Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Posion tuulivoimakaava kaatui hallinto-oikeudessa!

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Posion kunnanvaltuuston Murtotuulivoimalaa koskevan kaavapäätöksen. Kaavan valmisteluun osallistui kunnanhallituksen puheenjohtaja ja toimintaympäristölautakunnan puheenjohtaja, jotka samalla kuuluivat Posion yhteismetsän hallintoon.

He kyllä jääväsivät itsensä myöhemmin, mutta osallistuivat kaavan käynnistämiseen ja alullepanoon. Yhteismetsällä on suuri intressi viedä kaava läpi muiden etuja (mm. vapaa-ajan asukkaiden)polkemalla.

Kunnan kaavoituksen tulee perustua vuorovaikutteisuuteen jossa huomoidaan eri eturyhmien edut ja kuntalaisten kokonaisetu.

Lapin Kansan juttu aiheesta:

http://www.lapinkansa.fi/lappi/posion-tuulikaavapaatos-nurin-kaksi-paatt...

Valitettavasti päätös ei näy vielä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisusivuilla mutta se on lähtetty meille valituksen tehneille kirjallisena.

Kaavan alullepanija on sijoitusyhtiö Taaleri Oy , joka on luvannut vuokrata maat tuulipuistoa varten yhteismetsältä. Hanketta vastustaa vapaa-ajan asukkaat sekä vakituiset asukkaat.

Halinto-oikeus ei vielä käsitellyt valituksiin liittyviä muita perusteita, jotka voivat myöskin kaataa koko hankkeen, jos kunta ottaa päätöksenteon uusiksi.

Vetoankin vapaa-ajan asukkaana, että sijoitusyhtiö Taaleri luopuisi koko tuulivoimahankkeesta ja kunta lopettaisi kaavoittamisen. Aluetta voidaan kehittää matkailun, vapaa-ajan asutuksen, metsätalouden ja poronhoidon tarpeista.

Suunnitellun puisto läheisyydessä on Mustarinnan Natura-alue, Pyytökurun suojelualue ja reitistö, uusi vapaa-ajan mökkialue sekä Korouoma.

Taaleri on luopunut muuallakin Suomessa hankkeista joita asukkaat vastustaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hieno juttu, onnea Posio!
Ja todellakin, tuo jääviys kantaa jo vuoteen 2012 ja ihan hankkeen aloittamiseen, joten tuo pitäisi aloittaa uusiksi ihan nollasta. Päättäjien ja tuulivoimatoimijoiden epärehellinen toiminta alkaa ampua näpeille. Ei kuntalaisilla olisi mitään mahdollisuuksia, jos tekisivät asiat oikein.

Hanke ei pääse nykyhallitusen myöntämän uudenkaan tuen piiriin vaikka kuinka pitäisivät kiirettä. Harmi vaan että tv-toimijoille annetaan signaalia, että piikki on auki vastaisuudessakin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Janne noin mekin sitä arvioimme tai sitten kunta valittaa KO:een.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo pysyhän blogin aiheessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nämä ovat Seppo Leskiselle epämielyttäviä kertomuksia, kuuluu persujen harvalukuiseen tuulimyllynlämmittäjien joukkoon etumiehenä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #5

Aimo odotetaan kun tulipalopakkaset tulevat ja savu nousee suoraan taivaalle miten Seppo reakoi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

Seppo lämmittää tuulisäköllä tietenkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vuotos on luonnollinen jatkumo hallitusten uusiutuvien energioiden politiikalle ja osittainen vastaus tuulivoimarakentamisen aiheuttamaan lisääntyneeseen säätövoimatarpeeseen.

Käyttäjän EinoJms kuva
Eino Jämsä

Janne, tuulivoiman lobbaajat on keksineet, että tuulivoima tarvitsee säätövoimaa, tämä on vale ja siitä väittämästä pittää päästä eroon. Tuulivoiman tuottamattomuus tarvitsee tilalle varavoimaa, joko hiilellä tai muulla vastaavalla helposti säädettävällä lisä perussähköä tuottavalla laitoksella. Säätövoimalla korjataan kulutuksesta johtuvaa sähköän tarpeen muutosta, sillä ei korjata tuottamattoman laitoksen takia saamatonta sähköä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuulivoiman kanssa tällä ratkaisulla ei oikeastaan ole mitään tekemistä. On vain tehty kepulaiskunnille ihan tyypillinen muotovirhe. Ja tällä kertaa vain kävi niin, että KHO olikin valppaana.

Ja on tuo sijaintikin kyllä ihan kelvoton juuri edellä mainittujen arvokohteiden takia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vuotoksella on paljonkin tekemistä hallitusten pitkässä jatkumossa tehdä idioottimaisia energiaratkaisuja ilmastonmuutokseen perustaen. Suomi joka on uusiutuvissa EU-maiden kakkosena, katsoo asiakseen lisätä uusiutuvia ja purkaa maailman puhtaimpia ja tehokkaimpia hiilivoimaloita.

Tuulivoima tarvitsee säätönsä, sitä ei kai kukaan kiellä. Jostain syystä pohjoismainen vesivoima kelpaa, vaan ei kotimainen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

En toki tarkoittanut Vuotosta kommentillani vaan Posion tuulivoimakaavaa. Vuotoksella nyt on niin pitkä historia, että tuulivoima ja ilmastonmuutos ovat vain uusimpia tekosyitä Lapin Liiton ja Kemijoki Oyn jääräpäisessä idiotiasaagassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset