Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Sipilä uppoaa Soinin mukana!

Soinin puhe Perussuomalaisten kokouksessa antoi ennakkoviitteet suuren teatteriesityksen käynnistymisestä.

Puheen sisältö paljasti kuinka Soini oli menettänyt jäsentensä ja kannattajien tuen jäljellä oli enään, vain tukeutuminen -takiaistuminen Sipilään ja Orpoon.

Jussi Halla-ahon selkeä voitto oli kiistaton ja Soini myöskin tiesi ennakkoon menettäneensä puolueen. Puolueen joka oli ollut hänelle pelkkä pyrkimisen väline -hallitukseen.

Sipilä otti Soinista kopin ja ryhtyi esittämään arvojohtajaa ja samalla tuki Soinin esittämää puoluekokouslinjaa.

"Kun kerran hallitukseen on päästy, niin siellä myöskin pysytään hamaan tappiin asti. "

Tueksi tälle ajatukselle oli hankittu 20 kansanedustajaa, jotka vannoivat ja vannovat edelleenkin uskollisuuttaan suurelle johtajalleen ja Sipilän hallitukselle.

"Seteli sekärankaiset"

Säälittää Sampo Terhon puolesta, jonka hyväntahtoisuutta käytettiin hyväksi ja annettiin jo ennakkoon ministerin paikka.

Säälittää puolustusminiesteri Jussi Niinistöä, joka katosi kokonaan pottukellkariin.

Säälittää sosiaaliterveysministeri Pirkko Mattilaa, joka kynsin hampain saa toteutettavakseen SOTE-uudistuksen jolla viedään syrjäisten kuntien palvelut.

Säälittää myöskin työministeri Jari Linströmiä mihin kaikkeen hänet on pantu.

Timo Soinia ei säältiä, koska hän on kaapannut vallan yhdessä arvottoman Sipilän ja Orvon kanssa.

Valistunut veikkaukseni on Soinin luottamuksen menetyksen mukana katoaa myöskin koko Sipilän hallituksen luottamus suomalaisten keskuudessa.

Sipilä uppoaa Soinin mukana!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisiko tuohon mahdollisuuksia tämän vuoden aikana? Nythän soinilaiset ministerit ovat nimellisesti Perussuomalaisia, mutta kun/jos heidät myöhemmin on erotettu puolueesta, niin onko siinä mitään perustuslaillista tai muuta ongelmaa toimia ministerinä ilman puoluetta?

Toinen kehityslinja on sitten se, että riittävän moni karkuri palaakin PeSuun ja hallitus menettää enemmistöasemansa. Puolenkymmentä palaajaa tekisi jo tilanteen jännäksi.

Mitenkään erityisesti en ole hallitusta kaatamassa, vaan kun Hemmo aloitti Sipilän upottamisen, spekuloin niitä mahdollisuuksia, mitä sille olisi tämän vuoden aikana.

Jos sitten selvitään normaaleihin eduskuntavaaleihin asti, se on äänestäjistä kiinni, miten Sipilää kiitetään. Pieni osa siitä on sitten Soinin ansiotakin.

Jos tässä vielä ihmettelee, niin nuoret poliitikot,kuten Elo, Lohela, Saarakkala ja Terho ovat ottaneet suurimman riskin poliittisen uransa tuhoutumisesta poistuessaan aiemmasta ryhmästään. Esimerkiksi Oinosellahan siinä ei ole ollut mitään riskiä, kuten ei Soinillakaan. Lisäksi ministerin palleilla olevat saavat sentään ministerin liksaakin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ei ole laillista ongelmaa. Ministeriksi voidaan kutsua puolueisiin kuulumatonta henkilöä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ministereiksi voidaan kutsua eduskunnan ulkopuolelta, on totta, mutta kutsuttiinko nyt ja nimittikö kuka uudelleen valinnan? Ei hallitus eronnut, eikä kukaan nimittänt uudelleen ministereitä.

Kukas muuten nimittää ministerit?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #18

"Eduskunta valitsee pääministerin, jonka tasavallan presidentti nimittää tähän tehtävään. Muut ministerit presidentti nimittää pääministeriksi valitun tekemän ehdotuksen mukaisesti."
[Suomen perustuslaki, 61§]

"Tasavallan presidentti myöntää pyynnöstä eron valtioneuvostolle tai ministerille. Ministerille presidentti voi myöntää eron myös pääministerin aloitteesta."
[Suomen perustuslaki, 64§]

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Aivan. Jotta voitaisiin puhua virkamieshallituksesta edes osittain, olisi jotain muuta pitänyt tapahtua kuin Sipilän ilmoitus entisten ministerien jatkavan. Onhan kuitenkin 5 PS ministeriä eronneet omaksi ryhmäkseen eduskunnassa ja ilmeisesti joutuvat eroamaan elleivät sitä itse tee. Heillä ei tule olemaan puoluetta, eikä ole ek-vaaleissa äänestetty (mahdollisesti jossain vaiheessa perustamansa) Uusi Vaihtoehto-puolueen kansanedustajiksi.

Sipilä lienee Orpon kanssa käyttänyt tässä kohtaa sitä kuuluisaa kuminauhaa, joka on ollut jossain vaiheessa kuulemma katkeamispisteessä. Kesti vielä tämän venytyksen. ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #24

Onneksi me voimme ilmeisesti olla eri mieltä ja kuitenkin ymmärtää toistemme näkökantoja.

Mustajärvi ja Yrttiaho muodosivat oman eduskuntaryhmänsä vasemmistoliiton mentyä Kataisen hallitukseen. Kovinkaan moni ei tainnut epäillä, etteikö heillä edelleen olisi ollut äänestäjiensä mandaattia. Puolueesta erottamisesta taisi olla puhetta mutta muistaakseni heitä ei kuitenkaan erotettu.

Hallituksen toiminnan kannalta tehty ratkaisu oli yksinkertaisin vaihtoehto siihen, että aloitettua työtä voidaan jatkaa. Käytännössä Halla-aho ei kyennyt vakuuttamaan, että hänen johdollaan puolue ja eduskuntaryhmä toimisivat johdonmukaisesti ja hallitukselle lojaalisti. Hän on oikeastaan koko poliittisen uransa ajan esiintynyt niin, että eri mieltä olevien aika vaikea uskoa hänen kompromissikykyynsä. Ilman kompromisseja voi selvitä vasta 51% kannatuksella.

En tiedä, olisiko edes se enää riittänyt, että hän olisi ilmoittanut tulevansa Suomeen ja ottavansa paikan hallituksessa. Kuitenkin se olisi ollut ainoa tapa osoittaa, että hän pystyy Soinia paremmin pitämään puolensa Sipilän ja Orvon puristuksessa. Silloin olisi joutunut ottamaan myös vastuun päätöksistä, joista kentältä tulee paskamaista palautetta.

JK. On oikeastaan aika nerokasta, että perustuslaissa eduskunnan toiminnassa ei mainita puolueita sanallakaan. Vain eduskuntaryhmät, jotka kansanedustajat voivat muodostaan keskenään. Siltä pohjalta marssijärjestestys on harvinaisen selvä. Ristiriitatilanteessa kansanedustajat ja eduskuntaryhmät ovat niitä, jotka tekevät päätökset.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Juho, nämä kaksi eduskuntaryhmän muodostumista on erilaisin perustein tapahtuneita. Vasemmistoliiton tapauksessa puolue erotti heidät ryhmästään. Taas PS:stä erosivat itse uuvatti-ryhmäksi. Kaiken kukkuraksi tässä uuvattien ryhmän muodostumisessa on kyse ministerisalkkujen säilyttämisistä, josta ei ollut tuossa mainitussa toisessa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #26

Harvoin asiat ovat yksi yhteen. Vain viidellä on kyse ministerisalkkujen säilyttämisestä, 15 muuta ovat sitten mukana jostain muusta syystä. Oli minullekin yllätys, että esimerkiksi Sampo Terho ja Simon Elo tekivät noin selkeän pesäeron Halla-ahoon. Silti kumpikin otti riskin oman poliittisen tulevaisuutensa suhteen.

Luulen Terhon löytävän tarvittaessa töitä politiikan ulkopuoleltakin. Elo taas on sen verran nuori mies, että eiköhän hänkin keksi tarvittaessa muuta tekemistä. Väliinhän täällä aina moititaan ihmisiä siitä, että heidän ainoa työkokemuksensa on politiikasta.

Juvonen ja Ruohokin ovat ps-ryhmän ulkopuolella, vaikka eivät uva-ryhmään ole liittyneetkään. Molemmat tuntuvat olevan itsenäisesti ajattelevia naisia,

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #31

Eipä näytä menneen sukkana läpi tehnyt ennakkotoimet kokoomuksen edustajillakaan. Tästä tuoreimpana osoitus Harkimon blogikirjoitus.

"Harkimo kirjoittaa, että hallituskriisi oli hallituskriisi kaikille muille paitsi Uusi vaihtoehto -ryhmään liittyneelle Timo Soinille, valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok) ja pääministeri Juha Sipilälle (kesk)."

"Sitä minä en ymmärrä, miksi syntyneellä uudella ”puolueella” on sama määrä ministereitä kuin ennen, vaikka kansanedustajien määrä ryhmässä melkein puolittui. Jos ajatusleikkinä kuvittelemme, että Uusi vaihtoehto saisi vaaleissa puolet perussuomalaisille gallupeissa luvatuista ääniosuuksista, sillä olisi 8-10 kansanedustajaa - melkein joka toinen ministerinä!, Harkimo päivittelee kirjoituksessaan.

- Miksi siis näin? "Kuuluu diiliin", minulle sanottiin, Harkimo jatkaa."

"Harkimo ei pitänyt tavasta, jolla hallituskriisi hoidettiin. Hän kirjoittaa blogissaan, että ratkaisuun päädyttiin Timo Soinin takia."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706182200215...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #35

Sekä keskustan että kokoomuksen eduskuntaryhmät hyväksyivät nähdäkseni kokonaisuudessaan tehdyn ratkaisun. Ellei ratkaisu miellytä, ainahan voi erota ryhmästä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #31

Juho oliskohan Ruoho ja Juvonen matkalla demareihin. Jos niin oppositio vahvistuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Kerrohan miten niin oppositio vahvistuu? Onhan persutkin nyt oppositiossa ja kun eivät menneet uuvatteihin, niin.....

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #41

Kummatkin vaikuttavat itsenäisiltä naisilta, joten mikä tahansa puolue voi olla onnellinen heidät saadessaan. Toisaalta voivat ajatella, että ilman ryhmäsidonnaisuutta he voivat aina tehdä itsenäisiä päätöksiä.

Nythän he eivät ole sitoutuneet sen kummemmin kannattamaan kuin vastustamaankaan hallituksen toimia.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Tässä maassa on ollut myös virkamieshallituksia ja virkamiesministereitä. Heiltä ei käsittääkseni ole edellytetty minkään puolueen jäsenyyttä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Joo, noin on, mutta tämä käytetty tapa ei ole millään tavoin verrattavissa virkamieshallitukseen tai virkamiesministereiden nimittämiseen. Kyse on ainakin vielä toistaiseksi PS:n jäsenten ministeriys vanhalta pohjalta.

"Presidentillä on laaja nimitysoikeus. Hän nimittää eduskunnan valitseman pääministerin ja pääministerin ehdotuksesta ministerit. Hän nimittää myös tärkeimmät virkamiehet. Presidentillä on oikeus päättää yhdessä pääministerin kanssa ennenaikaisista eduskuntavaaleista. Hän johtaa myös ulkopolitiikkaa yhteistyössä hallituksen kanssa."
Nythän hallitus ei eronnut, eikä siten ministereitä nimitetty uudelleen.
https://www.suomi.fi/suomifi/suomi/valtio_ja_kunna...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Esa voisiko sanoa, että Soini,LIndström,Mattila ja Niinistö ovat Sipilän hallituksen virkamiesosaa ? Mielenkiintoinen huomio.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#1. Olisiko vasemmistoliitosta, sdp:stä ja vihreistä Suomen pelastajiksi? Hartiat taitavat olla liian kapeat näytöistä ja eväistä puhumattakaan? Pelkällä vallankumousajattelulla ei maan taloutta kohenneta. Tarvita vastuuntuntoa, solidaarisuutta ja talkoohenkeä eikä kapuloita valtion talouden rattaisiin. Ei repien vaan rakentaen!

Kyl se siitä sitten lutviutuu!

Demokratia on taas puhunut. Enemmistö päättää. Onko se sitten oikein vai väärin, on jokaisen yksityisasia? Mielipiteitä voi aina esittää suuntaan jos toiseenkin - se on myös demokratiaa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''nuoret poliitikot,kuten Elo, Lohela, Saarakkala ja Terho ovat ottaneet suurimman riskin poliittisen uransa tuhoutumisesta poistuessaan aiemmasta ryhmästään.''

Olavin mäkitupa odottaa näitä poliitikkoja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Toivoa sopii, että ennuste toteutuu. Päästään eroon kalliista L positiivisesta PM stä ja samalla myös järjetön kepulivetoinen maakuntauudistus katoaa toivottavasti kartalta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Risto 49+37=86 100-86= 14

Jos ensihämmingin jälkeen palaa 6-7 kansanedustajaa Perussuomalaisiin tai johonkin muuhun oppositiopuolueeseen on hallituskriisi edessä ja uudet vaalit.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Aivan turhaa matematiikkaa. Hallitus istuu vaalikauden loppuun, ja laittaa Suomen kuntoon. Oletko sattumalta seurannut kommentteja, miten valtakunnan asiat ovat menossa hyvään suuntaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Raimo, eriarvoisuus lisääntyy, eu-liittovaltio syvenee, suomesta eu:n sotilasliiton keihäänkärki, taloudellinen nousu rikkaiden hyväksi.....................

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

LOL
Europassa menee yleisesti paremmin ja Suomi letkuilee mukana.
Media yrittää selittää, että Kiky on syynä... - voihan nenä mitä skeidaa.

Henry

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #11

Henry, sanos muuta. Leshnikovon kylässä politiikko teki sentään konkreettista auttamistyötä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Miten eriarvoisuus lisääntyy? Eiköhän hyvästä valtiontaloudesta hyödy kaikki. Liittovaltion syvenemiseen Suomella ei liene suurta osuutta, keihäänkärjestä en tiedä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onneksi Suomen perustuslaki estää pääministeri Sipilän ( kesk.) ja valtiovarainministeri Orpon (kok.) operoiman Suomen kansalaisten eriarvoistamisen jatkamisen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Raimo uskollisuus Soinille on tietenkin hienoa, mutta kaikki tutkimukset viittaavat eriarvoisuuden lisääntymiseen ja köyhien määrän kasvamiseen.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#6
Kepun ansiosta kylissä ei ole muita palveluita kuin pakettiauto.

Se tuo tilaajille kaiken tarpeellisen Virosta. Herää Raimo todellisuuteen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Minulla on Transit....Kävin sillä puoliltapäivin, siis Sunnuntaina,tuossa kyläkaupassa. Asiakkaita oli sillä hetkellä noin 20! Kylä elää virkeää elämää. Kauppias on kehittänyt myymäläänsä, nyt laittoi polttoaineen myynnin. Elämää on siis muuallakin kuin Virossa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #34

#34
Sitten jutut Suomen kuolleista kylistä ovat vain propakandaa. Suomessa valehdellaan paljon.

Nyt kuulin totuuden.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #36

Tervetuloa käymään Kuopin Hirvilahden kylälle katsomaan miltä näyttää.Kirjoitan tätä pöydän ääressä, josta on Kallaveden rantaan 13m ja maisemat sen mukaiset. Kahvit tarjoan, vaikka kovasti on kiistelty." Nyt kuulin totuuden". Kannattaako kepulaista uskoa!!! Siteeraan Lukkalaa; heh heh!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #38

#38
Suomi on liian kallis maa matkustaa. Laatu ja hinta eivät kohtaa.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Soini on sitten mahtimies, jos pystyy hallituksen kaatamaan.

Hallituksen kaatamista ovat yrittäneet ainakin Yle, oikeuskansleri, HS, KU, oppositio, Suomen kuvalehti, ylen entiset toimittajat kirjallaan, Seura -lehti, JSN, jne. Sitkeästi tuo vaan pysyy pystyssä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomen valtiontalous kehityy positiiviseen suuntaan, kyllä, hallituksesta huolimatta. Maakunatauudistus ja Sote:n valinnanvapaus, mikäli toteutuvat tulee siitä kallis, kovin kallis lasku veronmaksajille.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Niin ainahan voidaan jättää kaikki sikseen eikä tehdä yhtään mitään.

Miten demarien ajama aluekunta eroaa oikeastaan maakunnista, muuten kuin nimeltään?

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Turhaa niitä eduskuntavaaleja on enään järjestää, mennään samoilla raiteilla niin ei tarvi kenenkään mieli pahoittua, ollaan "kaikki samaa mieltä"

Ei taida Euroopan poliittinen historia tuntea vastaavaa esimerkkiä hallituskiimasta: herrat ministerit ovat valmiita jopa hajottamaan oman puolueensa, että saavat jatkaa kahden muun puolueen sylikoirina.

"Onko kenellekään loikkareista tullut edes hetkeksi mieleen, että kun kannatus putoaa 10% (eli puolet äänestäneistä häipyy), niin aika moni kannattajista on tyytymättömiä puolueen johtoon?

Että silläkin voisi olla jotain tekemistä puoluejohdon vaihtumisen kanssa?

Eikä se tarve muutokseen johtunut maahanmuutosta pelkästään, kyllä ns. köyhien kyykytys oli vähintään yhtä suuri syy. Jälkimmäisen nimesi muuten mm. muuan Timo Soini syyksi kannatuksen putoamiselle vielä n. pari kuukautta sitten"

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jairi juuri näin. Turhaa sitä puolueen jäsenistöä syytetään joka teki omat ratkaisunsa.

Timo Heikkila

Mielenkiintoinen oli presidetti Niinistön heitto , "sitten vaan lehmänkauppoja tekemään" kesken Kultaranta-keskustelujen..

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Presidentin ulostulo ja puuttuminen asioiden kulkuun oli arveluttava ja hän varmaan tiesi koko kuvion käsikirjoituksen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Huvittavaa, että Sauli Niinistö yrittää nyt seli-selitellä tekojaan. "Hallituksen olisi voinut kaataakin." Mitä ihmettä se hänelle kuuluu edelleenkään? Osoittaa vaan, kuinka aktiivinen hän tässä asiassa on ollut.

Onneksi nähtiin tämä arvoton näytelmä, jotta jokaisen torpan asuja näkee, miten tätä poliitikan teatteria pyöritetään.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #30

Ritva, Sipilällä on erikoinen pokka ja ihan selvästi uskoo omiin valheisiin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #32

Viittasin tuossa pres. Niinistöön, mutta kyllä samanlaista pokkaa on koko porukalla!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Hallituksen saavutukset ovat Matti Vanhasen luokkaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka taitaa Sipilän ja Soinin tulevaisuus olla yhtä kuin Vanhanen ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset