Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Niinistön linja -haastaja puuttuu !?

Katselin eilen lähes puolitoistatuntia presidentin vaaleihin liittyvää keskustelua. Niinistö toimi ns. ylipappina ja toiset myötäili, jopa hänen tyyliään. Poikkeuksena Kainuun emäntä Merja Kyllönen.

Selkeää Niinistön linjan arvostelijaa ja vaihtoehtoa ei nykyisestä ehdokasporukasta löydy. Pientä sinne tänne heittoja löytyi, mutta kertakaikkista irtiottoa Niinistön linjasta ei kuultu eikä nähty.

Mikäli keskustelu jatkuu tällä tasolla, voi olla kansalaiilla loppuu kinnostus presidentin vaaleja kohtaan ja koko kampanja saa farssin piirteet.

Ohjelma oli sinänsä hyvin rakennettu, jossa luettiin pätkä puolustuspoliittisesta selonteosta ja jokainen ehdokas vuorollaan sai valittuista kohteista vastata, johon muut sitten kommentoivat. 

Niinistö linja vaatii kunnon vastaehdokkaan ja kukapa se muu voisi olla, kuin Paavo Väyrynen.

Niinistön linja on fiksun teennäinen ja salamyhkäinen sekä näennäisen ovela ;) Itselle puhuminen ei ainakaan minua kiinnosta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Itselle puhuminen ei ainakaan minua kiinnosta." Hienoa, että jaksoit sen 1½ tuntia. Siinä mielessä Paavo olisi erilainen, koska hän ei puhu itsekseen eikä itsestään. Hän kuuntelee herkällä korvalla Muki kädessään ja näyttelee vain tarvittaessa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo, jään odottamaan, että Paavo vaatii oikeudenkäyntiä isäntämaasopimuksesta, joka loukkaa Suomen turvallisuuttaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vai haluaisiko peräti YYA-sopimuksen takaisin.

Väyrysestä ei tiedä mihin suuntaan bluffaa, onko ilmoittanut kannattajakorttinsa alakanttiin saadakseen palstatilaa. IL:n politiikan toimittajan arvio:

"Paavo Väyrynen on kertonut, että hänen 20 000 kannattajakortistaan puuttuu noin 5000. Parkkosen mielestä Väyrynen on tavoilleen uskollisena puhunut säästeltyä totuutta.

– Tämä 15 000 on ollut kasassa jo paljon aikaisemmin, mutta hän haluaa antaa itsestään Paavo taas taistelee-kuvan, Parkkonen arvioi."

Niin että voihan Paavo ilmoittaa että kortteja tulikin niin ja niin paljon, ja vaalitenteistä tulla Väyrysen Me Myself and I show.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/niini...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #6

Seija, taidat jakaa nyt valhe-informaatiota tai sitten usko sokeasti jakaamaasi lähteisiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Mistä ne Väysysen laskemiset tietäisi kun viimeksikin heitti noin neljäsosan.

Yllätyskäänne: Väyrysen puoluehankkeelta puuttui 1300 nimeä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016080421999617_u...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Blogisti totesi,että Sauli Niinistö vaikutti salamyhkäiseltä. Entä jos hänellä onkin jotain salattavaa? Jarmo Korhonen käsitteli tuoreessa kirjassaan "Vallan tavoittelijat" Sauli Niinistön edellisten presidentin vaalien vaalirahoitusta. Olisi hyvä saada Ninistöltä selkä ja suora selonteko mistä epäselvät vaalirahat tulivat. Toivottasti ei ulkomaisista lähteistä.
"Totuus tekee vapaaksi" myös tämän kierroksen vaalirahoitusasioissa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Martti, jotkut väittää, että itse Soros olisi jakamassa rahaa.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Tällä kertaa aika lailla samaa mieltä kuin Hemmo. Itse aion eka kierroksella äänestää muuta ehdokasta kuin Salea ja (toivomallani) toisella kierroksella jätän todennäköisesti äänestämättä. Niinistöstä tulee Suomen seuraavakin pressa, jonka puheet jatkuvat yhtä kryptisinä ja epämääräisinä kuin tähän asti, mutta kaksi kierrosta tekisi miehestä edes hieman nöyremmän. Mukavaa kun kansa tykkää, mutta itse antaisin ikämiehelle pitkän isyysloman.

Ajatuspaja Liberan entinen toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen käytti minun mielestäni varsin piristävää kieltä (mikä tulee kotomaamme yhden ja ainoan mielipiteen ilmapiiriin). Minun on lähes pakko olla samaa mieltä:

"Elävän presidentin nostaminen jalustalle on tietysti monin verroin synkeämpää kuin kuolleen. Siksi Sauli Niinistön kansansuosio häiritsee minua aika paljon. Se tuntuu perustuvan paljolti kuninkaalliseen karjalanpiirakoiden vastaanottamiseen kansallispukuisilta valtuuskunnilta. Presidentillä on myös lahjakas puoliso ja söpö koira. Mitään suurta visiota tai muita valtiomiesmäisyyksiä on ollut vaikea havaita".

Heikki Pursiaista pännii myös sitä, että Suomessa aina ihaillaan johtajia..

"Siksi Sauli Niinistön yritys huudattaa itsensä presidentiksi on epämiellyttävää. Sen sijaan, että Niinistö korostaisi suomalaisen demokratian vakiintuneisuutta ja arkipäiväisyyttä, hän haluaa nostaa itsensä politiikan yläpuolelle. Hän ei halua olla poliitikko muiden joukossa, vaan jotakin suurempaa, Pursiainen arvosteli Niinistön tapaa hakea jatkokautta sitoutumattoman kansanliikkeen kautta".

Lähde: Heikki Pursiaisen "Paska Suomi" -pamfletti (8/2017)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Sinällään olisi hyvä, että toinen kierros tulisi ja toisellakin kierroksella olisi suhde vaikka 60...40. Nythän ulkomailla ihmetellään, että onkohan se Suomi demokratia kuin istuvalla presidentillä on gallupeissa ollut jopa 75%:n kannatus. Katsoin jälkeenpäin otoksia eilisestä. Kyllähän siellä ei oikein haastajaksi kukaan kyennyt. Vanhasella ja Haavistolla on sentään laaja kokemukseen perustuva näkemys turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Mutta kun Suomen linjaa on porukassa rakennettu niin vaikeahan siitä on vaalikeskustelussakaan irrottautua. Ehkäpä ei tarvitse niinkään korostaa Saulin paremmuutta. Yksinkertaisesti muuta ehdokkaat ovat niin kaukana takamatkalla ja osalla paistaa tietämättömyys niin selvästi, että se nostaa Saulin brändiä entisestään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miksi aina pitää olla huolissaan siitä, että mitä ne ulkomaalaiset meistä ajattelevat.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #12

Siksi, ettei ulkomailla muodostuisi vääristynyttä kuvaa. Suomi brändiä on hyvä varjella. Käy kauppa ja suhteiden kehittäminen paremmin kun ei tarvitse oikoa vääriä näkemyksiä. Isommatkin valtiot johtajineen ovat huolissaan mitä heistä ajatellaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Eli vientikaupan turvaamiseksi Niinistön kannatuslukuja pitäisi saada alemmaksi?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #16

Taisi mennä syvempi ajatus yli hilseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilmari, Pursiaselta hyvää ja osuvaa kritiikkiä, jota nykyisin aniharvoin kuulee. Niinistö rouvineen viihtyy hyvin kuninkaallistenkin seurassa.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Niinpä..annetaan Saulille pitkä isyysloma. Se on ainakin minun vaaliteemani (jatkopressa hänestä tulee, sehän on selvä, mutta kahta asiaa toivon: selkokieltä ja hieman vähemmän "kuninkaallisuutta").

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #37

Ilmari nuo ovat hyvät lähtökohdat. Pääasia on että syntyy kunnon keskustelu Suomen tiestä ja ulko- ja turvallisuuspoltiikasta.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #38

Kiinnostava havainto muuten: US-toimittaja Ossi Kurki-Suonio huomasi blogisi sekä millä sävyllä siihen liittyvä kommenttiketju lähti rullamaan. Sen sijaan, että hän nosti sinun blogisi karuselliin hän kirjoitti omansa (jonka perusviesti oli sama kuin mitä sinulla oli) ja nosti sen framille. Näin se joskus menee, Hemmo...sinä kuitenkin ensimmäisenä totesit, ettei kunnon vaalikeskustelua ole syntynyt vieläkään ja että ainoastaan Pate siihen toisi muutoksen/tuuletuksen. Pisteet siitä, ainakin minulta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #39

Ilmari, huomasin saman, eikä "idea varkaus" US taholta ollut kohdallani ensimmäinen kerta. Olemme varmaankin ilmaista riistaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Asetelma näissä vaaleissa on niin selvä, että äänestäminen niissä ei ole välttämättä tarpeellista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei tästä kisaa tule, jos Paavo ei saa kerättyä kannattajakortteja. Vaikka mitä mieltä kukin on Paavosta, niin hän on näköjään ainoa, joka pystyisi haastamaan Niinistön. Muutoin kisa ratkeaa mitä todennäköisimmin jo ensimmäisellä kierroksella. Näyttää tulevan tylsät vaalit, kun Sale on niin ylivoimainen näihin muihin nähden.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän Väyrynen tavoittele jonkinlaista jytkyäkin:

Paavo Väyrysen loppuryntäys: 900 000 kannattajakorttia lehtien väliin

- Ensinhän niitä oli Maaseudun Tulevaisuuden ilmoitusliitteessä ja uutisen mukaan

Viime viikolla samanlainen liite lähti noin 300 000 suomalaiseen kotitalouteen MT:n Metsänomistaja-liitteen mukana.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236102-paavo-vayr...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kyllä Paavo saa kortit kasaan ja saamme oikeat vaalit.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Väyrynen on saanut tähän asti kerättyä keskimäärin 3.750 kannattajakorttia kuukaudessa. Eli tällä vauhdilla jäljellä olevassa kahdessa viikossa saisi korkeintaan 2000 lisää. Päästäkseen mukaan vaaleihin hänen pitäisi kerätä huomattavasti enemmän yhä harvenevasta mahdollisten joukosta.

Lisäksi on otettava huomioon hylkäykset ja kerättävä reilusti yli 20.000. Moni Niinistön kortin allekirjoittanut on varmasti epähuomiossa (tai piruuttaan) antanut tukensa myös Väyryselle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #29

Harri, minulla ei ole tälläistä tietoa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #34

Hemmo, nyt sinulla on :)

Elementary, dear Watson; yksinkertaista aritmetiikkaa.

Tomi Vaalisto

Vain Suomen kansa asaitsee Paavo Väyrysen, joka edustaa puolen vuosisadan pyrkyryyden huipentumaa.
Jos Paavo saa puuttuvat viisi tuhatta kannattajakorttiaan kasaan niin hän vie ääniä lähinnä Vanhaselta ja Kyllöseltä, joiden kannatus on melkoisen pientä muutenkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siinä sitten istuisivat vaalipaneeleissa aakkosjärjestyksessä vierekkäin, Vanhanen ja Väyrynen. Tosin kunniapuheenjohtaja Väyrynen tällä kerralla valitsijayhdistyksen eikä keskustan ehdokkaana, joten keskustan ääniä jäisi Vanhasellekin, mutta Huhtasaareltakin voisi viedä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Media näyttää hukkaavan Huhtasaaren teemat eikä näihin kiusallisiin kysymyksiin taida vastata kukaan muista ehdokkaista.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Media näyttää kiinnittävän huomiota presidentin valtaoikeuksiin liittyviin teemoihin. Kuten pitääkin.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Itse asiassa Juha Sipilä on ollut sillä tavalla reilu, että on antanut Saulille huomattavasti enemmän valtaoikeuksia kun periaatteessa olisi ollut tarvis. Seremoniavirasta kun on oikeastaan kyse...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Toisaalta Sipilä oli vasta toisen kauden kansanedustaja tullessaan pääministeriksi ja vailla kokemusta ulkopolitiikasta, joten siitäkin syystä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #15

Ilmarilta taas hyvä huomio. Vai olisko Niinistö käyttänyt tilannetta hyväksi ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eihän presidentillä ja hallituksella mitään valtaoikeuksia ole, EU päättää kaikesta. Juuri tähän pitäisi kiinnittää huomiota.

Tomi Vaalisto

Höpö höpö - tässä on sivusto, josta löytyy Valtioneuvoston päätökset: http://valtioneuvosto.fi/paatokset

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Aikani kuluksi ja itseäni huvittaakseni kuuntelin matkalla Joensuussa pätkiä Paavon näytelmästä Minä ja Manu. - Jumalauta, Paavo on oikeassa. Paavo on oikeassa. Hän nostaa esiin Sauli Niinistön tekoja mm. 1990-luvulla (EU, euro).

Professori Janne Saarikiveen yhtyen toivon että Paavo pääsee ehdokkaaksi vaaleihin. Perusteeksi riittää se että vaalikeskustelussa hän toisi esille oikeampia faktoja mm. Sauli Niinistöön liittyen.

Sauli Niinistöllä on muitakin anteeksiantamattomia syntejä. Esimerkiksi Tuomas Pöystin nostaminen oikeuskansleriksi ohi asian valmistelun ja ministereiden kannan. Niinistö pelaa salaista peliä monissa, monissa asioissa: oikeuskansleri, militarisointi, Nato, puoluepolitiikka jne jne jne.

Kansalaisten silmien olisi hyvä edes hiukan aueta.

Jos nykymeno jatkuu, käy kuten Hemmo Koskiniemi sanoo: vaali saa farssin piirteet eikä koko asia enää kiinnosta.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

En pidä Paavosta, mutta sehän on nyt jokaiselle selvä, että han antaisi edes hieman potkua noihin unisiin "debatteihin", joissa nk. unilukkari saa olla eniten äänessä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Niinistö täytyisi pistää vastuuseen valeistaan. Ennen EY-äänestystä vakuutti pääministerinä kansalle sekä eduskunnalle ettei liittyminen Euroopan yhteisöön merkitse yhteisvaluutan käyttöönottoa vaikka tiesi puhuvansa palturia. Koko EU on ollut kusetusta ja lähes kaikki valta on riisuttu edukunnalta kuten myös presidentiltä, nyt ollaan ajopuuna ja odotetaan aina mitä mieltä Saksa on eri kysymyksistä.

Tomi Vaalisto

Höpsistä! Nyt Jarmo on lukenut liikaa fennofobistista propagandaa, jota viljelee vaikkapa putinistipuolue IPU.

Jokaiselle äänioikeutetuille lähetetyn äänestysoikeusilmoituksen yhteydessä lähetettiin valtioneuvoston kaksisivuinen tiedote Euroopan unioniin jäsenyydestä, jossa kerrottiin Euroopan Unionista, yhteisestä turvallisuus- ja ulkopolitiikasta sekä rahaliitosta, jossa tavoiteltiin yhteisvaluuttaa.

Tässäpä linkki: https://www.eduskunta.fi/pdf/sekalaiset/VN-tiedote...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset