Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Vienan-Karjalan erakko on poissa

Vienankarjalan Ohdanjärven erakko Gennadi Tuhkala on poissa. 
Heppa, vuohet, lehnmät, koira, hirvet, jänikset, hauvet, taimenet, tammukat... jäivät Hirvensalmelle yksinääin, kun isäntä ei enään palannut järveltä. Gennadi ja hänen näkemisensä on jäänyt syvästi mieleeni.Maailmanmeriä ja sotaankin osallistuneena hänellä oli selkeä käsitys ihmisestä ja sen tarkoituperistä maapallolla.


Syvästi kunnioittaen. Lepää rauhassa, sen olet ansainnut.

Kysyin Genndilta, että oletko koskaan ajatellut hiihtää suoraan Suomeen. Hirvensalmelta on lyhin matka Suomen asutukseen.

- Ei ole käynyt mielessäkään - vastasi Gennadi.

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165588-vienan-karjalan-i...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

suomalaisilla on lähes läpi historiamme ollut kummallinen luulo, mm vienan-karjalaisista, että he haluaisivat Suomeen.
Heistä monet ovat oppineet elelemään kotikonnuillaan lapsuudesta asti, elämäntapaa eivät ole edes ympäröivän maailman myrskyt järkyttäneet.
Jatkosodan aikaiset heimosoturit ottivat mielellään suomalaisilta kaiken hyvän; vastapalvelut olivat usein niin ja näin. He rakastivat kotikontujaan, hallintotavasta riippumatta, elivät omaa vuosisatoja vanhaa perinnettään. Tämä asia on selvästi tullut itsenäisyytemme aikana esille; Karjala on Karjala, Suomi on Suomi, kotikonnuiltasi jos lähdet, olet vieraalla maalla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kalle asia on juuri niin kuin kirjoitit. Suomi ei ole vapauttanut koskaan mitään Karjalaa eikä Venäjäkään. Pistojärven Afkanistanin sotaveteraanin kertoi minulle, että kuinka hän sanoi sodan temmelyksessä olevan Karjalainen eikä mikään RYSSÄ TAI FINIITTO TSUHNA. Lopulta asia meni perille ja kaikki kunnioitti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ruotsit (=ruotsalaiset ja suomalaiset vääräuskoiset)ovat olleet meidän oikeauskoisten karjalaisten ainoat viholliset tuhat vuotta. Ruotsit tuhosivat kirkkomme, luostarimme, tappoivat ja ryöstivät. Vihollinen tuli aina lännestä.

Vesainen niminen terroristi terrorisoi Vienaa 1500-luvun lopulla. Tämän terroristin nimi on annettu Kepun nuorisojärjestölle.

Aluksi olimme Novgoroddin kavereita. Sitten noin v.1500 Moskovan ruhtinas kukisti Novgorodin. Sen jälkeen Venäjä on ollut puolustajamme. Meidän Suomen puolen karjalaisten ystävyys Venäjään loppui talvisotaan kun puna-armeija ryösti kotimme ja ajoi meidät pois. Eikä nykyinen johtaja Putin ole vieläkään palauttanut Stalinin ryöstösaalista.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leo, Venäjän rinnalla Suomi saisi pitää Oman SOTE:nsa ja elää pörssiyhtiöistä vapaana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset