Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

20 000:n pitkäaikaistyöttömän työllistäminen bluffia !

Hallitus hehkutti tänään eduskunnassa, että heidän kaudella pitkäaikaistyöttömistä 20 000 on työllistynyt.  

Saanen epäillä !

Ei ole aikaakaan kun media kertoi kuinka työttömien joukossa on paljon ns. paperityönhakijoita, joita ei ole poistettu työnhakijoista. Ilmeisesti suurin osa näistä "hallituksen" työllistämistä kuuluvat juuri tähän ryhmään.

On nimittäin niin, että kun ihminen jää esim. eläkkeelle hänen työhakemuksensa voi olla kuukausia edelleenkin rekistereissä. Näiden "perkaaminen" näyttää tilastoissa työllistymiseltä.

Samoin ns. työvoimahallinnon aktivointi yms. vähentävät työttömyyslukuja. Samoin sairaspäivärahoille jääneet sekä pelkästää toimeentulotukeen siirtyvät hallituksen mielestä "ovat työllistyneet".

Haluaisin nähdä ministeriön tilastot, joista käy aukotta selville mihin nämä 20 000 ovat "työllistyneet".

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Haluaisin nähdä ministeriön tilastot, joista käy aukotta selville mihin nämä 20 000 ovat "työllistyneet ".

Eivät ole työllistyneet, muutama ystäväni ja minä haimme eläkettä heti kun se oli mahdollista, meitä siirtyi eläkkeele kahdeksan. Sama tahti näyttää jatkuvan tänäkin vuonna.

Ministeriön puolelta täyttä ylpeilyä, jota eivät ansaitse.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääkseni hallitus on puhunut pitkäaikaistyöttömyyden vähenemistä. Nyt heitä on on 20000 vähemmän kuin hallituskauden alussa. Ei ole väliä sillä, ovatko entiset vanhetessaan siirtyneet eläkkeelle. Tärkeintä, että pitkäaikaistyöttömien kokonaismäärä on vähentynyt. Siksi, että tilalle ei ole tullut uusia pitkäaikaistyöttömiä. Koskiniemen väite on taas kerran kovin tarkoitushakuinen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka tapansa mukaan tukee Orpon ja kumppaneiden populistisia puheita. Minulla on muutama vuosi kokemusta työvoimahallinnon kuvioista.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Yli 5500 siirtyi Lex Lindströmin avulla eläketuen piiriin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja kuinka paljon pitkäaikaistyöttömien määrä olikaan vähentynyt?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Luvuilla voi olla jotain tekemistä uuden nettivelvoitteen kanssa.

"Noin kymmenen prosenttia käyttäjistä ei syystä tai toisesta ole pystynyt toimimaan annettujen ohjeiden mukaisesti, sanoo Kirsti Ukkonen ely-keskusten ja te-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksesta Kehasta."

"Heinäkuun alussa tehdyn uudistuksen aiheuttama sekaannus näkyy myös tilastoissa: työnvälitystilaston mukaan yli 14 000 työnhakua katkesi siihen, ettei henkilö uusinut työnhakuaan."

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005375520.html

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti osalla ei ole pankkitunnuksia tai tietokonetta, pidä siinnä sitten yhteyttä te-toimistoon. Aika pahoin valtiovalta on meidät jaotellut, jossakin on unohtunut maalaisjärki.

Käyttäjän ErkkaRuotsalainen kuva
Erkka Ruotsalainen

Itselläni tuntuu menevän siihen malliin että syksyllä on kolmisen kuukautta töitä ja loppuvuosi työttömänä. 2016 ja 2017 ainakin. Ymmärtääkseni pitkäaikaistyöttömän leimaa ei saa jossei ole vuotta putkeen työttömänä.Noh määhän olen vasta nuori 33v ei kai sitä nyt vielä pitkäaikaisia työpaikkoja saa...

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Minusta tärkeämpi tilasto olisi se, kuinka monta työllistä ihmistä, ts. työssä olevaa, on ja miten paljon heidän määränsä on kasvanut keskimäärin esim. puolen vuoden jaksossa. Työssä olevien käsiparien määrä on merkitsevä. Tosin valtion ja kuntien palveluksessa olevien määrän kasvaminen ei paranna taloustilannetta.

Minun ymmärtääkseni tilasto (työllisyysaste) kaunistuu jo sillä, että työttömät (työvoimaan kuuluvat) jäävät eläkkeelle, työttömiä ei tule lisää ja työvoiman määrä vähenee. Työvoiman määrä vähenee sillä, että ikäluokat pienenevät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän mukaan työllisyysaste paranee koko ajan pikkuhiljaa.
http://findikaattori.fi/fi/41

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset