SOTE:lle käy, kuin maahanmuutto bisnekselle ?!

Pahasti näyttää (eilinen tv-keskustelu) olevan SOTE asiat poliittisella eliitillä sekaisin. Saattaapi olla, että käy niin kuin kuntapolitiikoille, kun alkoivat tehdä maahanmuuttajilla bisnestä, johon oivan esimerkin antoi pääministeri Sipilä yhtiöittämällä oman Kempeleen kotinsa.

Sipilä otti pakkia "turvallisuussyillä", mutta muut kuntaporvarit perustivat valtion rahoilla keskuksia, kuin sieniä sateella. MOT-kertoi, että palvelut asiakasta kohti tuli maksamaan yksityisessä keskuksissa asiakas/yö enemmän. kuin nukkuminen Helsingin tai Brysselin kalliimmissa hotelleissa.

Suomen terveydenhuolto- ja sosiaalitoimen yksityistämiselle pakolaiskeskukset ovat oiva esimerkki siitä miten tämän alan yksityinen mekanismi toimii. Valtionkassa tyhjennetään yksityisten monikansallisten yritysten toimesta ja kuntien edulliset terveyskeskukset jäävät haukkomaan rahattomina ilmaa ja lopulta ne pienillä paikkakunnilla suljetaan.

Voipi olla, että esim. Ranuan toimivalle terveyskeskukselle käy niin, että sen toiminta typistyy samallaiseksi, kuin autojen katsastusasemat. Terveyttä ja sosiaalitointa "katsastetaan" Rovaniemen yksityisten keskusten kautta kerran tai pari viikossa. Asiakkaiden vapaus on sairastua ja olla rahattona, niin päivinä, kun yksityiset yrittäjät käyvät "jakamassa" maakuntavaltuuston päättämiä valtion veroeuroja. Kokoomus ja Sipilä ovat saaneet haluamansa "valinnanvapauden" ja jakavat voittoja veroparatiisessa.

Maailman paras Suomalainen malli jauhaa euroja valtion kassasta kuntien uusrikkaille maakuntapäättäjille, jotka ovat saaneet "oman osuuden". Syrjäisillä alueilla kaukana terveys-ja sosiaalitoimen markkinavoimista ihmiset kokevat olevan "pakolaisia" ilman lähtömaata.

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu