Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Kunniapuheenjohtajaa pitää kunnioittaa ja kuunnella!

  • Kunniapuheenjohtajaa pitää kunnioittaa ja kuunnella!
  • Kunniapuheenjohtajaa pitää kunnioittaa ja kuunnella!

Suomen Keskustan johtopiirissä ei näytetä ymmärtävän, että valittua kunniapuheenjohtajaa pitää osata myöskin kunnioittaa. Siksihän kunniapuheenjohtajaksi joku valitaan, että  hän on tehnyt puolueen hyväksi mittavan elämän työn ja puolueen koko hallinto arvostaa sitä.

Puolueen johto ei näytä myöskään ymmärtävän, että jäsenet ja äänestäjät haluavat, että heidän kunniapuheenjohtajansa on edelleenkin aktiivinen toimija ja esittää puolueen linjasta poikkeavan "oman linjan". Luulisi, että kansan keskuudessa oleva luottamus riittäisi myöskin puolueen johdolle nöyrtymiseen.

Mitään tälläisi merkkejä ei ole, vaan päin vastoin presidentin vaalien aikaan johto esitti ulosheittoa Paavo Väyryselle.

Puolue valitessaan kunniapuheenjohtajan toivoo, että hän siirtyy ns. lepäämään ja seuraamaan sivusta päivän tapahtumia. Näin varmasti Väyrynen olisi tehnytkin, mutta edustamansa puolue on ainakin kaksi kertaa ajettu alas ja konkurssin partaalle ja aina on kunniapuheenjohtaja tullut ja nostanut puolueen ahdingosta uuteen nousuun. 

Näin kävi viimeksi 2012 presidentinvaalien yhteydessä ja ilmeisesti sama toistuu...

Presidentin vaalien alla puheenjohtaja Sipilä ilmoitti, että jos puolueen ehdokkaan kannatus jää alhaiseksi hän vetää siitä omat johtopäätökset ja vihjaisi kieltäytyvän jatkosta puheenjohtajana. Nyt on eri ääni kellossa ja vaalien aikainen uhkailu on sulannut vaikka Matti Vanhasen vaalimenestys oli surkea.

Paavossa on tietenkin myöskin aimo annos Lapin miestä, joka ei sovi ääri-liberalistiseen maailmanmenoon.

"Alkiolainen alianssi" on mielenkiintoinen avaus, joka voisi järkevällä tavalla palauttaa suomalaisen yhteiskunnan raiteilleen.

Västön keskittäminen ja köyhyyskierre on saatava loppumaan. Suomi on suomalaisille itseisarvo jo sinäänsä ja siksi koko maa on pidettävä asuttuna. Se on osamme koko ihmiskuntaa ja luontoa kohtaan

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Koskenniemi, kyllä kunniapuheenjohtajan pitää kunnioittaa puoluettaan ja pysyä arvokkaasti sivussa. Siksihän kunniapuheenjohtajan arvo Väyryselle aikanaan myönnettiin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kai Paavo onkin tabujen rikkoja ;)

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Hah, Niemeläinen! Missä ohjekirjoissa tai puolueen säännöissä sanotaan, että puolueen kunniapuheenjohtajan on pysyttävä "arvokkaasti" sivussa. Tuot asian ilmi liki "irvokkaasti".

Ja missä sanotaan, että kunniapuheenjohtaja ei saa olla eri mieltä puolueen linjasta, jos hän on eri mieltä - ja vieläpä vankasti ja perustellen. Ja missä on todettu, ettei puolueen tarvitse mitenkään kunnioittaa kunniapuheenjohtajaa?

Sitä paitsi Väyrynen tiettävästi on edelleen aktiivinen toimija. Ainakin hän lentää viikoittain Brysseliin. Mitä hän siellä tekee, on eri asia. Mutta sama - mitä he siellä Brysselissä oikein tekevät - voidaan kysyä muiltakin edustajiltamme.

Seuratessani kriittisesti median edustajien toimia (esim. presidentin vaaleissa) on todettava: Kyllä, Suomessa media voi tehdä poliitikosta epähenkilön jo sniin haluaa. Ikäsyrjintääkin ilmenee. Yksi 70v. voi aloittaa uuden 6-vuotisen presidenttikauden, mutta toisen, aktiivisen 70v. poliitikon pitäisi vain nöyrästi istua hiljaa kiikkustuolissa ja, kuten Niemeläinen totesi, kunnioittaa puoluetta - riippumatta siitä mitä mieltä on puolueen suunnasta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Matti Jussi tuot esille tärkeitä pointteja ;)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kunnioitus on itse ansaittava. Ei sitä titteleillä saada.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Koskiniemi, vaaditte Keskustan johtopiirin kunnioittamaan Paavo Väyrystä, koska hän on puolueen kunniapuheenjohtaja. Samalla olette ilmeisesti sitä mieltä ettei Väyrysen tarvitse osoittaa minkäänlaista kunnioitusta "entistä" puoluettaan kohtaan. Onko teiltä unohtunut, miten Väyrynen on toiminut esimerkiksi perustaessaan oman puolueen. Eikö se jos mikä ole sellaista toimintaa, mikä on vienyt ainakin minulta ja monelta muultakin keskustalaiselta kunnioituksen Väyryseen. Ihmettelen, jos ei myös teiltä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arvo, eikös Paavo kunnioita puoluetta kun haluaa sen pelastaa taas kerran nykyisestä ahdingosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tietääkö täällä joku ketkä ovat äänivaltaisia keskustan puheenjohtajavaalisssa, kaikki jäsenetkö vai rajattu maakuntaväki?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo olen yleiskeskustelija ja vapaa-ajattelija enkä tiedä noin yksityiskohtaisesti asioista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Makkonen, osaatko nimetä kansalaispuolueesta Väyrysen lisäksi jonkun muun, jolla on siellä äänivaltaa? Vuokko Väyrynen?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kansalaispuoluetta koskee Suomen lait ja niiden mukaan ilmeisesti on toimittu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Makkonen: KVG!

Kaikkiko täällä on sinun puolestasi tehtävä?

Puheenjohtajan valitsee puoluekokous (Suomen Keskustan säännöt §9)

Puoluekokouksen kokoonpano §10:

"Puoluekokouksiin on jäsenyhdistyksillä oikeus valita edustajia ja heille varaedustajia siten, että
1) kukin perusjärjestö lähettää yhden (1) edustajan varsinaisten jäsentensä jokaista alkavaa 50‐lukua kohden,
2) kukin kunnallisjärjestö lähettää kolme (3) edustajaa,
3) kukin puolueen, naisten ja nuorten piiri lähettää neljä (4) edustajaa perusjärjestönsä varsinaisten jäsenten yhteenlasketun lukumäärän jokaista alkavaa 5000 ‐lukua kohden sekä 5
4) Suomen Keskustanaiset ry, Suomen Keskustanuoret ry sekä Keskustan Opiskelijaliitto ry ja 4 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitettu valtakunnallinen keskusjärjestö lähettää kaksi (2) edustajaa jäsenjärjestöjensä
yhteenlasketun henkilöjäsenmäärän jokaista alkavaa 5000 ‐lukua kohden."

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Makkonen, jokaisen Keskustan paikallisyhdistyksen valitsemat viralliset edustajat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuo rajattu äänestäjäkunta toimii Sipilän hyväksi koka heitä on helpompi painostaa kuin kaikkia keskustalaisia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Keskusta toimii niinkuin puolueen kuuluukin. Puolueen johtopaikkoja ei voi kaapata kiikuttamalla tuhat kerholaista kokoukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset