Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Kummin tehtävä lapsen elämässä

Kristillisen etiikan mukaan lapselle voidaan asettaa kummi, joka ohjaa lapsen elämää varsinkin silloin kun vanhemmilla on vaikeaa.  On siis tukena lasten vanhemmille kasvatuksessa.

Linkki keskusteluun kummin roolista:

https://www.demi.fi/keskustelut/syvalliset/mika-kummin-tehtava-lapsen-el...

Kuten keskustelusta käy ilmi kummi ei ole se, joka kantaa uusia leluja ja maallista mammonaam vaan elää luotettavana vanhempana lapsen elämässä.

Minulla oli kaksi kummitätiä ja -setää. Kummitädit pitivät hyvää huolta ja setä opetti kalastamaan. Toista kummisetää en muista nähneeni koskaan oli kylän opettaja ja häipyi saman tien maailmalle. Kuulin tädiltä, että hän olisi hukkunut Inarijärveen.

Keskusteluun on sotkeutunut myöskin ateisti, joka kirjoittaa näin:
 

SidoMinut

01.01.2014 18:33

(6/47)

Ateistina haluaisin, että lapsen elämässä olisi sellainen läheinen aikuinen ihminen, joka ei ole oma vanhempi. Sellainen aikuinen kaveri. Monesti omat vanhemmat ehkä väsyvät kuuntelemaan (kitisevääkin) lasta / teini-ikäistä. Lapsesta voi tuntua, että oma vanhempi ei oikeasti kuuntele ja ratko lapsen ongelmia. Jutteleminen jonkun toisen aikuisen kanssa voi auttaa lasta / nuorta saamaan uutta näkökulmaa asioihin. Vastaavasti lapsi voi ajatella, että oma vanhempi lyttää / kieltää ihan kaiken, mutta kun sen saman asian sanoo joku toinen aikuinen, niin siinä onkin jo jotain järkeä, eikä se olekaan enää äidin/isän ilkeyttä.

Ja tällainen aikuinen kaveri voi keksiä vaikka mitä tekemistä lapsen kanssa. Miehen kummityttö on 10 vuotias ja ollaan käyty mm. kissanäyttelyssä, luistelemassa, pulkkamäessä, piknikillä, vietetty päivä kesämökillä jne. Nähdään tätä tyttöä parin kuukauden välein. Kortteja lähetellään tytölle ulkomailta, samoin synttäri/nimpparikortit. Jouluna ja synttärinä muistetaan pienellä lahjalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset