Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Ehdokas Kyllönen -Kainuun tykyssä maailmanlopun merkkejä !

TV1 vaalipuheessa ehdokas Merja Kyllönen väitti Sotkamon tykkylumen ja siitä koituvien sähköhäiriöiden johtuvan ilmastomuutoksesta. Pimiässa pirtissä istunut Kyllönen oli tullut siihen tulokseen, että maailmanloppu alkaa Kainuusta jos ei jotakin tehdä.

Mieleen tuli kirjailija Huovinen ja hänen kehittämä hahmo "Havukka-ahon ajattelija", joka suolsi päästään mitä ihmeellisempiä visioita. Erotuksena Kyllösen puheisiin se, että Havukka-ahon ajatuksissa oli kätketty huumori, mutta Kyllönen oli ihan vakavissaan.

Niin vakavissaan, että pimiässä pirtissä alkoi ihan pelottamaan.

Mitään tieteellistä näyttöä ehdokkaalla ei tietenkään ole Sotkamon tykyn yhteydestä ja ilmastomuutokseen. Kainuussa on iät ja ajat ollut tykkyä ja varsinaisen ongelman muodostaa raivaamattomat sähkölinjat.

Vihreiden ministeri Haavisto myi söhkön siirron  kansainvälisille yhtiöille ja linjamaksut ovat nousseet pilviin, sähkön säästäminen ei auta ja sähkölinjat ovat tukossa. Pirtit pimenee !

Merja on hyvä ja raikas korven eukko, jota eivät EU herrat ole vielä toistaiseksi taltuttaneet ja tuskin edes siihen pystyvätkään.

Ukrainen tilanteesta ja Venäjän roolista Merja puhuu myöskin yhtä pötyä kuin itse kokoomuksen Niinistökin. 

Ukrainassa EU pyrki laajentumaan laittomien keinoin, rahoitti Kiovan mielenosoituksia, marssitti ministereitä ja EU edustajia mielenosoituksiin jne. Tulokset ovat sen mukaisia.

Rauhaa Merja oikein vaati mutta jäi kertomatta, että Ukrainan toinen lännettäjistä presidentti Prosenko pisti lännen tukeman Georkia presidentin Sakashvilin telkkien taakse ensihätään 5-vuodeksi.

Olisipa presidenttiehdokas maininnut tästäkin lännetyksestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eihän ne jutut aina satu kohdalleen, kun paljon pitää puhua ja porukka kyylää koko ajan, että mitä virheitä teet. Hermostuu siinä. Vaan on topakka naisihminen. Ei kelju toimittaja oikein mahtanut mitään. Merja pani hiljaiseksi useissakin paikoin. Hyvä poliitikko teillä siellä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi
Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Hemmo kuule, Merja oli Suomussalmella, ei Sotkamossa. Ja toisekseen, tykky syntyy, kun kostea lämmin ilma jäähtyy kylmää törmätessään ja kosteus jäätyy. Mitä lämpimämpi maapallo on, sitä enemmän on siinnä vettä ilmassa (ilman absoluuttinen kosteus) mikä taas tiivistyy suhteellisen kosteuden noustessa sataan ilmamassan siirryttyä kylmälle Suomussalmen vyöhykkeelle... tässä on tuulen nopeuden lisääntymisellä myös syytä... Siis ilmamassassa / kuutio on enempi vettä josta tulee enempi tykkyä, mitä ei täkäläiset männyt ole vielä oppineet latvassaan kantamaan. Helppohan se teillä siellä kaulinpuumetsissänne Lapissa on vinoilla ;)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Martti, olen liikkunut paljon Kuolanniemimaan ja Vienan Karjalan alueella lähellä raja-aluetta ja minulle on tullut sellainen käsitys, että kaikki riippuu ilmavirroista Jäämeren, Vienanmeren ja Perämeren välillä. Ilmankosteus vaihtelee vuosittain lämpimän muuttuessa kylmäksi.

Pistäppä tykyn ja ilmastomuutoksen yhteydestä tieteellistä näyttöä, niin puhutaan sitten lisää.

Hakatkaa sähkölinjat puhtaiksi niin ei ole ongelmia.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

On hyvä tietää, mihin vie tie tää. Meinaan, eräs tuttuni asuu siellä katastrofialueella päin. Helikopteri oli eilen "pieksämässä" puista lunta alas, hänen ja miehensä metsässä. Tämä nainen kertoi alustavasti tietooni tuon jään vaikutuksen näissä asioissa. Metsää olen nähnyt, mutta en nyt aivan noin surkeassa kunnossa. Kotipuolessa 30-vuotta sitten ei sanaa "tykkylumi" todellakaan tunnettu. Vaikka lunta oli puissa väliin todella paljon.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilkka kun linjat on puhdistamatta ja koivuriuvut ovat kasvaneet linjoja korkeamalle syntyy ongelma. Tykkyä on Kainuussa ollut iät ja ajat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset