Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Tarvitaan Lex-Torvinen!

On suorastaan trakikoomista seurata kansanedustaja (uv) Matti Torvisen kujanjuoksua poliittisen vallan perässä. Säälittävää on myöskin se, että Torvinen tarrautuu edesmenneeseen SMP:een ja sen entiseen johtajaan Veikko Vennamoon.

Pakostakin tulee mielikuva, että Torvinen luulee omistavansa menneisyyden tai ainakin yhden puoluejohtajan. Olisiko aika jättää Vennamo  meidän kaikkien "kansallisomaisuudeksi", niin kuin vakkapa  Aarne Saarinenkin, Johanne Virolainen ja Juha Rihtniemi. Näin voimme yhdessä arvostaa yli puoluerajen kansallista poliittista menneisyyttämme.

Lapin Kansan jutussa (20.7.2017) Torvinen kehuu 5-vuotis uraansa politiikassa. Puolueessa pääsee pitkälle, kun kerää oman ryhmänsä ympärille ja valloittaa sillä asemia. Tullessaan Rovaniemen yhdistykseen Torvinen erotutti ensin lähes kaikki perustajajäsenet ja sen jälkeen tietenkin valitutti itsensä yhdistyksen puheenjohtajaksi.

Rovaniemen yhdistyksen valtauksen jälkeen seuraava etappi olikin sitten Lapin piirin puheenjohtajuus, josta aukeni mahdollisuus kirjoitella piirin nimissä itselle mieluisia kannanottoja ja jakaa jäseniä "vuohiin ja lampaisiin".

Rovaniemen Perussuomalaisten valtuustoryhmä hajosi Torvisen johtajuuden aikana ja osa siirtyi muihin puolueisiin. Lopulta Torvinen hajoitti Lapin piirin ja nyt on perustamassa uutta puoluetta ja itkee kuinka hänet irtisanottiin.

Matti Torvisen lyhyt historia kuvastaa hyvin pitkälle sitä, kuinka avoimessa yhteiskunnassa ja puolueessa pärjätään ja kuinka helppoa on vallata asemia puolueissa. 

Samoin estää muilta jäseniltä osallistuminen vaaleihin ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon -osallistumiseen.

Minusta olisi aika uudistaa laki puolueista  niin, että demokraattinen päätöksenteko vahvistuu ja niiden toiminta saatetaan julkiseen keskusteluun. Puolueiden sisäisestä toiminnasta pitäsi voida myöskin keskustella avoimesti ja julkisesti. Soisiaalisen median ansiosta näin jo on onneksi osittain tapahtunutkin, mutta ilman lainsäädäntöä "korppi ei korpin nokkaa noki"..

Nykyisen informaatioyhteiskunnan aikana voidaan puolueiden toiminta rakentaa ihan uudelleen, tästä esimerkkinä mm. Espanjan Podemos.

 

Tarvitaan LEX-TORVINEN!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Olit Hemmo nopeampi. Torvisen vuodatus tuli heti perääsi.

Torvinen pelkää, koska ei hän muuten olisi laittanut ennakkosensuuria päälle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka, saavutus tuokin. Matin blogi on sama kuin hänen esittämä mielipide Lapin Kansassa. Hyvä kun on myöskin näillä palstoilla johon juttuni viittaa. Matti kyllä osaa juristina sananvapauden ja eliminoinnin taidon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Tullessaan Rovaniemen yhdistykseen Torvinen erotutti ensin lähes kaikki perustajajäsenet ja sen jälkeen tietenkin valitutti itsensä yhdistyksen puheenjohtajaksi."

Järjestödemokratiassa mikään puolue ei tällaisilla toimintatavoilla pitkälle pötki. Varsinkin nuoremmat sukupolvet ovat tottuneet aivan erilaisiin toimintatapoihin. Ei ole mikään ihme, että puolue hajosi. Sen hajoitti heikko johtamistaito. Maallikot olivat johtamassa organisaatiota, ei heillä ollut siihen mitään osaamista, eikä koulutusta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jorma, minusta lailla pitäisi turvata puolueissa sananvapaus ja demokraattiset oikeudet. Normaali yhdistys on hieman aria asia kuin puolue, joka saa valtionapua ja jakaa julkista valtaa.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Puolue jakaantui, ei hajonnut. Se on nyt entistä ehompana voimissaan. Sama tuttu lause voimassa: Gallupit eivät äänestä!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Torvisen blogin kuvassa on kaksi kanansulkaa ristissä sinisen kankaan päällä. Hyvää symboliikkaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Santeria-uskonnossa muuten on usein sininen alttari, ja uhrataan kanoja.

https://au.pinterest.com/explore/yemaya-santeria/?...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ja ne jotka hammaslääkäriin menevät liian myöhään usein pitelevät leukaansa.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Samaan kiinnitin huomioni minäkin: Aika pöllytyksellä taisi mies lähteä, tervata eivä ehtineet ;)

Muuten noista Torvisen puheista ISn 16.6. sai ihan sen käsityksen että hän on ollut perussuomalaisissa suunnilleen "jumalasta" seuraava. Itse en ainakaan tähän salaiseen t. Torviseen ollut kiinnittänyt mitään huomiota ennen jupakkaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka Torvinen kyllä täällä Lapissa tiedetään hyvin monella eri taholla. Otin vaan hänet esimerkiksi, kun puhutaan puolueiden sisäisestä elämästä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eipä taida Halla-aholaisia kovasti mairitella näin voimakas kannanotto uuvareita vastaan tunnetulta Kremlin mieheltä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Taidat tietää enemmänkin tästä Kremlin miehestä. Minulle se kiukuttelee jos tulee vähänkin viitattua sinne päin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiköhän me kaikki kolme olla oltu täällä melko kauan ja tunneta toistemme profiilit. Hemmolla oli hieno soutukuva silloin kun kertoi yhteistyöstään Pohjois- Venäjällä ja sinä taisit esiintyä kuvattomana.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sini Kremli tuskin auttaa Suomea puoluelainsäädännön uudistamisessa ja kansalaioikeuksien laajentamisessa, vaikka Venäjän vallan aikaan Suomen demokraattinen järjestelmä luotiinkin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jos haluaa kirjoittaa ilkeästi, se pitää tehdä terävämmin.Tylsä blogi.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Kirjoitin kommenttini blogiin "Sininen vastaan Persut", mutta se on kadonnut sieltä. Sensuuriko siihen on iskenyt, vai mistä kiikastaa ?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka, tyypillistä Torvista.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Kirjoitin kommenttini blogiin "Sininen vastaan Persut", mutta se on kadonnut sieltä. Sensuuriko siihen on iskenyt, vai mistä kiikastaa ?"

Kysyi minäkin jotain. Kysyin, millainen linja Sampo Terholla ja Simon Elolla on nyt, kun se on päässyt minun näköpiiristäni hukkumaan.
Puoli vuotta sitten heidän linjaansa voin seurata kirjoitusten ja puheitten kautta, eikä se havaintojeni mukaan juurikaan poikennut Halla-ahon linjasta. Pyysin plogistilta (Torvinen), että hän auttaisi minua ymmärtämään Terhon ja Elon nykylinjaa ja onko pojat puhuneet aikaisemmin vain lämpimikseen. Ei hän julkaissut kysymystäni eikä vastannut. Harmi, sillä plogissaan hän antaa ymmärtää tietävänsä kirkkaasti Terhon, Elon ja Soinin nykyisen linjan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Markku, ei taida Matti Torvinen tietää vaikka toista väittää, kun ei tiedä koko ryhmäkään. Tätä on puhtaimmillaan suomalainen politiikka.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #23

"kun ei tiedä koko ryhmäkään."
Sinäkö tiedät että näin on ?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Toi ennakkosensuuri on aika vekkuli väline, vapaa kommentointi kaikille ja sitten punaviivaa päälle jos tulee väärä mielipide. Ja jotkut antaa bannin omien ennakkoluulojen ja fobioitten takia etukäteen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Matti, ajatteleppa millaista jälkeä saa aikaan tälläinen henkilö puolueen sisällä, jossa pitäisi kaiken järjen mukaan kuunnella myöskin muita.

Olli Turtiainen

Jos Matti Torvinen olisi ollut fiksu, hänen olisi kannattanut mennä suoraan kokoomukseen. Kokoomuksella on Lapissa kansanedustajan kokoinen aukko. Kokoomus menetti paikkansa 2015 Lapissa.

Loikkaaminen uuvatteihin tietää varmaa poliittista itsemurhaa, mikä suotakoon Torviselle. Kokoomuksessa Torvisella entisenä kapiaisena ja juristina olisi saattanut olla sentään mahdollisuuksia. Hän olisi saattanut voittaa kokoomuslaisten tuen ja sympatian Lapissa kahden vuoden kuluessa ennen seuraavia vaaleja.

Nyt Torvisen muiden soinilaisten tavoin tulee palvella isäntiään Orpoa ja Sipilää tahdottomina ottopoikina kokoomuksen ja kepun tavoitteiden toteuttamiseksi kiltisti ja pilkuntarkasti, minkä jälkeen heitä odottaa kansan tuomionpäivä seuraavissa vaaleissa. Torvinen on valintansa tehnyt.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Olli, valistunut arvaukseni on, että osa uuvahtaneista menee kokoomukseen. Torvinen lienee yksi heistä, kun realismin kukka alkaa kukkimaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Matti Torvinen lienee sitten uuvattien presidenttiehdokas, koska täälläkin mies kerää kovasti keskustelijoita persoonansa äärelle.

Vahvat poliitikot ovat aina keränneet puolelleen niin sokeita kannattajia kuin saaneet vastaansa verta janoavia vastustajia.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ihmettelen vähän tätä demokratian määrittelyä niin, että puolueen ulkopuolisten olisi jotenkin voitava puuttua puoleen sisäiseen kehitykseen- jos nyt oikein ymmärsin.
Siis vaatia puoluetta toimimaan sisäisesti "demokraattisesti".

Tarkoittaako se, että puolueen ohjelman ja periaatteiden muuttamiseen tulee suostua , vaikka ne muuttaisivat puolueen kokonaan toiseksi?

Suomessa on monissa puolueissa tästä katkeria kokemuksia menneisyydessä.
Ja nyt siis PerusS on kokenut yhtä kovia.

Minusta puolue- elimillä,on oikeus yrittää torjua puolueen lakkauttamiseen verrattavat valtausyritykset.
Eihän puolueilla muuten mitenkään voi olla kansalaisten luottamusta.

Jos puolueen A ideologia ei sovi hrnkilölle NN, hän voi etsiä toisen puolueen tai perustaa oman.
Sen sijaan keskustelu siitä, miten puolueen A aatetta parhaiten ajetaan ja kenen toimesta, kuuluu toki puolue- elämään olennaisesti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Helena, kun puolue paisuu yhtä äkkiä niin suureksi kuin Persuille kävi, tulee juuri näitä Torvisia, jotka hankkivat ympärilleen oman uskotun porukan ja jyräävät muut allensa.

Lex-Torvisen avulla lakia muuttamalla voitaisiin tervehdyttää ja estää tälläiset ilmiöt puolueiden sisällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset