matopurkkia, jotka olisi syytä pitää kiinni. Haluavatko kaliningradilaiset kuulua Venäjään vai Saksaan? Haluavatko menetetyn Karjalan asukkaat kuulua Venäjään vai Suomeen? Haluavatko Kurillien asukkaat kuulua Venäjään vai Japaniin? En usko, että enemmistö noiden alueiden asukkaista haluaa kuulua Venäjään jos heidän vähemmistöoikeutensa turvataan.

Jos Krimin kohtalo ratkaistaan kansanäänestyksellä, niin miksi vastaavaa ei tehdä myös noille alueille. Historiallisiin syihin voidaan vedota kaikissa tapauksissa.

Venäläiset, jotka asuvat Krimillä eivätkä halua asua Ukrainassa, voivat aina muuttaa Venäjälle. Krimin kansanäänestys oli uskottavuudessaan samaa tasoa kuin ne kansanäänestykset, joissa Baltian maat "halusivat" liittyä Venäjään.

"Yhdysvallat yritti tuoda Ukrainan kriisin aikana sotalavaston Krimille, mutta pahasti epäonnistui."

Suosittelen, että Koskiniemi perehtyisi Ukrainan perustuslain 17. artiklan viimeiseen lauseeseen ennen laukoo päättömyyksiä:

"The location of foreign military bases shall not be permitted on the territory of Ukraine."

Lähde: https://en.wikisource.org/wiki/Constitution_of_Ukr...

Toisin sanoen Ukrainan perustuslaki KIELTÄÄ vieraiden valtojen sotilastukikohdat Ukrainan alueella. Vuonna 2010 Venäjä pidennyttänyt Sevastopolin laivastotukikohdan vuokra-aikaa vuodesta 2017 vuoteen 2042 ns. Harkovan sopimuksessa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Kharkiv_Pact

Ongelma oli siinä, että tuo pidennys oli ristiriidassa Ukrainan perustuslain kanssa. Janukovitsin vallasta syöksemisen jälkeinen kaaos antoi Venäjälle mahdollisuuden miehittää ja liittää Krim yksipuolisesti Venäjään.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Pyhä on mahtava sana. Leningradin alue on varmasti Venäjälle tärkeä mutta mikä siitä tekee pyhän?
Uskoisin että valtaosalle suomalaisia koko Suomen alue on pyhää.

Pekka Iiskonmaki

Hemmo on ryhtynyt Moskovan ruskeaksi satakieleksi. No mikäs siinä. Jääkaappiin

Viinitarhurin juustoa ja sinihome-Aurajuustoa, niin maku säilyy pitkään viipyillen.

Iitissä poika hakkasi niin äitinsä, että pojan pyytäessä ruokaa, alkoi muori hädissään paistaa vitosta pannulla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka ei minun tarvitse "ryhtyä" miksikään, mutta moraalinen velvollisuus sanoo ja Suomen historian kokemus sen osoittaa, mikä on pienen kansan asema suurvallan naapurina. Ruotsalaiset toki tiedämme samoin virolaiset, jotka oman turvallisuutensa nimissä haluavat meidät venäläisten kimppuun.

Pekka Iiskonmaki

Viron ja Venäjän välit ovat olleet huonot jo 26 vuotta. Syynä on virolaisten rehellisyys ja heidän erinomaisen Venäjän tuntemus.

Venäjästä ei ole yhtä totuutta, vaikka Hemmo niin yrittää meille väittää.

Hemmolle tiedoksi, että sitast ei saa saia.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #12

Pekka, ei olekkaan mutta ihan kuin kepulaiset Ranualla (kannatus 70%) venäläiset tukee johtaansa. Suomalaiset ovat pyrkineet hajoittamaan ja kaatamaan aina Venäjän hallintoa siinä onnistumatta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12

Kyllä meillä tehdään mielenosoituksessa o sitastakin magussaijaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Haluaisitko luetella lisää pyhiä alueita? Niitä nimittäin on venäläisillä huomattavasti enemmän kuin nuo kolme.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Voin auttaa alkuun: Moskova ja Kiova. Oheisten linkkien historia-osuudet puhuvat puolestaan. (Vihaan linkkien aukomista, mutta joku muu saattaa jopa viitsiä klikkailla ne esiin.)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiovan_Ven%C3%A4j%C3%A4

https://fi.wikipedia.org/wiki/Moskova

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #18

Tuomo nyt puhumme eri asioista. Paikat jotka kerroin käänsi historian kulun ja siksi ne ovat historiallisia ja pyhiä.
EU.n liittovaltiolla jota Suomi edustaa ei ole mitään pyhää, koska suomalaiset eivät tunne sitä omakseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #20

Kuinka Leninin ja Stalinin mukaan nimetyt kaupungit voisivat olla pyhiä, kun koko Neuvostoliiton valtakunta niiden ympärillä oli virallisesti ateistinen? Eikö pyhyys liity nimenomaan hengellisyyteen?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #21

Tuomo venäläiset eivät ole koskaan menettäneet pyhyyttä sen sijan Luther on aika rationalisti. Onneksi Suomen kannalta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan ainakin osalle suomalaisia menetetty Karjala Viipureineen pyhää maata.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomi hävisi sodan ja siihen poiste. Venäjä kunnioitti Suomen itsenäisyyttä ja siksi ei valloittanut maatamme. Eikö tämäkään tosiasia riitä ?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itänaapurimme aloitti laittomasti sodan, tuhosi omaisuutta, tappoi ja vammautti ihmisiä, ryösti Suomelta maat ja palan Jäämeren rantaa sekä maksatti päälle isot sotakorvaukset. Faktoja nämäkin. Menetetyt alueet olivat varmuudella pyhiä joillekin. Kiitollisiako meidän pitää olla?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #25

Pasi turhaa kai minä tästä kirjoitan mutta sinun vihasti on juuri sitä mihinkä lain pitäisi ulottua. Jo sotaan lähteen niin pitää ymmärtää, että se voi myöskin hävitä. Suomelle kävi juuri noin toisessa maailmansodassa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #26

Majuri toteaa faktoja. Onko Koskiniemi koskaan kuullut Molotov-Ribbentrop -sopimuksesta ja Mainilan laukauksista? Neuvostoliitto halusi tehdä Suomesta itselleen vasallivaltion. Neuvostoliitto keskitti Suomea vastaan yli puoli miljoona sotilasta ja useita divisioonia Kainuuta ja Lappia vastaan. Tuollaista armeijaa ei kasata rajakahakkaa varten, vaan se oli täysi invaasioarmeija.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä Vastaus kommenttiin #26

Niinkin voi käydä ja on käynyt että häviää, maa tulee miehtetyksi vaikka ei ole sotaan lähtenytkään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Katainen pyrki EU:n johtoon ja käytti kaiken tarmon päämimisterikaudella vakuuttaaksen olevansa saksalaisten aisankannattaja."

Hemmo, paljossa viisaudessasi et taida tietää, mitä 'aisankannattaja' tarkoittaa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä vastaan Hemmonpuolesta, aisankannattajalla tarkoitetaan miestä joka ottaa aviiopuolisokseen naisen joka on raskaana toiselle miehelle, näitä aisankannattajia on paljon täällä pojoisen valtauskonnonpiirissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset