Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Rovaniemen teatterissa johtaja ja luottamushenki-lötkö humalassa ?

Rovaniemen teatteri johtaja Kari Väänänen eroaa tehtävästään, koska kaupunki ei erottanut hallituksen jäsentä Hannu Ovaskaista.

Johtaja Kari Väänäsen mielestä Ovaskainen on esiintynyt epäasiallisesti jossain tilaisuudessa ja kaikki luottamusmiehet ovat olleet humalassa, jossain toisessa tilaisuudessa.

https://yle.fi/uutiset/3-10037448

Ovaskainen on taas väittänyt Väänäsen olleen humalassa ja vaatinut teatterin hallintoon  ja johtamiseen selkeyttä.

Luottausmiehet ovat loukkaantuneet johtajan humalaväitteistä, kun ovat "lähteneet autolla tilaisuudesta". Kaupungin virkamieskunta on selvittänyt sotkuja ja käyttänyt kallista aikaa humalan selvittämiseksi.

Ulkopuolisen silmin ja jonkun verran taustoja tunteneena minusta näyttää siltä, että tässä törmaa kaksi: arki- ja ammatti-traama keskenään. 

Ovaskainen on mestari esittämään "Köyhää" Rovaniemen politiikassa ja muusakin elämässä. Väänänen  on taas traaman ammattilainen, jonka hyvän ammattitaidon kaikki tietävät.

Ammattilaisen ongelma on vaan siinä, että voi syntyä traaman keskellä "ikuisuuden illuusio" ja korvaamattomuus.

Saman ongelma koskee usein myöskin kunnallisia luottamushenkilöitä, kun oikein kauvan aikaa "edustaa äänestäjiä". Syntyy ns. korvaamattomuuden tunne eli luottamusmiehen tauti.

Humalatilan todentaminen on vaikea asia jälkikäteen. Käytännössä se onnistuu vain luotettavien mittareiden avulla ja akuutissa tilanteessa.

Olisko alko-mittarit otettava käyttöön ennen hallituksen kokouksia, sen jälkeen sekä teatteriesitysten yhteydessä.

Jos tämä ei ratkeaa itsestään niin tarvitaan eduskunta apuun laatimaan LEX-Väänänen.

****

Istuin Rovaniemen kulttuurilautakunnassa vuosia sitten.  Ainoa traama sattui, kun Kemin lautakunta oli vastavierailulla Rovaniemellä. Aamulla herättyämme saimme kuulla, että teatterin näyttämöllä oli yöllä syttynyt tulipalo.

Heräsi epäilys, että tulipalon olisivat sytyttäneet Kemiläiset vieraat.

Kun selvisi missä kukin oli yönsä viettänyt, epäilykset hälveni ja yhteistyö jatkui "hyvässä ja toverillisessa hengessä".

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset