Tarvitaan Lex-Torvinen!

On suorastaan trakikoomista seurata kansanedustaja (uv) Matti Torvisen kujanjuoksua poliittisen vallan perässä. Säälittävää on myöskin se, että Torvinen tarrautuu edesmenneeseen SMP:een ja sen entiseen johtajaan Veikko Vennamoon.

Pakostakin tulee mielikuva, että Torvinen luulee omistavansa menneisyyden tai ainakin yhden puoluejohtajan. Olisiko aika jättää Vennamo  meidän kaikkien "kansallisomaisuudeksi", niin kuin vakkapa  Aarne Saarinenkin, Johanne Virolainen ja Juha Rihtniemi. Näin voimme yhdessä arvostaa yli puoluerajen kansallista poliittista menneisyyttämme.

Lapin Kansan jutussa (20.7.2017) Torvinen kehuu 5-vuotis uraansa politiikassa. Puolueessa pääsee pitkälle, kun kerää oman ryhmänsä ympärille ja valloittaa sillä asemia. Tullessaan Rovaniemen yhdistykseen Torvinen erotutti ensin lähes kaikki perustajajäsenet ja sen jälkeen tietenkin valitutti itsensä yhdistyksen puheenjohtajaksi.

Rovaniemen yhdistyksen valtauksen jälkeen seuraava etappi olikin sitten Lapin piirin puheenjohtajuus, josta aukeni mahdollisuus kirjoitella piirin nimissä itselle mieluisia kannanottoja ja jakaa jäseniä "vuohiin ja lampaisiin".

Rovaniemen Perussuomalaisten valtuustoryhmä hajosi Torvisen johtajuuden aikana ja osa siirtyi muihin puolueisiin. Lopulta Torvinen hajoitti Lapin piirin ja nyt on perustamassa uutta puoluetta ja itkee kuinka hänet irtisanottiin.

Matti Torvisen lyhyt historia kuvastaa hyvin pitkälle sitä, kuinka avoimessa yhteiskunnassa ja puolueessa pärjätään ja kuinka helppoa on vallata asemia puolueissa. 

Samoin estää muilta jäseniltä osallistuminen vaaleihin ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon -osallistumiseen.

Minusta olisi aika uudistaa laki puolueista  niin, että demokraattinen päätöksenteko vahvistuu ja niiden toiminta saatetaan julkiseen keskusteluun. Puolueiden sisäisestä toiminnasta pitäsi voida myöskin keskustella avoimesti ja julkisesti. Soisiaalisen median ansiosta näin jo on onneksi osittain tapahtunutkin, mutta ilman lainsäädäntöä "korppi ei korpin nokkaa noki"..

Nykyisen informaatioyhteiskunnan aikana voidaan puolueiden toiminta rakentaa ihan uudelleen, tästä esimerkkinä mm. Espanjan Podemos.

 

Tarvitaan LEX-TORVINEN!

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu