Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Suomi on hyvä maa idän ja lännen välissä ! Dementia vaivaa !

Olen seurannut tiiviisti presidenttiehdokkaiden puheita ja tenttejä. Vaikuttaa siltä, että yhtä ehdokasta lukuunottamatta heitä vaivaa dementia ts. muistinmenetys.

Dementiaehdokkaista ei kukaan muista että Suomen sodanjälkeinen rauhanajan historia on perustunut puolueettomuuteen ja sitoutumattomuuteen sotilasliitoista. Suomen demokraattisen alku luotiin Venäjän ei lännen vallan alla. Länsi Hitlerin johdolla halusi hajoittaa ja vallata Venäjän jne.

Presidentti Niinistö hokee "lännen" mantraa ja muut eteenkin vihreiden Haavisto nyökyttää herra presidentin edessä, ikään kuin sivilisaatio päättyisi Venäjän rajalle.

Demareiden Haatainen rakentelee EU:n monikansallista demariutopiaa ja haluaa monikansallisia joukkoja Suomen turvaksi.

RKP:n ehdokas Torvalds tapansa mukaan ajaa enemmän ruotsalaisen etua ja paras keino siinä on yllyttää suomalaisia venäläisten kimppuun NATO kortilla.

Perussuomalaisten ehdokas Huhtasaari nuoresta iästä huolimatta sentää muistaa mainita Paasikiven linja, mutta sen verran on SMP Vennamon henkilöhistoriaa jäljellä, että Kekkonen unohtuu.

Vasemmistoliiton Kyllönen on tyylissään ihan omaa luokkaansa ja elää Ukrainen tapahtumien lumoissa niin, että ei muista Suomen omaa historiaa Lepikon torppaa.

Matti Vanhasesta en osaa sanoa mitään !

Paavo Väyrynen on koko ehdokas kaartissa  ainut jolla on tieteellistä näyttöä, kokemusta ja taitoa kertoa Suomen historiasta ja sen eri kehitysvaiheista objektiivisesti ja historiaa kunnioittaen.

Joku on sanonut että kansakunta, joka ei tunne omaa historiaansa ei tiedä tulevaisuudestakaan mitään.

Suomi on hyvä maa idän ja lännen vaikutteiden välissä, emmekä tarvitse mitään lännen dementiakapselia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Edelleenkään Suomi ei ole maa idän ja lännen välissä, kuten Koskiniemi ja Luoma täällä yrittävät tolkuttaa, vaan kiinteänä osana länttä ja länsimaista yhteisöä. Myös presidenttimme on todennut, että "Suomi kuuluu länteen ja pysyy". Puolueeton ei Suomi ole ollut enää pitkään aikaan. Kyllä näitä YYA-haamuja Väyrysen lisäksi tuntuu aina vaan riittävän.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jori, idä ja länsi on paljon muutakin miksi Niinistö sen selittää. Vuosituhanten saatossa suomalaiset ovat olleet enemmän yhteydessä itään kuin länteen. Meillä on syvät kulttuuriset suhteet jo pelkästään mentaaliselta pohjalta itään. Niinistön länsi on pelkkää pääomaa ja kapitaalia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Nyt ei olla Hemmo enää "vuosisadan saatossa", vaan eletään ihan nykypäivää. Suomi sitoutunut länteen ja läntisiin järjestelmiin monelta osin. Ei EU:n jäsen, joka harjoittelee ja tekee sotilasyhteistyötä NATO:n ja USA:n kanssa ole enää millään tavalla puolueeton. Myös länsimainen kulttuuperintö on ja on ollut Suomessa aina se vallitsevin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #3

Jori,sitte kun joku hullu länsijohtaja saa päähänsä hajoittaa ja hyökätä Venäjälle sinä tuskin vastaat puheistasi. Lännessä on vähintään yhtä paljon pimeitä voimia jotka valtaan päästyään saavat Suomen sotatantereeksi. Viime maailmansodassa Saksa johti sotatoimia Lapissa ja lopputulos oli täydellinen Lapin polttaminen ja erillinen Lapin Sota.

Muissa maissa ihmeteltiin kun suomalaiset sotilaat kuuntelivat sota-aika venäläistä musiikkia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #5

Eipä ole minkäänlaista suunnitelmaa tai aikomusta sille, että Venäjälle aiottaisiin lännen toimesta hyökätä. Miksi ihmeessä sinne hyökättäisiin? Mitään Lapin sotaa ei olisi, Jatkosodasta puhunattakaan koskaan tullut, ellei NL olisi vuonna 1939 Suomeen itse lavastamiensa Mainilan laukauksien oikeuttamana (Lavrovillekin tiedoksi) valloitustarkoituksessa hyökännyt. Minä kyllä vastaan puheistani, mutta vastaatko sinä, Hemmo?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #5

Lapin polttaminen oli hyvä asia. Keuhkotauti hävisi pitkäksi ajaksi niistä mörskyistä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #22

Lisäksi luteet ja Venäjältä tulleet torakat kuolivat;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hemmo, Suomi ei enää ole tsaarin vallan alla. Kuulutaan EU-maihin ja sillä siisti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #4

Seija Suomi on idän ja lännen välissä. Kohta siltä kysytään haluaako se olla Saksan vetämässä liittovaltiossa mukana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #6

Kohta tehdään taas suur-Suomea Saksan tuella.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #7

Kuten NL teki Suur-Neuvostoliittoa Saksan suomin vapain käsin laajentamalla aluettaan 11%:lla Suomeen kuuluvilla alueilla. Tämä Suur-NL on vieläkin voimassa. Eipä tunnu haittaavan?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #7

Jarmo, Niinistö puheet sotilasliitosta hivelevät Markelin kuuloaisteja ja uskollinen kumppani auttaa saksaa nousemaan toisen maailmansodan alhosta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #7

Näyttää siltä että ei se Putin palauta Stalinilta perimäänsä Karjalan ryöstösaalista.

1941 yritimme Saksan siivelllä saada omamme takaisin.

Kerro Jarmo milloin Saksa aikoo hyökätä taas Venäjälle. Silloin on ehdottomasti Rollaattoripataljoonamme päästävä mukaan Karjalaa vapauttamaan! Ainakaan evakot eivät välitä enemmästä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #6

Ei ole, vaan Suomi kuuluu länteen. Venäjäkin pitää Suomea länteen kuuluvana.

https://www.hameensanomat.fi/paakirjoitukset/31224...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #9

"Ei ole, vaan Suomi kuuluu länteen. Venäjäkin pitää Suomea länteen kuuluvana."

Jos Suomi kuuluisi länteen niin meidän korruptiosta kärähtäneet korkeat virkamiehet eroaisivat virastaan itse, samoin valehtelusta kiinni jääneet poliitikot jättäisivät ministerinpaikkansa. Idässä näitä katsotaan toisella tavalla ja siksi Suomessa nämä jatkavat virassaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Juuri noin, jos kuuluisimme länteen, edes nykyistä hallitusta ei olisi pystyssä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Sinäkin Hemmo, uhkakuvien luominen näkyy olevan muodissa;) Unohda se liittovaltio.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

LOL, ei siitä liittovaltiosta mitään tule, mutta kun kirjoitit että

"Suomi on hyvä maa idän ja lännen välissä ! Dementia vaivaa !"

niin yritä Hemmo silti muistaa että Suomi kuuluu länteen, kirjoita vaikka lappu jääkaapin oveen:)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hemmo, Suomen valtauskonto, luterilaisuus, lainsäädäntö, yliopistot, ovat kaikki peruja ajalta, kun olimme osa Ruotsia. Elimme sodanjälkeiset vuodet, aina NL:n romahtamiseen ja EU:n liittymiseen asti aikaa jolloin Suomen itsenäisyys oli heikoimissa kantimissa kuin koko satavuotisen historiansa aikana, sitä ajanjaksoako haluat takaisin?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen kyllä toista mieltä. Sodan jälkeen NL:n hajoamiseen asti, olimme itsenäisempiä kuin NL:n hajoamisen jälkeen. Tällä hetkellähän itsenäisyydestä ei ole juuri mitään muuta jäljellä kuin siniristilippu. Emmehän me enää edes päätä omista asioistamme.

Jokainen voi mielessään miettiä itsenäisyyttä omalla kohdallaan, oletko itsenäinen jos saat päättää omista asioistasi, vai onko itsenäisyys sitä, että jotkut muut päättävät asioistasi?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arto, parlamentti, oma raha, kansallinen kulttuuri, demokratia ja oikeusvaltio ovat syntyneet Venäjän vallan aikaan. Ruotsi pyrki vaikuttamaan Venäjään jotta se ei antaisi Suomelle itsenäisyyttä, koska kielikin on niin kehittymätöntä.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

"Länsi Hitlerin johdolla halusi vallata ja hajoittaa Venäjän jne"

Tuo on vain yksi monista kirjoittelijan lauseista, joka paljastaa historian tuntemattomuuden. Ennen näitä kirjoittelijan aivan mainioita mielikuvituksen kiemuroita, olemme eläneet käsityksessä, että liittoutuneet, Englanti, Ranska, USA, Neuvostoliitto taistelivat yhdessä Saksaa vastaan. Ennen muuta olisi hyvä muistaa, että jo ennen sotia USA tuki voimallisesti Neuvostoliittoa ja varusti sodan aikana Neuvostoliittoa valtavilla määrillä materiaalia, lentokoneita, kuorma-autoja, vetureita jne. Niissä melskeissä Iso Britannia jopa julisti sodan Suomelle.
Diktaattori-veljet Hitler ja Stalin sopivat 1939 maiden valtaamisista, missä sopimuksessa Stalin sai osan Puolasta, Baltian maat ja Suomen. Suomi ei kuitenkaan ollut yhtään halukas noudattamaan sopimusta ja jäi yhteistyöhaluttomuuden vuoksi Stalinilta valtaamatta.

Historia on paljon monimutkaisempaa ja kiemuraisempaa kuin blogin kirjoittajan yksinkertaistavat mieleenjohtumat.

Paavo Väyrynen on pitkän uransa aikana selkeästi ja varmasti pitänyt saman ohjelman, linjan ja tavoitteen, jonka voi tiivistää kahteen sanaan - Paavo Väyrynen. Monitaiturina hän onnistuu nauttimaan Keskustan jäsenyydestä ja kunniapuheenjohtajuudesta, käväisemään kristillisten listoilta nousseena Helsingin valtuustossa silloin tällöin haukkumassa Helsinkiä ja hääräilemään perustamassaan Kansalaispuolueessa. Kansalaispuolue edustaa erinomaisesti väyrysläistä venkoilua: puolue ei ole kansalaisten puolue, koska jäseniksi pääsevät vain entiset ja/tai nykyiset Suomen eduskunnan tai Europarlamentin jäsenet; meidät rahvaan edustajat hyväksytään vain tukijäseniksi. On tietenkin värikästä, että Suomessa on yksi huikean elitistinen, lähes kuninkaallinen puolue.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Taisto Suomelle Saksa on länttä ja on toiminut Saksan etujen ja valtapiirin mukaisesti. Niinistö on parraamassa Saksaa uusin maailmanlaajuisiin mittelöihin.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Minä olen ymmärtänyt aina niin, että valtiollinen suvereniteetti tarkoittaa itsenäistä päätäntävaltaa kaikissa asioissa. Se joko on tai ei. Kysymys kuuluu nyt: onko sitä? Mitä tähän idän ja lännen väliin tulee, missä on idän ja lännen raja? Jos Ruotsi olisi voittanut taannoin Venäjän, olisimmeko suomalaisia EU-vasalleja? Olisimme ehkä ruotsalaisia ja tämä teksti olisi ruotsiksi. Siinä sitä lännen painoarvoa vai onko Ruotsi länttä? Mistä päin katsotaan? Onko se nykyisin pikemminkin Lähi-Itää?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset