Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

YLE ja valtamedia "pelasti" ministerit poliittisesta vastuusta !

Olen syrjäisen kylän asukkaana seurannut YLE:n uutisointia Turun terrori-iskun tapahtumista. Niiden perusteella syntyy käsitys, että iskun tapahtuma hetkellä ei ollut kaupungin keskustassa, muita kuin ulkomaalaisia. Itse pääiskun tekijä oli marokkolainen ja uhreja auttaneet muita maahanmuuttajia ja alueella toimivia ulkomaalaisia yrittäjiä sekä turisteja?

Monet kansalaisten ottamat kuvat ja videot osoittavat kuitenkin kiistatta jotakin muuta. Paikalla oli myöskin runsaasti auttavia suomalaisia. Iltasanomat tietää kertoa vasta 4-päivää tapahtuman jälkeen suomalaisesta auttajasta, joka ihmettelee kuinka hitaasti ampulanssi tuli paikalle vaikka oltiin kaupungin keskustassa. 

Ihmeissäni olen myöskin ulkomaalaisesta henkilöstä, joka kävi lyömässä pesäpallomailalla iskun tekijää sen jälkeen kun poliisi oli ampunut henkilöä. Liikutaan rikoslain huonommalla puolella ja jos joku suomalainen olisi puuttunut vastaavalla tavalla poliisin työhön syyte napsahtaisi ja leima äärioikeistolaisuudesta. 

Maalikkona voi tietenkin myöskin kysyä mistä pesäpallomaila löytyi yks kaks?

Media itseasiassa mässäili "pesäpallomiehen" vihan purkauksella ja oli ns. tukemassa hänen toimiaan vaikka viranomaiset olivat jo tekemässä työtään.

Kannattaa lukea rikoslakia.

Pääminiseri Sipilän ja muiden ministereiden tiedottaminen oli myöskin pelkkää teatteria. Kaikki kimperät kysymykset siirrettiin viranomaisten kontolle ja kukaan ministereistä ei ottanut reilusti poliittistavastuuta tapahtuneesta.  

Varmaan oli jo alkutilanteessa ministereillä tieto siitä, että kysymyksessä on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö. Samoin kiellettiin, että kysymyksessä olisi suunniteltu terrori-isku ja vasta päivän parin päästä tapahtuneesta kerrottiin kansalaisille mitä todella oli tapahtuman taustalla.

Kysyä sopii missä "todellisuudessa" Sipilän hallitus oikein elää?

Pääministerinä Sipilä avasi pandoranlippaan lupaamalla kotinsa maahanmuuttajille ja samalla loi "tarpeen" lukemattonille maahanmuuttokeskusten perustamisille.

Saman aikaan kun pantattiin tietoa suunnattiin varoituksen ääni kansalaisia kohtaan. Poliittinen eliitti varoitti suomalaisia kostotoimenpiteistä ,vaikka mitään ei ollut tapahtunut, eikä ilmeisesti tapahtumassakaan. 

Poliittisen elitti ei itseasiassa suojellut ns. maahanmuuttajia, vaan omaa asemaansa, joka oli nyt kansalaisten silmissä muuttunut läpinäkyväksi.

Presidentti Niinistöllä oli hirttänyt kiinni äärioikeiston vastainen kampanja ja julkilausumat olivat sen mukaisia.

Valtamedia tuli tietenkiin apuun ja pelasti taas kerran poliittisen eliitin kiperästä tilanteesta ja poliittisesta vastuusta.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hemmo, jos nyt tässä surullisessa tapahtumassa edes pitää kehua joitakin, niin ennen kaikkea tuota ensimmäistä poliisipartiota. Nämä miehet tulivat hälytyksen jälkeen paikalle, totesivat tilanteen ja lopettivat sairaan puukotuksen yhdellä laukauksella, murhaajan alavartaloon, jonka jälkeen huolehtivat tämän marokkolaisen ensiavusta. Kunnioitusta!

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005333947.html

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilmari, poliisi toimi mallikkaasti ja jos puukkomiehellä olisi ollut muitakin aseita ja vaikkapa räjähdevyö niin toimet olisivat varmaan olleet toiset,

Suomessa korostetaan sitä, että virkavaltaa hoitaa asian. Monissa maissa ei kansalaiset jää odottelemaan virkvaltaa tapahtumapaikalle vaan toimivat oman ymmärryksensä mukaan.

Tästä meillä käytetään nimitystä "omankädenoikeua", joka on tietenkin laitonta. Tosin kyllä rikoslaki velvoittaa myös kansalaisia puuttumaan tilanteeseen, missä henki on vaarassa.

Suomi on nyt osa terrosimin vastaista sotaa ja nähtäväksi jää missä raha kulkee.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#7

>....Suomi on nyt osa terrosimin vastaista sotaa .....

ooo

Hyvä ystävä, eivät kaikki usko tuohon.

Esim (viinanhuuruinen) kotiväkivalta on pahempaa. Suomen 300 000- 500 000 viinan kanssa vaikeuksissa olevaa tuottaa väkivaltaa kymmeniä, ehkä satoja kertoja enemmän kuin terroristit.
Sitä vaan ei kutsuta terrorismiksi.

........

v 2016 Kotihälytyksiä 77 085, joista peheväkivaltatapauksia 25 821 (äkkiä laskien n 500 tapausta viikossa)

http://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tie...

Sivu 10

....

Tiedotusteollisuus vääristää pahasti tämänkin asian.
Luonnollisesti on selvää että kaikkea väkivaltaa on pyrittävä estämään.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #17

Jorma oletko ottanut Viron tai Arabimaiden väkivaltatilastoista.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #23

#23

No eipä ole tullut eteen.

Juha Hämäläinen

Tuo nivusiin ampuminen herätti ensin minussa ihmetystä, mutta tarkemmin ajateltuna siinä voi olla tarkan koulutuksen jäljet nähtävissä....

Siis voi olla!

Teoriani on seuraava: Poliisia on koulutettu toimimaan näitä yksittäistapauksia kohtaan tälläisissä paniikkitilanteissa. Poliisi on ohjeistettu ampumaan vyötärölinjan alapuolelle, koska mahdollinen pommivyö, joka saattaisi tehdä tehtävänsä osumasta tai sitten oletetaan, että terroristit ovat niin hyvon varustautuneita, että käyttävät luotiliivejä, jotka jättävät vain raajat ja pään suojattomaksi, joten alavartalo on ainut paikka pysäyttää liikkuva henkilö, koska liikkuvaan päähän ampuminen on helvetin vaikeaa ja pään räjäyttänyt poliisi raadeltaisiin hengiltä median toimesta.....

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Juha, sinun olettamukset kuulostavat hyvin loogisilta ja perustellulta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Tietysti on olemassa sattumanvaara, joka ohjasi luodin mihin sattuu ja teoriani on ulkohuusi kypsä.....

Seuraava kerta tai seuraavat kerrat kertovat lisää, koska en usko että tilanne paranee......

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pesäpallomailan kantaminen Turun torilla on näköjään ihan normaali maantapa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pertti siltä näyttää valitettavasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

"Turuntauti" gryndereiden ajoista on tosiaan muuttumassa. Ruotsin mallia ollaa sinne ilmeisesti istuttamassa.

Marko Parkkola
Marko Parkkola

No kun katsoo mitä on tapahtunut viime aikoina, niin ei voi muuhun johtopäätökseen päätyä. Esimerkiksi nyt vaikka toimittajien potkiminen pihalle Ylestä, kun kehtasivat tutkia pääministeriä ja hänen serkkujaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #11

Marko OK tuo selvensi näkemystäsi.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Pesäpallopeli on kansallislaji. Politiikot ovat toimineet, kuten aina, kansallislaji. Median toiminta kyseisessä asiassa, kansallislaji. Kaikki yhdessä ja erikseen harrastavat siis kansallislajeja. Ne syyt, ilmastomuutos, sekin kansallislaji. Ulkoministeri aikanaan, "ilmastonmuutoksella pelottelu on raakaa ja tehokasta vallankäyttöä". Käänsi siis taas takkinsa, kansallislaji. Voin siis sanoa, että meillä on uusia kansallislajeja, urheilukansaa kun ollaan, Kekkonenkin. Oli ennen puukkojunkkarit nyt veistä heiluttavat kutsumattomat vieraat. Voidaan siis sanoa, että meillä on uusi urheilulaji. Tottukaa, sanoo politiikot ja media.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kassu, ulkomaalaiset ovat keksineet uutta käyttöä mailoihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hemmo olihan uhreissa suomalaisia, eli Hemmo ei nyt ole lukenut mediaa oikein tarkasti, vaan värillisten lasiensa takaa.

Pesäpallomaila tuli ilmeisesti myös suomalaiselta, todennäköisesti ohikulkijlta joka oli menossa pesäpallo-otteluun;), tai sitten vain torikauppiaan työaruhan turvaajana oli pesäpallomaila alkujaan.

Media vosi selvittää nuo pienet yksityiskohdat Hemmolle erikseen, kun hän ei osaa lukea rivien välistä, vaikka itse kirjoitaa rivien väliin paljonkin asioita.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ari otappa selvää pesämailamiehestä niin päästään eteenpäin. Minäkin luin jostakin, että puukkomiestä ajaa nuoret suomalaiset takaa mutta tämä oli sitä Sipilän porukkaa joka näin väitti,

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miksi ottaisin, kun et itsekään suoraan kerro tietojasi.

22.8.__Room 15:1
Meidän, jotka olemme vahvoja, on kestettävä heikkojen vajavuuksia. Emme saa ajatella vain sitä, mikä on itsellemme mieluista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hemmo kehottaa lukemaan rikoslakia, mutta unohtaa, että kaikkia muitakin lakeja tulisi kunnioittaa. Epäilty oli jo Saksassa ollut poliisin kirjoissa, joten miten on mahdollista, että hän on hakenut Suomesta turvapaikkaa? Eikös se maa johon ensin on kirjauduttu hoida sen asian, eli päätöksen puolesta tai vastaan. Nyt mies on kuitenkin saanut Suomessakin kielteisen päätöksen, eikö virkamiehen olisi pitänyt jättää asia saksalaisen kollegansa armoille?

Epäilty on harhauttanut järjestelmää lukuisilla eri nimien käytöllä, joita ei huomioitu, ennen kuin tapahtui murhia.

Ihmisiä tarkkaillaan siis puolihuolimattomasti, vaikka kerrotaan, että kaikki on kunnossa. Kuka jättää tuossa tapauksessa lakia noudattamatta? Onko se nuori huligaani, vai vanhempi suomalainen virkamies?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sisäministeriön kansaliapäällikkö Päivi Nerg totesi maaliskuussa 2016 :

"Suomi on nyt rekisteröinyt jokaisen turvapaikanhakijan, ottanut heiltä sormenjäljet, valokuvat ja puhutellut hakijat. Tämän perusteella on tehty kansainväliset tietojärjestelmävertailut."

Ilmoittamalla väärän nimen ja syntymäajan turvapaikanhakija ei luonnollisestikaan kovin helposti löydy "kansainvälisestä tietojärjestelmästä".

Päivi Nerg on hoitanut määräaikaista kansliapäällikön virkaa vuodesta 2012 ja työ loppuu vuonna 2019. Hän on henkilö, joka tulee jäämään suomalaiseen historiaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hän on oikea syyllinen, kun ei ole huolehtinut, että lakia noudatetaan.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Valtamediassa ei ole juurikaan käsitelty sitä tosiasiaa, että tiedustelulakien ym. tarve on niin akuutti kun Sipilä & co avasi rajamme ja jo sitä ennen maassamme otettiin vapaaehtoisesti käyttöön henkilökohtaista vainoa (humanitääriset syyt) lievemmät kalliiksi tulleet ja helpon turvapaikkahölmölän maineen tuoneet käytännöt. Näillä perusteilla maansa asiat ihan itse sekoittaneet somalitkin ovat tänne saapuneet. Täyttä valetta on ollut väite, ettei Suomella ole ollut mahdollisuuksia vaikuttaa tänne saapuviin. On maita, joissa haittamaahanmuutto on estetty aivan toisella tarmolla kuin Suomessa. Maksamme pitkälle tulevaisuuteen hintaa sinisilmäisestä hölmöydestämme.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minäkin ihmettelen tätä, Ari. Miten on edes mahdollista että Saksassa rikollisuuksia tehneet ovat Suomessa turvapaikkaprosesssissa? Informaatio ei oikein tunnu toimivan. Tämä muistuttaa taas siitä miten kaoottiseksi asia meni Merkelin kutsuttua maahanmuuttajat maahansa. Olen lukenut että pakolaiset ottivat jopa 12 eri henkilöllisyyttä Saksassa, ja nostivat avustusta kaikilla näillä henkilöllisyyksillä.

http://politiken.dk/udland/art5770531/Asyl-ans%C3%...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaijan kanssa samaa mieltä, että jossakin on mätää kun seula vuotaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kaija, kun kerran olet saanut asiakirjat johonkin EU maahan on koko maanosa vapaassa käytössä. Rajavalvonta pitäisi palattaa heti miten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Uusien tietojen valossa vaikuttaa että turvapaikkapolitiikka on täysin leväperäisten hoidossa. Onko kyse poliittisesta ohjailusta ettei väärinkäytöksiä huomioida ja toisaalta miksi ei käytetä turvallisempia majoitusjärjestelyjä kun sellaiset ovat mahdollisia. Uusia tiedustelulakeja ei tarvita. kunhan vanhoja käytettäisiin ja toimittaisiin niiden mukaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo, eiköhän maahanmuuttokeskuksiin ja hallintoihin hakeudu henkilöt, jotka tukevat nykyistä politiikkaa. Ilmeisti näissä keskuksissa työskenteleviltä on myöskin kielletty julkinen keskustelu ongelmista joihin työntekijänä törmää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset