Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

YLE paskaa; "Venäjä äänesti Yhdysvaltain vaaleissa !

YLE on nyt vuoden ajan kertonut tarinaa, että Venäjä olisi "äänestänyt" Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Kuinka tälläinen on mahdollista? 

Ei mitenkään !

Lapsikin ymmärtää, että millään toisella valtiolla ei ole mahdollisuutta äänestää toisen maan kansalaisten puolesta.

Amerikassa äänestää amerikkalaiset, Suomessa suomalaiset ja Venäjällä venäläiset. 

Eikö tämä pitäisi olla demokratian kannalta selvää !

Yhdysvallat ovat hyvin vaineharhainen suurvalta.

Sururullista meidän suomalaisten kannalta on se, että veronmkasajien rahoilla viikko, kuukausi ja vuosi toisensa jälkeen suolletaan YLE pääuutisissa tätä amerikkalaisten sontaa ja valeuutista.

Voisi sanoa, että koko Venäjän vaikuttamien Yhdysvaltain vaaleihin on suuri valeuutinen, mitä ikinä kukaan on koskaa aikaan saanut.

Miksi YLE toistaa tätä Yhdysvaltain sisäistä taistelua ja valeuutista. Suurta tarinaa.

Lisätty:

Ei tämäkään FB:n johtajan selitys vakuuta:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005571881.html

Ja tässä lisää

http://www.moonofalabama.org/2018/02/mueller-indictement-the-russian-inf...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Lapsi kyllä YLE ei. Ihmetellä pitää miksi ne on ottaneet ton sydäasiaksi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jevgenij Viktorovich Prigozhin "Putinin kokki" sai aikanaan 12 vuotta linnaa mm alaikäisten parittajana.Uskomaton tarina.Pysykää kanavalla.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Ennemminkin voisi ihmetellä sitä kuinka perhanan taitava Venäjä on kun kykenee tuollaiseen mielipidevaikuttamiseen. Mutta tuossa se ongelma onkin.

Vieraat valtiot ovat yrittäneet vaikuttaa toisten maiden vaaleihin niin kauan kuin vaaleja on ollut. Tuossa ei pitäisi olla mitään uutta eikä ihmeellistä. Niin, joo, länsimaat yrittävät vaikuttaa ihan samalla tavalla kuin Venäjä tai Kiina.

Minusta tässä suurempi ihmettelyn arvoinen asia on ajatus siitä, että Venäjä kykenisi todella vaikuttamaan USA:n vaaleihin. Vaikutusyrityksiä varmasti on ollut, mutta on aika vaikea kuvitella vaikutuksen olleen kovinkaan suuren.

Ne USA:n yhteiskunnan jakolinjat ja haasteet ovat olleet olemassa ilman Venäjääkin. Ehkä Venäjä osallistui asiaan, mutta jonkin Cambridge Analytica -firman vaikutus on tainnut olla paljon suurempi. CA:lle taas maksoivat republikaanit ja Trumpin tukijat.

Epäilen, että CA:n analyysien ja niihin perustuvien suositusten vaikutus oli suurempi kuin Venäjän toiminnan vaikutus.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä se on täysin mahdollista. Monissa meidänkin vaaleissa kun äänet oli laskettu, odotettiin Viipurin vaalipiirin lopullisia tuloksia. Se ratkaisi lopputuloksen.

(Nuorille kerrottakoon että Venäjä oli ryöstänyt Viipurin läänin sodassa lopullisesti 1944. Viipurin vaalipiirin tuloksilla tarkoitettiin että sen haltija Moskova sanoi lopullisen tuloksen.)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Washington Post:
The long history of the U.S. interfering with elections elsewhere

"The most infamous episodes include the ousting of Iranian Prime Minister Mohammed Mossadegh in 1953 — whose government was replaced by an authoritarian monarchy favorable to Washington — the removal and assassination of Congolese leader Patrice Lumumba in 1961, and the violent toppling of socialist Chilean President Salvador Allende, whose government was swept aside in 1973 by a military coup led by the ruthless Gen. Augusto Pinochet."

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/...

Henry

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Amerikassa äänestää amerikkalaiset, Suomessa suomalaiset ja Venäjällä venäläiset."

- Ja Ukrainassa ukrainalaiset, vai mitä?

Käyttäjän VeepeeTihlman kuva
Veli-Pekka Tihlman

Kaikki Putin -fasistihallinnon puolustajat ja EU:ta sekä USA:ta vastaan toimivat
joutuvat ajallaan vastuuseen petoksestaan läntistä demokratiaa kohtaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Vwli- Pekka ompa emerikkalaiset äänestäjät vähä-älyistä porukkaa, jos Venäjän johto vaikuttaa niiden äänestyskäyttäytymiseen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Veikkaan että tämä liittyy siihen uutiseen kun 12 venäläistä joutuu oikeuteen laittomasta vaalimainonnasta.
He siis ostivat somemainoksia jossa he levittävät Clintonia vastustavia mainoksia ja valeuutisia, lähinnä tukeakseen Trumpia ja Bernietä. Tämä tapahtui varastettujen identiteettien kautta. Mainokset eivät olleet kovin erilaisia normaaleista jenkkien vaalimainoksista, joten jos he olisivat tehneet mainokset omilla nimillään ja rekisteröineet ne viranomaisille, he eivät olisi välttämättä rikkoneet lakia. Syytteen mukaan Trumpin hallinnolla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Uskon että Venäjä hakkeroi ja vuosi demareiden sähköpostit ja mielipidevaikutti netissä. En usko että painopiste oli Trumpin voitossa vaan Hillaryn häviössä, joten en usko että Trumpilla oli mitään tekemistä heidän kanssaan. Tottakai jos haluat jonkun häviävän sinun pitää pönkittää hänen kilpailijaansa, se vain sattui olemaan Trump. He olisivat vaikuttaneet Bernien tai Ted Cruzin puolesta jos he olisivat päässeet loppusuoralle.

Mitäköhän Hillary teki Obaman ulkoministerinä suututtaakseen Venäjän noin pahasti?

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

"Mitäköhän Hillary teki Obaman ulkoministerinä suututtaakseen Venäjän noin pahasti?"

Ei välttämättä mitään erityistä paitsi ajoi USA:n normaalia oman aseman säilyttämisen tai parantamisen politiikkaa. Tässä tapauksessa Venäjä taisi vain olla ensimmäinen läntiseen liittoumaan kuulumaton maa, joka kokeili näitä sosiaaliseen mediaan perustuvia vaikuttamisen keinoja. Lehtitietojen perusteella onnistuneesti.

Kiinahan on kokeillut monta muutakin temppua. Eikä USA ole mikään puhdas pulmunen tässä asiassa.

Samoja keinojahan ovat USA:ssa heidän omat puolueensa käyttäneet koko ajan. Nyt vain tuli mukaan ulkoinen peluri, mikä nostaa pulssia.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Mitä Hillary teki, teki se sano: ettei Putinilla ole sielua.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Itse olisin foliohatustani nykäissyt seuraavan: Putinin mielestä Obaman hallinto kickstarttasi arabikevään ja Ukrainan vallankumouksen, jotka heikensivät pahasti Putinin vaikutusvaltaa ja Venäjän intressejä alueilla. Hillary olisi Obaman hengellisenä perillisenä jatkanut Obaman politiikkaa, joten Putin teki minkä voi saadakseen kenet tahansa muun presidentiksi estääkseen hänen tontilleen tukeutumisen jatkumisen ja kostaakseen Obamalle, jonka koko uraa presidenttinä Trump varsin tehokkaasti tuhoaa. Itse olisin ainakin ihan helvetin hiilenä jos olisin Obama.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Aleksi koko suomen madiakin rummutti vain Clintonin propagandaa ja sokea Erkki ei sitä ymmärrä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saako vaaleihin vaikuttaa? USAn Obama sanoi julkisuudessa että britit eivät saa äänestää brexitin puolesta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mediahan jaksaa jauhaa, mutta jokainen täyspäinen voi käyttää omia aivojaan ja äänestää myös jaloillaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä kohta YLE:n jutussa muutti käsitystäni ja katkaisi Yhdysvalloissa kamelin selän, sekä johti Clintonin tappioon:

"Esimerkiksi eräälle yhdysvaltalaiselle maksettiin siitä, että hän keikkui Hillary Clintoniksi pukeutuneena mielenosoituksessa häkissä kaltereiden takana vankipuvussa."

Täytyy se nyt jo viimeistään kaikkien uskoa. Yle tekee ansiokasta mediakasvatusta rahoillamme meidän kaikkien hyväksi. Tyhmä Suomen kansa pitää sivistää näkemään miten Putinilla oli isot Yhdysvalloissa värvätyt Hillary Clintoniksi pukeutuneet joukot.

Olen vaikuttunut Yle:n suorituksesta. Pitää lähettää kiitoskirje. Joku iso mediapalkinto pitää Ylelle myöntää. Näyttö on kiistaton. Amerikkalainen äänestäjä ei mahtanut mitään Hillary Clintonin näköisen Venäjän palkkaaman työntekijän edessä, vaan äänesti Trumpia.

Mutta missä on se salainen häkkitehdas, joka teki mielenosoituksiin häkkejä? Jossain on hylätty varasto jossa on paljon käytettyjä vankipukuja.

Maksamme kiitollisina veroa Yle:lle. Puoluettomalle ja faktoihin perustuvia juttuja kirjoittavalle valtiolliselle medialle.

"Analyysi: 37 sivua, jotka todistavat Venäjän hyökänneen USA:n demokraattista järjestelmää vastaan"

 https://yle.fi/uutiset/3-10080384

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aikanaan Neuvostoliitossa vaalitulokset saatiin aikaan muuten kuin trolliarmeijalla, kuten ne nykyisin toteutetaan.

Trolleja tarvittiin silti Neuvostoliitossakin varmistamaan sen että kansalaiset olivat tyytyväisiä siihen vaalitulokseen joka saatiin jokatapauksessa.

Se on Venäjän nykyisen trolliperinteen pohja ja perusta.

Nykyisin Putinin kaudella vaalituloksia ei ehkä ole yhtä helppoa manipuloida mieleisekseen väärentämällä vaalituloksia hävittämällä lippuja ja tehtailemalla niitä. Nyt pitää Putinin entistä enemmän vaikuttaa median kautta ja siksi Putin on kaapannut median palvelemaan sitä että vaaleista tulee sopiva lopputulos.

------------------------

Uusi internet-aika ja sosiaalinen media on tietenkin ollut haaste Putinille, miten pitää kurissa somettajat.

Vastaus tähän ongelmaan on sekin sotilaallinen, trolliarmeija. Trolliarmeija pitää huolta siitä että venäjänkielinen some pysyy riittävän Putin- mielisenä.

Tietenkin tässä on ollut se pulma että vaaleja pidetään Venäjällä kovin harvoin ja kun oma some ja omat somettajat on riittävän trollitettuja, trolleille jäisi Venäjän vaalien väliajoilla turhaa luppoaikaa. Venäjän trollit on vaalien väliajoilla vajaatyöllistettyjä.

Tähän vajaatyöllistämiseen on tietenkin hyvä lääke siinä että Venäjän vaalien väliajoilla trolliarmeija hoitelee naapurimaiden vaaleja ja vaikkapa USA:n vaalit haluamaansa lopputulokseen.

Suurin voitto venäjän trolliarmeijalle taisi olla Trumpin valinta USA:n presidentiksi, se oli jopa suurempi voitto kuin mitä brexit oli. Aika näyttää ovatko nämä todellisia voittoja vai ns. Phyrroksen voittoja.

-----------------------------

Suomenkin politiikkaan nämä venäjän trollit yrittävät puuttua, mm. tukemalla viime vaaleissa Väyrystä ja Huhtasaarta. Ongelmana Suomessa on se etteivät venäjän trollit taida sittenkään oikein ymmärtää miten Suomessa tulee toimia ja ihmiset alkavat epäillä, tulevat epäluuloiseksi.

Parhaita Putinin trolleja ovat tietankin tällaiset blogistin tapaiset yksinäiset ISIksen soturit, trollit joilla ei ole mitään yhteyttä Putinin trollitehtaisiin, mutta jotka ihailevat Putinia ja yrittävät matkia Purin.trollien toimintatapoja. Heillä on suuremmat mahdollisuudet Putinin asian edistämiseen kuin varsinaisilla palkatuilla trolleilla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Minusta paras Putinin trolli on se, joka pukeutuu Hillary Clintoniksi ja menee häkkiin mielenosoituksessa. Siinä on jotain sellaista asialleen omistautumista. Toki hohtoa hieman himmentää Venäjältä tulevat rahat, jolla ne Clinton-vaatteet on tilattu verkkokaupasta. ;-)

Amazon-verkkokaupassa on Hillary Clinton maskeja 5 dollarilla. Eli aika edullisin kustannuksin Putin pääsee.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

YLE on huono häviäjä.

Pulinat eivät ole pois vaan lisääntyvät päivä päivältä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Facebook huomioi Venäjän sekaantumisen vaaleihin - alkaa todentaa mainostajia postikorttien avulla"

https://m.iltalehti.fi/digiuutiset/201802182200753...

Tämä ei voi toimia koska ne Venäjän palkkaamat Hillary Clintoniksi pukeutuneet täyttävät nämä kortit siinä mielenosoituksen kahvitauolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset