Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Venäjä ei ole hyökännyt vieläkään Suomeen !

  • Saksalaisten polttama Rovaniemi
    Saksalaisten polttama Rovaniemi

Ukrainan sodan jälkeen Suomessa on luotu mielikuvaa, että kohta Venäjä hyökkää myöskin Suomeen.  Suomen valtionjohdolle ja maanhallitukselle mediasta nyt puhumattakaan ei ole riittänyt se, että Venäjän johdosta on moneen kertaan kerrottu, että sillä ei mitään aikeita hyökätä maahamme.

Krimin ja Itä-Ukrainan tilannetta on tietenkin maan ylin johto käyttänyt sillätavalla hyväksi, että on nähnyt aiheelliseksi korstaa kuuluvan länteen ja Suomea on sopimuksin hiilattu kohti NATO:a ja ompa tehty erillisiä sopimuksia Britannian ja Yhdysvaltain kanssa sotilasavun antamiseksi ja saamiseksi. Myöskin ulkomaalaisia hävittäjiä ja maa- sekä merivoimia on nähty harjoittelevan alueellamme.

Suomi on julistaunut myöskin kyberturvallisuuden ja sodan edelläkävimaaksi. Viimeksi Suomen kykyjä ja taitoja ihmetteli Yhdysvaltain presidentti Doland Trump Niinistön vieraillessa Yhdysvallaoissa. Trumpi aikoi soittaa Suomelaisille kysyäkseen asiantuntija neuvoa kyberuhkista ja niiden torjumisesta.

Olisko Niinistöllä ollut tietoa Venäjän vaikuttamisesta Yhdysvaltain presidentin vaaleihin jäi auki. Virolla se tieto varmaan on, koska myöskin Viro pitää itseään kybersodan kärkimaana.

Venäjä ei ole hyökännyt Suomeen eikä ole hyökkäämässäkään Tämän tosiasia pitäisi Suomen presidentin ja Sipilän hallituksen jo alkaa ymmärtämään.

"Suomen kansa on viisasta kansaa" sanoi Neuvostoliiton silloinen johto, kun Suomen edustajat ja johtajat tulivat toisen maailmansodan jälkeen lakki kourassa rauhasta neuvottelemaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Älä huolestu, Hemmo. Homma on hallussa nyt kun ulkopoliittinen johtomme miehekkäästi kielsi parkki "Kruzenshtern":ia tulemasta Ahvenanmaan Maarianhaminaan. Jykevä päätös, joka varmasti osuu ja uppoaa...

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2017/08/uhka-me...

http://ilmari.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/22...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Jaa, että Venäjän kalastuslaivastossa palvelee oikein kadettejakin?

Demilitarisoidulle Ahvenanmaalle valtion aluksella ei ole asiaa varsinkaan juuri Zapad 17-sotaharjoituksen aikana, muualle rannikkokaupunkeihin ei kukaan kieltäne sitä tulemasta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suomen kansan poikkeuksellisen vahva maanpuolustustahto, vahva kansallinen asevelvollisuusarmeija, kuuluminen laajasti ja erottamattomasti läntisiin poliittisiin ja taloudellisiin liittoumiin, pohjoismainen yhteistyö, Naton kumppanuus sekä puolustusyhteistyösopimus Britannian ja Yhdysvaltojen kanssa pitävät Venäjän intohimot kurissa tähän ilmansuuntaan.

Niin kauan kuin nämä olosuhteet ovat vallitsevia Venäjä ei hyökkää Suomeen !

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Meidän pitää vaan jaksaa odottaa...

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Näinhän se ikävä kyllä jos historia toistaa itseään

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tarkoitat varmaan odotusta!
Itse olen odottanut jo koko sodanjälkeisena ajan.
Uudetkin sukupolvet toistavat tätä odotusta mutta tuskin siitä mitään valmista tulee.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Joo-o Viimeksi Venäjä pelasti meidät rappioituneelta Ruotsilta 1809, eikä sen jälkeen ole hyökkäillyt. Eikä silloinkaan hyökänneet "Suomeen" vaan Ruotsiin...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Keijo Korhonen ei luota Natoa liehittelevien kenraalien ammattitaitoon ja asenteeseen (haastattelu Melalahdessa, 23.7.2015):

”Olen pettynyt kenraaleihimme. Sodan jälkeen luotettiin koko kansan armeijaan. Nykyinen johto ei ole enää tämän luottamuksen arvoinen. Kenraalit ajavat omia etujaan, kun heitä ei valvota. Nykyajan upseerit viihtyvät ulkomailla kokouksissa ja vaarattomissa rauhanturvatehtävissä. He ovat verrattavissa 1700-luvun hoviupseereihin, komeita univormuja, mitalit kiiltävät rinnassa, mutta vyössä on vain tuppi – ei miekkaa.”

Sotilasjohdon toimenkuvan muutos uhkaa Korhosesta jo maan suurinta turvallisuuspoliittista voimavaraa: maanpuolustustahtoa.

”Puolustuksessa on kolme pilaria: aseet, koulutus ja tärkeimpänä tahto käyttää kumpaakin. Jos kansa huomaa, että sitä vedetään nenästä, ollaan hukassa. Kuka haluaa, että hänen poikansa menee etulinjaan Naton tai Euroopan puolesta puutteellisesti varustettuna ja koulutettuna?”

Suurvaltojen teatteri

Korhosen arvio maanpuolustuksen tulevaisuudesta on synkkä.

Suomen puolustuksen peruskalliota, maavoimia ei ole kehitetty riittävästi. Rahat on hukattu taivaalle ja taas ollaan haikailemassa miljardeja uusiin lentokoneisiin.

”Jos Euroopassa syttyisi sota, Suomi olisi eteen työnnetty tukikohta, jonka materiaali- ja ihmisvarat eivät olisi Natolle puolustamisen arvoisia ja jonka yli juostaisiin mennen tullen riippumatta siitä, kuka sodan ´voittaisi´.”

Korhosen mielestä tulisi muistaa, että Nato on sotilasliitto vain paperilla, suuri paperiesikunta. Joukot ovat hajallaan eri maiden tahdon alla.

”Venäjä on alueellinen suurvalta ja sotateknologiassa samaa luokkaa Yhdysvaltojen kanssa. USA:n presidentti, olipa hän kuka tahansa, ei tule Suomen, Baltian maiden, Puolan tai Ukrainan takia ottamaan sitä riskiä, että joutuisi sotaan ydinasevaltion kanssa. Venäjän johto tietää, että USA:n johto ymmärtää tämän.”

Suurvaltojen nokittelussa kylmän sodan veteraani näkee myös teatteria.

”USA:n ja Venäjän välit ovat paljon paremmat kuin Washingtonin ja Moskovan kotimaisen politiikan käyteaineeksi tarkoitettu leveilevä suunsoitto antaa ymmärtää. Todellisia eturistiriitoja ei ole. Molemmat tunnustavat toisen suurvaltaedut ja etupiirit. Amerikkalais-venäläisen sodan mahdollisuutta ei ole.”

Historiattomuus vaivaa

Kylmän sodan aikana ulkoministerinäkin toiminut Korhonen luettiin ulkopolitiikan realisteihin, joka painotti käytännön politiikkaa ideologisen maalailun sijasta.

”Nyky-Suomen johto on unohtanut kaiken Suomen historiasta eikä ole oppinut siitä mitään. Suomen hallitus haluaa Naton turvallisuustakuut, jotka ovat kuvitelmien varassa, Venäjän muka aiheuttamaa turvallisuusriskiä vastaan – riskiä jota ei ole olemassa, ellei Suomi itse sellaista rakenna”, Korhonen harmittelee.

Hänen mielestään suomalaisia pelotellaan koko median voimin sotahysteriaan.

LÄHDE: https://seura.fi/asiat/henkilot/veteraanidiplomaat...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilmari, Korhonen on viisas mies ja sanoo asiat niin kuin ne on. Krybtinen Niinistö on salaviisas itselleen ei muille.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Aika on ajanut ohi 83-vuotiaasta kepun Korhosesta, joka hourii vieläkin YYA-aikakauden juoksuhaudoissa. Hänen mielipiteilleen ei maksa vaivaa antaa huomiota, kun todellistakin asiantuntemusta Suomesta sentään löytyy.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Henkilöön käypä argumentointi ei ole koskaan tehnyt vaikutusta. Hannulta odottaisin parempaa. Mieluiten kuuntelisi kunnon vastaväitteitä esimerkiksi Korhosen kylmän rauhalliseen teesiin: "Riskiä ei ole olemassa, ellemme itse rakenna sellaista". Juuri tästä syystä edelleen selkeä enemmistö Suomen kansasta on Natoon liittymistä vastaan...

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen Vastaus kommenttiin #17

Venäjällä oikein hyvin tiedetään NATOn todellinen luonne: puolustusliitto, joka ei uhkaa ketään. NATO on organisaatio, jolla ei ole ensimmäistäkään sodankäyntivälinettä. Venäjän johdon puheista taasen ainoastaan niiden kuulija on vastuussa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Onpa Korhonen sattuvasti kiteyttänyt sotauhkan.
Sotauhka on ollut ilmassa koko minun yli 80 vuotisen elämän.
Uskon Korhoseen sillä tuskin siitä mitään valmista tulee näillä perusteilla.

Suurvallat sotivat vaarattomasti vain kehitysmaita vastaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Meille suomalaisille itsenäisyys on arvokas asia, niin arvokas, että valtiojohtomme juhli sata vuotiasta itsenäisyyttämme Tukholmassa ja miksi? Itsenäisyytemme on kylläkin saatu ihan toiselta ilman suunnalta, tietääkseni.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kaikkihan sen tietää.Jotkut "soti" Tukholmassa koko sodan ajan.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Paljonkin venäjää kiertäneen näkemys venäjän pelosta >>> https://www.youtube.com/watch?v=sUl6Bty9vao

Pekka Iiskonmaki

''Ukrainan sodan jälkeen Suomessa on luotu mielikuvaa, että kohta Venäjä hyökkää myöskin Suomeen.''

Ei ole luotu. Miksi Hemmolla on tapana astua ämpäriin?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei ole. Enkä usko, että Putinin hallintokaudella ainakaan hyökkääkään.
Ensiksikin se, ettei Venäjällä ole täällä paljokaan ryöstettävää. Miksi hyökätä ilman näkyvää hyötyä?
Toisekseen Suomen puolustusvoimat ehkäisevät ihan vain kotimaan tunnelman nostoon tarkoitetun Venäjän sodan Suomea kohtaan. Esimerkiksi Euroopan suurimmalla Nato-maalla on vähemmän tykkejä kuin Suomella. Vanhemmankin tykin ammuksen väistäminen on edelleen haastava tehtävä.

Olemme Venäjän kanssa naapureita ja nyt on kohtalaiset hyvät naapuruussuhteetkin. Venäjähän se olisi naapurinamme, vaikka suhteet olisivat huonotkin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Venäjä ei ole hyökännyt Suomeen eikä ole hyökkäämässäkään Tämän tosiasia pitäisi Suomen presidentin ja Sipilän hallituksen jo alkaa ymmärtämään."

Jopa helpotti! Hemmo Koskiniemi antoi meille kaikille turvatakuut.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Sipilä on sodan jälkeinen nuorimies joka on vanhemmiltaan oppinut nykyisen kaavan että ryssät on tulossa.
Ei siitä kaikkien vuosikymmenien jälkeen mitään valmista tule.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hienoa Hemmo! Muistan hyvin alkuvuoden 2014, kun hätäisimmät päättelivät Putinin ryntäävän seuraavaksi Suomeen. Kolme ja puoli vuotta on nyt mennyt, eikä rajan yli edelleenkään ole tullut kuin ostosmatkailijoita. Ja presidentti Putin itse muutamilla vierailuillaan.

Olli Kankaanpää

Suomeen on tullut Venäjältä ostosmatkailijoiden lisäksi muutama turvapaikan hakija Putinin päätettyä näyttää mistä kana kusee. Venäjähän on niin turvaton valtio, että jopa oligarkit loikkivat sieltä pakoon.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Olli, Venäjältä tulleet pakolaiset olivat hollantilaisten ja eurooppalaisten värväämiä ja ties minkä valtion tilaamia rikollisia, jotta huomio saatiin pois Ruotsin rajoilta..

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuomo, on hauskaa seurata kun hyökkäyspelttelulla alkaa tiimalasissa aika loppua.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kerrotko Hemmo missä kohtaa Ukrainan sota päättyi? Silti, onnittelut hyökkäämättömyyshavainnosta, muutkaan eivät ole hyökkäystä havainneet joten todennäköisesti havaintosi pitävät paikkansa.

Palstalla ihmetteleville neroille tiedoksi että eläkeläis-Hemmo ei tiedä mahdollisista Venäjän maailmanvalloitussuunnitelmista mitään eikä hän myöskään takaa mitään. Vain todelliset typerykset uskovat menneen ajanjakson takaavan samanlaisen tulevaisuuden. Ja sama rautalangasta: se että itänaapuri ei ole hyökännyt tänne, ei ole tae siitä etteikö se voisi näin tehdä.

Sota Venäjän kanssa olisi tietyille piireille helvetin ikävä juttu kun enää ei voisi käydä hakemassa sieltä halpaa bensaa ja tupakkaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Vain todelliset typerykset uskovat menneen ajanjakson takaavan samanlaisen tulevaisuuden."

- Hyvin sanottu! Se että naapuri hyökkäsi 30.11.1939 ei merkitse, että hyökkäys toistuu 30.11.2017.

Pasi itse ilakoi viime vuoden lopulla, että "hei me ehdittiin täyttää 99 vuotta" täsmälleen siinä sävyssä, että satavuotispäivää tuskin on luvassa, koska ne jyrää meitin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Et tainnut huomata dilemmaa? Meidän ei tarvitse varautua siihen, että Venäjä ei hyökkää tänne, vaan siihen, että se hyökkää. Se joka ymmärtää tämän, ymmärtää paljon. Hyvää tässä on, että jos käyttää murto-osankin käytössä olevasta kapasiteetista, jutun ymmärtää kyllä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #24

"Meidän ei tarvitse varautua siihen, että Venäjä ei hyökkää tänne, vaan siihen, että se hyökkää" on asia, josta selvästikin olemme erimielisiä. Minä en ryhtyisi sulkemaan teitä, rautateitä ja Saimaan kanavaa mahdollisina hyökkäysreitteinä, vaan varautuisin siihen, että tämä infra edesauttaa tulevaisuudessakin rauhanomaista kanssakäymistä, kuten taloudellista yhteistyötä.

Mutta ehkä pystymme elämään tuon näkemyseron kanssa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pasi, hulestuttavampaa suomalaisen minulle on se, että Suomikin pyrkii suuravallaksi EU:n innoittamana ja ruotsalaisten kannustamana. Pölvästit taitaa olla siellä Majurin suunnalla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Pyysin kyllä kertomaan Ukrainan sodan päättymisajankohtaa, kun sinun mukaasi ao. sodan jälkeen on tapahtunut paljon.

Mitä tulee pölvästijuttuun, minulla ei ole ongelmia tunnustaa olevani pölvästi. En edes luule olevani vaan tiedän. Niillä mennään Hemmo mitä on annettu.

Heh, ja mitä tulee Rovaniemen polttamiseen, minulla on siitä teoria. Saksalaiset polttivat sen kun kyläpahanen oli niin ruma. Joitakin kertoja siellä käyneenä voin sanoa että ei se kyllä polttamisesta kaunistunut.

Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Kaupunki on yhtä kaunis kuin Turku gryndereiden jäljiltä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #25

Pasi, kun noin iloitsen natsien tihutöistä niin taidat olla niitä peruja..

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Viiltävää analyysia jälleen kerran. Turvallisuuspolitiikan aatelia, Max Jakobsonin manttelinperijä Hemmo Koskiniemi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilkka nyt kyllä "pääsin" liian korkearvoiseen seuraan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset