Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Posiolla tuulivoima pani kepulaisten päät sekaisin

Tämän päivän Koillissanomissa Posion kunnanhallituksen puheenjohta Olavi Lehtiniemi syyllistyy pahaan valheellisen tiedon levittämiseen, kun väittää, että Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumotessaan Murtotuulivoima kaavapäätöksen teki sen valittajien jakaman väärän tiedon perusteella.

http://www.koillissanomat.fi/uutisetkoillismaa/yllatyskaanne-olavi-lehti...

Posion kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemellä näyttää ottavan koville Pohjois Suomen Hallinto-oikeuden päätös, jolla hänet todettiin esteelliseksi Murtotuulen tuulivoimapuisto hankkeessa.

Posion kunnanhallitus on vastineessa todennut Hallinto-oikeudelle 31.8.2015 pitämässään kokouksessa, että "Olavi Lehtiniemi on valittu Posion Yhteismetsän hoitokunnan varajäseneksi 1.1.2012 - 31.12.2015 väliseksi ajaksi." 

Posion kunta ja Lehtiniemi kunnanhallituksen puheenjohtajana on itse jakanut tieto hallinto-oikeudelle, josta syyttää nyt valittajia ja hallinto-oikeutta väärästä päätöksestä.

Posion kunnan hallinto ja päätöksenteko ovat todella sekaisin ja kunnassa vallitsee viidakon laki. Tälläistä varmaan on tapahtunut jo vuosia, mutta todellinen päätöksentekokulttuuri tuli kaikessa karuudessaan esille Murtotuulivoimahankkeen yhteydessä.

Koillissanomatkin syyllistyy "Lehtiniemen maineen puhdistamiseen" hyvin oudolla tavalla -kuntavaalien alla,. Lehden olisi pitänyt tarkistaa faktat ja lukea vaikka Posion kunnanhallituksen pöytäkirja 31.8.2015 kokouksesta liitteineen.

Koillissanomat olisi voinut kysyä asiaa myös meiltä jotka valitimme tuulipuistokaavasta ja joka kaatui laittomaan päätökseen, jonka aiheuttajina olivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Maaninka, jotka saman aikaisesti istuivat Posion Yhteismetsän hallinnossa ja vuokrasivat Taalerintehtaalle yhteismetsän maita tuulivoimapuistoa varten.

Samaa valhe-tietoa on jakanut aijemmin Lapin Kansa, Kuriiri -lehti ja Lapin Radio.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Joutsenmediahan omistaa Koilissanomat ja kepu omistaa Joutsenmedian.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kuka nauttii tuulisähköfirman maavuokrista, jotka veronmaksajat kustantaa ?
Tänä vuonna julkinen sektori ( = veronmaksajat ) tukee 211 miljoonalla tuulisähköfirmoja, jotka maksavat ruhtinaallisia maavuokria maanomistajille ( parempia kuin maataloustukiaiset ). Tulevina vuosiana tuulimyllytukiaiset tulee rasittamaan julkista sektoria, jota pitäisi pienentää, 250 - 300 miljoonaa joka vuosi. Loppulasku 12 vuoden tukiaisajanjaksolta tästä syöttötariffista tulee olemaan 3 500 - 4 000 miljoonaa euroa. Mitähän tuolla rahalla olisi saatu suomalaiselle yhteiskunnalle ?

Kepulaista tukiaisautomatiikkaa. Kaikesta Suomen julkisesista menoista ( mm. SoTe, koulutus, liikenneinfra jne ) voidaan leikata, mutta ei tuulimyllytukiaisista. Vai mitä Mauri Pekkarinen ja Matti Vanhanen sekä Tarja Cronberg ?

Vuonna 2016 Suomen sähkön tuotannosta 3,6 % tuli tuulisähköstä. Siinä sitä sijoitetun pääoman tuottoa kansalaisille.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Markku tuulivoimatuilla on kuulemman vielä perustuslainkin suoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset