Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Niinistö luo Suomesta sotatannerta!

Sotahullu Sinisten Jussi Niinistö rehvastelee nyt suursotaharjoituksilla, jotka järjestetään Suomessa ja johon tulee mukaan mm. Ruotsin ja Yhdysvaltain joukot.

Onko puolustusministeri tullut ajatelleeksi sitä, että tässä annetaan avain Yhdysvalloille ja Venäjälle siirtää  maailman koflikti Suomen maaperälle. Eli me suomalaiset kytketään entistä enemmän maailman konflikteihin ja sotatoimiin.

Suomi on tämän jälkeen Euroopan sotien fokus ja hyvä harjoittelualue muun Euroopan suojaamiseksi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005436693.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eihän kukaan kumminkaan halua voittaa Suomea sodassa? Meilä on sentään juhlittu talvisodan toista sijaakin jo niin pitkään, että Puna-armeijakin on hävinnyt.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Risto on Mato Valtonen vielä hengissä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Oliko se niin, että Suomi voitti sodan, kun Neuvostoliitto ampui ne Manilan laukaukset. Moraalinen voitto.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Alkaa vähitellen yököttää nämä sotahirmut. Ymmärrän sen, että puolustusvoimat harjoittelevat ja vaikka ruotsalaisten kanssa, mutta että tänne pitää laahata amerikkalaisia miehitysjoukoja on jo typerää. Jos USA ja Venäjä haluavat kahinoida täällä, niin olemme ensi-iskun maalialue. Vaan kun kannatus on nollilla ja jotenkin pitäisi päästä vaalien jälkeen pinnalle, niin jotain täytyy tietenkin tehdä. Yleensä se on tapahtunut kansakunnan kustannuksella niinkuin nyt tälläkin jepellä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Erkki sanos muuta näyttä siltä, että Sipilällä ei ole enään systeemi hallinnassa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jussi Niinistö joutaisi erota. Sipiläkin saisi erota, kun näitä sotasankareita kerran hallituksessa istuu. Hallituksen turvallisuuspoliittinen ohjelma on sotainen.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Mitä ihmeen miehitysjoukkoja...? On helppo ymmärtää, ettei jenkkien harjoittelu miellytä kaikkia, mutta jos ihan oikeasti luulee niitä miehitysjoukoiksi ei ihan kaikki muumit ole laaksossa tällä hetkellä.

Jos Suomi olisi "maalialue" niin mikä se maali on? Eihän Suomessa ole mitään minkä tuhoamisesta kumpikaan hyötyisi. Päinvastoin: itänaapuri tarvitsisi Ahvenanmaata ja etelärannikkoamme kriisitilanteessa sekä pyrkii katkaisemaaan Suomen kahtia Alakuetista. Siksi siellä on kolmatta sataa rynnäkköpanssaria nokat Suomea kohti aivan rajamme pinnassa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Anteeksi, jos näkemykseni hermostuttaa sinua niin, että pitää oikein henkilöön iskeä . Ei ole hätää, kaitse vain omat muumisi.

USA:lla on 600000 sotilasta 500 tukikohdassa. Ne vahtivat siellä USA:n etua. Eivät palvele ympäristöään. Tukikohtien sijoitusvaltiot joutuvat olemaan mielinkielin, jotta eivät olisi vihollisia. Se tarkoittaa samanmielisyyttä ja taloudellista yhteistyötä=riippuvuutta. Me emme ole onneksi näin alas vajonneet, mutta kyllä suunta on selvä. En tiedä, ovatko tämän suunnan pitäjät omallaan vai kansakunnan asialla.

Puheet Akakurtista olemassaolosta Suomen katkaisemiseksi on täyttä höpöä. Se on Naton vastainen yksikkö. Sitä tarvitaan silloin, kun natojoukot tulevat liian lähelle. Pitäisi olla helposti ymmärrettävä asia. Mitä venäläiset muka täältä hakisivat. Olisivat ottaneet ajat sitten, jos tarvitsisivat. He vain eivät siedä jenkkejä lähellään. Luulisi Ukrainan esimerkin olevan riittävän selvä. Siellä toteutui Paasikiven ääneen lausutut ajatukset.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #12

Ei suinkaan - ihan viihteestä tämä menee ja vielä hauskemmaksi näyttää väitteesi menevän, mutta ammutaanpa pro-venäläispropaganda alas:

Jenkeillä tuskin on viittäsataa tukikohtaa ympäri maailmaa - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_State...
Verkkomediaa pyörittänyt loviisalainen autonasentaja trollasi kyllä karttaa, jossa jenkkitukikohtia on hulvaton määrä ja jopa keskellä Australian luonnonsuojelualueita.

Lähimmät jenkkien tukikohdat ovat Virossa ja niiden vaikutus yltää lähinnä paikallisiin ravintoloihin ja marketteihin. Virolaistuttujeni mukaan afroamerikkalaista geenistöä on siunaantunut nyt myös Viron kansaan.

Työni vuoksi olen viettänyt pitempiä jaksoja Saksassa, Hollannissa ja Isossa Britanniassa. Saksassa jenkkien läsnäolo näkyi Stuttgardin lentokentällä ja Heidelbergissa, jossa on heidän esikuntansa. Hollannissa en muistaakseni koskaan törämännyt edes paikallisiin sotilaisiin.

Jos nyt sananhelinääsi ymmärsin, niin mielestäsi Alakurtin tehtävä olisi puolustuksellinen. Se ei pidä paikkaansa, koska silloin joukot sijoitettaisiin laajemmalle alueelle eikä kaustona olisi rynnäkkähelikoptereita- ja panssareita.
Ukrainassa ei jenkkitukikohtia ole - venäläisiä kylläkin sopimuksen pohjalta miehitetyllä Krimillä ja nyt Itä-Ukrainassa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Ukrainaa haluttiin siirtää Naton vaikutuspiiriin. Sillä olisi ollut strategista merkitystä. Ei USA hyväksynyt venäläisiä ohjuksia Kuubaan. Ja kuubalaisia piti kiusata kymmeniä vuosia vain siksi, että hoitivat omia asioitaan omalla tavallaan haluamatta olla jenkkien juokspoikia.

Mitähän tapahtuisi, jos Viro tai Saksa sanoisi jenkeille, että viekääpä pyssynne pois, me hoidamme omat asiamme.

Ymmärrän kyllä, että tämä kirjoittelu on hyödytöntä, joten kiitos ajastasi

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

"Ukrainaa haluttiin siirtää Naton vaikutuspiiriin"...itäpropagandistien kertomuksissa näyttäisi olevan joku korkeampi voima, joka siirtelee valtakuntia "vaikutuspiireihin".
No todellisuudessa Ukraina päättää itse mihin se haluaa kuulua, mikä ei venäläisille kuulu pätkääkään. Ukrainalaisilla on karmea muisto slaaviveljistään 20/30 luvulta ja sen nimi on Holodomor: https://fi.wikipedia.org/wiki/Holodomor

Ihan tiedoksi, että Gorbatsov veti Puna-armeijan pois Kuubasta vasta 1991 ja Kuuban kriisi koski vain jenkkeihin suunnattuja kiinteitä ydinohjuksia. Ukrainalaiset itse luopuivat ydinaseistaan, jonka piti taata Ukrainan turvallisuuden - toisin kävi, Venäjä oli yksi takaajista: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000722407.html

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Jos amerikkalainen "poliitikko" tulee tänne suon reunaan,niin hänellä on "ketunhäntä kainalossa"!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jaakko Niinistön uhkapelin pitäisi heti keskeyttää muuten tuo torvelo saa ikävää aikaan.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tomi Vaalisto; mistä muuten tiedät venäläisten ajatukset ja sotastrategiat, ajatuksillasi olisi maailmanpoliittisestikkin käyttöä.
Toisaalta, ajatuksesi sivuavat melko identtisesti erään täältä pois potkitun blogistin ajatuksia imperialistisesta roistovaltio Venäjästä.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Kiitos kysymästä, mutta lähestyn asiaa hieman toisella tavalla:

Neuvostoliitto aloitti Jatkosodan 22.6.1041 klo 6.05 kun Puna-armeija yritti estää suomalaisjoukkoja siirtymästä demilitarisoidulle Ahvenanmaalle. Puna-armeijalla oli oma suunnitelma saarten haltuunotoksi, mutta he myöhästyivät.
Tuo tarve ei ole muuttunut yhtään mihinkään.

Jos venäläisten uhkaama konflikti Naton kanssa syntyy he tarvitsevat myös rannikkoväyliämme Kaliningradin vuoksi. Suomen tehtyä rauhan NL:n kanssa syyskuussa 1944 Punalaivasto joutui käyttämään suomalaisia rannkkoväyliä ja satamia miinoitusten ja Saksan laivaston vuoksi.
Eniten uhreja laivan upottua on syntynyt matkustajalaiva Wilhelm Gustloffin torpedoinnissa, jossa kuoli noin 10 000 uhria. Sen suoritti 31.1.1945 NL:n sukellusvene, joka oli lähtenyt matkalleen Hangosta.

09.02.1945 sama Turusta lähtenyt sukellusvene S-13 torpedoi sairaalalaiva Staubenin, jolloin noin 4000 ihmistä hukkui.
16.04.1945 jälleen Turusta lähtenyt sukellusvene torpedoi matkustajalaiva Goyan, jolloin noin 6300 sai surmansa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ja Venäjä saa harjoitella miten lystää, mutta Suomi ei. Miksi? Blogisti taitaa kuitenkin salaisesti toivoa venäläisiä sotilaita "vapauttamaan" Suomen.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset