Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

SOTE-tuo korruption hallintoon !

Suomessa on ollut selvät rajat sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämisessä. Demokraattinen itsehallinto vastaa verovaroin kansalaisten palveluista ja yksityinen sektori täydentää niitä, mutta toimii markkinaehtoisesti ja itsenäisesti julkisen ulkopuolella.

SOTE-uudistuksessa kysymys on näiden kahden järjestelmän sekoittamisesta keskenään. Ongelmaksi muodostuu se voidaanko "saman katon" alla harjoitaa saman aikaisesti markkinaehtoista ja itsehallintoon perustuvaa palvelua ja kuka lopulta vastaa sen toteuttamisesta ja potilasturvallisuudesta.

Samoin miten toimii ns. voitonjako. Minä osan "potista" lohkaisee markkinavoimat ja minkä osan kuntien tuottamat yhtiöt, kun rahoittajana ja ohjaajana on valtion keskushallinto ja päättäjiänä demokraattisesti valittu maakuntavaltuusto. Suomalainen itsehallinto on perustunut tähänasti verotusoikeuteen, jonka pohjalta alueellisia palveluja on luotu.

Suurimmassa hämmennyksen tilassa ovat SOTE-uudistuksessa sosiaali- ja terveydenhuoltoalan henkilökunta, joka tekee päivittäin arkista työtä ymmärtämättä poliittisten johtajien puheista. Ainoa taho joka aktiivisesti on uudistuksen kimpussa ovat teryeydenhuoltoalan yritykset ja monikansalliset yritykset, jotka janoavat suomalaisten veronmaksajien rahoja.

Varmaa on, että kun yritykset alkavat operoimaan kunnallisen palveluhallinnon sisällä syntyy päätöksentekijöiden ja virkakoneiston sekä yritysten välille taloudellisia riippuvuussuhteita, joilla jaetaan ns. alueelliset markkinat. Samoin syntyy hallintoon korruptio, jonka avulla lahjotaan päättäjiä, jotta yritys saisi mahdollisimman suuren osan palvelujen tuottamisesta.

Esimerkiksi Espanjassa on syntynyt sosiaali- ja terveysalalle julkisen palvelutuotannon alasajon myötä korrutiota ja nyt sitten on alettu PODEMOKSEN johdolla vastustamaan. Eityisesti yrityksien lähellä olevat konservatiivi puolueen päättäjät ovat korrupiton henkilöitymiä.

MIkäli SOTE-uudistus menee Sipilän kaavailemalla tavalla läpi, siitä muodostuu historiallinen käänne Suomen hallinnon kehityksessä. Demokraattinen itsehallinto romuttuu ja hallinto hajoaa sekä terveydenhuoltopalvelut katoavat köyhien ihmisten ulottumattomiin.

SOTE-uudistus on lobbareiden riemuvoitto demokratiasta ja se on jo nyt korruption ilmentymä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä sotea ollaan yksityistämässä veroparatiisiyhtiöille, esimerkkinä Attendo,jonka johtavana lakimiehenä Suomessa toimii lääkäriliiton puheenjohtajan poika.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Aimo, hyvä huomio. Monikansalliset veroparatiisiyhtiöt vie lopulta leivän paikkakunnan pieniltä yrityksiltä, kun ne eivät voi enään antaa palveluja kunnille.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Maalaisjärjellä on täysin ymmärrettävää, että sote ei voi toimia sille tarkoitetulla tavalla.

Soten voi ymmärtää ainoastaan poliittisellä järjellä.

Terveydenhuoltojärejestelmän halvaannus on väistämättä edessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset