Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Lapin perussuomalaiset kannattaa Pekkarisen tuulimyllyjä

  • Lapin perussuomalaiset kannattaa Pekkarisen tuulimyllyjä
  • Lapin perussuomalaiset kannattaa Pekkarisen tuulimyllyjä
  • Lapin perussuomalaiset kannattaa Pekkarisen tuulimyllyjä

Lapin liiton hallitus hyväksyi 28.11. Itä-Lapin kaavasta tehdyt muistutukset ja niille liiton antamat vastineet . Minun muistutus löytyy sivulta 92-93 joka koskee Posion tuulivoimahanketta. Huomion arvoista on se, että perussuomalaiset jotka mesuavat tuulivoimaa vastaan hyväksyivät kaikki Lapin myllyhankkeet sellaisena.

http://lapinliitto.tjhosting.com/kokous/2016398-4-2.PDF

Posion tuulimyllyt ovat Pekkarisen sukuhaaran alullepanemia ja Posion kunnanvaltuusto on 70%;a kepulaisten hallinnassa. Siis poliittisesti saletissa. Mikäli myllyt rakennetaan kaavan mukaisesti tuhovat ne Kiekkikairan erämaan ja Julmajärvi-Pyytölampi erämaakylän. Hallinto-oikeudessa on asukkaiden tekemää kolme valitusta.

Lapin maakuntakaavasta ei ole asukkaille mitään suojaa ja turvaa.

Perussuomalaiset Lapin liitossa hyväksyy kaikki tuulimyllyt mitä vaan keskustan eri kunnat esittää.

Ymmärtääkö nämä persuedustajat, että he voivat tehdä oman esityksen ja jopa toinen puoluetoveri voisi sitä kannattaa. Eivät ymmärrä ja nyökyttelevät koko Suomessa ja kaikissa maakunnissa päätä kaikille esityksille mitä Kepu-tekee, jotta saavat roikkua takiaisena hallituksessa ja Soini kiertää maailmaa.

Lapissa jopa Ranuan ja Enontekiön kunta ovat poistaneet maakuntakaavasta tuulimyllyille varatut alueet matkailuelikeinon sitä vaatiessa. Sen sijaan persuedutajat eivät saa Lapin liiton hallituksessa edes suutansa auki.

Lappiin eivät todellakaan tule  Euroopan maista turistit tuulimyllyjä katsomaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Taitaa taas kerran nepotismin kaunis Pekkarisruusu kukkia. Se on ihan samanlainen kuin kurtturuusu. Ei pääse eroon millään ja vie elintilan sitten loppujen lopuksi paikaliisilta vihanneksilta.

Tällä kertaa jänkhällä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hah, Pekkaruusu ei kyllä Lapin tunturimaisemissa tule menestymään vaikka kuinka sitä istuteena.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Politiikassa uskottavuus syntyy vain siitä, että toimitaan puheiden mukaan ja ajetaan ihan oikeasti sitä asiaa mistä puhutaan jokaisella tasolla. Luin Soinin kolumnin Maaseudun tulevaisuus lehdestä joka koski tuulivoiman terveysvaikutuksia. Voiko olla sen tyhmempää kirjoitusta, joka on täynnä poliittisia sammakoita. Todellista tarkoitustakaan ei ole pysyä sanojen takana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Edustajat on määrännyt puoluetoimisto kuten kuntaliittoonkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Se on varmaa että Putkosen kuntavaaliprojekti, jossa annettiin toivoa tuulivoimamelusta kärsiville ihmisille, räjähtää vielä lujaa näpeille. Tämä sitten kun kuntalaisille alkaa valjeta, että persut ovat mukana esittämässä satojen miljoonien uutta tuulitukea nykyisen päälle. 2 terawattituntia merkitsee noin 300:n uuden tuulivoimalan rakentamista lisää.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Janne, terveysvaikutukset ovat pelkkää poliittista teatteria ja sillä hoidetaan Soinin ja työmies Putkosen henkistä tunnetilaa. Nämä herrat tulevat toteuttamaan rinnakkaisen tuulimyllytuen kun ovat kepun-iltalypsyyn tyytyneet.Soini on sanonut pitävänsä sanan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jep, kohta alkaa se selittely miten yksi puolue ei voi vaikuttaa päätöksiin kun kaksi muuta haluaa tuulitukea. Paitsi että tässä tapauksessa selitys ei päde, kun valtioneuvoston päätökset ovat yksimielisiä ja sen takana ovat siis kaikki ministerit. Niin myös tämä uusi tuulituki.

No, Soinihan jäi sopivasti sairaslomalle samana päivänä kun hallitus tämän eduskunnalle esitteli.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #6

Pientä toivonkipinää oli täällä Lapissakin persuista, mutta kun saavat syödä Lapin liiton 2-keraa vuodessa tarjoaman lounaan se riittä. Jos tekisin testin siitä, että mitä ovat päättäneet, niin tulos olisi aika masentava.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Vennamon aikaan moinen peli olisi vihelletty poikki. Eikös Vennamo kannettu ulos eduskunnan istuntosalista, kun ei saatu miestä hiljenemään muulla tavalla.

Vallassa olevat puolueet eivät anna tuulivoimaloiden terveyshaittojen häiritä valtaapitävien asemaa. Mykkänen ilmoitti suoraan, että on kysymyksessä uusi tuki tuulivoimaloille. Mykkänen näkee tulevaisuutensa EU:ssa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouni, Timo nuorimies on toki ollut hyvässä Vennamo -diktatuuri opissa, mutta muuta ei näytä jääneen kuin ryssän-viha. Vennamolta olisi toki voinut oppia muutakin ;)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tuulienergiaan liittyy monia ongelmia kuten tiedetään. Yksi suurimmista on massiivisen tuen tarve.

Lapissa mm. pitkät etäisyydet ja harva asutus on otettava huomioon energiaratkaisuja tehtäessä.

Voi olla, että Lapissa tuulivoiman rakentaminen on perustellumpaa kuin etelämpänä. Siksi voi olla viisasta siellä sallia tuulivoiman rakentaminen, koska se saattaa niissä oloissa olla sekä taloudellisesti että ympäristöhaittojen suhteen järkevää.

Suomi ei ole samanlainen kaikkialla. Jokin sopii etelään, mutta ei pohjoiseen tai päinvastoin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Toimi hyvä kun vaivaudut osallistumaan keskustelluun. Lapin osalta yksi fakta on, että olemme energian suhteen 110%:a omavaraisia toinenfakta on se, että paljonko luulet tuulivoimsta olevan jäljellä kun se on "kuljetettu" etelään ja 3X70 metriä pitkät siivet on sähköllä sulatettu.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tuulivoima yleensä Suomen oloissa on ongelmallista ja kallista. Siksi ps vastustaa sen lisärakentamista ja tukemista.

Lapin tunturihotellien ja kylien sähkön tuottajana se saattaa olla perusteltua. Siellä tuulee ja etäisyydet on pitkiä. Tätä ajattelin.

Saavatko muuten lappilaiset sähkönsä halvemmalla siksi, että alueellinen omavaraisuus on yli 100%?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

toimi valitettavasti tuulivoimaa ei tuoteta kylille ja hotelleille, vaan ainoastaan valtakunnan verkkoon. Paikallisille kotitaulukselle ei voi suoraan jakaa tullisähköä myllystä, koska sen jännitteet vaihtelee rajusti. Millä ei ole sähkö sen halvempaakuin muuallakaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Siksi ps vastustaa sen lisärakentamista ja tukemista."

Ps vastustaa tuulivoiman lisärakentamista ja tukemista esittämällä uutta satojen miljoonien eurojen tukea, jolla lisärakennettaisiin kolmisensataa uutta voimalaa. Nykyisen tuen päälle.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kenelle on kallista ja kuinka paljon tuulivoima olisi aiheuttanut paineita nostaa kuluttajan sähkölaskua? Minä väitän, että ei yhtään ja väitän, että alentavasti kylläkin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuohon saa vastauksen vertailemalla sähkön hintaa eri maiden välillä. Kalleinta sähkö on niissä maissa, joissa on eniten tuulivoimaloita. Saksassa ja Tanskassa sähkö on puolta kalliimpaa kuin Suomessa. Suomessakin hinta nousee sitä mukaa kun tuulivoimaloita nousee.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Hemmo, tiedän tuon.

Janne, "pekkarisen" sitoumus on voimassa. Tukea myönnetään vuoteen 2020 asti, koska sopimus on voimassa eikä perustuslaki salli sen irtisanomista. Ps:n vaatimuksesta tuulitukipolitiikka muuttuu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pekkarisen "sitoumus" on voimassa, vaikka Putkonen ja viimeksi Soini väitti persujen sen lopettaneen. Tämän hallituskauden alussa sen olisi voinut sulkea vielä tekemättömien tuulitukisopimusten osalta, eipä ollut kiinnostusta.

"Tuulitukipolitiikka muuttuu" tarkoittaa uutta tuulivoimatukea jota olette myöntämässä, vaikka toista väitättekin. Hullua esitellä liki miljardin uusi tuki säästönä tai kiistää sen olemassaolo ylipäänsä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Toimi perustuslain suojaa ei ole millään muullakaan valtionavulla. Eduskunta laatii lakeja ja määrittelee niiden statuksen. On todella suurenluokan kämmi jos perustulainsuoja on valtionavulla vaikka mitään omaisuutta/kiinteistöä ei ole olemssakaan.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Silloin kun perussuomalaiset pääsivät hallitukseen, tuulitariffisopimuksista oli allekirjoittamatta vielä yli 1000 MW:n nimellistehon verran. Tuen lakkauttaminen tai rajaaminen näiden osalta luki hallitusohjelmassa. Kerrotko Toimi, mikä perustuslain kohta suojaa sellaisen valtiontuen, jota ei ole vielä sen saajalle myönnetty tai josta ei ole sovittu?

"Tukea myönnetään vuoteen 2020 asti, koska sopimus on voimassa eikä perustuslaki salli sen irtisanomista. "

Toivon vilpittömästi että tässä on kirjoitusvirhe, ettei Toimi oikeasti kuvittele näin olevan. Tariffituki loppuu noin 2030 tienoilla.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Toimi , täältä löytyy Energiaviraston silmiä avaava graafi, kuinka me hyödylliset idiootit maksamme tuulitukea ( total 3-4M€) tosiaan vuoteen 2030 asti:

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Naurettavinta tai itkettävintä tässä tuulihuijauksessa on se tosiasia, että vuonna 2010 tehtyyn täydellisyyttä hipovaan tuulimunaustariffiin otetaan uusia myllyjä vielä sisään ensi vuoden loppuun asti ;noin puolet 2500 MVA:n piikistä on vielä käyttämättä.

Toimi, ihan aidosti , puolueesta riippumatta , minun on pakko epäillä politiikkojen älynlahjoja: mitä ihmettä Te ajattelitte , kun teitte tuulitariffimunauksen ja nyt peiteläksenne tätä vuosisadan järjettömintä rahan polttamista te vielä rakennatte uuden tukiautomaatin ymmärtämättä tuon taivaallista sen kustannuksista meille veronmaksajille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #23

Muistini lokeroista kaivelen, että Kankaanniemi on ennenkin väittänyt nykyisen tariffituen loppuvan vuonna 2020. Ilmeisesti myös häntä on vedätetty oikein kunnolla mutta sekin on hassua, koska samasta lokerosta kaivoin että häntä on silloinkin oikaistu asiassa.

"Vaikeampaa kuin huijata ihmisiä on saada heidät vakuuttuneeksi, että heitä on huijattu".

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #24

Olen muistavinani, jonkun kallonkutistajan väittäneen ihmisen ajatusmaailman käsittämättömyyksiä : " Ihminen saattaa suuttua , jos häntä huijataan , mutta auringon varmasti hän suuttuu sille, joka paljastaa huijauksen..."

Edittiä yllä olevaan kommentin 3-4 M€:oon , pitäisi tietenkin olla 3000-4000M€ : tässä kun toisella silmällä seuraa Chelsean/City:n matsia , niin tällaista sattuu...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #23

Ei ole hölmöä maksaa tuulitukea tai oikeammin syöttötariffitukea, koska tuen ansiosta me kuluttajat saamme edullista sähköä. Ja tämä ymmärretään lähes jokaisessa suomalaisessakin eduskuntapuolueessa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #27

Kyllä sähkön hinta on enemmän riippuvainen vallitsevasta taloustilanteesta ja sähkön kysynnästä. Tosin ensi talvena voi sähkön hinta nousta ennätystasolle pohjoismaisessa sähköpörssissä, johtuen siitä, että vesivarat ovat edelleen alhaalla.

Aalto-yliopiston professori Peter Lund puolusteli syöttötariffia sillä, että sähkön hinta on viimeistään 2015 niin korkealla, että tuulivoiman syöttötariffi käy tarpeettomaksi. Toisin kävi. Sähkön tukkuhinta on alhaalla, mutta kuluttajat maksava sähkölaskussa korotettuja veroja, tuulitukea ja tuulivoimasta johtuvia kasvavia siirtomaksuja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Omaisuudella on perustuslain suoja, mutta kuka omistaa tuulen ?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Maanvuokrasopimuksissa on usein kohta joka rajoittaa maanomistajan rakentamisoikeutta omalle maalleen ettei tuulenotto häiriinny. Joten vastauksena kysymykseesi, TuuliWatti, Taaleritehdas ja ne muut joille mm. persut lapioivat lisää rahaa tuulimyllyn juureen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eduskunnassa käydyssä energiapoliittisessa keskustelussa kaikkien muiden puolueiden puheenvuoroissa ymmärrettiin tuulivoiman hyödyt ja luvattiin tukea tuuli- ja aurinkosähkön lisäämistä. Vain persut selvästi vastustivat. No puolueiden kannatus osoittaa, että persujen 8,5 prosentissa taitaa olla tuulivoimanvastustajat, taksilupien vapauttamisen vastustajat ja apteekkien kilpailun lisäämisen vastustajat. Siis kaikissa noissa asioissa persut vastaan muut. Mitä tuosta kaikesta pitäisi ajatella? Jos ei muuta, niin ainakin omilla aivoilla....!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Eduskunnassa pitäisi saada aikaan viisaita päätöksiä, ettei tarvitsisi vastustaa niin kovasti kaikkea. Kaikkein eniten pitää vastustaa tuulivoiman syöttötariffia, sillä se on suoraan vahingollinen kansantaloudellemme.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Satutko Hemmo tietämään kuinka paljon Pekkarinen omistaa tuulivoimaloita? Minä en tiedä, siksi kysyn. Mutta sen tiedän, että tuulivoimaloita omistavat suomalaiset kauppaketjut ja monet energiayhtiöt. Olhavan tuulipuiston suurimpia omistajia on oululainen osuusliike Arina. Jäsenten omistama kauppa. Meneppä kertomaan noiden kauppaketjujej ja energiayhtiöiden omistajille, että teidän tuulivoima ei tuota mitään eikä niistä myllyistä ole muuta kuin haittaa ihmisille. Ja kerro samalla, että teitä on vaan vedätetty ja harhautettu paisuttamaan Pekkarisen tilipussia. Tämä kaikki kannattaa noille harhautetuille käydä kertomassa, eikös vaan?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoiman syöttötariffista rahat menee ulkomaille, vain 20 % prosenttia jää pyörittämään kotimaan taloutta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jaa, ulkomailtako meille rantautui etu, joka on alentanut kuluttajan sähkölaskua? Ollaanko täällä niin saamattomia, että ei ite keksitty?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Seppo, oletko harkinnut vihreisiin siirtymistä, niin olisit kaltaistesi seurassa ?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #35

Miksi vihreisiin, kun kaikki puolueet tukevat tuulivoimaa? Herää jo sinäkin....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

Perussuomalaiselta kerrankin rehellinen tunnustus, että Perussuomalaiset ovatkin tuulipuolue nykyään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #37

Aimo on valitettavasti oikeassa. Kun lukee Lindströmin, Mykkäsen ja Tiilikaisen energia- ja ilmstopoliittisia ajatuksia niin panee miettineeksi että mihin Vihreitä enää tarvitaan. Vastustamaan uusiutuvaa bioenergiaa ehkä, mutta tuuli- ja aurinkovoimassa aate on puolueet lävistävä vasemmalta oikealle.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #37

Eikös tuo olekin se sopuli-ilmiö.

Näitä on nyt jo nähty, ainakin Englannissa ja Ruotsissa. Ruotsalaiset nyt veikkaavat sähkön kallistuvan ensi talvena. Englannissa on jo nähty muutama uhkaava tilanne kun tuulivoimalat ovat seisoneet.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo, käyppä sijoitusyhtiö Taalerin sivuilla. On hyvin kyseenalainen yhtiö.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sepolla on sijoituksia omistajana Arinan kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset