Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Niinistö tekee Lapista EU:n sotilastukikohdan ja hävittää matkailun

  • Tuhottu Rovaniemi ja Lappi lännetyksen jälkeen
    Tuhottu Rovaniemi ja Lappi lännetyksen jälkeen

TV1 eilisessä Niinistö tentissä suojeli Niinistöä ja jätti hankalat ja olennaiset kysymykset kysymättä, kuten esim. miksi Suomen ilmatilassa harjoittelee monikansalliset hävittäjät eteenkin Lapissa? samoin miksi lentokentät ja niiden palvelut on annettu Yhdysvaltain käyttöön?  Miksi monikansallisia maavoimia entistä suuremmassa määrin marssitetaan Suomen sotaharjoituksiin?

Miksi Suomen suursotaharjoitukset muutetaan monikansallisten joukkojen sotaharjoituksiksi. Kuka johtaa suursotaharjoituksia maaperällämme tulevaisuudessa Yhdysvallat, EU vai Suomi.

Lapin ilmatilassa on lentänyt Ukrainan tapahtumien jälkeen useita vuosia ulkolaisia hävittäjiä, jotka harjoittelevat sotaa Venäjää vastaan tarkoituksena hävittää Murmanskin alueen sotilstukikohdat. 

Hävittäjien melusaaste Lapin taivaalla on jo ihmetys turisteillekkin.

Lapilla ei ole mitään yhteyttä Ukrainan tapahtumiin.

Eikö meillä lappilaisilla ole oikeutta tietää:  Miksi ulkomaalaiset hävittäjät ovat alueellamme ja mitä mieltä paikalliset asukkaat ovat niistä?

Suuri salaisuuden verho on puolustuslaitoksen yllä !

Lapin asukaat tietävät varsin hyvin mitä tarkoittaa kun asutus tuhotaan totaalisesti. Näin kävi viime maailmasodassa ja tähän johtaa Niinistö Lapin lännettäminen.

Lapista ollaan tekemässä EU:n sotilastukikohtaa joka tuhoaa Lapin kehittämisen mm. matkailun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lapin matkailuhan voi paremmin kuin koskaan, ja myös venäläiset matkailijat ovat palanneet. Täällä lounaisessa Suomessa ei voi kuin kadehtia.

Mikä on EU:n sotilastukikohta?

Hemmo Koskiniemi

Janne et taida tietääkään millaisessa melusaasteessa me lappilaiset elämme.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Turistikohteet ovat joka puolella maailmaa meluisia.

Kaikella on hintansa.

Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #3

Pekka unohditko kestävän kehitysken ja Lapin hiljaisuuden.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #4

Turisti-älämölö on jo tuhonnut Lapin hiljaisuuden monilla hienoilla tuntureilla.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tällä pääkaupunkiseudulla Suomen vilkkaimmalta siviili-ilmailun kentältä Helsinki-Vantaalta nousee lentokoneita jatkuvalla syötöllä varmasti paljon enemmän kuin mitä satunnaisissa paikoissa Lapin tuntureilla mitään hävittäjiä näkee. Pääkaupunkiseutu ei kaikkien eri tyyppisten lentokoneiden ylilentojen vuoksi ole tyhjentymään päin asukkaista eikä turisteistakaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kysymys jonka kiersit oli että mikä on EU:n sotilastukikohta?

Hannu Töyri

Eurooppalaisia ja kansain välisä harjoituksia tarvitaan yhä enemmän ja hyvä niin. Hornettien ääni on kuin linnunlaulua korvissani ja olenki muista käydä lentonäytöksissä runsaasti.

Hemmo Koskiniemi

Hannu törkeää puhetta Lapin suuntaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näin sitä rauhaa nykyään kait rakennetaan!

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Media on presidentin asialla - haastattelut eivät ole tasapuolisia ja koko kisa on torso kun ennakkoon toitotetaan voittajaa vaikka äänestys on käymättä.

Hemmo Koskiniemi

Niilo media on vallan vahtikoira ja mielipedetiedusteluilla halutaan vaikuttaa vaalin lopputulokseen.

Käyttäjän 8mirsuurla kuva
Kasimir Suurla

Siltä se hieman vaikuttaa. Eikö tasapuolista olisi ollut, jos äänestäjät olisi vaikka saanut valita toimittajan jokaiselle ehdokkaalleen äänestyksellä, tai että kaikkia presidenttejä haastattelisi sama toimittaja?

Jan Andersson suotaisi haastattelevan mun puolesta vaikka kaikki läpi, sillä politiikan tuntemus on parempi useisiin muihin toimittajiin verraten ja sen huomaa siitä, kuinka hyvin hän pystyy keskustelemaan tilanteesta niin että siitä syntyy selkämpi kuva ja ottamaan objektiivisesti asioita esiin sen "tiimoilta".

Olankohautuksella ohitetaan asioita, kun ei niistä ole toimittajalla itsellään välttämättä selkeää mielikuvaa, joten keskustelua on hankala saada aikaiseksi.
Tästä ollaan käsittääkseni kritisoitu myös Suomalaista mediaa muuallakin päin maailmaa, ettei haasteta poliitikkoja, vaan eletään jossain vallitsevassa käsityksessä ja näillä mennään.

Eikö politiikka ole jo tarpeeksi monikerroksinen ja vaikeasti ymmärrettävä aihe muutenkin?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oletko Hemmo seurannut että minkä maalaisia koneita siellä pörrää? Jos joukossa on Venäjän ilmavoimien koneita, silloin on paha juttu, sinun pitää ehdottomasti soittaa niistä vaikka hätäkeskukseen. Mutta jos ei ole venäläisiä koneita, niin ei niistä muista ole mitään harmia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset