Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Keskustan kannatus romahtaa 16.4%

Olen jo pitempään ihmetellyt sitä, kuinka Suomen keskusta on pitänyt kannatuksensa, koska keskustaa äänestäneet ainakin täällä maaseudulla ovat hyvin kriittisiä nykyhallituksen politiikkaan.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005295810.html

Sipilän ajama maahanmuuttopolitiikka (koti bisnesmielessä laittomille pakolaisille)

- kuntien tehtävien karsinta (sosiaali- ja terveydenhuollon alasajo)

- maakuntaitsehallinto , (päätösvallan etääntyminen kansalaisista)

- EU-määräykset (maaseudun elämää kahlitseva pakkovalta),

- tuulivoiman ylettömät valtiontuet (100 miljoonien eurojen valtionapuhankkeet),

- terveyspalvelujen pakkoyhtiöittäminen jne. ovat asioita joita keskustaa äänestänyt ei hyväksy.

HS tekemä gallubbi osoittaa, että keskustan äänestäjät ovat heränneet ja vetävät puolueelta kannatuksen pois. Maaseudun ihmiset kyllä osaavat esittää protestin siinä, kuin kaupunkilaisetkin tai osaavat jättää äänestämättä.

Edessä on presidentin vaalit joihin keskusta lähtee hajanaisena. Matti Vanhasen epätoivoinen yritys ja Paavo Väyrysen kansalaisliike romahduttavat lopullisesti puolueen.

Sipilän oman edun tavoittelu valtion tuilla ennen politiikkaan tuloa ja sen jälkeen on rekisteröity äänestäjien keskuudessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tähän toimintaan kun vielä lisätään Sipilän ' yrittäjyys ' eli tukirahojen ohjailulla miljönääriksi, sekä kytkennät, joissa oma jengi härskisti sai hyötyjä.

Eikä ole syytä millonkaan unohtaa, että Sipilän ajattelemattomuuden ja Merkelin nuoleskelukiiman seurauksena suomalaiset saivat maanvaivan ja ison miinuksen monen vuoden budjettiin.

' Keskusta pettää aina ' - hokema toimii aina ja iankaikkisesti. Amen.

Jk. Ei se Keskusta Vanhasen avulla suosta nouse. Ihan samaa kamaa se Vanhanenkin on.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouko ja Intian sekä Kiinan bisnekset biovoima- ja tuulivoiman suhteen, jossa Sipilä on esikuntineen mukana.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niinpä. Sipilän vientiponnistelujen tuloksia odotellessa on hyvä muistella joutessaan vaikka niitä Chempolis kytkentöjä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Virheistä oppiminen ja kullun ymmärtäminen" -teema ennen viime eduskuntavaaleja kuulosti hyvältä. Se viittasi suorastaan ajattelukyvyn kehitykseen. Vaan siihen se sitten jäi. Kun Sipilä pääsi remmiin, alkoi sama peli kokoomuksen kanssa kuin aikanaan Vanhasella ja Kiviniemellä. Ei nyt sentään puolueiden yhdistämisestä ole puhuttu niinkuin silloin, mutta oikealta ohi on onnistunut monta kertaa. Kepu tekee ensi vaaleissa uuden pohjanoteerauksen.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Kepu kompastui kaljapullon korkkiin, kuten Kaarlo Hillilä Tamminiemen mattoon.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarlo_Hillil%C3%A4

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Alkaa näyttää hyvältä Paavo Väyrysen kannalta. Kunniapuheenjohtaja voi hyvinkin nousta Kepun johtoon. Paavolla on parhaat edellytykset palauttaa keskusta takaisin pienten ihmisten puolueeksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Paavolla on parhaat edellytykset palauttaa keskusta takaisin pienten ihmisten puolueeksi."

Juuri tuota pääoma- ja tuloeliittiin kuuluva keskustan ydinjohto ja vaikutusvaltainen taustajoukko ei halua.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Ravihevosille laitetaan laput silmien viereen, ettei ympäristön hälinä häiritse vauhdinpitoa. Keskustapuolueen vauhtisiipi ei gallup-lukuja hätkähdä, vaan asenne lienee ylimielisen vähättelevä, kuten Timo Soinilla aikoinaan kannatuksen laskun ja oman puolueensa profiilin hämärtymisen suhteen. Voi kuitenkin olla, että keskustapuolueen puoluekokoukset ovat tästedes kiinnostavia mediatapahtumia. Puolueelta tosin puuttuu uskottava "alkiolainen" hahmo, joka voisi haastaa puolueen nykyisen linjan. Paavo Väyrysen sooloilut ja ikuisesti tuhrittu maine (totta tai ei) pilaavat hänen mahdollisuutensa.

Keskustapuolue on nk. vanha iso puolue, jota on totuttu pitämään varmana ponnahduslautana poliittisin perustein jaettaviin palkkiovirkoihin. Aito "aatteen" palo on jäänyt syrjemmälle ja korvikkeeksi on muodostunut intohimoinen business-näkökulma tunnetuin seurauksin. Sipilää ei voi yrityksen puutteesta arvostella, vaan oikeastaan vika on siinä, että tasapainottava poliittinen ja valtio-opillinen näkökulma on jäänyt puolueessa retuperälle. Isojen, isänmaata laaja-alaisella otteella rakentaneiden hahmojen perintö on hukattu lähes totaalisesti.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#8
Eikös Keskustapuoluetta johdeta Rauhanyhdistyksen palatsista?

Alkio on vaihdettu Raamattuun ja sen omaperäiseen tulkintaan jo aikoja sitten.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mitä enemmän isoja traktoreita pelloilla sitä vähemmän keskustalla kannatusta. Kokoomus alkaa kuulemma kiinnostamaan kun konetehot alkavat olla pääkoneessa sadan hepan kieppeillä ja traktoreita on vähintään kaksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"VIHREÄT hengittää jo keskustan niskaan. Vihreiden kannatus on heinäkuun mittauksessa 15,5 prosenttia, mikä on puolueen ennätys HS-gallupeissa.

Vihreiden ja keskustan kannatukset mahtuvat yhden prosenttiyksikön sisään. Jos tahti jatkuu samana, kannatuskäyrät leikkaavat jo elokuun mittauksessa."

Asialinja puree, kepulikonstit eivät.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005295694.html

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Vihreät on DDR:n luomus ja sopii siten hieman fiinimpänä suomalaisille toisen ja kolmennen polven korpikommunisteille.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Liittouma_90/Vihre%C...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Odotinkin jo että koska rupeat tuota samaa virttä taas laulamaan. Vaikka ammuin näkemyksesi alas ajat sitten, sinä et luovuta.

Tiesitkö muuten että DDR:ää ei enää ole ja Berliinin muurikin jo kaatui?

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

Linkistäsi käy ilmi, että DDR:n vihreät perustettiin 10 vuotta Koijärven jälkeen. Ja kyllähän kaikki tietää muutenkin, että ennen Suomea vihreä puolue oli Isossa Britanniassa ja Länsi-Saksassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä olen pitänyt suomalaisia vihruleita kokkuleiden puisto-osastona (siinä missä persulit on valitusosasto) eikä Iiskonmäki pystynyt käsitystäni, ainakaan vielä, muuttamaan edes tuolla Wikipedia-linkillään. Sen takanahan vain kerrotaan, että nykyisissä Saksan vihreissä on mukana vihreitä myös entisen "Harppisaksan" puolelta. Bündnis 90 oli vihreiden DDR-läisten, ei DDR:n luomus. He olivat osa tuolloista oppositiota DDR:ssä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #15

Sinunkin käsityksesi on toki väärä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Käsitykseni perustuu pitkälliseen vihreän politiikan seuraamiseen, kaikkine sen kiemuroineen ja koukeroineen. Toki koijärveläisten omaehtoisuuteen vielä jotenkin luotin mutta sen jälkeen ... paljon pitää vihruleissa tapahtua ennenkuin alan edes epäillä käsitystäni.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #18

Eihän se perustu kuin yhteen sloganiin. Samaa sarjaa kuin tämä että vihreät on kuin vesimeloni, vihreä päältä ja punainen sisältä. Jos se on tosiaan näitä molempia, se on ensimmäinen suomalainen puolue, joka kyseenalaisti perinteisen vasemmisto-oikeisto -jaon. Persut oli toinen, mutta ei enää. Nykyään se on tavallinen äärioikeistolainen puolue, kun vasemmistolaisemmat uuvatit, joilla ei ole minkään väristä tulevaisuutta kuin nimessään, lähtivät pois.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Väärin, yksi slogan perustuu politiikan pitkälliseen tarkasteluun. Esimerkiksi siihen kuinka vihrulit olivat valmiita tukemaan ydinvoimaa, j.n.e. j.n.e.

Mitä tulee vasemmisto-oikeisto -akselin kyseenalaistamiseen, sitä ei ole tehneet vihrulit eikä persulit kummassakaan fraktiossaan. Molemmat ovat akselin oikeistopuolella, persulit tosin paljon lähempänä sen oikeistopäätä. Jotkin yksittäiset, ikäänkuin väärään sakkiin eksyneet eivät tee omasta poikkeuksestaan yleistä sääntöä. Kuvaa tosin voi hämärtää, että vasemmistomme vasemmistolaisuus on kovasti haalistunut.

Vesimelonit ovat kuten muutkin poliittiset kasvikset, kuten retiisit, vain vekkuleita ja hassunhauskoja vitsejä. Oikea reaalimaailman poliittinen sisältö on muuta.

Mutta ymmärrän toki, että julkivihruli sitoutuneena poliittiseen liikkeeseensä katselee asioita ihan eri näkökulmasta kuin kriittinen ulkopuolinen sekä joutuu ja haluaakin myös omiaan puolustamaan. Muutenhan hänen täytyisi äänestää jaloillaan jos aikoo olla poliittiselle ajattelulleen rehellinen ja uskollinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #20

Koska olen aina ollut poliittiselle ajattelulleni rehellinen ja uskollinen, olen aina äänestänyt vihreitä. Liberaali-konservatiivi-akeselilla vihreät on aina ollut helppo sijoittaa, he ovat ilman muuta liberaaleja. Vasemmisto-oikeisto-akselilla se on vaikeampaa, mutta kyllähän se enempi vasemmiston puolelle menee.

Tuhokapitalismista on tehtävä loppu.

https://www.theguardian.com/environment/true-north...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Sijoittumisesta liberaali-konservatiivi -asteikolle olen samaa mieltä mutta vasemmisto-oikeisto -akselista eri mieltä: se ei ole kovin vaikeaa ja menee selkeästi porvaristuneen ja reilusti oikealle liukuneen SDP:n oikealle puolelle.

Mitä kapitalismiin suhtautumiseen tulee, enpä ole löytänyt vielä yhtään puoluetta joka julkisesti ja rohkeasti ilmoittaisi tukevansa "tuhokapitalismia". Siitä huolimatta eduskunnastamme ei löydy yhtään puoluetta jonka "syntilistalta" ei löytyisi toimia sen edistämiseksi. Mutta kaikki eduskuntapuolueet sanovat tukevansa idealistista "markkinataloutta" jonka nimissä rakennetaan ydinvoimaloita, puretaan sosiaaliturvaa, leikataan lähipalveluja j.n.e.

Käsittääkseni vihruleiden osalta paljastavaa on heidän kunnallispoliittinen suhmurointinsa esimerkiksi Helsingissä missä heillä ihan oikeasti on äänestäjiltä saatua valtaakin. Kannatuksen suuruuden takia sitä voitanee pitää vihruleiden "lippulaivana" kaikkine koulutus-, terveyskeskus-, kirjasto- y.m. leikkauksineen ja suorastaan lainvastaisine alibudjetointeineen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #22

Ei tietenkään kukaan ilmoita kannattavansa tuhokapitalismia, vaikka käytännösssä sitä tekeekin. Eihän rasistejakaan ole, eikä Tshetsheniassa homoja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Epäilenpä Suomestakin löytyvän lakeuksia, joilla ei pe**ele B-rapun ovia auota.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Joo mutta ei täälläkään sentään seksuaalivähemmistöjä vainota, eikä lainsäädäntö siunaa sitä, kuten Venäjällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Venäjälläkään lainsäädäntö ei suoranaisesti siunaa seksuaalivähemmistöjen vainoa vaikka "mainoskielto" onkin epäilyttävä ja antaa mahdollisuuksia epäasialliseen kohteluun. Lainsäädäntöä paljon suurempi ongelma siellä, niinkuin täälläkin, on Kadyrovin kaltaisten ihmisten asenteet. Etenkin syrjäseuduilla. Toki asenteiden korjaantuminen on täällä hieman pidemmällä kuin Venäjällä mutta en lähtisi henkseleitä paukuttelemaan vielä täälläkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset